Autoverzekering Alfa Romeo 145 Autoverzekeringen vergelijken in 2 minutenDe meest goedkope autoverzekering voor jouw Alfa Romeo 145 vergelijken en afsluiten? Tegenwoordig zijn er tientallen verzekeraars. Denk aan De Goudse en natuurlijk Unigarant. Vergelijk de bekende autoverzekeraars vlot en moeiteloos online. En dat scheelt je al gauw tientallen euro’s. Hoe kom ik erachter wat de goedkoopste verzekering is mijn 145? De assurantiepremie wordt bepaald door o.a. dekking, aanvullende modules, privé of zakelijk gebruik maar ook jouw regio. Voer jouw details hierboven in. De vergelijker vindt supersnel de best beoordeelde / goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Alfa Romeo 145! Goed om te weten: wij geven geen advies. D.m.v. de vergelijkers kun je – gebaseerd op jouw gegevens- een verzekeraar uitzoeken. Je kunt de uitkomst rangschikken op prijs. Bekijk ook onze pagina over Autoverzekering Mercedes-Benz SLK 230.

De beste autoverzekeringen

Alle populaire verzekeringen onder elkaar.

Vlot oversluiten

Regel jouw nieuwe verzekering met een paar klikken.

Vergelijken = geld besparen

Speur naar een verzekering met laag tarief, en stap over van jouw hogere tarief.

Handige informatie over het verzekeren van de Alfa Romeo 145 Meer weten over overstappen? Hieronder lees je antwoorden op diverse vragen.

Mijn huidige verzekering opzeggen, hoe werkt dat?

Van plan om over te stappen? Dan moet je jouw huidige contract opzeggen. Benieuwd wanneer dat een optie is? Er zijn een drietal omstandigheden:

1. Contractvervaldatum
Vaak duurt een autoverzekering 1 jaar. Na het eerste jaar mag je overstappen. Houd rekening met een opzegtermijn. Gemiddeld genomen is dit één maand. Bekijk daarvoor je polisblad / voorwaarden.

2. Wanneer je jouw auto verkoopt
Verkoop jij de Alfa Romeo 145? Dan vervalt het contract. Dit gebeurt op moment van kenteken overschrijving. Handig: zorg dat je het vrijwaringsbewijs bewaart. Dikwijls vraagt de verzekeraar hier naar.

3. Bij een premieverhoging of wijziging van voorwaarden
Is je actuele verzekering onderhevig aan veranderingen? Moet je meer betalen? Of ervaar je schade door nieuwe regels / constructies? Dan mag je het contract ontbinden. Na de informering over de poliswijziging kan je dat binnen een paar weken regelen. Ook hier geldt: check de actuele voorwaarden.

WA of All Risk?

Er bestaan 3 soorten verzekeringen voor jouw eigen Alfa Romeo 145. De standaard WA, de uitgebreide WA+ en de volledig casco All-risk. Maar wat zijn nu exact de verschillen?

1. Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
De 145 verzekeren d.m.v. een wettelijke aansprakelijkheids polis? Dan is alleen schade aan anderen verzekerd. Heb jij een ongeval veroorzaakt? Jouw assuradeur betaalt dan schades van anderen die jij hebt veroorzaakt.

2. WA-plus verzekering (beperkt casco)
Dit is een uitgebreidere variant op de WA. Dit dekt vaak onder andere tweezijdige schade, schade aan derden, diefstal. Gangbaar bij auto’s van 6-10 jaar oud.

3. All-risk autoverzekering (WA volledig casco)
Zorgeloos de weg op met je auto? Dan ben je het beste af met een all-risk verzekering voor jouw Alfa Romeo 145. In de volksmond ook wel WA volledig casco. Het is de meest uitgebreide dekking. Aan jouw eigen auto of die van een ander. Een aanrader voor auto’s jonger dan 5 jaar.

Nieuwe autos van 0 – 5 jaar WA+ volledig casco (all-risk)
Auto’s van 6 – 10 jaar Beperkt Casco verzekering (WA+)
Verouderde van 10 jaar of ouder Standaard WA

Kan ik uitbreiden met aanvullende dekkingen?

Heb je gekozen voor Wettelijke aansprakelijkheid (WA), WA+ of All Risk? Dan zijn er nog extra dekkingen voor de Alfa Romeo 145. Graag bespreken we de meest populaire:

1. Inzittendenverzekering
Hiervan zijn 2 unieke opties. De ongevallenverzekering voor inzittenden (OI): Keert alleen vast bedrag uit bij overlijden of invaliditeit. De andere optie is schadeverzekering inzittenden: voorkomt dat een ongeluk leidt tot een financiële strop.

2. Rechtsbijstandverzekeringen
Met een rechtsbijstand aanvullende dekking staat er dagelijks een team juridische experts klaar. Juridische hulp is doorgaans erg duur, en hiermee voorkom je hoge kosten.

3. No-claim korting
Sluit je de No-claimbeschermer af? Niet gek: Per jaar max. 1 keer schade claimen, zonder dat je premie omhoog gaat. Opvallend: je opgebouwde schadevrije jaren worden gecorrigeerd.

4. Pechhulp add-on
De kans op pech is best groot. Wees weer onafhankelijk met de pechhulp module. Je voertuig wordt waar mogelijk direct gerepareerd, of je krijgt tot 3 dagen vervangend vervoer. Dat kan een hoop onrust wegnemen.

Wat is de bonus/malus-regeling?

