Autoverzekering Fiat Marea Vind de verzekeraar die bij jou pastDe meest goedkope autoverzekering voor jouw Fiat Marea vergelijken en afsluiten? Momenteel bestaan er een hoop autoverzekeraars. Bekende voorbeelden zijn Allsecur en Verzekeruzelf.nl. Vergelijk alle verzekeraars handig en moeiteloos online. En dat scheelt je al gauw tientallen euro’s. Hoe vind je de goedkoopste verzekering voor jouw Marea ? Het premiebedrag wordt bepaald door bijv. aantal opgebouwde jaren zonder schade, gebruik van de auto en niet te vergeten demografische gegevens. Start direct met je gegevens hierboven. Je treft dan in een paar seconden de goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Fiat Marea! Vrijblijvend: wij geven op deze website geen adviezen. Door middel van de vergelijker kun je op eigen houtje – aan de hand van jouw data – een aanbieder kiezen. Je kunt de uitkomst rangschikken op prijs. Je leest hier ook alles over Autoverzekering Subaru Trezia.

Alle populaire autoverzekeraars

Gemakkelijk de erkende verzekeraars vergelijken.

Nu oversluiten

Check de goedkoopste verzekeraar in een paar minuten.

Vergelijken = geld besparen

Zoek naar een betaalbare verzekering, en stap over van jouw hogere tarief.

FAQ: wat moet ik weten over het verzekeren van de Fiat Marea Wil je meer weten over hoe dit werkt? Lees hieronder onze handige FAQ.

Hoe werkt het opzeggen van mijn verzekering?

Wil je overstappen? Zeg dan altijd je eigen auto-polis op. Ook nieuwsgierig wanneer dit precies kan? Er zijn een drietal omstandigheden:

1. Contractvervaldatum
Normaliter heeft een polis een looptijd van 1 jaar. Vanaf dan is overstappen mogelijk. Houd rekening met een opzegtermijn. Meestal is dit 1 maand. Bekijk daarvoor je polisblad / voorwaarden.

2. Verkoop van de auto
Verkoop jij jouw Fiat Marea? Dan vervalt het contract. Het exacte moment is de dag van overschrijving. Let op: je vrijwaringsbewijs is erg belangrijk. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Wanneer de voorwaarden wijzigen
Wordt jouw verzekering (en de voorwaarden) aangepast? Is de premie naar een hoger niveau gebracht? Of wordt de polis voor jou negatief gewijzigd? Dan ben je vrij om over te stappen naar een nieuwe aanbieder. Nadat je op de hoogte bent van een wijziging heb je 4 weken de tijd om over te stappen. Let op: lees altijd nog even jouw huidige polisblad door.

Hoe moet ik mijn auto verzekeren?

Wij maken onderscheid tussen drie ordes van dekkingen voor de Fiat Marea. Wettelijk aansprakelijkheid, beperkt casco of volledig casco. Hoe verhouden deze precies?

1. Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
Jouw Marea verzekeren met alleen WA dekking? Dan staat de verzekeraar alleen garant voor schade aan anderen. Heb jij een ongeval veroorzaakt? De verzekering regelt dan de schade aan de andere auto of personen.

2. WA plus beperkt casco
Bij WA + heb je veel meer claim mogelijkheden. WA+ dekt ook o.a. schade door natuurgeweld, schade door storm, diefstal. Een stuk completer dan WA dus .

3. All Risk (WA volledige casco)
Goed verzekerd met de auto op pad? Maak dan de keuze voor een All-risk verzekering voor je Fiat Marea. In de volksmond ook wel WA volledig casco. Een completer pakket is niet te vinden. Ook schade veroorzaakt door slippen. Een aanrader voor auto’s jonger dan 5 jaar.

Jonge auto’s van 0 – 5 jaar WA+ volledig casco (all-risk)
Goede auto’s van 6 – 10 jaar WA-plus verzekering (beperkt casco)
Voertuigen ouder dan 10 jaar De (verplichte) WA

Welke aanvullende dekkingen zijn er?

Heb jij de voorkeur voor WA of WA plus? Je kunt jouw verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen voor de Fiat Marea. Graag bespreken we de meest populaire:

1. Aanvullende inzittendenverzekeringen
Daarbinnen zijn 2 mogelijkheden. Ongevallen-inzittendenverzekering (OIV): keert een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. Doorgaans kun je ook kiezen voor een schadeverzekering voor inzittenden: voorkomt dat een ongeluk leidt tot een financiële strop.

2. De Rechtsbijstandverzekering
Met een aanvullende dekking rechtsbijstand krijg je hulp van juridische specialisten vergoed. Ideaal bij een conflict over je auto.

3. No-claim korting beschermer
Kies je voor de No-claim beschermer?Niet gek: Per jaar max. 1 keer schade claimen, zonder dat je dit een plek op de bonus/malus ladder kost. Goed onthouden: het aantal schadevrije jaren wordt na beneden bijgesteld.

4. Extra pechhulp
Pech met je auto? Met de pechhulp module sta je nooit alleen. Je auto wordt ter plekke gerepareerd, of er wordt vervangend vervoer geregeld. Voor veel mensen is dat erg fijn.

Wat houdt de Bonus/Malus-regeling in?

Hoe meer schadevrije jaren, hoe minder je maandelijks aan premie betaalt. Dat is het principe van de bonus-malus ladder: Geen schade ingediend de afgelopen 12 maand? Dan wordt je beloond met een korting op de premie. In de volksmond heet dit ook wel no-claimkorting. Wel schade aan de auto? Dan ga je een treetje naar beneden, en je maandpremie gaat omhoog.

