Autoverzekering Daihatsu Copen Vind de verzekeraar die bij jou past


De goedkoopste autoverzekering voor de Daihatsu Copen afsluiten? Vandaag de dag heb je een ruime keuze. Bekende voorbeelden zijn EAG Assuradeuren en VOOROP. Vergelijk de beschikbare assuradeurs vliegensvlug en eenvoudig via internet. Op die manier bezuinig je vele euro’s. Hoe kom ik erachter wat de goedkoopste verzekering is mijn Copen? Jouw premie wordt bepaald door zaken als Wa/Wa+/All-risk, privé of zakelijk gebruik en niet te vergeten jouw geboortedatum. Start direct met je gegevens hierboven. Je checkt dan in een paar seconden de goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Daihatsu Copen! Vrijblijvend: wij geven op deze website geen adviezen. Met de vergelijkingsmodule kun je – uitgaande van jouw situatie – een verzekeraar selecteren. Kies bijvoorbeeld voor goedkope prijs of kwaliteit. Je vindt hier ook info over Autoverzekering Saab 93.

Erkende autoverzekeringen

Toonaangevende aanbieders snel & eenvoudig vergelijken.

Nu oversluiten

Regel jouw nieuwe verzekering met weinig inspanning.

Vergelijken = geld besparen

Sluit de voordeligste verzekering af, en betaal lage prijzen per maand.

Praktische informatie over het verzekeren van de Daihatsu Copen Zoek je aanvullende informatie? Lees hieronder onze handige FAQ.

Wanneer kan ik opzeggen?

Ook van plan om over te stappen? Zeg dan altijd je eigen auto-polis op. Ook nieuwsgierig wanneer dit precies kan? Grofweg zijn hiervoor 3 situaties:

1. Op het einde van contracttermijn
Dikwijls duurt een autoverzekering 1 jaar. Hierna is overstappen mogelijk. Neem de opzegtermijn in acht. Veelal is dat een maand. Zie ook het polisblad.

2. Bij overschrijven van auto
Vind er kenteken overschrijving plaats m.b.t. jouw Daihatsu Copen? Dan vervalt het contract. Om precies te zijn: dit gebeurt op de dag van overschrijving. Goed om te weten: bewaar het vrijwaringsbewijs zorgvuldig. Dikwijls vraagt de verzekeraar hier naar.

3. Zodra er iets in jouw polis verandert
Doen er zich wijzigingen voor in je huidige verzekering? Moet je meer betalen? Of ervaar je schade door nieuwe regels / constructies? Dan mag je het contract ontbinden. Na de informering over de poliswijziging kun je een maand lang opzeggen. In de algemene voorwaarden staat dit vaak beschreven.

Kies ik voor WA, WA+ of All Risk?

Er bestaan 3 varianten van zekerheden voor de Daihatsu Copen. All Risk, de basis WA en de WA PLUS (beperkt casco). Wat zijn de voorwaarden van deze verschillende dekkingen types?

1. Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
Zo’n Copen verzekeren met een WA polis? Dan is alleen schade aan anderen verzekerd. Maak je schade bij een ander? Dan betaalt jouw verzekeraar schades van anderen die jij hebt veroorzaakt.

2. De WA-plus verzekering (beperkt)
Deze WA+ dekking is stukken uitgebreider. Je hebt doorgaans recht op een vergoeding bij schade aan derden, explosie-schade, tweezijdige schade. Gangbaar bij auto’s van 6-10 jaar oud.

3. All-risk autoverzekering (bekend als WA volledig casco)
Wil je alle risico’s volledig afdekken? Maak dan de keuze voor een All-risk verzekering voor je Daihatsu Copen. Dit wordt ook wel WA + volledig casco genoemd. Je bent dan verzekerd tegen alle soorten schade. Aan jouw eigen auto of die van een ander. Auto’s van 0 tot 5 jaar worden doorgaans allrisk verzekerd.

Auto van 0 – 5 jaar WA + volledig casco (Allrisk verzekering)
Waardevolle auto van 6 – 10 jaar Beperkt Casco verzekering (WA+)
Oudere auto’s (10 jaar en ouder) De instap WA

Kan ik uitbreiden met aanvullende dekkingen?

Heb je een keuze gemaakt uit WA, WA+ of Allrisk? Je kunt jouw verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen voor de Daihatsu Copen. Hieronder vind je de meest belangrijke:

1. Inzittendenverzekering
We onderscheiden twee verschillende opties. De ongevallenverzekering voor inzittenden: keert uit bij structurele invaliditeit of overlijden, ongeacht de schuldvraag. Je kunt ook kiezen voor de schadeverzekering voor inzittenden: voorkomt dat een ongeluk leidt tot een financiële strop.

2. Rechtsbijstandverzekeringen
Via de aanvullende verzekering voor rechtsbijstand sta je sterk in (juridische) geschillen n.a.v. een aanrijding / botsing. Juridische hulp is doorgaans erg duur, en hiermee voorkom je hoge kosten.

3. No-claimbeschermer
Kies je voor de No-claim beschermer?Het overwegen waard: Je kunt dan per jaar een schade claimen, wat geen effect heeft op je maandbedrag. Noemenswaardig: je opgebouwde schadevrije jaren worden gecorrigeerd.

4. Pechhulp dekking
1 op de 4 auto’s heeft jaarlijks pech. Wees weer onafhankelijk met de pechhulp module. Je auto wordt ter plekke gerepareerd, of er wordt vervangend vervoer geregeld. Zo heb je maximale zekerheid.

Hoe werkt de Bonus/Malus-regeling?

