Autoverzekering Renault Scenic Kies de verzekering die bij jou pastDe aller-goedkoopste autoverzekering voor de Renault Scenic vinden en afsluiten? Momenteel bestaan er een hoop autoverzekeraars. Hierbij kun je denken aan ZLM Verzekeringen en ook nowGo. Vergelijk de beschikbare assuradeurs vliegensvlug en moeiteloos met onze tool. Op die manier bezuinig je vele euro’s. Hoe sluit ik ‘m af, de goedkoopste verzekering voor mijn Scenic ? Jouw premie wordt berekend door te kijken naar variabelen als schadehistorie, het aantal km’s dat je rijdt en niet te vergeten jouw woonplaats. Start direct met je gegevens hierboven. Dan zoek je binnen mum van tijd de goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Renault Scenic! Goed om te weten: wij geven geen advies. Met de vergelijkingsmodule kun je op eigen houtje – op basis van jouw gegevens – een verzekeraar selecteren. Je kunt sorteren op bijvoorbeeld prijs of beoordeling.Bekijk ook onze pagina over Autoverzekering Hyundai I30.

Alle toonaangevende autoverzekeringen

Gemakkelijk de erkende verzekeraars vergelijken.

Rap overstappen

Check de goedkoopste verzekeraar binnen een half uur.

Makkelijk geld besparen

Zoek naar een betaalbare verzekering, en betaal lage prijzen per maand.

Alles wat je wilt weten over het verzekeren van de Renault Scenic Heb jij nog vragen over jouw nieuwe verzekering? Lees hieronder onze handige FAQ.

Mijn huidige verzekering opzeggen, hoe werkt dat?

Van plan om over te stappen? Dan dien je jouw huidige autoverzekering op te zeggen. Wanneer kan dat? Vaak doen mensen dit in 3 situaties:

1. Einde contracttermijn
Doorgaans heeft een polis een looptijd van 1 jaar. Na het eerste jaar kun je het ontbinden. Je hebt wel te maken met een opzegtermijn. Deze is vaak 1 maand. De voorwaarden van je polis bieden daarover duidelijkheid.

2. Bij de verkoop van je auto
Neem je afstand van jouw Renault Scenic? Het contract wordt dan gestopt. Dit wordt in gang gezet op de dag van overschrijven. Goed om te weten: het vrijwaringsbewijs moet je niet kwijtraken. Het kan zijn dat je deze moet kunnen laten zien.

3. Zodra er iets in jouw polis verandert
Zijn de voorwaarden van jouw verzekering veranderd? Wordt de prijs voor je verhoogt? Of ervaar je schade door nieuwe regels / constructies? Ook dan mag je jouw polis beëindigen. Nadat je op de hoogte bent van een wijziging kan je dat binnen een paar weken regelen. Zie hiervoor ook altijd jouw polisvoorwaarden.

Hoe moet ik mijn auto verzekeren?

Er bestaan 3 categorieënautoverzekeringen voor jouw eigen Renault Scenic. De wettelijke aansprakelijkheid, WA+ of complete all risk.Hoe verhouden deze precies?

1. WA-dekking
Jouw Scenic verzekeren met uitsluitende een WA-pakket?Dan is alleen schade aan anderen verzekerd. Maak je schade bij een ander? Er vindt dan een vergoeding plaats voor de eventuele kosten bij de tegenpartij.

2. WA+ Autoverzekering (beperkt)
Dit is een uitgebreidere variant op de WA. WA+ dekt ook o.a. diefstal, schade door storm, schade door natuurgeweld. Een stuk completer dan WA dus .

3. WA plus volledig casco (All-risk)
Wil jij geen enkel risico lopen? Dan ben je het beste af met een all-risk verzekering voor jouw Renault Scenic. Men noemt dit doorgaans volledig casco. Het is de meest uitgebreide dekking. Ook wanneer je een aanrijding zelf veroorzaakt hebt. Een gebruikelijke dekking bij de nieuwere auto’s.

Jonge auto’s van 0 – 5 jaar WA+ volledig casco (all-risk)
Auto van 6 – 10 jaar WA-plus verzekering (beperkt casco)
Auto ouder dan 10 jaar WA-verzekering

Uit welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

Heb je gekozen voor Wettelijke aansprakelijkheid (WA), WA+ of All Risk? Dan ben je nog niet klaar, er zijn extra dekkingen voor Renault Scenic. Alles over deze extra modules lees je hieronder:

1. Aanvullende verzekering voor inzittenden
Er zijn twee aspecten die daarbij van belang zijn. Ongevallen-inzittendenverzekering (OIV): Alle inzittenden zijn verzekerd van een vast bedrag bij blijvende invaliditeit of overlijden. De 2e optie is schadeverzekering voor inzittenden: voorkomt dat een ongeluk leidt tot een financiële strop.

2. Rechtsbijstandverzekering toevoegen
Door middel van dekking voor aanvullende rechtsbijstand ben je zeker van juridische hulp als je schade hebt. Handig als je schade wil verhalen bij de verzekeraar van de schuldige partij.

3. No-claim korting beschermer
Kies je voor de No-claim beschermer?Slim: Je kunt dan per jaar een schade claimen, zonder dat je dit een plek op de bonus/malus ladder kost. Let op: het kost je wel schadevrije jaren in je account.

4. Pechhulp add-on
Sta je met pech langs de weg? Met de pechhulp module sta je nooit alleen. Reparatie vindt doorgaans binnen 24 uur plaats, of er wordt vervangend vervoer geregeld. Voor veel mensen is dat erg fijn.

