Autoverzekering Nissan Terrano Vind de verzekeraar die bij jou past


Een goedkope autoverzekering voor jouw Nissan Terrano bekijken en afsluiten? Tegenwoordig heb je een ruime keuze. Toonaangevende partijen zijn o.a. Aegon en Interpolis. Vergelijk alle verzekeraars vliegensvlug en probleemloos via internet. En dat voel je in je portemonnee. Wat is nu de goedkoopste verzekering voor mijn Terrano ? Jouw premie wordt bepaald door onder andere type dekking, de dagwaarde plus jouw leeftijd. Bovenaan de pagina moet je jouw gegevens invullen. Zo vind jij binnen mum van tijd de goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Nissan Terrano! Goed om te weten: wij geven geen advies. Via onze vergelijker kun je zelf – gebaseerd op jouw gegevens- een verzekeraar selecteren. Hierbij kun je filteren op de goedkoopste aanbieder. Je leest hier ook alles over Autoverzekering Dodge Caliber.

Alle populaire aanbieders

Toonaangevende aanbieders snel & eenvoudig vergelijken.

Direct overstappen

Vind een nieuwe autoverzekering zonder veel moeite.

Vergelijken = geld besparen

Sluit de voordeligste verzekering af, en zeg dag tegen jouw hoge premie.

Praktische informatie over het verzekeren van de Nissan Terrano Heb jij nog vragen over jouw nieuwe verzekering? Bekijk hieronder dan naar relevantie informatie.

Mijn huidige verzekering opzeggen, hoe werkt dat?

Overstappen naar een nieuwe aanbieder? Dan moet je jouw huidige contract opzeggen. Ook nieuwsgierig wanneer dit precies kan? Grofweg zijn hiervoor 3 situaties:

1. Als het contract ten einde loopt
Doorgaans neem je een verzekering voor een jaar. Vanaf dat moment is overstappen mogelijk. Je hebt wel te maken met een opzegtermijn. Dikwijls is dit één maand. Zie ook het polisblad.

2. Bij een kenteken overschrijving
Vind er kenteken overschrijving plaats m.b.t. jouw Nissan Terrano? De overeenkomst wordt ontbonden. Dit gebeurt op moment van kenteken overschrijving. Tip: bewaar het vrijwaringsbewijs zorgvuldig. Dikwijls vraagt de verzekeraar hier naar.

3. Wanneer de voorwaarden wijzigen
Gaat je huidige verzekering de voorwaarden aanpassen? Is de premie naar een hoger niveau gebracht? Of zijn de voorwaarden op negatieve wijze aangepast? Dan mag jij zelf weten of je wilt opzeggen. Nadat je op de hoogte bent van een wijziging heb je een bedenktijd van 30 dagen. Om hiervan zeker te zijn bekijk je actuele voorwaarden.

Kies ik voor WA, WA+ of All Risk?

We onderscheiden drie soorten verzekeringen voor de Nissan Terrano. De standaard WA, de uitgebreide WA+ en de volledig casco All-risk. Wat zijn de voorwaarden van deze verschillende dekkingen types?

1. WA
Jullie Terrano verzekeren met WA (wettelijke aansprakelijkheid)? De schade aan andere voertuigen is dan verzekerd. Dus rijd je tegen een andere auto aan? Dan betaalt jouw verzekeraar de eventuele kosten bij de tegenpartij.

2. WA + beperkt casco
Deze variant dekt meer dan standaard WA. Dit dekt vaak onder andere explosie-schade, tweezijdige schade, schade aan derden. Vaak gekozen bij auto’s van 6 tot 10 jaar

3. WA + volledig casco (all risk)
Wil je alle risico’s volledig afdekken? Dan ben je het beste af met een all-risk verzekering voor jouw Nissan Terrano. In de volksmond ook wel WA volledig casco. Je bent dan verzekerd tegen alle soorten schade. Ook als het je eigen schuld is. Een aanrader voor auto’s jonger dan 5 jaar.

Jonge auto’s van 0 – 5 jaar All-risk autoverzekering (WA volledig casco)
Betrouwbare auto van 6 – 10 jaar De WA+ beperkt casco
Verouderde van 10 jaar of ouder Standaard WA

Welke aanvullende dekkingen zijn er?

Een basisdekking gekozen? Je kunt jouw verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen voor de Nissan Terrano. Onderstaand geven we hier meer uitleg over:

1. Aanvullende Inzittendenverzekering
Hiervan zijn 2 unieke opties. De ongevallenverzekering voor inzittenden (OI): Keert alleen vast bedrag uit bij overlijden of invaliditeit. De andere optie is schadeverzekering inzittenden: voorkomt dat een ongeluk leidt tot een financiële strop.

2. Rechtsbijstandverzekering toevoegen
Door middel van dekking voor aanvullende rechtsbijstand krijg je hulp van juridische specialisten vergoed. Ideaal bij een conflict over je auto.

3. No-claim korting beschermer
Neem je een No-claimbeschermer? Het is het overwegen waard: Je kunt dan per jaar een schade claimen, wat geen effect heeft op je maandbedrag. Noemenswaardig: het aantal geregistreerde schade vrije jaren daalt wel.

4. Pechhulp add-on
Pech met je auto? Met de pechhulp module sta je nooit alleen. Reparatie ter plekke, vervoer naar een lokale garage, of je krijgt tot 3 dagen vervangend vervoer. Met een goed gevoel de weg op!

Wat betekent de bonus/malus regeling?

