Autoverzekering Opel Antara Kies de verzekering die bij jou pastOnline de goedkoopste autoverzekering voor jouw Opel Antara afsluiten? Op dit moment is het aanbod enorm. Hierbij kun je denken aan Avéro Achmea en natuurlijk VOOROP. Vergelijk alle aanbieders handig en gemakkelijk met onze tool. En dat voel je in je portemonnee. Hoe vind je de goedkoopste verzekering voor jouw Antara ? Jouw premie heeft te maken met bijv. dekking, aanvullende modules, de cataloguswaarde en jouw regio. Vul alle velden hierboven in en ga verder. Je achterhaalt in een paar seconden de goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Opel Antara! Vergeet niet dat deze website geen advies geeft. Door middel van de vergelijker kun je op eigen houtje – op basis van jouw gegevens – een verzekeraar uitzoeken. Kies je voor hoogste beoordeling of juist laagste prijs? Zie ook onze informatie over Autoverzekering Dodge Ram.

De beste autoverzekeringen

Alle erkende verzekeraars in 1 overzicht.

Vlug overstappen

Regel jouw nieuwe verzekering binnen een half uur.

Bespaar vele euro's

Kies de meest voordelige verzekeraar, en betaal lage prijzen per maand.

Veelgestelde vragen over het verzekeren van de Opel Antara Heb jij nog vragen over jouw nieuwe verzekering? Hieronder lees je antwoorden op diverse vragen.

Wanneer kan ik mijn autoverzekering opzeggen?

Overstappen naar een nieuwe aanbieder? Dan dien je jouw huidige autoverzekering op te zeggen. Wanneer kan dat? Grofweg zijn hiervoor 3 situaties:

1. Contractvervaldatum
Gebruikelijk is de duur van een polis ongeveer één jaar. Vanaf dan kun je er vanaf. Je hebt wel te maken met een opzegtermijn. In het algemeen is dat een maand. Hiermee ben je tijdens het afsluiten akkoord gegaan.

2. Bij overschrijven van auto
Neem je afstand van jouw Opel Antara? Dan wordt de polis stopgezet. Om precies te zijn: dit gebeurt op de dag van overschrijving. Vergeet niet: bewaar het vrijwaringsbewijs zorgvuldig. Dit dient als bewijsstuk.

3. Bij een premieverhoging of wijziging van voorwaarden
Zijn de voorwaarden van jouw verzekering veranderd? Wordt de premie verhoogd? Of is jouw polis op een andere manier negatief veranderd? Dan ben je vrij om over te stappen naar een nieuwe aanbieder. Zodra een wijziging wordt gecommuniceerd heb je 30 dagen de tijd. Zie hiervoor ook altijd jouw polisvoorwaarden.

Kies ik voor WA, WA+ of All Risk?

Zoals je misschien weet zijn er 3 categorieëngaranties voor jouw vertrouwde Opel Antara. All Risk, de basis WA en de WA PLUS (beperkt casco). Wat zijn de voorwaarden van deze verschillende dekkingen types?

1. WA-verzekering
Jullie Antara verzekeren met uitsluitende een WA-pakket?Dan is alleen schade aan anderen verzekerd. Maak je schade bij een ander? Je verzekeraar behandelt dan schade verwijtbaar aan jouw bij de tegenpartij.

2. WA + beperkt casco
Dit is een uitgebreidere variant op de WA. Zo dekt deze vorm ook explosie-schade, tweezijdige schade, schade door botsing met dieren. Gangbaar bij auto’s van 6-10 jaar oud.

3. WA + volledig casco (all risk)
Goed verzekerd met de auto op pad? Dan ben je het beste af met een all-risk verzekering voor jouw Opel Antara. Men noemt dit doorgaans volledig casco. Een completer pakket is niet te vinden. Ook als je die zelf veroorzaakt. Vaak gekozen bij nieuwe autos tot 5 jaar oud.

Auto van 0 – 5 jaarWA+ volledig casco (all-risk)
Auto van 6 – 10 jaarBeperkt Casco verzekering (WA+)
Auto’s van 10 jaar of ouderDe instap WA

Uit welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

Heb je een keuze gemaakt uit WA, WA+ of Allrisk? Je kunt jouw verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen voor de Opel Antara. Lees verder voor meer informatie over deze extra’s:

1. Inzittendenverzekering
Hiervan zijn 2 unieke opties. Ongevallen-inzittendenverzekering: De verzekering keert een vast bedrag uit, ongeacht wie schuldig is. Je kunt ook kiezen voor de schadeverzekering voor inzittenden: dekt schade aan jou en de passagiers + spullen in de auto.

2. Rechtsbijstandverzekeringen
Met behulp van de aanvullende verzekering voor rechtsbijstand ben je zeker van juridische hulp als je schade hebt. Let op: voorkom dubbele dekking. Misschien ben je al verzekerd.

3. No-claimbeschermer
Neem je een No-claimbeschermer? Praktisch: Je mag dan jaarlijks éénmaal schade verhalen, zonder dat het invloed heeft op je maandpremie. Noemenswaardig: je polis gaat wel in schadevrije jaren naar beneden.

4. Pechhulp add-on
1 op de 4 auto’s heeft jaarlijks pech. Via de pechhulp module heb je altijd hulp. Reparatie vindt doorgaans binnen 24 uur plaats, je komt koste wat het kost thuis (vervangend vervoer). In veel situatie is dat een uitkomst.

Wat betekent de bonus/malus regeling?

