Autoverzekering Nissan Micra Vergelijk verzekeringen in 1 minuut


De meest goedkope autoverzekering voor jouw Nissan Micra vinden en afsluiten? Momenteel heb je een ruime keuze. Erkende verzekeraars zijn bijvoorbeeld Centraal Beheer en Roxo. Vergelijk de bekende autoverzekeraars vliegensvlug en moeiteloos via de vergelijkingstool. Op die manier bezuinig je vele euro’s. Hoe kom ik erachter wat de goedkoopste verzekering is mijn Micra ? Het maandbedrag wordt bepaald door o.a. Wa/Wa+/All-risk, de waarde van je auto en bijvoorbeeld jouw leeftijd. Vul alle velden hierboven in en ga verder. Je achterhaalt in korte tijd de goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Nissan Micra! Vergeet niet dat deze website geen advies geeft. Via onze vergelijker kun je zelfstandig – aan de hand van jouw data – een polis afsluiten. Je kunt sorteren op bijvoorbeeld prijs of beoordeling.Zie ook onze informatie over Autoverzekering Daewoo Tacuma.

Alle toonaangevende verzekeraars

Toonaangevende aanbieders snel & eenvoudig vergelijken.

Nu oversluiten

Check de goedkoopste verzekeraar met weinig inspanning.

Bespaar vele euro's

Speur naar een verzekering met laag tarief, en betaal lage prijzen per maand.

Handige informatie over het verzekeren van de Nissan Micra Heb jij nog vragen over jouw nieuwe verzekering? Hieronder vind je meest gestelde vragen.

Vanaf wanneer kan ik opzeggen?

Ga je overstappen? Dan moet je jouw huidige contract opzeggen. Kan ik dat doen wanneer ik wil? Vaak doen mensen dit in 3 situaties:

1. Wanneer het contract afloopt
Normaliter heeft een polis een looptijd van 1 jaar. Hierna kun je er vanaf. Neem de opzegtermijn in acht. In het algemeen is dat een maand. Check ook de polisvoorwaarden van jouw huidige verzekering.

2. Bij de verkoop van je auto
Neem je afstand van jouw Nissan Micra? De overeenkomst wordt ontbonden. Om precies te zijn: dit gebeurt op de dag van overschrijving. Goed om te weten: je vrijwaringsbewijs is erg belangrijk. Het kan zijn dat je deze moet kunnen laten zien.

3. Bij een premieverhoging of wijziging van voorwaarden
Doen er zich wijzigingen voor in je huidige verzekering? Moet jij een extra vergoeding betalen?Of ervaar je schade door nieuwe regels / constructies? Ook dan mag je jouw polis beëindigen. Na wijziging van de polis heb je 30 dagen de tijd. In de algemene voorwaarden staat dit vaak beschreven.

Kies ik voor WA, WA+ of All Risk?

Er zijn 3 categorieënverzekeringen voor jouw eigen Nissan Micra. WA, WA + beperkt casco en WA + volledig casco (allrisk). Wat zijn de voorwaarden van deze verschillende dekkingen types?

1. WA-verzekering
Je Micra verzekeren d.m.v. een wettelijke aansprakelijkheids polis? Dan is alleen schade aan anderen verzekerd. Ben je schuldig aan een botsing? Dan betaalt jouw verzekeraar de schade aan de andere auto of personen.

2. WA + beperkt casco
Dit is een uitgebreidere variant op de WA. Zo dekt deze vorm ook een sterretje in je voorruit, schade door natuurgeweld, schade aan derden. Gangbaar bij auto’s van 6-10 jaar oud.

3. All-risk autoverzekering (bekend als WA volledig casco)
Wil je nergens over hoeven na te denken? Dan ben je het beste af met een all-risk verzekering voor jouw Nissan Micra. Een andere naam is WA volledig casco. Het is de meest uitgebreide dekking. Ook wanneer je een aanrijding zelf veroorzaakt hebt. Een gebruikelijke dekking bij de nieuwere auto’s.

Auto van 0 – 5 jaar volledig casco verzekering
Betrouwbare auto van 6 – 10 jaar Casco beperkt (WA plus polis)
Oudere auto’s (10 jaar en ouder) De (verplichte) WA

Aanvullende dekkingen, welke zijn er?

Heb je een keuze gemaakt uit WA, WA+ of Allrisk? Dan ben je nog niet klaar, er zijn extra dekkingen voor Nissan Micra. Lees verder voor meer informatie over deze extra’s:

1. Extra Inzittendenverzekering
Daarbij heb je de keuzen tussen 2 aspecten. Ongevallen-inzittendenverzekering: De verzekering keert een vast bedrag uit, ongeacht wie schuldig is. De andere optie is schadeverzekering inzittenden: dekt o.a. letselschade en zaakschade aan jou en inzittenden.

2. Een Rechtsbijstandverzekering
Met een rechtsbijstand aanvullende dekking krijg je hulp van juridische specialisten vergoed. Handig als je schade wil verhalen bij de verzekeraar van de schuldige partij.

3. No-claim korting beschermer
Neem je een No-claimbeschermer? Misschien iets voor jou: Elk jaar een keer schade claimen, zonder dat het invloed heeft op je maandpremie. Interessant: je opgebouwde schadevrije jaren worden gecorrigeerd.

4. Extra pechhulp
Pech met je auto? Met de pechhulp module sta je nooit alleen. Altijd snel een reparatie service ter plaatse, indien dat niet mogelijk is; vervangend vervoer! Dat kan een hoop onrust wegnemen.

Wat houdt de Bonus/Malus-regeling in?

