Autoverzekering Citroen Saxo Vind de verzekeraar die bij jou past


Een goedkope autoverzekering voor jouw Citroen Saxo afsluiten, via internet? Tegenwoordig heb je een ruime keuze. Hierbij kun je denken aan Fairzekering en ook WitGeld.nl. Vergelijk de beschikbare assuradeurs handig en moeiteloos via de vergelijkingstool. Dat bespaart je een hoop geld! Hoe vind je de goedkoopste verzekering voor jouw Saxo? Het maandbedrag wordt berekend door te kijken naar onder andere dekking, aanvullende modules, de cataloguswaarde maar ook jouw woonplaats. Start direct met je gegevens hierboven. Je checkt dan in minder dan 1 minuut de aller-goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Citroen Saxo! Opgelet: Dit is geen advies maar een vrijblijvende vergelijking. Door middel van de vergelijker kun je op eigen houtje – gebaseerd op jouw gegevens- een verzekeraar selecteren. Kies je voor hoogste beoordeling of juist laagste prijs? Zie ook onze informatie over Autoverzekering Renault Scenic.

Meest vertrouwde verzekeraars

Alle populaire verzekeringen onder elkaar.

Snel overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder met een paar klikken.

Vergelijken bespaart geld

Sluit de voordeligste verzekering af, en zeg jouw te hoge premie gedag.

Praktische informatie over het verzekeren van de Citroen Saxo Heb jij nog vragen over jouw nieuwe verzekering? Bekijk dan direct de veelgestelde vragen.

Wanneer kan ik opzeggen?

Ga je overstappen? Stop dan met het contract met je huidige verzekeraar. Op welke momenten is dit mogelijk? Er zijn een drietal omstandigheden:

1. Als het contract ten einde loopt
Gebruikelijk sluit je de verzekering af voor 1 jaar. Vanaf dat moment kun je er vanaf. Let wel eventjes op de opzegtermijn. Veelal is dat een maand. Check ook de polisvoorwaarden van jouw huidige verzekering.

2. Wanneer je jouw auto verkoopt
Verkoop jij de Citroen Saxo? Het contract wordt dan gestopt. Het exacte moment is de dag van overschrijving. Goed om te weten: een vrijwaringsbewijs is hierbij onmisbaar. Dit dient als bewijsstuk.

3. Bij een premieverhoging of wijziging van voorwaarden
Zijn de voorwaarden van jouw verzekering veranderd? Schiet het polisbedrag omhoog? Of ervaar je schade door nieuwe regels / constructies? Dan mag jij zelf weten of je wilt opzeggen. Na de informering over de poliswijziging heb je daarvoor een aantal weken de tijd. Ook hier geldt: check de actuele voorwaarden.

WA of All Risk?

Er bestaan 3 verschillende varianten van zekerheden voor de Citroen Saxo. Volledige All-risk of juist alleen WA of WA plus / beperkt casco. Elke weer met zijn eigen kenmerken

1. WA
Een Saxo verzekeren met uitsluitende een WA-pakket?Je bent dan enkel verzekerd voor schade bij de ander. Dus rijd je tegen een andere auto aan? Jouw assuradeur betaalt dan schades van anderen die jij hebt veroorzaakt.

2. WA + beperkt casco
De WA plus variant biedt veel meer dekking. WA-plus staat bijv. ook garant voor tweezijdige schade, schade aan derden, schade door natuurgeweld. Een stuk completer dan WA dus .

3. All Risk (WA volledige casco)
Wil je alle risico’s volledig afdekken? In dat geval ga je voor de all risk verzekering voor de Citroen Saxo. Volledig casco is de benaming van deze optie. De beste dekking haal je met deze polissen. Ook schade veroorzaakt door slippen. Auto’s van 0 tot 5 jaar worden doorgaans allrisk verzekerd.

Goede auto van 0 – 5 jaar WA + volledig casco (Allrisk verzekering)
Betrouwbare auto van 6 – 10 jaar Beperkt Casco verzekering (WA+)
Voertuigen ouder dan 10 jaar De instap WA

Uit welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

Heb je de beperkte of volledige casco gekozen? Dan zijn er nog extra dekkingen voor de Citroen Saxo. Hieronder vind je de meest belangrijke:

1. Extra Inzittendenverzekering
Daarbinnen zijn 2 mogelijkheden. Ongevallen-inzittendenverzekering (OIV): De verzekering keert een vast bedrag uit, ongeacht wie schuldig is. Er is ook een schadeverzekering voor inzittenden: dekt de schade aan en van inzittenden.

2. Extra Rechtsbijstandverzekering
Met behulp van de aanvullende verzekering voor rechtsbijstand staat er dagelijks een team juridische experts klaar. Dit kan uitkomst bieden bij een eventuele rechtszaak.

3. No-claim korting
Selecteer jij de no-claimbeschermer? Het overwegen waard: Je kunt dan per jaar een schade claimen, zonder kostenverhoging of veranderende premie-voorwaarden. Opmerkelijk: er vind in een correctie in schadevrije jaren plaats.

4. Pechhulp module
Pech met je auto? Via de pechhulp module heb je altijd hulp. Altijd snel een reparatie service ter plaatse, je komt koste wat het kost thuis (vervangend vervoer). Met een goed gevoel de weg op!

Bonus/Malus-regeling, wat is dat?

