Autoverzekering Fiat Croma Eenvoudig verzekeringen vergelijkenDe goedkoopste autoverzekering voor de Fiat Croma afsluiten? Vandaag de dag zijn er flink wat verschillende assuradeurs. Populaire aanbieders zijn De Goudse en uiteraard ook Reaal. Vergelijk de beschikbare assuradeurs vlug en moeiteloos met onze tool. En dat voel je in je portemonnee. Hoe kom ik erachter wat de goedkoopste verzekering is mijn Croma? Jouw premie hangt af van zaken als schadevrije jaren, de cataloguswaarde en bijvoorbeeld demografische gegevens. Bovenaan de pagina moet je jouw gegevens invullen. Je treft dan supersnel de aller-goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Fiat Croma! Vergeet niet dat deze website geen advies geeft. Met de vergelijkingsmodule heb je de mogelijkheid om – met de door jouw ingevoerde data – een aanbieder kiezen. Kies je voor hoogste beoordeling of juist laagste prijs? Bekijk ook onze pagina over Autoverzekering SsangYong Rexton.

Alle populaire verzekeraars

Gemakkelijk de erkende verzekeraars vergelijken.

Vlot oversluiten

Vind een nieuwe autoverzekering zonder veel moeite.

Bespaar vele euro's

Kies de meest voordelige verzekeraar, en bespaar vele euro’s per jaar.

Veelgestelde vragen over het verzekeren van de Fiat Croma Meer weten over overstappen? Lees hieronder onze handige FAQ.

Vanaf wanneer kan ik opzeggen?

Overstappen naar een nieuwe aanbieder? Dan wordt het tijd om de verzekeringspolis te beëindigen. Kan ik dat doen wanneer ik wil? Vaak doen mensen dit in 3 situaties:

1. Contractvervaldatum
Meestal sluit je de verzekering af voor 1 jaar. Vanaf dan kun je opzeggen. De opzegtermijn moet je niet vergeten. Meestal is dit 1 maand. De voorwaarden van je polis bieden daarover duidelijkheid.

2. Wanneer je jouw auto verkoopt
Verkoop jij jouw Fiat Croma? Dan wordt de polis stopgezet. Het exacte moment is de dag van overschrijving. Tip: bewaar het vrijwaringsbewijs zorgvuldig. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Wanneer de voorwaarden wijzigen
Gaat je huidige verzekering de voorwaarden aanpassen? Moet jij een extra vergoeding betalen?Of zijn de voorwaarden op negatieve wijze aangepast? Dan mag jij zelf weten of je wilt opzeggen. Na de informering over de poliswijziging heb je 30 dagen de tijd. Let op: lees altijd nog even jouw huidige polisblad door.

Hoe moet ik mijn auto verzekeren?

Er bestaan 3 verschillende soorten verzekeringen voor de Fiat Croma. All Risk, de basis WA en de WA PLUS (beperkt casco). Ieder met zijn eigen voorwaarden

1. WA-dekking
Jouw Croma verzekeren met WA (wettelijke aansprakelijkheid)? Dan staat de verzekeraar alleen garant voor schade aan anderen. Maak je onverhoopt een ongelukje? Dan betaalt jouw verzekeraar schade verwijtbaar aan jouw bij de tegenpartij.

2. WA-plus verzekering (beperkt casco)
Deze variant dekt meer dan standaard WA. Je hebt doorgaans recht op een vergoeding bij schade aan derden, schade door storm, explosie-schade. Een stuk completer dan WA dus .

3. All-risk autoverzekering (WA volledig casco)
Wil je alle risico’s volledig afdekken? Dan ben je het beste af met een all-risk verzekering voor jouw Fiat Croma. Men noemt dit doorgaans volledig casco. Een completer pakket is niet te vinden. Aan jouw eigen auto of die van een ander. Vaak gekozen bij nieuwe autos tot 5 jaar oud.

Jonge auto’s van 0 – 5 jaar WA + volledig casco (Allrisk verzekering)
Betrouwbare auto van 6 – 10 jaar De WA+ beperkt casco
Auto’s van 10 jaar of ouder De instap WA

Aanvullende dekkingen, welke zijn er?

Heb je gekozen voor Wettelijke aansprakelijkheid (WA), WA+ of All Risk? Dan zijn er nog extra dekkingen voor de Fiat Croma. Alles over deze extra modules lees je hieronder:

1. Aanvullende inzittendenverzekeringen
Hierbij heb je onderscheid tussen 2 soorten. De ongevallenverzekering voor inzittenden: keert een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. De 2e optie is schadeverzekering voor inzittenden: dekt de schade aan en van inzittenden.

2. Rechtsbijstandverzekeringen
Door middel van extra aanvulling in rechtsbijstand krijg je hulp van juridische specialisten vergoed. Handig als je schade wil verhalen bij de verzekeraar van de schuldige partij.

3. No-claim korting
Selecteer jij de no-claimbeschermer? Een uitkomst: Elk jaar een keer schade claimen, zonder dat je terugvalt op de bonus/malus ladder. Goed onthouden: dit gaat wel ten koste van je schadevrije jaren.

4. Extra pechhulp
Heb je pech onderweg met de auto? Wees weer onafhankelijk met de pechhulp module. Je voertuig wordt waar mogelijk direct gerepareerd, of de verzekeraar zorgt voor alternatief vervoer. Voor veel mensen is dat erg fijn.

Wat is de bonus/malus-regeling?

