Autoverzekering Honda Prelude Eenvoudig verzekeringen vergelijken


Online de goedkoopste autoverzekering voor jouw Honda Prelude afsluiten? Op dit moment zijn er flink wat verschillende assuradeurs. Denk aan Avéro Achmea en Univé. Vergelijk de beschikbare assuradeurs vlug en probleemloos online. Besparen op je maandpremie is zo gepiept. Hoe achterhaal ik de goedkoopste autoverzekering voor de Prelude ? Het premiebedrag wordt berekend door te kijken naar o.a. Wa/Wa+/All-risk, de geschatte kilometragemaar ook jouw geboortedatum. Voer jouw details hierboven in. Je treft dan binnen een paar minuten de meest goedkope autoverzekeraar voor jouw Honda Prelude! Vergeet niet dat deze website geen advies geeft. Via onze vergelijker heb je de mogelijkheid om – met de door jouw ingevoerde data – een verzekeraar uitzoeken. Kies je voor hoogste beoordeling of juist laagste prijs? Zie ook onze informatie over Autoverzekering Volkswagen Golf 1.

Erkende aanbieders

Alle erkende verzekeraars in 1 overzicht.

Direct overstappen

Regel jouw nieuwe verzekering binnen een half uur.

Vergelijken bespaart geld

Bereken voor jou de voordeligste verzekering, en betaal lage prijzen per maand.

Praktische informatie over het verzekeren van de Honda Prelude Wil je precies weten hoe het overstappen werkt? Lees hieronder onze handige FAQ.

Vanaf wanneer kan ik opzeggen?

Overstappen naar een nieuwe aanbieder? Dan ben je genoodzaakt je eigen auto polis op te zeggen. Kan dit zomaar? Grofweg zijn hiervoor 3 situaties:

1. Wanneer het contract afloopt
Normaliter sluit je de verzekering af voor 1 jaar. Daarna kun je er vanaf. Neem de opzegtermijn in acht. Doorgaans is dit 1 maand. Tijdens het afsluiten ben je daarmee akkoord gegaan.

2. Wanneer je jouw auto verkoopt
Verkoop je de Honda Prelude? dan beëindigt de overeenkomst. Dit gebeurt op moment van kenteken overschrijving. Vergeet niet: een vrijwaringsbewijs is hierbij onmisbaar. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Bij een premieverhoging of wijziging van voorwaarden
Is je actuele verzekering onderhevig aan veranderingen? Wordt de prijs voor je verhoogt? Of zijn de voorwaarden op negatieve wijze aangepast? Dan ben je vrij om over te stappen naar een nieuwe aanbieder. Nadat je schriftelijk op de hoogte bent gebracht, wordt je geacht dit binnen korte tijd te doen. Zie hiervoor ook altijd jouw polisvoorwaarden.

Kies ik voor WA, WA+ of All Risk?

Wij differentiëren 3 varianten van basisdekkingen voor jouw vertrouwde Honda Prelude. Volledige All-risk of juist alleen WA of WA plus / beperkt casco. Ieder met zijn eigen voorwaarden

1. WA-verzekering
Je Prelude verzekeren met een WA polis? Uitsluitend schade aan derden wordt dan vergoed. Een botsing met een andere auto? Er vindt dan een vergoeding plaats voor schades van anderen die jij hebt veroorzaakt.

2. De WA-plus verzekering (beperkt)
Deze WA+ dekking is stukken uitgebreider. Je hebt doorgaans recht op een vergoeding bij schade door botsing met dieren, explosie-schade, een sterretje in je voorruit. Een aardig compleet pakket dus.

3. All-risk autoverzekering (bekend als WA volledig casco)
Goed verzekerd met de auto op pad? In dat geval ga je voor de all risk verzekering voor de Honda Prelude. Dit wordt ook wel WA + volledig casco genoemd. Een completer pakket is niet te vinden. Ook schade veroorzaakt door slippen. Een aanrader voor auto’s jonger dan 5 jaar.

Auto van 0 – 5 jaar volledig casco verzekering
Auto van 6 – 10 jaar Een beperkt casco WA polis
Auto ouder dan 10 jaar Normale WA-polis

Aanvullende dekkingen, welke zijn er?

Heb je een keuze gemaakt uit WA, WA+ of Allrisk? Dan zijn er een aantal aanvullende modules voor de Honda Prelude. Onderstaand geven we hier meer uitleg over:

1. Aanvullende Inzittendenverzekering
Er zijn twee aspecten die daarbij van belang zijn. De ongevallenverzekering voor inzittenden: Alle inzittenden zijn verzekerd van een vast bedrag bij blijvende invaliditeit of overlijden. De 2e optie is schadeverzekering voor inzittenden: voorkomt dat een ongeluk leidt tot een financiële strop.

2. Extra Rechtsbijstandverzekering
Via de dekking voor aanvullende rechtsbijstand sta je sterk in (juridische) geschillen n.a.v. een aanrijding / botsing. Handig als je schade wil verhalen bij de verzekeraar van de schuldige partij.

3. No-claim korting beschermer
Neem je een No-claimbeschermer? Niet gek: Je mag dan jaarlijks éénmaal schade verhalen, zonder dat je premie omhoog gaat. Let op: het aantal schadevrije jaren wordt na beneden bijgesteld.

4. Pechhulp module
De kans op pech is best groot. Met de pechhulp module sta je nooit alleen. Je voertuig wordt waar mogelijk direct gerepareerd, je komt koste wat het kost thuis (vervangend vervoer). Dat kan een hoop onrust wegnemen.

Wat betekent de bonus/malus regeling?

