Autoverzekering Lada Priora Autoverzekeringen vergelijken in 2 minutenEen goedkope autoverzekering voor jouw Lada Priora afsluiten, via internet? Vandaag de dag zijn er tientallen verzekeraars. Bekende voorbeelden zijn Kilometerverzekering en uiteraard ook FBTO. Vergelijk de beschikbare assuradeurs vlug en zonder moeite online. En dat scheelt je al gauw tientallen euro’s. Wat is nu de goedkoopste verzekering voor mijn Priora ? De assurantiepremie komt tot stand op basis van bijv. schadehistorie, gebruik van de auto en bijvoorbeeld jouw geboortedatum. Bovenaan de pagina moet je jouw gegevens invullen. Je treft dan in een paar seconden de aller-goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Lada Priora! Let op: wij geven geen advies. Gebruik je onze vergelijker dan kun je zelf – uitgaande van jouw situatie – een verzekeraar uitzoeken. Kies je voor hoogste beoordeling of juist laagste prijs? Bekijk ook onze pagina over Autoverzekering Alfa Romeo 145.

Alle populaire autoverzekeringen

Alle erkende verzekeraars in 1 overzicht.

Direct overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder zonder veel moeite.

Vergelijken = geld besparen

Kies de meest voordelige verzekeraar, en betaal lage prijzen per maand.

Praktische informatie over het verzekeren van de Lada Priora Wil je precies weten hoe het overstappen werkt? Neem dan de FAQ door die hieronder te vinden is.

Mijn huidige verzekering opzeggen, hoe werkt dat?

Overstappen naar een nieuwe aanbieder? Dan moet je jouw huidige contract opzeggen. Kan ik dat doen wanneer ik wil? Dit kan op de volgende 3 momenten:

1. Einde contracttermijn
Door de bank genomen duurt een autoverzekering 1 jaar. Vanaf dan kun je het ontbinden. De opzegtermijn moet je niet vergeten. Doorgaans is dit 1 maand. Check ook de polisvoorwaarden van jouw huidige verzekering.

2. Bij een kenteken overschrijving
Verkoop je de Lada Priora? dan beëindigt de overeenkomst. Dit proces wordt gestart na de kenteken overschrijving. Handig: een vrijwaringsbewijs is hierbij onmisbaar. Dikwijls vraagt de verzekeraar hier naar.

3. Wanneer de premie omhoog gaat
Doen er zich wijzigingen voor in je huidige verzekering? Moet je meer betalen? Of ervaar je schade door nieuwe regels / constructies? Ook dan mag je jouw polis beëindigen. Na de informering over de poliswijziging kan je dat binnen een paar weken regelen. Om hiervan zeker te zijn bekijk je actuele voorwaarden.

Welk type dekking past bij mij?

Er bestaan 3 verschillende soorten garanties voor de Lada Priora. Volledige All-risk of juist alleen WA of WA plus / beperkt casco. Ieder met zijn eigen voorwaarden

1. WA-verzekering
De Priora verzekeren met uitsluitende een WA-pakket?Dan is alleen schade aan anderen verzekerd. Heb jij een ongeval veroorzaakt? Jouw assuradeur betaalt dan schade veroorzaakt door jouw bij de andere partij.

2. WA-plus verzekering (beperkt casco)
De WA+ verzekering is iets uitgebreider. WA-plus staat bijv. ook garant voor schade door natuurgeweld, explosie-schade, een sterretje in je voorruit. Schade aan je eigen auto wordt hier dus ook (deels) gedekt.

3. All-risk autoverzekering (WA volledig casco)
Zorgeloos de weg op met je auto? Dan ben je het beste af met een all-risk verzekering voor jouw Lada Priora. Een andere naam is WA volledig casco. Je bent dan verzekerd tegen alle soorten schade. Ook als het je eigen schuld is. Dit wordt veel gebruikt voor jonge auto’s (tot 5 jaar).

Nieuwe autos van 0 – 5 jaar All-risk autoverzekering (WA volledig casco)
Waardevolle auto van 6 – 10 jaar Beperkt Casco verzekering (WA+)
Verouderde van 10 jaar of ouder Normale WA-polis

Welke aanvullende dekkingen zijn er?

Heb jij de voorkeur voor WA of WA plus? Dan zijn er nog extra dekkingen voor de Lada Priora. Onderstaand geven we hier meer uitleg over:

1. Inzittendenverzekering
Binnen deze module heb je 2 smaken. De ongevallenverzekering voor inzittenden: keert uit bij structurele invaliditeit of overlijden, ongeacht de schuldvraag. De 2e optie is schadeverzekering voor inzittenden: vergoedt zowel letselschade als ook materiële schade.

2. Rechtsbijstandverzekeringen
Met een aanvullende verzekering voor rechtsbijstand ben je zeker van juridische hulp als je schade hebt. Handig als je schade wil verhalen bij de verzekeraar van de schuldige partij.

3. Bescherm je No-claim
Geef je de voorkeur aan No-claimbeschermers?Praktisch: Ieder kalenderjaar één keer schade verhalen, wat geen effect heeft op je maandbedrag. Interessant: het aantal schadevrije jaren wordt na beneden bijgesteld.

4. Extra pechhulp
Heb je pech onderweg met de auto? Altijd ondersteuning met de pechhulp module. Reparatie vindt doorgaans binnen 24 uur plaats, of er wordt vervangend vervoer geregeld. In veel situatie is dat een uitkomst.

Wat betekent de bonus/malus regeling?

