Autoverzekering Hyundai Sonata Eenvoudig verzekeringen vergelijken


De meest goedkope autoverzekering voor jouw Hyundai Sonata vinden en afsluiten? Op dit moment zijn er tientallen verzekeraars. Gerespecteerde organisaties zijn bijv. Promovendum en uiteraard ook nowGo. Vergelijk alle aanbieders vlug en gemakkelijk online. Dat bespaart je een hoop geld! Hoe sluit ik ‘m af, de goedkoopste verzekering voor mijn Sonata ? Het premiebedrag heeft te maken met onder andere Wa/Wa+/All-risk, type auto en niet te vergeten de hoofdgebruiker. Bovenaan de pagina moet je jouw gegevens invullen. De vergelijker vindt binnen een paar minuten de meest goedkope autoverzekeraar voor jouw Hyundai Sonata! Belangrijk: dit is geen advies. Via onze vergelijker kun je – met de door jouw ingevoerde data – een verzekering bekijken. Kies je voor hoogste beoordeling of juist laagste prijs? Zie ook onze informatie over Autoverzekering Volkswagen Scirocco.

Alle toonaangevende autoverzekeraars

Alle erkende verzekeraars in 1 overzicht.

Vlot oversluiten

Vind een nieuwe autoverzekering in een paar minuten.

Makkelijk geld besparen

Kies de meest voordelige verzekeraar, en stap over van jouw hogere tarief.

Handige informatie over het verzekeren van de Hyundai Sonata Meer weten over overstappen? Hieronder lees je antwoorden op diverse vragen.

Hoe werkt het opzeggen van mijn verzekering?

Van plan om over te stappen? Dan wordt het tijd om de verzekeringspolis te beëindigen. Kan ik dat doen wanneer ik wil? Doorgaans zijn er 3 geschikte momenten:

1. Contractvervaldatum
Vaak heeft een polis een looptijd van 1 jaar. Daarna mag je overstappen. De opzegtermijn moet je niet vergeten. Doorgaans is dit 1 maand. In de overeenkomst vind je alle voorwaarden.

2. Bij de verkoop van je auto
Verkoop jij jouw Hyundai Sonata? Dan wordt de polis stopgezet. Dit gebeurt op moment van kenteken overschrijving. Handig: bewaar het vrijwaringsbewijs zorgvuldig. Dit dient als bewijsstuk.

3. Als de verzekeraar het contract inhoudelijk wijzigt
Doen er zich wijzigingen voor in je huidige verzekering? Wordt de premie verhoogd? Of wordt de polis voor jou negatief gewijzigd? Opzeggen is dan een rechtsgeldige actie. Nadat je op de hoogte bent van een wijziging heb je 30 dagen de tijd. Ook hier geldt: check de actuele voorwaarden.

Hoe moet ik mijn auto verzekeren?

Wij distantiëren drie categorieënzekerheden voor jouw vertrouwde Hyundai Sonata. De wettelijke aansprakelijkheid, WA+ of complete all risk.Elke weer met zijn eigen kenmerken

1. WA-dekking
Je Sonata verzekeren met uitsluitende een WA-pakket?Je bent dan enkel verzekerd voor schade bij de ander. Betrokken bij een ongeval? De verzekering regelt dan de eventuele kosten bij de tegenpartij.

2. WA plus beperkt casco
Dit is een uitgebreidere variant op de WA. Zo dekt deze vorm ook brandschade, explosie-schade, diefstal. Een stuk completer dan WA dus .

3. All-risk autoverzekering (bekend als WA volledig casco)
Wil jij geen enkel risico lopen? Kies van natuurlijk All-risk voor Hyundai Sonata. Men noemt dit doorgaans volledig casco. Dit is vaak het meest complete pakket. Ook schade veroorzaakt door slippen. Vaak gekozen bij nieuwe autos tot 5 jaar oud.

Jonge auto’s van 0 – 5 jaar volledig casco verzekering
Goede auto’s van 6 – 10 jaar Beperkt Casco verzekering (WA+)
Verouderde van 10 jaar of ouder WA-verzekering

Kan ik uitbreiden met aanvullende dekkingen?

Een basisdekking gekozen? Dan zijn er een aantal aanvullende modules voor de Hyundai Sonata. Alles over deze extra modules lees je hieronder:

1. Aanvullende Inzittendenverzekering
Hierbij heb je onderscheid tussen 2 soorten. Ongevallen inzittendenverzekering: De verzekering keert een vast bedrag uit, ongeacht wie schuldig is. Er is ook een schadeverzekering voor inzittenden: dekt de schade aan en van inzittenden.

2. De Rechtsbijstandverzekering
Met een aanvullende verzekering voor rechtsbijstand heb je recht op juridische bijstand na bijv. een ongeluk. Let op: voorkom dubbele dekking. Misschien ben je al verzekerd.

3. No-claimbeschermer
Geef je de voorkeur aan No-claimbeschermers?Handig: Ieder kalenderjaar één keer schade verhalen, zonder dat het invloed heeft op je maandpremie. Neem dit in acht: het aantal schadevrije jaren wordt na beneden bijgesteld.

4. Pechhulp dekking
Pech met je auto? De pechhulp module geeft je een gerust gevoel. Je auto wordt ter plekke gerepareerd, of er wordt vervangend vervoer geregeld. Dat geeft een prettig gevoel!

Kan ik de Bonus/Malus-regeling gebruiken?

Hoe minder schade je hebt, des te minder premie moet je betalen. Dat is het principe van de bonus-malus ladder: Geen claims voor schade ingediend het laatste jaar? De premie kan dan positief worden gecorrigeerd. Dit principe noemen we ook wel no-claimkorting. Heb je een ongelukje gehad? Dan zul je een trede dalen op de ladder, wat betekent dat de premie kan stijgen.

