Autoverzekering Volkswagen T5 Vergelijk verzekeringen in 1 minuutEen goedkope autoverzekering voor jouw Volkswagen T5 afsluiten? Tegenwoordig zijn er flink wat verschillende assuradeurs. Denk aan Aegon en uiteraard ook Turien & Co. Vergelijk alle verzekeraars snel en gemakkelijk met onze tool. Op die manier bezuinig je vele euro’s. Hoe kom ik erachter wat de goedkoopste verzekering is mijn T5 ? De maandelijkse premie komt tot stand op basis van variabelen als soort dekking, de geschatte kilometrageen niet te vergeten de hoofdgebruiker. Vul hierboven de gegevens in. Je bekijkt dan binnen een paar minuten de best beoordeelde / goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Volkswagen T5! Goed om te weten: wij geven geen advies. Door middel van de vergelijker heb je de mogelijkheid om – aan de hand van jouw data – een verzekeraar selecteren. Je kunt de uitkomst rangschikken op prijs. Bekijk ook onze pagina over Autoverzekering Mercedes-Benz CL 500.

De beste aanbieders

Toonaangevende aanbieders snel & eenvoudig vergelijken.

Snel overstappen

Sluit een nieuwe verzekering af, in slechts korte tijd.

Makkelijk geld besparen

Zoek naar een betaalbare verzekering, en stap over van jouw hogere tarief.

Praktische informatie over het verzekeren van de Volkswagen T5 Wil je meer weten over hoe dit werkt? Hieronder vind je meest gestelde vragen.

Wanneer kan ik opzeggen?

Wil jij op een nieuwe aanbieder overstappen? Dan wordt het tijd om de verzekeringspolis te beëindigen. Wanneer kan dat? Er zijn een drietal omstandigheden:

1. Contractvervaldatum
Veelal duurt een autoverzekering 1 jaar. Vanaf dat moment is overstappen mogelijk. Let wel eventjes op de opzegtermijn. Gemiddeld genomen is dit één maand. Tijdens het afsluiten ben je daarmee akkoord gegaan.

2. Bij overschrijven van auto
Neem je afstand van jouw Volkswagen T5? De overeenkomst wordt ontbonden. Het exacte moment is de dag van overschrijving. Handig: bewaar het vrijwaringsbewijs zorgvuldig. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Bij een premieverhoging of wijziging van voorwaarden
Wordt jouw verzekering (en de voorwaarden) aangepast? Wordt de premie verhoogd? Of zijn de voorwaarden op negatieve wijze aangepast? Opzeggen is dan een rechtsgeldige actie. Na wijziging van de polis heb je 4 weken de tijd om over te stappen. In de algemene voorwaarden staat dit vaak beschreven.

Hoe moet ik mijn auto verzekeren?

Wij differentiëren 3 types dekkingen voor de Volkswagen T5. WA, WA + beperkt casco en WA + volledig casco (allrisk). Elke weer met zijn eigen kenmerken

1. WA-verzekering
Een gebruikte T5 verzekeren met een WA polis? Je bent dan enkel verzekerd voor schade bij de ander. Een botsing met een andere auto? Dan betaalt jouw verzekeraar schade verwijtbaar aan jouw bij de tegenpartij.

2. WA+ Autoverzekering (beperkt)
De WA plus variant biedt veel meer dekking. Dit dekt vaak onder andere tweezijdige schade, schade door natuurgeweld, brandschade. Een stuk completer dan WA dus .

3. All-risk autoverzekering (WA volledig casco)
Wil jij geen enkel risico lopen? Kies van natuurlijk All-risk voor Volkswagen T5. In de volksmond ook wel WA volledig casco. Een completer pakket is niet te vinden. Ook wanneer je een aanrijding zelf veroorzaakt hebt. Dit wordt veel gebruikt voor jonge auto’s (tot 5 jaar).

Auto’s van 0 – 5 jaar WA+ volledig casco (all-risk)
Betrouwbare auto van 6 – 10 jaar WA-plus verzekering (beperkt casco)
Auto’s van 10 jaar of ouder Standaard WA

Uit welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

Heb je een keuze gemaakt uit WA, WA+ of Allrisk? Je kunt jouw verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen voor de Volkswagen T5. Onderstaand geven we hier meer uitleg over:

1. Extra Inzittendenverzekering
Binnen deze module heb je 2 smaken. De ongevallenverzekering voor inzittenden: De verzekering keert een vast bedrag uit, ongeacht wie schuldig is. Er is ook een schadeverzekering voor inzittenden: voorkomt dat een ongeluk leidt tot een financiële strop.

2. Extra Rechtsbijstandverzekering
Met behulp van de rechtsbijstand aanvullende dekking heb je recht op juridische bijstand na bijv. een ongeluk. Let op: voorkom dubbele dekking. Misschien ben je al verzekerd.

3. Bescherm je No-claim
Neem je een No-claimbeschermer? Iets voor jou? Je mag dan jaarlijks éénmaal schade verhalen, zonder dat je dit een plek op de bonus/malus ladder kost. Belangrijk: dit gaat wel ten koste van je schadevrije jaren.

4. Pechhulp add-on
Heb je pech onderweg met de auto? De pechhulp module geeft je een gerust gevoel. Je auto wordt ter plekke gerepareerd, of de verzekeraar zorgt voor alternatief vervoer. Met een goed gevoel de weg op!

Wat houdt de Bonus/Malus-regeling in?