Hoe lager je schadeclaims, hoe minder je maandelijks aan premie betaalt. Zo werkt de bonus-malus ladder: Een heel jaar schadevrij gereden? Dan schiet je maandpremie omlaag. Dit heet ook wel no-claimkorting. Heb je wel schade? Dan daal je op de ladder, waarna je per maand weer wat meer betaalt.

 • Goed onthouden: De regels van de bonus/malus-ladder verschillen nogal per verzekering.
 • 365 dagen zonder claim betekent een tree naar beneden. Je kan bij een ongeluk echter zo 5 treden omhoog gaan.
 • Was je niet de veroorzaker van deze schade? Dan heeft dit vaak geen effect op deze ladder.
 • Claim jij regelmatig een schade bij je verzekeraar? Dan begeef je je in een zogeheten malus-rang, en gaat de maandelijkse premie wat omhoog.
 • Goed om te weten: Bij elke schade, groot of klein, val je terug op de bonus/malus ladder.

Welke kosten spelen een rol bij een verzekering voor een Priora ?

De actuele premie voor de Lada Priora wisselt nogal eens per assuradeur. Welke factoren spelen een rol in het maandbedrag? Graag noemen we de meest betekenisvolle elementen.

 • De omgeving waarin je woont (9447BK)
 • aanwezigheid van accessoires in je auto
 • De geschatte kilometrage per jaar
 • Leeftijd (tot 25 jaar betaal je vaak meer)
 • De gewenste dekking
 • Aantal schadevrije jaren
 • Cataloguswaarde van het voertuig
 • Aard van het gebruik: Zakelijke en/of privé

Verzekeraars vergelijken; welke spelers doen mee?

Door het gebruik van onze tool vergelijk je enkele toonaangevende aanbieders. Voorbeelden zijn Bruns ten Brink, OHRA maar ook Verzekeruzelf.nl. Wij vergelijken alleen organisaties die recentelijk nog een premie update hebben gegeven. Belangrijk: dit is geen advies. De tool maakt enkel een vergelijking van de verzekeraars.

Heb je het formulier voltooid? De weergegeven verzekeringen kan je voor Lada rangschikken op de goedkoopste prijs of beste rating. Je kunt vervolgens doorklikken naar 1 van de aanbieders. Verifieer altijd zelf de geldende voorwaarden van de verzekering. Die informatie is altijd leidend. Via deze site kun je wel meer te weten komen over bijvoorbeeld Informatie over Autoverzekering van Zelf.nl.

autoverzekering Lada Priora


Goedkoopste autoverzekering voor Lada Priora afsluiten

Over het algemeen wil men altijd een goedkope verzekering voor de Lada Priora. Hoe zorg ik dat ik een zo laag mogelijke premie betaal? Doorloop dan het volgende stappenplan.

1. Voer jouw kenteken in (e.g. 1-KXR-63).
2. Wie gebruikt de auto het meest?
3. Geef je postcodegegevens in + geboortedatum (10-07-1963).
4. Selecteer het aantal schadevrije jaren.
5. Geschatte kilometrage.
6. Selecteer een (basis) dekking + aanvullende dekking voor Lada.
7. Rangschik de uitkomst op prijs en regel alles direct online.

anwb verzekering

ANWB

Geen eigen risico
Interessante ledenkorting
Aanpassen & upgraden

ditzo verzekering

Ditzo

Zeer klantgericht
Korting voor een 2e auto
Hulp bij het afsluiten

interpolis verzekering

Interpolis

Aankoopbedrag terug
Speciale AutoModus App
Hulp bij het afsluiten

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Gratis vervangend vervoer
Uitgebreid netwerk garages
Snel claims indienen

inshared verzekering

Inshared

We all benefit
Eerlijke verzekering
Schade snel afgehandeld

klaverblad verzekering

Klaverblad

Echte assurantieadviseurs
Actief sinds 1850
Gebruiksvriendelijke website

allsecur verzekering

Allsecur

Vervangend vervoer
Service award winnaar
Online schade melden

fbto verzekering

FBTO

Eigen Keuze Herstelbedrijf
Snel online afsluiten
Duidelijke voorwaarden

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Eigen vast aanspreekpunt
Inzittenden meeverzekeren
Schade snel afgehandeld

reaal verzekering

Reaal

Verzekering op maat
Wegslepen na ongeluk
Simpele website / account

unive verzekering

Univé

Handige Univé App
Snel schadeherstel
Diverse modules kiezen

ohra verzekering

OHRA

Een Delta Lloyd product
Gebruiksvriendelijke App
Handige overstaphulp


Snel premie van de Lada Priora berekenen

Hoe zit het met de kosten voor het verzekeren van de Priora ? Hiervoor worden veel variabelen gebruikt. Een belangrijk aspect is; hoe oud je bent. Jongeren van 18 jaar betalen doorgaans meer dan mensen van 27 of ouder, die over een gunstige bonus trede beschikken. Ook is de premie duurder bij een recent gekochte Lada Priora. Autoverzekeraars overdenken ook onder andere woonplaats (7222HJ). De maandpremie in Vierlingsbeek kan heel anders zijn dan voor een Autoverzekering Leerdam. Ook het aantal kilometers (25.001 tot 30.000) en aard van het gebruik (privé of zakelijk) worden meegenomen. De hoogte van jouw premie is dus voor iedereen verschillend. Bereken nu zelf jouw premie. Geef snel kenteken, postcode, schadevrije jaren in, en je weet het in 2 minuten.

Zoek alle Lada Priora verzekeringen en bespaar vandaag nog Binnen een paar minuten een autoverzekering voor jouw Priora afsluiten!