Autoverzekering Dacia Stepway Kies de verzekering die bij jou pastDe aller-goedkoopste autoverzekering voor de Dacia Stepway bekijken en afsluiten? Hedendaags zijn er tientallen verzekeraars. Vertrouwde namen zijn bijvoorbeeld De Zeeuwse en niet te vergeten Turien & Co. Vergelijk de beschikbare assuradeurs handig en zonder moeite online. Dat bespaart je een hoop geld! Wat is nu de goedkoopste verzekering voor mijn Stepway? Het maandbedrag wordt bepaald door variabelen als dekking, aanvullende modules, de aanschafwaarde en bijvoorbeeld jouw woonplaats. Vul alle velden hierboven in en ga verder. Zo vind jij in minder dan 1 minuut de aller-goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Dacia Stepway! Vergeet niet dat deze website geen advies geeft. Door het gebruik van vergelijkers heb je de mogelijkheid om – gebaseerd op jouw gegevens- een aanbieder kiezen. Hierbij kun je filteren op de goedkoopste aanbieder. Je kunt hier ook de premie berekenen van de Autoverzekering Rover 45.

Meest vertrouwde autoverzekeringen

Vergelijk eenvoudig de beste verzekeraars van Nederland.

Snel overstappen

Vind een nieuwe autoverzekering met weinig inspanning.

Vergelijken = geld besparen

Speur naar een verzekering met laag tarief, en stap over van jouw hogere tarief.

Alles wat je wilt weten over het verzekeren van de Dacia Stepway Meer weten over overstappen? Hieronder vind je meest gestelde vragen.

Vanaf wanneer kan ik opzeggen?

Wil je overstappen? Stop dan met het contract met je huidige verzekeraar. Wanneer kan dat? Er zijn een drietal omstandigheden:

1. Als het contract ten einde loopt
Dikwijls duurt een autoverzekering 1 jaar. Hierna kun je opzeggen. Let wel eventjes op de opzegtermijn. Veelal is dat een maand. In de overeenkomst vind je alle voorwaarden.

2. Wanneer je jouw auto verkoopt
Neem je afstand van jouw Dacia Stepway? dan beëindigt de overeenkomst. Dit wordt in gang gezet op de dag van overschrijven. Tip: zorg dat je het vrijwaringsbewijs bewaart. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Bij een premieverhoging of wijziging van voorwaarden
Doen er zich wijzigingen voor in je huidige verzekering? Wordt de premie verhoogd? Of ervaar je schade door nieuwe regels / constructies? Ook dan mag je jouw polis beëindigen. Na wijziging van de polis kun je een maand lang opzeggen. In de algemene voorwaarden staat dit vaak beschreven.

Kies ik voor WA, WA+ of All Risk?

We onderscheiden drie soorten zekerheden voor jouw Dacia Stepway. All Risk, de basis WA en de WA PLUS (beperkt casco). Maar wat zijn nu exact de verschillen?

1. Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
Je Stepway verzekeren met uitsluitende een WA-pakket?De schade aan andere voertuigen is dan verzekerd. Een ongeluk ontstaan door jouw schuld? Dan betaalt jouw verzekeraar de schade aan de andere auto of personen.

2. WA+ Autoverzekering (beperkt)
Deze variant dekt meer dan standaard WA. Dit dekt vaak onder andere brandschade, schade door botsing met dieren, schade aan derden. Een stuk completer dan WA dus .

3. All-risk autoverzekering (WA volledig casco)
Zorgeloos de weg op met je auto? In dat geval ga je voor de all risk verzekering voor de Dacia Stepway. In de volksmond ook wel WA volledig casco. De beste dekking haal je met deze polissen. Ook schade veroorzaakt door slippen. Vaak gekozen bij nieuwe autos tot 5 jaar oud.

Auto’s van 0 – 5 jaar WA+ volledig casco (all-risk)
Goede auto’s van 6 – 10 jaar Casco beperkt (WA plus polis)
Oudere auto’s (10 jaar en ouder) De (verplichte) WA

Kan ik uitbreiden met aanvullende dekkingen?

Heb je de beperkte of volledige casco gekozen? Dan zijn er een aantal aanvullende modules voor de Dacia Stepway. Lees verder voor meer informatie over deze extra’s:

1. Extra Inzittendenverzekering
Daarbinnen zijn 2 mogelijkheden. Ongevallen-inzittendenverzekering (OIV): keert een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. De andere optie is schadeverzekering inzittenden: dekt o.a. letselschade en zaakschade aan jou en inzittenden.

2. Een Rechtsbijstandverzekering
Met een extra aanvulling in rechtsbijstand staat er dagelijks een team juridische experts klaar. Dit kan uitkomst bieden bij een eventuele rechtszaak.

3. Korting op No-claim
Geef je de voorkeur aan No-claimbeschermers?Het is het overwegen waard: Ieder kalenderjaar één keer schade verhalen, zonder dat het invloed heeft op je maandpremie. Feit: je polis gaat wel in schadevrije jaren naar beneden.

4. Pechhulp dekking
De kans op pech is best groot. Met de pechhulp module sta je nooit alleen. Altijd snel een reparatie service ter plaatse, of de verzekeraar zorgt voor alternatief vervoer. Zo heb je maximale zekerheid.

Bonus/Malus-regeling, wat is dat?

Hoe langer zonder schade, hoe minder je maandelijks aan premie betaalt. Deze bonus-malus ladder constructie werkt op deze manier: Geen schade ingediend de afgelopen 12 maand? Dan is de verzekeraar blij en betaal je minder premie. Deze actie heet ook wel ‘no-claimkorting’. Heb je een ongelukje gehad? Dan ga je naar beneden, waardoor je een hogere premie moet betalen.