Hoe meer schadevrije jaren, des te meer korting op je autoverzekering. Zo werkt de bonus-malus ladder: Geen claims voor schade ingediend het laatste jaar? Dan gaan de maandelijkse lasten omlaag. In de volksmond heet dit ook wel no-claimkorting. Heb je een ongelukje gehad? Dan daal je op de ladder, en de maandlasten stijgen.

 • Noemenswaardig: De richtlijnen m.b.t. de bonus/malus-regeling wijken erg af per aanbieder.
 • Eén jaar zonder schade betekent een lagere trede. Echter, bij schade ga je vaak 5 treetjes omhoog.
 • Lag de oorzaak van de schade bij een ander? Dan wordt de ladder vaak buiten beschouwing gelaten.
 • Heb je vaak schade? In dat geval heb je een negatief malus kortingspercentage, wat de premie zal doen toenemen.
 • Let op: Bij elke schade, groot of klein, val je terug op de bonus/malus ladder.

Welke kosten spelen een rol bij een verzekering voor een T5 ?

De geldende premie voor een Volkswagen T5 wisselt nogal eens per verzekering. Wil je weten waar het maandtarief vanaf hangt? Op deze pagina vind jij de meest cruciale onderdelen.

 • De plaats waar jij woont (3944GN)
 • Kenmerken van je voertuig (merk, gewicht etc)
 • Het verwachte aantal kilometers per jaar
 • Jouw leeftijd als verzekeringnemer
 • Gekozen WA-variant en modules
 • Het aantal opgebouwde schadevrije jaren
 • Oorspronkelijke cataloguswaarde
 • Type gebruik: Business of privé

Hoe werkt dat verzekeringen vergelijken precies?

Via de vergelijker vergelijk je vertrouwde verzekeringen. O.a. De Goudse, FBTO plus VKG. Wij vergelijken slechts verzekeringen die de premies recentelijk nog hebben bijgewerkt. Let wel: de uitkomst is onafhankelijk en geen advies. Wij zetten enkel de verzekeraars op een rijtje.

De gevraagde gegevens ingevuld? De weergegeven verzekeringen kan je voor Volkswagen rangeren op goedkoopste en/of prijs-kwaliteit. Hierna kun je (vrijblijvend) doorklikken naar een verzekeraar. Belangrijk: controleer altijd de polisvoorwaarden van de betreffende aanbieder. Die informatie is altijd leidend. Met deze site kun je wel meer te weten komen over o.a. Online premie berekenen Nationale Nederlanden.

autoverzekering Volkswagen T5


Goedkoopste autoverzekering voor Volkswagen T5 afsluiten

Over het algemeen wil men altijd een goedkope verzekering voor de Volkswagen T5. Hoe sluit ik de voordeligste polis af? Neem dan deze volgorde in acht.

1. Kenteken invoeren (bijv. 6-XVN-03).
2. Wie zit er doorgaans achter het stuur?
3. Geef je postcodegegevens in + geboortedatum (5-07-1964).
4. Hoeveel jaar rijd je al zonder schade?
5. Hoeveel kilometer leg je op jaarbasis af?
6. Kies de juiste dekking voor Volkswagen.
7. Orden de uitkomst op prijs en regel alles direct online.

anwb verzekering

ANWB

Je rijstijl wordt gemeten
Haal-en brengservice
14 dagen bedenktijd

ditzo verzekering

Ditzo

Erg klantvriendelijk
Schade inzittenden
Simpel over te sluiten

interpolis verzekering

Interpolis

24/7 schade melden
Altijd verzekerd de weg op
Eenvoudig uitbreiden

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Korting met pakketten
Uitgebreid netwerk garages
Snel online afsluiten

inshared verzekering

Inshared

Tot 80% no-claim korting
Eerlijke verzekering
Online account

klaverblad verzekering

Klaverblad

Geen administratiekosten
Dag en nacht contact
Jaarlijks opzegbaar

allsecur verzekering

Allsecur

Handige auto-tips
Goede polisvoorwaarden
Wa, WA+ of Allrisk

fbto verzekering

FBTO

Handige extra modules
Maandelijks aanpassen
Snel schade melden

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

2 jaar nieuwwaarde terug
Tot 85% korting
Snel claims indienen

reaal verzekering

Reaal

Maatwerk
WA , WA+ & Volledig Casco
Snel schade melden

unive verzekering

Univé

Korting op pakketten
Optie rechtshulp-verkeer
Aanvullende dekking

ohra verzekering

OHRA

Extra voertuigen toevoegen
Schade Melden met de App
Met aanvullende modules


Online premie van mijn Volkswagen T5 berekenen

Welke kosten komen er kijken voor de autoverzekering van de T5 ? Dat is natuurlijk niet heel eenvoudig te zeggen. Een betekenisvolle variabele is leeftijd. Jongeren van 20 jaar hebben te dealen met een hoger tarief dan ouderen / senioren, met een mooi plekje op de bonus/malus ladder. Ook liggen de kosten doorgaans hoger bij een zware Volkswagen T5. Autoverzekeraars doorzoeken ook o.a. regio (6847IH). De maandpremie in Giesbeek is anders dan een Autoverzekering Woudenberg. Ook het verwachte aantal kilometers (15.001 tot 20.000) en wie de hoofdbestuurder is hebben invloed. Het tarief is dus een vrij ingewikkelde som. Je kunt nu online razendsnel zelf vergelijken. Vul onder andere hoofdbestuurder, huisnummer, gewenste dekking in, en je weet het in 2 minuten.

Zoek alle Volkswagen T5 verzekeringen en bespaar vandaag nog Binnen een paar minuten een autoverzekering voor jouw T5 afsluiten!