Hoe langer zonder schade, des te voordeliger kan de premie worden berekend. Het principe van de bonus-malus ladder werkt als volgt: Een jaar zonder schade gereden? Dan heb je wellicht recht op een klein voordeeltje. In de volksmond heet dit ook wel no-claimkorting. Wel een schade geclaimd bij je verzekeraar? Dan zul je een trede dalen op de ladder, en je maandpremie gaat omhoog.

 • Belangrijk: De richtlijnen m.b.t. de bonus/malus-trede lopen uiteen per assuradeur.
 • Eén jaar zonder schade betekent een lagere trede. 5 treden omhoog is doorgaans normaal bij schade.
 • Was je niet de veroorzaker van deze schade? Dan daal je niet op de ladder.
 • Maak je vaak aanspraak bij de verzekeraar na schade? In dat geval heb je een negatief malus kortingspercentage, en betaal je meer premie.
 • Noemenswaardig: Ook bij een hele kleine schade val je terug op de bonus/malus ladder.

Wat betaal ik voor de verzekering van mijn Copen?

De maandpremie voor de Daihatsu Copen wisselt nogal eens per aanbieder. Weten hoe het maandbedrag tot stand komt? Hieronder vind je de bekendste factoren.

 • Regio waarin bestuurder woonachtig is (3475CB)
 • Natuurlijk de auto waar het om gaat
 • Het aantal km’s dat met de auto gereden wordt
 • Jouw leeftijd (geboortejaar)
 • Gekozen WA-variant en modules
 • Het aantal schadegevallen in het verleden
 • De waarde van een voertuig
 • Gebruikstype: Business of privé

Hoe werkt dat verzekeringen vergelijken precies?

Door het gebruik van onze tool vergelijk je de meest populaire autoverzekeraars. O.a. Centraal Beheer, National Academic en onder andere SNS. Wij checken alleen autoverzekeringen die de premies recentelijk nog hebben bijgewerkt. Van belang: wij geven geen advies. Wij helpen enkel met het maken van een vergelijking.

Alle gevraagde info ingevoerd? Jij kan alle verzekeraars voor Daihatsu ordenen op hoogste score of laagste prijzen. Hierna kun je (vrijblijvend) doorklikken naar een verzekeraar. Zie altijd de actuele voorwaarden van de aangaande autoverzekering. Die informatie is altijd leidend. Met deze site kun je wel meer te weten komen over o.a. Auto verzekeren bij ZEKUR.

autoverzekering Daihatsu Copen


Goedkoopste autoverzekering voor Daihatsu Copen afsluiten

Je wil nooit meer betalen dan nodig voor de verzekering van je Daihatsu Copen. Hoe sluit ik de voordeligste polis af? Bekijk de onderstaande 7 stappen.

1. Vul je nummerbord in (n.b. 31-ZXJ-3).
2. Klik aan wie er het meest gebruik maakt van het voertuig.
3. Voer jouw leeftijd in, postcode, straatnaam en huisnummer (15-11-1965).
4. Heb je schadevrije jaren, zo ja hoeveel?
5. Geschatte kilometrage.
6. Kies je (aanvullende) dekking voor Daihatsu.
7. Sorteer de aanbieders op prijs en stap direct online over.

anwb verzekering

ANWB

24 uur, 7 dagen per week
Lage premie + ledenkorting
Goede telefonische service

ditzo verzekering

Ditzo

Erg klantvriendelijk
Eigen herstelnetwerk
14 dagen bedenktijd

interpolis verzekering

Interpolis

No-Claim Garantie
Speciale AutoModus App
24/7 schade melden

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Uitstekend bereikbaar
Snel online premie berekenen
Online klantenservice

inshared verzekering

Inshared

Supersnelle schademelding
Ook totaalpakketten
Contact via social media

klaverblad verzekering

Klaverblad

Echte assurantieadviseurs
Ook voor inzittenden
Goede hulp & adviezen

allsecur verzekering

Allsecur

€ 0,- Eigen risico
Wettelijke Aansprakelijkheid
Snelle schade afhandeling

fbto verzekering

FBTO

Handige extra modules
Elke maand aanpasbaar
Duidelijke voorwaarden

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Uitstekende dekking
Hoge kwaliteit focus
Handige overstaphulp

reaal verzekering

Reaal

Maatwerk
Verhaalsbijstand
Duidelijke voorwaarden

unive verzekering

Univé

Dag en nacht hulp bij schade
WA, WA+ of All Risk
Contact via social media

ohra verzekering

OHRA

Met 5 extra dekkingen
Voordelig 2e auto verzekeren
Online schade melden


Goedkoopste premie van de Daihatsu Copen berekenen

Hoe zit het met de kosten bij verzekeringen voor een Copen? Hiervoor worden veel variabelen gebruikt. Een vrij cruciale factor is hoe oud je bent. Jonge bestuurders hebben te dealen met een hoger tarief dan ouderen / senioren, die veel no-claim korting hebben opgebouwd. Ook liggen de kosten doorgaans hoger bij een nieuwe Daihatsu Copen. Autoverzekeringen kijken ook naar feiten zoals woongebied (9210AD). Het maandbedrag in Buitenpost kan compleet anders zijn dan voor een Autoverzekering Emmen. Ook het aantal kilometers (10.001 tot 12.000) en het gebruik van de auto hebben invloed. De berekening van jouw premie is dus niet zomaar te noemen. Check wat voor jou de voordeligste is. Voer o.a. kenteken, hoofdbestuurder, geboortedatum in, en je vergelijkt direct alle grote verzekeraars.

Doorzoek Daihatsu Copen verzekeringen en start met geld besparen In luttele minuten een voordelige autoverzekering voor jouw Copen afsluiten!