Hoe werkt de Bonus/Malus-regeling?

Hoe langer zonder schade, des te voordeliger kan de premie worden berekend. Het principe van de bonus-malus ladder werkt als volgt: Een jaar zonder schade gereden? De premie kan dan positief worden gecorrigeerd. In de volksmond heet dit ook wel no-claimkorting. Heb je wel schade? Dan daal je op de ladder, wat betekent dat de premie kan stijgen.

 • Let op: De regels van de bonus/malus-ladder verschillen nogal per assuradeur.
 • 1 jaar geen schade = een treetje omlaag. 5 treden omhoog is doorgaans normaal bij schade.
 • Lag de oorzaak van de schade bij een ander? De ladder speelt dan vaak geen rol.
 • Moet je aanhouden schade claimen? Dat betekent een malus-situatie, en betaal je extra toeslag.
 • Opmerkelijk: De hoogte van de claim speelt geen rol, altijd val je terug op de bonus/malus ladder.

Welke bedrag betaal ik aan premie voor de Scenic ?

De geldende premie voor een Renault Scenic varieert erg per verzekeraar. Wil je weten waar het maandtarief vanaf hangt? Hierna benoemen wij de meest cruciale componenten.

 • De plaats waar jij woont (1914AA)
 • Het voertuig waarin je rijdt
 • Hoeveel kilometer je per jaar gaat afleggen
 • Het geboortejaar van de verzekerde
 • De gewenste dekking
 • het aantal aantoonbare schadevrije jaren
 • De cataloguswaarde van de auto
 • Aard van het gebruik: B2B of juist B2C voorwaarden

Verzekeringen vergelijken: doen alle bedrijven mee?

Door het gebruik van onze tool vergelijk je een aantal erkende autoverzekeraars. Neem nou Delta Lloyd, ING Bank en onder andere VVS. Wij checken alleen maar aanbieders waarvan de meest recente premies bekend zijn.Noemenswaardig: beschouw dit niet als een advies. We publiceren echter alleen de premie prijzen in een overzicht.

De gevraagde gegevens ingevuld? Je kunt jouw resultaten voor Renault indelen op laagste prijs en best beoordeeld. Op basis van eigen inzicht kun je een keuze maken. Belangrijk: controleer altijd de polisvoorwaarden van de gekozen verzekeraar. Dat zijn de geldende voorwaarden. Wij proberen wel actuele info te verzamelen omtrent bijv. WA-verzekering De Nationale.

autoverzekering Renault Scenic


Goedkoopste autoverzekering voor Renault Scenic afsluiten

Iedereen zoekt natuurlijk een voordelige verzekering voor de Renault Scenic. Hoe sluit ik de beste verzekering af? Gebruik deze handige stappen.

1. Voer jouw kenteken in (bijv. 3-KDR-68).
2. Selecteer wie de hoofdbestuurder is.
3. Geef je postcodegegevens in + geboortedatum (10-04-1974).
4. Hoeveel jaar rijd je al zonder schade?
5. Geschatte kilometrage.
6. Selecteer de gewenste dekking voor Renault.
7. Orden de uitkomst op prijs en regel alles direct online.

anwb verzekering

ANWB

Eerste jaar extra ledenkorting
Lage premie + ledenkorting
Eenvoudig contract / polis

ditzo verzekering

Ditzo

Erg klantvriendelijk
Binnen 2 minuten afsluiten
Duidelijke voorwaarden

interpolis verzekering

Interpolis

Focus op preventie
Ruime keuze uit garages
Handige App

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Korting met pakketten
Praktische tips veilig rijden
Aanvullende dekking

inshared verzekering

Inshared

Transparante verzekeraar
Dekking binnen & buitenland
Geld snel op je rekening

klaverblad verzekering

Klaverblad

Zelf je garage kiezen
Geen poliskosten
14 dagen bedenktijd

allsecur verzekering

Allsecur

Dagelijks opzeggen
WhatsApp service
Online klantenservice

fbto verzekering

FBTO

Schade melden via WhatsApp
Pechhulp binnenland
Verschillende opties

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Volledige ontzorging
Schade door diefstal
Jaarlijks opzegbaar

reaal verzekering

Reaal

Verzekering op maat
SOS International
Online klantenservice

unive verzekering

Univé

Dag en nacht hulp bij schade
Service in de winkel
Binnen 10 minuten claimen

ohra verzekering

OHRA

Klantgerichte verzekeraar
Schade Melden met de App
Aanpassen & upgraden


Online premie van mijn Renault Scenic berekenen

Hoe hoog is de premie voor de verzekering van mijn Scenic ? Dat is natuurlijk niet heel eenvoudig te zeggen. Een welbekende variabele is geboortedatum. 20-jarigen hebben te maken met een hogere premie dan ouderen / senioren, met eventueel een aantal jaren zonder schade. Ook betaal je meer bij een nieuwe Renault Scenic. Autoverzekeringen onderzoeken ook jouw adresgegevens (4412DL). De premie in Warmond kan compleet anders zijn dan voor een Autoverzekering Streefkerk. Ook het aantal kilometers (7501 – 10.000) en natuurlijk de dekking worden meegenomen. De maandpremie is dus een vrij ingewikkelde som. Check wat voor jou de voordeligste is. Geef nu jouw kenteken, geboortedatum, eventuele accessoires in, en je vergelijkt direct alle grote verzekeraars.

Zoek alle Renault Scenic verzekeringen en vind de goedkoopste Binnen een paar minuten een autoverzekering voor jouw Scenic afsluiten!