Hoe geringer het aantal schades, hoe gunstiger de premie kan uitvallen. Deze bonus-malus ladder constructie werkt op deze manier: Een heel jaar schadevrij gereden? Dan wordt je beloond met een korting op de premie. In de volksmond heet dit ook wel no-claimkorting. Wel een schade geclaimd bij je verzekeraar? Dan ga je een treetje naar beneden, wat betekent dat de premie kan stijgen.

 • Opmerkelijk: De voorwaarden van de bonus/malus regeling lopen uiteen per assuradeur.
 • 12 maanden zonder schade gereden? Dan ga je omlaag. Schade rijden betekent vaak 5 treden omhoog
 • Is het niet jouw schuld? Dan heeft dit geen invloed op de ladder.
 • Claim jij regelmatig een schade bij je verzekeraar? Dan begeef je je in een zogeheten malus-rang, en gaat de maandelijkse premie wat omhoog.
 • Goed om te weten: Het maakt niet uit hoe groot de schade is, normaal zak je op de ladder.

Welke bedrag betaal ik aan premie voor de Croma?

De maandpremie voor de Fiat Croma wisselt nogal eens per autoverzekeraar. Maar hoe komt deze premie nu tot stand? Je vindt hieronder de voornaamste onderdelen.

 • de postcode van de regelmatige bestuurder (7974IG)
 • Natuurlijk de auto waar het om gaat
 • De verwachte kilometrage
 • De geboortedatum van de bestuurder
 • De basisdekking van de auto
 • Het aantal opgebouwde schadevrije jaren
 • Cataloguswaarde van het voertuig
 • Aard van het gebruik: Zakelijke en/of privé

Hoeveel aanbieders van verzekeringen vergelijken we?

Via onze tool vergelijk je enkele toonaangevende assuradeurs. Neem nou ANWB, Nationale Nederlanden en ZLM Verzekeringen. We bekijken uitsluitend organisaties waarvan de actuele voorwaarden openbaar zijn. Belangrijk: de uitkomst is geen advies. We publiceren echter alleen de premie prijzen in een overzicht.

Alle gegevens ingevoerd? De weergegeven verzekeringen kan je voor Fiat classificeren op laagste prijs en best beoordeeld. Op basis van eigen inzicht kun je een keuze maken. Verifieer altijd zelf de geldende voorwaarden van de aangaande organisatie. Deze zijn altijd leidend.Op autoverzekeringregelen.nl vind je wel info over o.a. Auto verzekeren bij Zelf.nl.

autoverzekering Fiat Croma


Goedkoopste autoverzekering voor Fiat Croma afsluiten

Over het algemeen wil men altijd een goedkope verzekering voor de Fiat Croma. Hoe vind je nu de laagste premie? Bekijk de onderstaande 7 stappen.

1. Nummerbord invullen (n.b. 3-TPZ-84).
2. Wie zit er doorgaans achter het stuur?
3. Ook geboortedatum en adres + postcode wordt gevraagd (15-04-1996).
4. Kies het aantal jaren zonder schade.
5. Geschatte kilometrage.
6. Kies de juiste dekking voor Fiat.
7. Sorteer de aanbieders op prijs en regel alles direct online.

anwb verzekering

ANWB

Met handige reistips
Interessante ledenkorting
Hoge klantbeoordeling

ditzo verzekering

Ditzo

Werkt met WhatsApp
Korting voor een 2e auto
Online schade melden

interpolis verzekering

Interpolis

Focus op preventie
Verrekening met garage
Eenvoudige procedures

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Zelf eigenrisico kiezen
Interessante bonusladder
Hulp en ondersteuning

inshared verzekering

Inshared

Supersnelle schademelding
Voor het hele gezin
Verschillende opties

klaverblad verzekering

Klaverblad

Gewoon goede verzekering
Eigen risico van slechts €100
14 dagen bedenktijd

allsecur verzekering

Allsecur

Dagelijks opzeggen
WhatsApp service
Eenvoudige procedures

fbto verzekering

FBTO

Schade melden via WhatsApp
Snel online afsluiten
Simpele website / account

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Volledige ontzorging
Schade door rook en brand
Duidelijke voorwaarden

reaal verzekering

Reaal

Maatwerk
Verhaalsbijstand
Voor jong en oud geschikt

unive verzekering

Univé

Korting op pakketten
Service in de winkel
Aanvullende modules

ohra verzekering

OHRA

Een Delta Lloyd product
No-claimkorting tot wel 82%
14 dagen bedenktijd


Online premie van mijn Fiat Croma berekenen

Hoe hoog is de premie bij verzekeringen voor een Croma? Dat wordt bepaald door verschillende variabelen. Een invloedrijke variabele is geboortejaar. Studenten en jongeren hebben te dealen met een hoger tarief dan consumenten met veel ervaring, met een mooi plekje op de bonus/malus ladder. Ook zijn de kosten wat meer bij een recent gekochte Fiat Croma. Autoverzekeringen kijken ook naar bijv. regio (7494IA). De premie in Geldermalsen is niet exact hetzelfde als voor een Autoverzekering Gorredijk. Ook het verwachte aantal kilometers (25.001 tot 30.000) en het type voertuig zijn bekende factoren. De hoogte van jouw premie is dus voor iedereen verschillend. Je kunt nu online razendsnel zelf vergelijken. Voer onder andere hoofdbestuurder, gewenste dekking, aantal kilometers per jaar in, en vergelijk de meest populaire verzekeraars.

Check de Fiat Croma verzekeringen en bespaar vandaag nog Binnen no-time een goedkope autoverzekering voor jouw Croma afsluiten!