 • Let op: De regels van de bonus/malus regeling variëren erg per assuradeur.
 • 12 maanden zonder schade gereden? Dan ga je omlaag. Je kan bij een ongeluk echter zo 5 treden omhoog gaan.
 • Heb jij de schade niet veroorzaakt? Dan wordt de ladder vaak buiten beschouwing gelaten.
 • Claim jij regelmatig een schade bij je verzekeraar? Dan begeef je je in een zogeheten malus-rang, en betaal je meer premie.
 • Neem dit in acht: Het maakt niet uit hoe groot de schade is, normaal val je terug op de bonus/malus ladder.

Wat kost de verzekering van mijn Sonata ?

De geldende premie voor een Hyundai Sonata varieert erg per verzekering. Hoe bepaalt een verzekeraar jouw maandbedrag? De opsomming hierna bevat de meest invloedrijke onderdelen.

 • Jouw woongebied (4069FB)
 • Het merk en type van de auto
 • Hoeveel kilometer je per jaar gaat afleggen
 • Leeftijd (tot 25 jaar betaal je vaak meer)
 • De gekozen (aanvullende) dekking
 • Aantal positieve/negatieve schadevrije jaren
 • De waarde van een voertuig
 • Hoe je de auto gebruikt: B2B of juist B2C voorwaarden

Welke verzekeraars vergelijken jullie?

Via deze website vergelijk je bekende verzekeraars. Denk aan Aon Direct, FBTO en bijv. VVS. We bekijken uitsluitend autoverzekeringen die werken met actuele premies en geldige prijzen. Noemenswaardig: dit is geen advies. Wij helpen met het vergelijken van de beschikbare verzekeraars.

Heb je het formulier voltooid? De weergegeven verzekeringen kan je voor Hyundai filteren op maandpremie of prijs/kwaliteitverhouding. Je kunt vervolgens doorklikken naar 1 van de aanbieders. Belangrijk: controleer altijd de polisvoorwaarden van de betrokken autoverzekeraar. Deze zijn altijd leidend.Wij proberen wel actuele info te verzamelen omtrent bijv. Informatie over Autoverzekering van Centraal Beheer Achmea.

autoverzekering Hyundai Sonata


Goedkoopste autoverzekering voor Hyundai Sonata afsluiten

Jij wil natuurlijk niet teveel betalen voor de verzekering van jouw Hyundai Sonata. Hoe zoek ik de meest voordelige verzekering? Volg ons handige 7-stappenplan.

1. Voer jouw kenteken in (n.b. 77-ZPB-5).
2. Wie gebruikt de auto het meest?
3. Geef je postcodegegevens in + geboortedatum (16-09-1975).
4. Hoeveel schadevrije jaren heb je?
5. Kies het geschatte aantal km’s per jaar.
6. Maak een keuze uit de beschikbare dekking types voor Hyundai.
7. Sorteer de aanbieders op prijs en jij bent klaar om het contract te starten.

anwb verzekering

ANWB

Binnen 5 minuten afsluiten
Dag en nacht hulp van centrale
Goede telefonische service

ditzo verzekering

Ditzo

Meer verzekeringen
Eigen herstelnetwerk
Goede hulp & adviezen

interpolis verzekering

Interpolis

Glashelder beleid
Speciale AutoModus App
Eenvoudige procedures

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Zelf eigenrisico kiezen
Schade in 3 stappen regelen
Binnen 10 minuten claimen

inshared verzekering

Inshared

Snel groeiende verzekeraar
Extra dekking auto 6-13 jaar
24/7 schade melden

klaverblad verzekering

Klaverblad

De no-nonsense verzekeraar
Actief sinds 1850
14 dagen bedenktijd

allsecur verzekering

Allsecur

Handige auto-tips
Winnaar van vele prijzen
Diverse modules kiezen

fbto verzekering

FBTO

Ook in het buitenland
Ook ruitschade gedekt
Goede hulp & adviezen

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Interessante pakketkorting
Schade door rook en brand
Handige overstaphulp

reaal verzekering

Reaal

Telefonische hulplijn
Maximaal 80% korting
Diverse modules kiezen

unive verzekering

Univé

Dag en nacht hulp bij schade
Ook accessoires
Aanvullende modules

ohra verzekering

OHRA

Ruime keuze uit garages
Gezinsautoregeling
Duidelijke voorwaarden


Eenvoudig premie van de Hyundai Sonata berekenen

Hoe hoog is de premie voor het verzekeren van de Sonata ? Daarbij komen een heleboel aspecten kijken. Een betekenisvol aspect is geboortejaar. Jongeren van 18 jaar moeten rekening houden met hogere lasten dan consumenten met veel ervaring, die over een gunstige bonus trede beschikken. Ook liggen de kosten doorgaans hoger bij een recent gekochte Hyundai Sonata. Verzekeringen doorzoeken ook zaken als postcodegebied (8036HE). De premie in Zutphen kan heel anders zijn dan voor een Autoverzekering Hoorn. Ook de kilometrage (t/m 7.500) en de waarde van je auto tellen mee. Het maandelijkse bedrag hangt dus van veel zaken af. Kijk wat jij per maand kwijt bent. Geef nu jouw huisnummer, eventuele accessoires, postcode in, en je vindt razendsnel de goedkoopste verzekering.

Bekijk alle Hyundai Sonata verzekeringen en start met geld besparen In 2 minuten een nieuwe autoverzekering voor jouw Sonata afsluiten!