Hoe meer schadevrije jaren, des te minder premie moet je betalen. Zo werkt de bonus-malus ladder: Geen claims voor schade ingediend het laatste jaar? Dan wordt je beloond met een korting op de premie. Dit principe noemen we ook wel no-claimkorting. Claim je schade? Je plek op de ladder wordt dan negatief aangepast, en betaal je weer meer premie.

 • Noemenswaardig: De voorwaarden van de bonus/malus ladder verschillen nogal per verzekering.
 • 12 maanden zonder schade gereden? Dan ga je omlaag. Bij een claim kan je helaas zo 5 stappen naar boven gaan.
 • Lag de oorzaak van de schade bij een ander? De ladder speelt dan vaak geen rol.
 • Maak je vaak aanspraak bij de verzekeraar na schade? In dat geval heb je een negatief malus kortingspercentage, en gaat de maandelijkse premie wat omhoog.
 • Noemenswaardig: Bij elke schade, groot of klein, wordt jouw plek negatief aangepast.

Welke kosten spelen een rol bij een verzekering voor een Antara ?

De hoogte van de premies voor een Opel Antara verschilt nogal per aanbieder. Weten hoe het maandbedrag tot stand komt? Hierna benoemen wij de meest betekenisvolle elementen.

 • Je woonplaats (8483BM)
 • aanwezigheid van accessoires in je auto
 • Hoeveel km’s je ongeveer per jaar rijdt
 • De leeftijd van de regelmatige bestuurder
 • Gekozen WA-variant en modules
 • Eventuele schadevrije jaren
 • De dagwaarde van de auto
 • Gebruikstype: Privé vs. zakelijk gebruik

Verzekeraars vergelijken; welke spelers doen mee?

Via onze tool vergelijk je vertrouwde autoverzekeraars. Voorbeelden zijn Bruns ten Brink, HEMA en bijv. Unigarant. We doorzoeken enkel autoverzekeraars die recentelijk nog een premie update hebben gegeven. Feit: de uitkomst is geen advies. De tool maakt enkel een vergelijking van de verzekeraars.

Alle benodigde velden ingevuld? De weergegeven verzekeringen kan je voor Opel filteren op maandpremie of prijs/kwaliteitverhouding. Klik op een van de organisaties om online af te sluiten. Bekijk altijd de actuele premie van de aanbieder. Deze zijn altijd leidend.Op deze website vind je ook info over Goedkoopste verzekering Zelf.nl.

autoverzekering Opel Antara


Goedkoopste autoverzekering voor Opel Antara afsluiten

Jij wil natuurlijk niet teveel betalen voor de verzekering van jouw Opel Antara. Ik wil de goedkoopste verzekeraar, hoe vind ik die? Let op het stappenplan hieronder.

1. Nummerbord invullen (bijv. 2-SHS-92).
2. Selecteer wie de hoofdbestuurder is.
3. Geef je adresgegevens (postcode) en leeftijd in (16-04-1963).
4. Hoeveel jaar rijd je al zonder schade?
5. Het verwachte aantal kilometers per jaar.
6. Kies de juiste dekking voor Opel.
7. Orden de uitkomst op prijs en regel alles direct online.

anwb verzekering

ANWB

Met handige reistips
Interessante ledenkorting
Online account

ditzo verzekering

Ditzo

Zeer klantgericht
Pechhulpdekking
Aanvullende modules

interpolis verzekering

Interpolis

Tot 12% pakketkorting
Verrekening met garage
Snel schade melden

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Duidelijke website
4 jaar FOCWA-garantie
Schade snel afgehandeld

inshared verzekering

Inshared

We all benefit
Collectieve insteek
Gebruiksvriendelijke website

klaverblad verzekering

Klaverblad

Altijd 14-dagen bedenktijd
Actief sinds 1850
Online schade melden

allsecur verzekering

Allsecur

Pechhulp on demand
Ook complete pakketten
Diverse modules kiezen

fbto verzekering

FBTO

Eigen Keuze Herstelbedrijf
Maandelijks aanpassen
Wa, WA+ of Allrisk

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Interessante pakketkorting
Inzittenden meeverzekeren
Snel schade melden

reaal verzekering

Reaal

Verzekering op maat
WA , WA+ & Volledig Casco
Voor jong en oud geschikt

unive verzekering

Univé

24/7 hulp via de Alarmcentrale
Klantbeoordeling 8+
14 dagen bedenktijd

ohra verzekering

OHRA

Collectieve verzekeringen
No-claimkorting tot wel 82%
Met aanvullende modules


Snel premie van de Opel Antara berekenen

Wat zijn de maandelijkse kosten voor de verzekering van mijn Antara ? Dat hangt van een aantal zaken af. Een bekend aspect is hoe oud je bent. De “jonkies” moeten rekening houden met hogere lasten dan mensen van 26 jaar of ouder, die veel no-claim korting hebben opgebouwd. Ook zijn de maandtarieven duurder bij een nieuwe Opel Antara. Verzekeringen overwegen daarnaast bijvoorbeeld postcode (1114NG). De hoogte van de polis in Posterholt kan heel anders zijn dan voor een Autoverzekering Rockanje. Ook het geschatte aantal km’s (12.001 tot 15.000) en aard van het gebruik (privé of zakelijk) tellen mee. De maandpremie is dus erg persoonlijk. Bereken nu zelf jouw premie. Geef direct kenteken, huisnummer, aantal kilometers per jaar in, en je weet het in 2 minuten.

Vergelijk alle Opel Antara verzekeringen en start met geld besparen Binnen een paar minuten een autoverzekering voor jouw Antara afsluiten!