Autoverzekering Daihatsu Materia Kies de verzekering die bij jou past


De goedkoopste autoverzekering voor de Daihatsu Materia vergelijken en afsluiten? Tegenwoordig zijn er flink wat verschillende assuradeurs. Erkende verzekeraars zijn bijvoorbeeld ZLM Verzekeringen en ook Univé. Vergelijk ze nu vliegensvlug en eenvoudig via de vergelijkingstool. En dat scheelt je al gauw tientallen euro’s. Hoe kom ik erachter wat de goedkoopste verzekering is mijn Materia? Het maandbedrag wordt bepaald door variabelen als de gewenste dekking, type auto plus demografische gegevens. Vul alle velden hierboven in en ga verder. Zo vind jij in korte tijd de goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Daihatsu Materia! Let op: wij geven geen advies. Door middel van de vergelijker kun je zelf – op basis van jouw gegevens – een verzekeraar selecteren. Kies bijvoorbeeld voor goedkope prijs of kwaliteit. Je kunt hier ook de premie berekenen van de Autoverzekering Seat Altea.

Meest vertrouwde autoverzekeraars

Alle populaire verzekeringen onder elkaar.

Gelijk oversluiten

Check de goedkoopste verzekeraar met een paar klikken.

Bespaar vele euro's

Zoek naar een betaalbare verzekering, en betaal lage prijzen per maand.

Praktische informatie over het verzekeren van de Daihatsu Materia Zoek je aanvullende informatie? Lees hieronder onze handige FAQ.

Wanneer kan ik mijn autoverzekering opzeggen?

Wil jij op een nieuwe aanbieder overstappen? Zeg dan altijd je eigen auto-polis op. Benieuwd wanneer dat een optie is? Er zijn een drietal omstandigheden:

1. Einde contracttermijn
Dikwijls heeft een polis een looptijd van 1 jaar. Na het eerste jaar kun je het ontbinden. De opzegtermijn moet je niet vergeten. Vaak is dit 1 maand. Check ook de polisvoorwaarden van jouw huidige verzekering.

2. Verkoop van de auto
Verkoop jij de Daihatsu Materia? Dan wordt de polis stopgezet. Om precies te zijn: dit gebeurt op de dag van overschrijving. Let op: je vrijwaringsbewijs is erg belangrijk. Het kan zijn dat je deze moet kunnen laten zien.

3. Wanneer de premie omhoog gaat
Zijn de voorwaarden van jouw verzekering veranderd? Moet je meer betalen? Of zijn de voorwaarden op negatieve wijze aangepast? Dan mag je het contract ontbinden. Na wijziging van de polis heb je een bedenktijd van 30 dagen. Ook hier geldt: check de actuele voorwaarden.

Hoe moet ik mijn auto verzekeren?

Er bestaan 3 verschillende types zekerheden voor de Daihatsu Materia. Wettelijk aansprakelijkheid, beperkt casco of volledig casco. Ieder met zijn eigen voorwaarden

1. WA-dekking
Jullie Materia verzekeren met WA (wettelijke aansprakelijkheid)? De schade aan andere voertuigen is dan verzekerd. Dus rijd je tegen een andere auto aan? Er vindt dan een vergoeding plaats voor schade die de andere partij heeft ondervonden.

2. WA-plus verzekering (beperkt casco)
Bij WA + heb je veel meer claim mogelijkheden. WA-plus staat bijv. ook garant voor een sterretje in je voorruit, schade door natuurgeweld, diefstal. Een stuk completer dan WA dus .

3. All Risk (WA volledige casco)
Wil je alle risico’s volledig afdekken? Maak dan de keuze voor een All-risk verzekering voor je Daihatsu Materia. In de volksmond ook wel WA volledig casco. Dit is vaak het meest complete pakket. Ook als je die zelf veroorzaakt. Vaak gekozen bij nieuwe autos tot 5 jaar oud.

Nieuwe autos van 0 – 5 jaar volledig casco verzekering
Auto van 6 – 10 jaar Beperkt Casco verzekering (WA+)
Auto ouder dan 10 jaar Standaard WA

Uit welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

Heb je een keuze gemaakt uit WA, WA+ of Allrisk? Dan zijn er nog extra dekkingen voor de Daihatsu Materia. Graag bespreken we de meest populaire:

1. Aanvullende verzekering voor inzittenden
Daarbij heb je de keuzen tussen 2 aspecten. Ongevallen inzittendenverzekering: Alle inzittenden zijn verzekerd van een vast bedrag bij blijvende invaliditeit of overlijden. Er is ook een schadeverzekering voor inzittenden: dekt schade aan jou en de passagiers + spullen in de auto.

2. De Rechtsbijstandverzekering
Via de rechtsbijstand aanvullende dekking ben je zeker van juridische hulp als je schade hebt. Juridische hulp is doorgaans erg duur, en hiermee voorkom je hoge kosten.

3. No-claim korting
Sluit je de No-claimbeschermer af? Het is het overwegen waard: Je mag dan jaarlijks éénmaal schade verhalen, wat geen effect heeft op je maandbedrag. Neem dit in acht: het aantal geregistreerde schade vrije jaren daalt wel.

4. Pechhulp module
1 op de 4 auto’s heeft jaarlijks pech. Met de pechhulp module sta je nooit alleen. Je auto wordt ter plekke gerepareerd, je komt koste wat het kost thuis (vervangend vervoer). Met een goed gevoel de weg op!

Hoe werkt de Bonus/Malus-regeling?