 • Neem dit in acht: De spelregels van de bonus/malus-regeling lopen uiteen per assuradeur.
 • Eén jaar zonder schade betekent een lagere trede. Bij een claim kan je helaas zo 5 stappen naar boven gaan.
 • Was je niet de veroorzaker van deze schade? Dan heeft dit geen invloed op de ladder.
 • Claim je vaak schade? Dat betekent een malus-situatie, wat de premie zal doen toenemen.
 • Let op: Het maakt niet uit hoe groot de schade is, normaal zul jij plekken op de ladder zakken.

Welke bedrag betaal ik aan premie voor de Marea ?

De geldende premie voor een Fiat Marea wisselt nogal eens per autoverzekering. Hoe bepaalt een verzekeraar jouw maandbedrag? Je vindt hieronder de belangrijkste onderdelen.

 • Jouw woongebied (5881ID)
 • aanwezigheid van accessoires in je auto
 • De geschatte kilometrage per jaar
 • Het geboortejaar van de verzekerde
 • De gekozen (aanvullende) dekking
 • Jouw schadeverleden
 • De cataloguswaarde van de auto
 • Het gebruik van de auto: Privé vs. zakelijk gebruik

Hoe werkt dat verzekeringen vergelijken precies?

Via autoverzekeringregelen.nl vergelijk je een aantal erkende autoverzekeraars. Bijvoorbeeld Centraal Beheer, Lancyr of ZEKUR. Wij vergelijken enkel assuradeurs die recentelijk nog een premie update hebben gegeven. Belangrijk: wij geven geen advies. Wij helpen met het vergelijken van de beschikbare verzekeraars.

De velden ingevuld? Je kunt de uitkomst zelf voor Fiat ordenen op hoogste score of laagste prijzen. U kunt op basis hiervan zelfstandig een keuze maken. Verifieer altijd zelf de geldende voorwaarden van de betreffende autoverzekeraar. Dat is de meest actuele bron van informatie. Wij proberen wel actuele info te verzamelen omtrent bijv. Auto verzekeren bij Nationale Nederlanden.

autoverzekering Fiat Marea


Goedkoopste autoverzekering voor Fiat Marea afsluiten

Jij wil natuurlijk niet teveel betalen voor de verzekering van jouw Fiat Marea. Hoe vind je nu de laagste premie? Let op het stappenplan hieronder.

1. Voer jouw kenteken in (zoals GN-663-L).
2. Wie rijdt er de meeste kilometers met het object?
3. Ook geboortedatum en adres + postcode wordt gevraagd (26-12-1980).
4. Hoeveel jaar rijd je al zonder schade?
5. Hoeveel kilometer je per jaar gaat afleggen.
6. Maak een keuze uit de beschikbare dekking types voor Fiat.
7. Kies de goedkoopste verzekeraar en sluit alles direct online af.

anwb verzekering

ANWB

Eerste jaar extra ledenkorting
Lage premie + ledenkorting
Helder polisblad

ditzo verzekering

Ditzo

Zeer klantgericht
Faire schadeafhandeling
Goede hulp & adviezen

interpolis verzekering

Interpolis

Focus op preventie
Samenwerking met Rabobank
Eenvoudig uitbreiden

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

WA, WA+ & All Risk
Uitgebreid netwerk garages
Contact via social media

inshared verzekering

Inshared

Razendsnel afgehandeld
Initiatief van achmea
Hulp en ondersteuning

klaverblad verzekering

Klaverblad

Gewoon goede verzekering
Ook voor inzittenden
Aanvullende modules

allsecur verzekering

Allsecur

Vervangend vervoer
WhatsApp service
Aanvullende dekking

fbto verzekering

FBTO

Kies je vertrouwde garage
Online 10% korting
Hulp en ondersteuning

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

2 jaar nieuwwaarde terug
Hulp bij mechanisch defect
Eenvoudig contract / polis

reaal verzekering

Reaal

Hulp bij schade afhandelen
Onderdeel van Vivat
Wa, WA+ of Allrisk

unive verzekering

Univé

Korting op pakketten
Ook accessoires
Snel online afsluiten

ohra verzekering

OHRA

Met 5 extra dekkingen
Gebruiksvriendelijke App
Simpele website / account


Online premie van mijn Fiat Marea berekenen

Wat betaal ik per maand voor de autoverzekering van de Marea ? Daarbij komen een heleboel aspecten kijken. Een betekenisvolle factor is geboortejaar. Jongeren van 18 jaar hebben te maken met een hogere premie dan mensen van 26 jaar of ouder, die laag staan op de bonus / malus ladder. Ook zijn de kosten wat meer bij een dure Fiat Marea. Aanbieders analyseren verder ook zaken als postcodegebied (2145IH). Het maandbedrag in Callantsoog is anders dan een Autoverzekering Grijpskerk. Ook de kilometrage (7501 tot 10.000) en aard van het gebruik (privé of zakelijk) hebben invloed. De maandelijkse afschrijving is voor elke bestuurder weer anders. Verzekeringen vergelijken is zo gepiept. Voer o.a. aantal kilometers per jaar, eventuele accessoires, gewenste dekking in, en je vindt razendsnel de goedkoopste verzekering.

Doorzoek Fiat Marea verzekeringen en sluit online af Binnen een paar minuten een autoverzekering voor jouw Marea afsluiten!