No-claimbeschermer Bescherm jouw maandlasten met een No-claimbeschermer


No-claim beschermen door middel van een extra premie
U kunt uw risico op een verhoging van uw maandlasten enigszins beschermen. U kunt dit doen door een no-claimbeschermer als extra optie in uw polis op te nemen. Een no-claimbeschermer kost gemiddeld vijf euro per maand. Wanneer u zo’n beschermer heeft gaat u in de meeste gevallen niet omhoog wanneer u schade heeft veroorzaakt aan uw of andermans voertuig. Hier zit uiteraard wel een maximaal aantal schademeldingen aan per jaar.

Wanneer heeft u geen no-claimbeschermer nodig?
Wanner u een schadeloos verleden heeft en u staat al op de hoogste trede van de bonus-malus ladder. Dan is een no-claimbeschermer vaan overbodig en een te dure optie. Veel verzekeringsmaatschappijen geven u een extra bescherming, omdat u een schadeloos verleden heeft. U mag dan meestal 1 schade claimen per jaar zonder dat u hiervoor in uw premie stijgt.

Het nadeel van een no-claimbeschermer
Er zit echter één groot nadeel aan een no-claim-beschermer. Wanneer u in het verleden schade heeft geclaimd bij uw verzekeraar, dat geniet u nog van de korting door de no-claimbeschermer van de opgebouwde korting. Maakt u de keuze over te stappen naar een andere verzekeringmaatschappij dan moet u het daadwerkelijk aantal schadevrije jaren opgeven om de premie te berekenen. Dit kunt u vinden in uw royementsverklaring die u kunt opvragen bij uw huidige verzekeraar. Het nadeel is dus dat u uw koritng dan opnieuw dient op te bouwen. Wilt u overstappen? Kijk dan wat de opzegtermijn van de huidige polis is.