 • Goed om te weten: De protocollen van de bonus/malus ladder variëren erg per verzekeraar.
 • 12 maanden zonder schade gereden? Dan ga je omlaag. Maar bij een claim stijg je ook gauw (gemiddeld 5 treden).
 • Lag het schade probleem niet aan jouw verantwoordelijkheid? Dan daal je niet op de ladder.
 • Claim jij regelmatig een schade bij je verzekeraar? In dat geval heb je een negatief malus kortingspercentage, wat de premie zal doen toenemen.
 • Interessant: De hoogte van de claim speelt geen rol, altijd wordt jouw plek negatief aangepast.

Wat betaal ik voor de verzekering van mijn Stepway?

De hoogte van de premies voor een Dacia Stepway verschilt nogal per autoverzekeraar. Weten hoe het maandbedrag tot stand komt? Hierna benoemen wij de meest invloedrijke onderdelen.

 • De plaats waar jij woont (3211MN)
 • Het merk en type van de auto
 • Het verwachte aantal kilometers per jaar
 • Jouw leeftijd (geboortejaar)
 • Het soort dekking (WA, WA+, All-risk)
 • Hoeveel jaren je zonder schade gereden hebt
 • De cataloguswaarde van de auto
 • Het gebruik van de auto: Zakelijke en/of privé

Verzekeringen vergelijken: doen alle bedrijven mee?

Door het gebruik van onze tool vergelijk je de meest populaire assuradeurs. Neem nou EAG Assuradeuren, Ditzo en onder andere Verzekeruzelf.nl. Wij controleren alleen maar autoverzekeraars die de premies recentelijk nog hebben bijgewerkt. Belangrijk: wij geven geen advies. Wij helpen enkel met het maken van een vergelijking.

Alle gegevens ingevoerd? Je kunt jouw resultaten voor Dacia filteren op reviews of bijvoorbeeld goedkoopste prijs. U kunt op basis hiervan zelfstandig een keuze maken. Check altijd de voorwaarden van de betrokken autoverzekering. Die gegevens zijn eigenlijk altijd 100% correct. Op deze website vind je ook info over Auto verzekeren bij Inshared.

autoverzekering Dacia Stepway


Goedkoopste autoverzekering voor Dacia Stepway afsluiten

Je wil nooit meer betalen dan nodig voor de verzekering van je Dacia Stepway. Hoe vergelijk ik de beschikbare verzekeringen? Dat doe je aan de hand van de volgende stappen.

1. Vul je nummerbord in (bijvoorbeeld 04-ZPP-3).
2. Wie gebruikt de auto het meest?
3. Voer jouw leeftijd in, postcode, straatnaam en huisnummer (28-04-1996).
4. Kies het aantal jaren zonder schade.
5. Het geschatte aantal km’s per jaar.
6. Kies WA, WA+ of All-risk voor Dacia.
7. Kies de goedkoopste verzekeraar en je kunt snel de polis afsluiten.

anwb verzekering

ANWB

Je rijstijl wordt gemeten
Lagere premie bij veilig rijden
Hoge klantbeoordeling

ditzo verzekering

Ditzo

Scherpe premies
Korting voor een 2e auto
Aanpassen & upgraden

interpolis verzekering

Interpolis

Aankoopbedrag terug
Speciale AutoModus App
Aanvullende modules

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Uitstekend bereikbaar
Dag & nacht schadehulp
Eenvoudig contract / polis

inshared verzekering

Inshared

Al meer dan 150.000 klanten
Extra dekking auto 6-13 jaar
Schade snel afgehandeld

klaverblad verzekering

Klaverblad

Een royale verzekeringOok voor inzittenden
Online schade melden

allsecur verzekering

Allsecur

€ 0,- Eigen risico
Winnaar van vele prijzen
Gemakkelijk opzeggen

fbto verzekering

FBTO

Voordelig 2e auto verzekeren
Optie verkeersrechtsbijstand
Supersnel geregeld

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

2e gezinsautoregeling
Verkeersschadeverzekering
Handige overstaphulp

reaal verzekering

Reaal

Hulp bij schade afhandelen
Pechhulp Route Mobiel
Online account

unive verzekering

Univé

Dag en nacht hulp bij schade
Veel lokale adviseurs
Voor jong en oud geschikt

ohra verzekering

OHRA

Onderdeel van Delta Lloyd
No-claimkorting tot wel 82%
Hulp bij het afsluiten


Eenvoudig premie van de Dacia Stepway berekenen

Hoe hoog is de premie voor de autoverzekering van de Stepway? Daarbij komen een heleboel aspecten kijken. Een bekend aspect is jouw leeftijd. Jongeren tot 24 jaar hebben te maken met een hogere premie dan meer ervaren automobilisten, met een mooi plekje op de bonus/malus ladder. Ook zijn de maandtarieven duurder bij een prijzige Dacia Stepway. Aanbieders analyseren verder ook bijv. postcodegebied (5905NN). De premie in Bodegraven is niet exact hetzelfde als voor een Autoverzekering Eibergen. Ook het verwachte aantal kilometers (10.001 – 12.000) en het gebruik van de auto zijn bepalend. De maandelijkse afschrijving hangt dus van veel zaken af. Je kunt nu online razendsnel zelf vergelijken. Vul onder andere schadevrije jaren, hoofdbestuurder, huisnummer in, en je vergelijkt direct alle grote verzekeraars.

Check de Dacia Stepway verzekeringen en bespaar vandaag nog In 2 minuten een nieuwe autoverzekering voor jouw Stepway afsluiten!