Klaverblad Autoverzekering Gemakkelijk een goedkope autoverzekering afsluiten

Klaverblad autoverzekeringen positioneert zichzelf als “Een gewoon goede autoverzekering”. En dat zegt eigenlijk wel genoeg. Klaverblad biedt een transparante verzekering, zonder kleine lettertjes of addertjes onder het gras. De aanbieder biedt dan wel niet de laagste premie, de voorwaarden en afhandeling zijn wel dik in orde. Zo wordt schade snel uitbetaald en mag je gewoon zelf bepalen waar jouw schade wordt hersteld. Op deze pagina vind je meer informatie over Klaverblad autoverzekeringen: hoe werkt het, welke dekkingstypes zijn er, en hoe verhoudt deze partij zich tot andere verzekeraars?

  • Snelle uitbetaling bij schade
  • Zelf een garage kiezen waar de auto gerepareerd wordt
  • Geen verrassingen of addertjes onder het gras. Dat betekent dus ook geen bijkomende poliskosten en administratiekosten naast de premie
  • Een laag risico van €100 bij een cascoverzekering
  • Tot 14 dagen na afsluiten de polis nog annuleren.

Klaverblad verzekering vergelijken

De klaverblad autoverzekering vergelijken met andere aanbieders? Dan is het eerst belangrijk dat je voor jezelf bepaalt wat belangrijk is: wil je de laagste premie of wil je de beste voorwaarden (denk aan snelle schadeafhandeling of de mogelijkheid om zelf een garage te kiezen). Een vergelijking op prijs kun je nu eenvoudig met onze vergelijker maken: voer jouw kenteken, postcode, huisnummer en het aantal schadevrije jaren in. Het systeem berekent dan – op basis van jouw actuele gegevens – welke verzekeraar het meest voordelig is en waar je dus de laagste maandelijkse premie betaalt.

Let op: vergelijk je de Klaverblad autoverzekering met onze tool? Dan kijken we dus met name naar prijs. Maar ook aanvullende voorwaarden moet je niet onderschatten. Zo biedt Klaverblad standaard een laag eigen risico, betaal je geen administratiekosten en mag je zelf bepalen waar de schade hersteld wordt. Ook dit zijn zaken die je zeker in overweging moet nemen bij het kiezen van een nieuwe polis.

Dekkingen

Kies je voor Klaverblad verzekeringen? Dan maak je eerst een keuze voor een van de 3 basisdekkingen: WA, WA + beperkt casco en WA + volledig casco. Op de website van de aanbieder vind je precies wat wel/niet gedekt wordt per dekking. Over het algemeen is het zo dat WA en WA+ de schade vergoedt bij schade aan anderen, terwijl WA + volledig casco (allrisk) ook schade vergoedt bij schade aan de eigen auto.

Aanvullende verzekeringen
Bij de Klaverblad autoverzekering is er de mogelijkheid om een aanvullende verzekering te kiezen. Hierbij kun je denken aan een schadeverzekering inzittenden (verzekert tegen schade die bestuurder of passagies hebben n.a.v. een ongeluk), of een verzekering voor verkeerrechtbijstand (rechtshulp bij een conflict).

Uitgebreide nieuwwaarderegeling
Als uw auto nog niet zo oud is, is het extra vervelend als u een grote schade heeft. Dan komt de nieuwwaarderegeling van pas. Deze regeling is uitgebreid van 3 jaar naar 7 jaar. Als uw auto niet ouder is dan 12 maanden, krijgt u de nieuwwaarde van de auto vergoed. Is de auto ouder dan 12 maanden, dan krijgt u de waarde van de auto volgens de ANWB-koerslijst + 10%. Deze regeling geldt:

  • als u een volledige cascodekking heeft;
  • als de nieuwwaarde hoogstens € 75.000,- was
  • voor auto’s die niet ouder zijn dan 7 jaar.

Overigens geldt de nieuwwaarderegeling ook als u uw auto tweedehands heeft gekocht.

Verlaagd eigen risico
Als u een schade aan uw auto heeft (cascoschade), heeft u standaard een eigen risico van € 135,-. Als u uw auto laat repareren door Care of ABS, verlagen wij uw eigen risico met € 67,50.

Verhoogde borgstelling
Als u in het buitenland een ernstig ongeluk veroorzaakt, kan de politie bijvoorbeeld uw rijbewijs innemen, uw auto in beslag nemen of u in de cel zetten. Dan is een waarborgsom nodig om uw rijbewijs of auto terug te krijgen of om vrij te komen. Klaverblad Verzekeringen kan dat bedrag dan voorschieten tot maximaal € 100.000,- (dat was eerst € 25.000,-).


klaverblad verzekeringVerzeker je auto o.a. in Emmeloord, Zwijndrecht, Waalwijk, Huizen, Vlissingen, Ridderkerk, Soest, Roermond, Drachten, Heerenveen en Medemblik. Bekijk ook deze verzekeraar: FBTO.