Hoe meer schadevrije jaren, des te meer korting op je autoverzekering. Het bonus-malus ladder fenomeen betekent: Geen schade ingediend de afgelopen 12 maand? Dan is de verzekeraar blij en betaal je minder premie. Dit principe noemen we ook wel no-claimkorting. Wel een schade geclaimd bij je verzekeraar? Dan ga je naar beneden, en je maandpremie gaat omhoog.

 • Feit: De voorwaarden van de bonus/malus-ladder variëren erg per assuradeur.
 • 12 maanden zonder schade gereden? Dan ga je omlaag. 5 treden omhoog is doorgaans normaal bij schade.
 • Is het ongeluk niet door jouw toedoen ontstaan? Dan heeft dit vaak geen effect op deze ladder.
 • Claim jij regelmatig een schade bij je verzekeraar? Dat betekent een malus-situatie, en gaat de maandelijkse premie wat omhoog.
 • Let op: Het maakt niet uit hoe groot de schade is, normaal val je terug op de bonus/malus ladder.

Wat is de maandelijkse premie van de verzekering van mijn Micra ?

Het maandbedrag voor de Nissan Micra wisselt erg per verzekeraar. Maar hoe komt deze premie nu tot stand? Hieronder vind je de belangrijkste elementen.

 • Regio waarin bestuurder woonachtig is (9439IF)
 • Eigenschappen van het te verzekeren object
 • Geschatte kilometrage
 • De leeftijd van de automobilist
 • De gewenste dekking
 • Aantal schadevrije jaren
 • Oorspronkelijke cataloguswaarde
 • Aard van het gebruik: Voor bedrijven of personen

Verzekeringen vergelijken: doen alle bedrijven mee?

Aan de hand van de tool vergelijk je een aantal erkende autoverzekeringen. Zoals Bovag, Interpolis maar ook Verzekeruzelf.nl. We doorzoeken puur organisaties waarvan de actuele voorwaarden openbaar zijn. Belangrijk: wij geven geen advies. We maken uitsluitend een lijst van de verzekeraars inclusief prijs.

De gevraagde gegevens ingevuld? Dan kun je de aanbieders voor Nissan classificeren op de goedkoopste prijs of beste rating. Op basis van eigen inzicht kun je een keuze maken. Check altijd de voorwaarden van de aangaande verzekeraar. Deze voorwaarden zijn het belangrijkste. Wij proberen wel actuele info te verzamelen omtrent bijv. Goedkoopste verzekering Delta Lloyd.

autoverzekering Nissan Micra


Goedkoopste autoverzekering voor Nissan Micra afsluiten

Jij wil natuurlijk niet teveel betalen voor de verzekering van jouw Nissan Micra. Hoe vind je nu de laagste premie? Let op het stappenplan hieronder.

1. Voer jouw kenteken in (bijvoorbeeld 28-ZPB-4).
2. Wie gebruikt de auto het meest?
3. Ook geboortedatum en adres + postcode wordt gevraagd (17-08-1974).
4. Hoeveel schadevrije jaren heb je?
5. Wat is het aantal km’s dat je gaat rijden?
6. Kies een dekkings type voor Nissan.
7. Kies de goedkoopste verzekeraar en jij bent klaar om het contract te starten.

anwb verzekering

ANWB

Persoonlijke feedback op rijstijl
Lage premie + ledenkorting
Handige overstaphulp

ditzo verzekering

Ditzo

Onderdeel van ASR
4 extra zekerheden
Wa, WA+ of Allrisk

interpolis verzekering

Interpolis

Glashelder beleid
690.000 klanten gingen je voor
Supersnel geregeld

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Uitstekend bereikbaar
Hoge klantenbeoordeling
Eenvoudig contract / polis

inshared verzekering

Inshared

Snel groeiende verzekeraar
Sociale verzekeraar
Eenvoudige procedures

klaverblad verzekering

Klaverblad

De no-nonsense verzekeraar
Geen poliskosten
Gemakkelijk opzeggen

allsecur verzekering

Allsecur

Snelle hulp bij schade
Korting bij 2e, 3e, 4e auto
Met aanvullende modules

fbto verzekering

FBTO

Onderdeel van Achmea
Online 10% korting
Schade melden via internet

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Interessante pakketkorting
Beoordelingsscore van 7,5+
Jaarlijks opzegbaar

reaal verzekering

Reaal

Met handige filmpjes
Schadegarant bedrijven
Eenvoudig uitbreiden

unive verzekering

Univé

Handige Univé App
Coöperatieve verzekeraar
Handige App

ohra verzekering

OHRA

Ruime keuze uit garages
Superhandige App
Snel claims indienen


Eenvoudig premie van de Nissan Micra berekenen

Hoe zit het met de kosten bij een verzekering voor de Micra ? Dat is natuurlijk niet heel eenvoudig te zeggen. Een betekenisvol aspect is leeftijd. Jongeren van 18 jaar moeten rekening houden met hogere lasten dan ervaren bestuurders, die veel no-claim korting hebben opgebouwd. Ook is de premie duurder bij een kostbare Nissan Micra. Autoverzekeraars overdenken ook bijv. adresgegevens (4606DF). De maandpremie in Noordwolde is niet exact hetzelfde als voor een Autoverzekering Puttershoek. Ook het aantal kilometers (15.001 tot 20.000) en het type voertuig worden meegenomen. De hoogte van jouw premie is dus erg persoonlijk. Bereken nu jouw maandlasten. Geef direct geboortedatum, gewenste dekking, kenteken in, en je weet het in 2 minuten.

Doorzoek Nissan Micra verzekeringen en vind de goedkoopste In luttele minuten een voordelige autoverzekering voor jouw Micra afsluiten!