Hoe meer schadevrije jaren, hoe minder je maandelijks aan premie betaalt. Zo werkt de bonus-malus ladder: Geen schade ingediend de afgelopen 12 maand? Dan wordt je beloond met een korting op de premie. Dit principe noemen we ook wel no-claimkorting. Claim je schade? Dan zul je een trede dalen op de ladder, wat resulteert in een hogere premie.

 • Feit: De regels van de bonus/malus regeling variëren erg per verzekering.
 • Een schadevrij jaar is een trede omlaag. Schade rijden betekent vaak 5 treden omhoog
 • Ben je echter niet zelf verantwoordelijk voor het ongeluk? Dan ga je niet naar beneden.
 • Maak je vaak aanspraak bij de verzekeraar na schade? Dan heb je een negatief kortingspercentage, en betaal je extra toeslag.
 • Neem dit in acht: Bij elke schade, groot of klein, zul jij plekken op de ladder zakken.

Wat kost de verzekering van mijn Materia?

De geldende premie voor een Daihatsu Materia kan enorm verschillen per autoverzekeraar. Maar hoe komt deze premie nu tot stand? Op deze pagina vind jij de meest invloedrijke factoren.

 • Regio waarin bestuurder woonachtig is (6541BB)
 • Het gewicht van de auto
 • De verwachte kilometrage
 • Leeftijd (vanaf 26 jaar wordt de premie lager)
 • De mate van (uitgebreide) dekking
 • Jouw bonus/malus-positie
 • Cataloguswaarde van het voertuig
 • Gebruikstype: Privé vs. zakelijk gebruik

Welke verzekeraars vergelijken jullie?

Door het gebruik van onze tool vergelijk je bekende organisaties. Bijvoorbeeld AutoWeek, Roxo plus Zelf. We doorzoeken slechts autoverzekeraars waarvan de meest recente premies bekend zijn.Let op: wij geven geen advies. De tool maakt enkel een vergelijking van de verzekeraars.

Alle gegevens ingevoerd? De weergegeven verzekeringen kan je voor Daihatsu classificeren op goedkoopste en/of prijs-kwaliteit. Klik op een van de organisaties om online af te sluiten. Zie altijd de actuele voorwaarden van de aangaande verzekeraar. Die gegevens zijn eigenlijk altijd 100% correct. Wij proberen wel actuele info te verzamelen omtrent bijv. Auto verzekeren bij HEMA.

autoverzekering Daihatsu Materia


Goedkoopste autoverzekering voor Daihatsu Materia afsluiten

Jij wil natuurlijk niet teveel betalen voor de verzekering van jouw Daihatsu Materia. Hoe zoek ik de meest voordelige verzekering? Neem dan deze volgorde in acht.

1. Vul het kenteken in (bijv. 24-ZPB-4).
2. Wie zit er doorgaans achter het stuur?
3. Voer je geboortedatum, postcode + huisnummer in (13-06-1969).
4. Heb je schadevrije jaren, zo ja hoeveel?
5. Het verwachte aantal kilometers per jaar.
6. Kies WA, WA+ of All-risk voor Daihatsu.
7. Orden de uitkomst op prijs en sluit alles direct online af.

anwb verzekering

ANWB

24 uur, 7 dagen per week
Lagere premie bij veilig rijden
Wa, WA+ of Allrisk

ditzo verzekering

Ditzo

Meer verzekeringen
Goede pechhulpdekking
Snel schade melden

interpolis verzekering

Interpolis

Focus op preventie
Unieke Automodus
Hulp bij het afsluiten

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Handige WhatsApp-service
Hoge klantenbeoordeling
Hoge klantbeoordeling

inshared verzekering

Inshared

We all benefit
Voor het hele gezin
Eenvoudig contract / polis

klaverblad verzekering

Klaverblad

Geen administratiekosten
Veel vrijheid en keuzes
Snel online afsluiten

allsecur verzekering

Allsecur

Altijd telefonisch bereikbaar
Unieke extra dekkingen
Gemakkelijk opzeggen

fbto verzekering

FBTO

Eigen Keuze Herstelbedrijf
Snel online afsluiten
Met aanvullende modules

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Ook zakelijk mogelijk
Tot 85% korting
Duidelijke voorwaarden

reaal verzekering

Reaal

Persoonlijk aanspreekpunt
Pechhulp Route Mobiel
Online account

unive verzekering

Univé

Dag en nacht hulp bij schade
Optie rechtshulp-verkeer
Aanpassen & upgraden

ohra verzekering

OHRA

Klantgerichte verzekeraar
Voordelig 2e auto verzekeren
Binnen 10 minuten claimen


Goedkoopste premie van de Daihatsu Materia berekenen

Hoe hoog is de premie voor de verzekering van mijn Materia? Dat wordt bepaald door verschillende variabelen. Een bekende factor is hoe oud je bent. 19-jarigen hebben te maken met een hogere premie dan mensen van 26 jaar of ouder, die over een gunstige bonus trede beschikken. Ook zijn de maandtarieven duurder bij een dure Daihatsu Materia. Autoverzekeraars houden ook rekening met bijv. regio (4080HI). De premie in Noorden wijkt vermoedelijk af van een Autoverzekering Ens. Ook het aantal km’s (15.001 – 20.000) en uiteraard de cataloguswaarde van het voertuig worden meegenomen. Het tarief hangt dus van veel zaken af. Check wat voor jou de voordeligste is. Geef nu jouw postcode, schadevrije jaren, eventuele accessoires in, en je vindt razendsnel de goedkoopste verzekering.

Bekijk alle Daihatsu Materia verzekeringen en sluit online af In 2 minuten een nieuwe autoverzekering voor jouw Materia afsluiten!