Hoe langer zonder schade, hoe gunstiger de premie kan uitvallen. Deze bonus-malus ladder constructie werkt op deze manier: Geen claims voor schade ingediend het laatste jaar? Dan gaan de maandelijkse lasten omlaag. Dit heet ook wel no-claimkorting. Claim je schade? Dan zul je een trede dalen op de ladder, en betaal je weer meer premie.

 • Opmerkelijk: De protocollen van de bonus/malus-regeling verschillen nogal per verzekering.
 • Eén jaar zonder schade betekent een lagere trede. 5 treden omhoog is doorgaans normaal bij schade.
 • Is het niet jouw schuld? Dan heeft dit vaak geen effect op deze ladder.
 • Heb je vaak schade? Dan kom je in de malus terecht, wat kan resulteren in een stijgende premie.
 • Neem dit in acht: Ook bij een hele kleine schade val je terug op de bonus/malus ladder.

Wat is de maandelijkse premie van de verzekering van mijn 145?

De hoogte van de premies voor een Alfa Romeo 145 wisselt nogal eens per verzekering. Hoe bepaalt een verzekeraar jouw maandbedrag? In het lijstje hieronder staan de meest betekenisvolle onderdelen.

 • De omgeving waarin je woont (6741KD)
 • Het gewicht van de auto
 • Het verwachte aantal kilometers per jaar
 • Het geboortejaar van de verzekerde
 • Dekking + aanvullende modules
 • De positie op de bonus/malus ladder
 • Oorspronkelijke cataloguswaarde
 • Gebruikstype: Business of privé

Welke verzekeringen vergelijken wij?

Via onze tool vergelijk je vertrouwde aanbieders. Zoals Allianz, Lancyr en onder andere SNS. Wij checken uitsluitend autoverzekeraars die de premies recentelijk nog hebben bijgewerkt. Neem dit in acht: de uitkomst is geen advies. We publiceren echter alleen de premie prijzen in een overzicht.

Heb je het formulier voltooid? De weergegeven verzekeringen kan je voor Alfa Romeo sorteren op de goedkoopste prijs of beste rating. U kunt op basis hiervan zelfstandig een keuze maken. Belangrijk: controleer altijd de polisvoorwaarden van de aangaande verzekeraar. Dat is de meest actuele bron van informatie. Met deze site kun je wel meer te weten komen over o.a. Autoverzekering Allsecur.

autoverzekering Alfa Romeo 145


Goedkoopste autoverzekering voor Alfa Romeo 145 afsluiten

Over het algemeen wil men altijd een goedkope verzekering voor de Alfa Romeo 145. Hoe sluit ik de voordeligste polis af? Volg ons handige 7-stappenplan.

1. Voer jouw kenteken in (bijv. 3-ZLD-92).
2. Wie zit er doorgaans achter het stuur?
3. Voer je geboortedatum, postcode + huisnummer in (23-11-1968).
4. Hoeveel schadevrije jaren heb je?
5. Wat is het aantal km’s dat je gaat rijden?
6. Kies WA, WA+ of All-risk voor Alfa Romeo.
7. Rangschik de uitkomst op prijs en je kunt snel de polis afsluiten.

anwb verzekering

ANWB

Met tips voor veilig rijden
Lagere premie bij veilig rijden
Handige App

ditzo verzekering

Ditzo

Zeer klantgericht
Schade inzittenden
Geld snel op je rekening

interpolis verzekering

Interpolis

Glashelder beleid
Handige tips & tricks
Aanvullende modules

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Zelf eigenrisico kiezen
Binnen 1 minuut geregeld
Schade melden via internet

inshared verzekering

Inshared

Tot 80% no-claim korting
Sociale verzekeraar
Geld snel op je rekening

klaverblad verzekering

Klaverblad

Gewoon goede verzekering
Ook voor inzittenden
Eenvoudige procedures

allsecur verzekering

Allsecur

Vervangend vervoer
Ook complete pakketten
Aanvullende dekking

fbto verzekering

FBTO

24/7 FBTO Alarmcentrale
Maandelijks aanpassen
Simpele website / account

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

2 jaar nieuwwaarde terug
Interessante pakketkorting
Schade melden via internet

reaal verzekering

Reaal

Telefonisch afsluiten
Wegslepen na ongeluk
Jaarlijks opzegbaar

unive verzekering

Univé

Gemakkelijk online afsluiten
Service in de winkel
Contact via social media

ohra verzekering

OHRA

Onderdeel van Delta Lloyd
Gebruiksvriendelijke App
Schade snel afgehandeld


Snel premie van de Alfa Romeo 145 berekenen

Hoe hoog is de premie voor de verzekering van mijn 145? Hieraan liggen verschillende factoren ten grondslag. Een voorname factor is geboortedatum. 20-jarigen betalen normaal vaak meer dan de consumenten met veel ervaring, met eventueel een aantal jaren zonder schade. Ook schiet de premie omhoog bij een dure Alfa Romeo 145. Verzekeraars overwegen daarnaast factoren als woonplaats (2175DE). De maandpremie in Brielle kan compleet anders zijn dan voor een Autoverzekering Alblasserdam. Ook het jaarlijkse aantal kilometers (15.001 – 20.000) en zelfs de kleur van je auto zijn bepalend. De maandpremie is voor iedereen weer uniek. Je kunt nu online razendsnel zelf vergelijken. Voer hierboven aantal kilometers per jaar, hoofdbestuurder, postcode in, en je ontdekt het in een paar minuten.

Check de Alfa Romeo 145 verzekeringen en vind de goedkoopste In luttele minuten een voordelige autoverzekering voor jouw 145 afsluiten!