Hoe geringer het aantal schades, hoe minder je maandelijks aan premie betaalt. Deze bonus-malus ladder constructie werkt op deze manier: Geen claims voor schade ingediend het laatste jaar? Dan kan de premie gunstig worden aangepast. Dit heet ook wel no-claimkorting. Heb jij echter schade gereden? Je plek op de ladder wordt dan negatief aangepast, en betaal je weer meer premie.

 • Interessant: De regels van de bonus/malus ladder lopen uiteen per aanbieder.
 • 12 maanden zonder schade gereden? Dan ga je omlaag. Echter, bij schade ga je vaak 5 treetjes omhoog.
 • Heb jij de schade niet veroorzaakt? Dan heeft dit vaak geen effect op deze ladder.
 • Claim je vaak schade? Dat betekent een malus-situatie, en betaal je extra toeslag.
 • Opmerkelijk: De hoogte van de claim speelt geen rol, altijd zak je op de ladder.

Wat betaal ik voor de verzekering van mijn Terrano ?

Het maandbedrag voor de Nissan Terrano verschilt nogal per assuradeur. Weten hoe het maandbedrag tot stand komt? Je vindt hieronder de bekendste factoren.

 • Regio waarin bestuurder woonachtig is (6792EC)
 • aanwezigheid van accessoires in je auto
 • Het geschatte aantal km’s per jaar
 • Het geboortejaar van de verzekerde
 • De basisdekking van de auto
 • De positie op de bonus/malus ladder
 • De cataloguswaarde van de auto
 • Aard van het gebruik: B2B of juist B2C voorwaarden

Hoe werkt dat verzekeringen vergelijken precies?

Aan de hand van de tool vergelijk je een aantal erkende organisaties. Zoals Allsecur, Generali of Verzekeruzelf.nl. Wij checken puur autoverzekeringen die recentelijk nog een premie update hebben gegeven. Goed onthouden: dit is geen advies. We publiceren echter alleen de premie prijzen in een overzicht.

De gevraagde gegevens ingevuld? Je kunt jouw resultaten voor Nissan sorteren op maandpremie of prijs/kwaliteitverhouding. Je kunt vervolgens doorklikken naar 1 van de aanbieders. Belangrijk: controleer altijd de polisvoorwaarden van de gekozen verzekering. Dit is de basis van elke verzekering. Op deze website vind je ook info over Goedkoopste verzekering De Nationale.

autoverzekering Nissan Terrano


Goedkoopste autoverzekering voor Nissan Terrano afsluiten

Je wil nooit meer betalen dan nodig voor de verzekering van je Nissan Terrano. Hoe sluit ik de voordeligste polis af? Volg ons handige 7-stappenplan.

1. Vul je nummerbord in (e.g. 4-TDK-88).
2. Wie rijdt er de meeste kilometers met het object?
3. Voer jouw leeftijd in, postcode, straatnaam en huisnummer (13-04-1993).
4. Hoeveel jaar rijd je al zonder schade?
5. De geschatte kilometrage per jaar.
6. Selecteer de gewenste dekking voor Nissan.
7. Filter de verzekeraars op prijs en regel alles direct online.

anwb verzekering

ANWB

24/7 hulp Alarmcentrale
Lagere premie bij veilig rijden
Eenvoudig contract / polis

ditzo verzekering

Ditzo

Pakketkorting mogelijk
4 extra zekerheden
Online klantenservice

interpolis verzekering

Interpolis

Tot 12% pakketkorting
Ruime keuze uit garages
Goede hulp & adviezen

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Gratis vervangend vervoer
Binnen 1 minuut geregeld
Eenvoudig contract / polis

inshared verzekering

Inshared

Transparante verzekeraar
Initiatief van achmea
Gebruiksvriendelijke website

klaverblad verzekering

Klaverblad

Persoonlijke adviseur
Duurzame verzekeraar
Snel claims indienen

allsecur verzekering

Allsecur

Altijd telefonisch bereikbaar
Ook complete pakketten
Snel schade melden

fbto verzekering

FBTO

Samenstellen zoals jij dat wil
Online 10% korting
Schade snel afgehandeld

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Persoonlijke schademanager
Hulp bij mechanisch defect
Verschillende opties

reaal verzekering

Reaal

Maatwerk
Schadegarant bedrijven
Online schade melden

unive verzekering

Univé

Tot 80% no-claimkorting
Ook zakelijke klanten
Goede telefonische service

ohra verzekering

OHRA

Samenstellen zoals jij dat wil
Superhandige App
Met aanvullende modules


Snel premie van de Nissan Terrano berekenen

Hoe hoog is de premie voor de autoverzekering van de Terrano ? Dat wordt bepaald door verschillende variabelen. Een bekend aspect is hoe oud je bent. 20-jarigen hebben te maken met een hogere premie dan mensen van 27 of ouder, met veel schadevrije jaren. Ook is de premie duurder bij een dure Nissan Terrano. Assuradeurs bekijken daarnaast variabelen zoals woongebied (5665FH). Het tarief in Gramsbergen wijkt vermoedelijk af van een Autoverzekering Rijnsburg. Ook het verwachte aantal kilometers (7501 – 10.000) en de waarde van je auto zijn bekende factoren. De maandpremie is voor elke bestuurder weer anders. Bereken nu zelf jouw premie. Geef snel schadevrije jaren, postcode, huisnummer in, en je vindt razendsnel de goedkoopste verzekering.

Doorzoek Nissan Terrano verzekeringen en start met geld besparen In 2 minuten een nieuwe autoverzekering voor jouw Terrano afsluiten!