Hoe langer zonder schade, hoe minder je maandelijks aan premie betaalt. Dat is de insteek van de bonus-malus ladder: Heb jij een jaar lang geen schade geclaimd? De premie kan dan positief worden gecorrigeerd. In de volksmond heet dit ook wel no-claimkorting. Heb jij echter schade gereden? Dan daal je op de ladder, wat betekent dat de premie kan stijgen.

 • Belangrijk: De spelregels van de bonus/malus regeling lopen uiteen per autoverzekering.
 • 12 maanden zonder schade gereden? Dan ga je omlaag. Maar bij een claim stijg je ook gauw (gemiddeld 5 treden).
 • Is het niet jouw schuld? Dan daal je niet op de ladder.
 • Heb je vaak schade? Die malus situatie geeft geen recht op korting, en betaal je extra toeslag.
 • Let op: Ook bij een hele kleine schade zak je op de ladder.

Wat is de maandelijkse premie van de verzekering van mijn Saxo?

De actuele premie voor de Citroen Saxo verschilt nogal per autoverzekering. Welke factoren spelen een rol in het maandbedrag? Op deze pagina vind jij de meest cruciale componenten.

 • Jouw woongebied (8097CC)
 • aanwezigheid van accessoires in je auto
 • Geschatte kilometrage
 • Leeftijd (tot 25 jaar betaal je vaak meer)
 • De mate van (uitgebreide) dekking
 • Jouw schadeverleden
 • Cataloguswaarde van het voertuig
 • Het gebruik van de auto: Bijv. zakelijk of particulier

Welke verzekeringen vergelijken wij?

Via deze website vergelijk je een aantal erkende aanbieders. Zoals ABN AMRO, Nationale Nederlanden en bijv. Turien & Co. We bekijken alleen autoverzekeringen waarvan de meest recente premies bekend zijn.Belangrijk: beschouw dit niet als een advies. We publiceren echter alleen de premie prijzen in een overzicht.

Alle gevraagde info ingevoerd? Jij kan alle verzekeraars voor Citroen indelen op de goedkoopste prijs of beste rating. Klik op een van de organisaties om online af te sluiten. Bekijk altijd de actuele premie van de gekozen autoverzekeraar. Deze voorwaarden zijn het belangrijkste. Met deze site kun je wel meer te weten komen over o.a. Autoverzekering afsluiten bij ING.

autoverzekering Citroen Saxo


Goedkoopste autoverzekering voor Citroen Saxo afsluiten

Niemand wil teveel betalen voor het verzekeren van de Citroen Saxo. Hoe ben ik verzekerd van de laagste prijs? Bekijk het handige stappenplan.

1. Nummerbord invullen (bijv. 7-STH-16).
2. Geef aan wie er voornamelijk in de auto rijdt.
3. Voer jouw leeftijd in, postcode, straatnaam en huisnummer (24-04-1993).
4. Kies het aantal jaren zonder schade.
5. Wat is het aantal km’s dat je gaat rijden?
6. Maak een keuze uit WA, beperkt casco of volledig casco voor Citroen.
7. Orden de uitkomst op prijs en ga direct verder met bestellen.

anwb verzekering

ANWB

Met tips voor veilig rijden
Lagere premie bij veilig rijden
Helder polisblad

ditzo verzekering

Ditzo

Onderdeel van ASR
4 extra zekerheden
Helder polisblad

interpolis verzekering

Interpolis

Volledig aankoopbedrag terug
Niet voorschieten
Geld snel op je rekening

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Zelf eigenrisico kiezen
4 jaar FOCWA-garantie
Handige overstaphulp

inshared verzekering

Inshared

Al meer dan 150.000 klanten
Extra dekking auto 6-13 jaar
Online schade melden

klaverblad verzekering

Klaverblad

Gewoon goede verzekering
Eigen risico van slechts €100
Schade melden via internet

allsecur verzekering

Allsecur

Thuisbrengservice
Ook complete pakketten
Goede hulp & adviezen

fbto verzekering

FBTO

Kies je vertrouwde garage
Optie verkeersrechtsbijstand
24/7 schade melden

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Volledige ontzorging
24 uur per dag hulp
Wa, WA+ of Allrisk

reaal verzekering

Reaal

Heldere producten
Schadegarant bedrijven
Aanvullende modules

unive verzekering

Univé

Eigen Univé Alarmcentrale
Ook accessoires
Hoge klantbeoordeling

ohra verzekering

OHRA

Klantgerichte verzekeraar
Voordelig 2e auto verzekeren
Goede hulp & adviezen


Snel premie van de Citroen Saxo berekenen

Wat is de hoogte van de premie voor de verzekering van mijn Saxo? Hiervoor worden veel variabelen gebruikt. Een invloedrijke factor is leeftijd. Jonge bestuurders moeten rekening houden met hogere lasten dan mensen van 28 of ouder, met een mooi plekje op de bonus/malus ladder. Ook liggen de kosten doorgaans hoger bij een nieuwe Citroen Saxo. Assuradeurs onderzoeken ook variabelen zoals postcodegebied (2767NH). De premie in Bad Nieuweschans is niet exact hetzelfde als voor een Autoverzekering Duiven. Ook de kilometrage (tot en met 7500) en het merk/type auto worden meegenomen. De hoogte van jouw premie is dus voor iedereen verschillend. Check wat voor jou de voordeligste is. Geef direct kenteken, gewenste dekking, postcode in, en je weet het in 2 minuten.

Doorzoek Citroen Saxo verzekeringen en sluit online af In luttele minuten een voordelige autoverzekering voor jouw Saxo afsluiten!