Hoe lager je schadeclaims, des te meer korting op je autoverzekering. Dat is de insteek van de bonus-malus ladder: Heb jij een jaar lang geen schade geclaimd? Dan is de verzekeraar blij en betaal je minder premie. Dit heet ook wel no-claimkorting. Wel schade aan de auto? Dan ga je een treetje naar beneden, wat resulteert in een hogere premie.

 • Opmerkelijk: De protocollen van de bonus/malus-ladder wijken erg af per aanbieder.
 • Eén jaar zonder schade betekent een lagere trede. Echter, bij schade ga je vaak 5 treetjes omhoog.
 • Lag de oorzaak van de schade bij een ander? Dan ga je niet naar beneden.
 • Heb je vaak schade? Dan begeef je je in een zogeheten malus-rang, wat de premie zal doen toenemen.
 • Neem dit in acht: De hoogte van de claim speelt geen rol, altijd wordt jouw plek negatief aangepast.

Welke kosten spelen een rol bij een verzekering voor een Prelude ?

De geldende premie voor een Honda Prelude wisselt nogal eens per verzekeraar. Welke factoren spelen een rol in het maandbedrag? De opsomming hierna bevat de voornaamste onderdelen.

 • De plaats waar jij woont (4876HG)
 • Gegevens van de auto
 • De geschatte kilometrage per jaar
 • De leeftijd van de regelmatige bestuurder
 • De gekozen (aanvullende) dekking
 • Hoeveel jaren je zonder schade gereden hebt
 • De verzekeringswaarde van de objecten
 • Aard van het gebruik: Privé vs. zakelijk gebruik

Welke verzekeraars vergelijken jullie?

Via de vergelijker vergelijk je de meest populaire verzekeraars. Zoals EAG Assuradeuren, OHRA en bijv. SNS. Wij vergelijken enkel verzekeringen die de premies recentelijk nog hebben bijgewerkt. Noemenswaardig: wij geven geen advies. Wij zetten enkel de verzekeraars op een rijtje.

Heb je het formulier voltooid? Jij kan alle verzekeraars voor Honda klasseren op maandpremie of prijs/kwaliteitverhouding. Hierna kun je (vrijblijvend) doorklikken naar een verzekeraar. Belangrijk: controleer altijd de polisvoorwaarden van de aangaande assuradeur. Deze voorwaarden zijn het belangrijkste. Op autoverzekeringregelen.nl vind je wel info over o.a. Premie berekenen ASR.

autoverzekering Honda Prelude


Goedkoopste autoverzekering voor Honda Prelude afsluiten

Over het algemeen wil men altijd een goedkope verzekering voor de Honda Prelude. Hoe vergelijk ik de beschikbare verzekeringen? Neem dan deze volgorde in acht.

1. Vul je nummerbord in (zoals 5-TDK-25).
2. Wie zit er doorgaans achter het stuur?
3. Geef je postcodegegevens in + geboortedatum (11-07-1980).
4. Hoeveel schadevrije jaren heb je?
5. De verwachte kilometrage?
6. Kies het type dekking voor Honda.
7. Orden de uitkomst op prijs en ga direct verder met bestellen.

anwb verzekering

ANWB

Je rijstijl wordt gemeten
Lagere premie bij veilig rijden
Hulp bij het afsluiten

ditzo verzekering

Ditzo

Meer verzekeringen
Schade inzittenden
Gemakkelijk opzeggen

interpolis verzekering

Interpolis

Voertuighulp mogelijk
Ruime keuze uit garages
Online schade melden

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Gratis vervangend vervoer
Praktische tips veilig rijden
Duidelijke voorwaarden

inshared verzekering

Inshared

Tot 80% no-claim korting
Sociale verzekeraar
Online account

klaverblad verzekering

Klaverblad

Echte assurantieadviseurs
Veel vrijheid en keuzes
Binnen 10 minuten claimen

allsecur verzekering

Allsecur

€ 0,- Eigen risico
Goede polisvoorwaarden
Duidelijke voorwaarden

fbto verzekering

FBTO

Handige extra modules
Simpele verzekeringskaarten
Gemakkelijk opzeggen

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Interessante pakketkorting
Hulp bij mechanisch defect
Supersnel geregeld

reaal verzekering

Reaal

Verzekering op maat
Onderdeel van Vivat
Hulp bij het afsluiten

unive verzekering

Univé

24/7 hulp via de Alarmcentrale
Optie rechtshulp-verkeer
Snel claims indienen

ohra verzekering

OHRA

Ruime keuze uit garages
Voordelig 2e auto verzekeren
Diverse modules kiezen


Online premie van mijn Honda Prelude berekenen

Wat zijn de maandelijkse kosten voor de autoverzekering van de Prelude ? Dat hangt van een aantal zaken af. Een voorname factor is geboortejaar. Jonge bestuurders betalen normaal vaak meer dan de oudere mensen, die veel no-claim korting hebben opgebouwd. Ook ligt de premie wat hoger bij een prijzige Honda Prelude. Verzekeringen analyseren verder ook jouw postcodegebied (2367CB). De hoogte van de polis in Klarenbeek kan compleet anders zijn dan voor een Autoverzekering Hilvarenbeek. Ook het verwachte aantal kilometers (25.001 tot 30.000) en het merk/type auto zijn bepalend. Het maandelijkse bedrag kan dus enorm wisselen. Verzekeringen vergelijken is zo gepiept. Geef direct eventuele accessoires, schadevrije jaren, huisnummer in, en vergelijk de meest populaire verzekeraars.

Vergelijk alle Honda Prelude verzekeringen en sluit online af In luttele minuten een voordelige autoverzekering voor jouw Prelude afsluiten!