Autoverzekering Opel Adam Eenvoudig verzekeringen vergelijkenDe aller-goedkoopste autoverzekering voor de Opel Adam bekijken en afsluiten? Tegenwoordig heb je een ruime keuze. Erkende verzekeraars zijn bijvoorbeeld AutoWeek en niet te vergeten Interpolis. Vergelijk ze nu vlug en probleemloos via de vergelijkingstool. Op die manier bezuinig je vele euro’s. Hoe achterhaal ik de goedkoopste autoverzekering voor de Adam ? Het maandbedrag heeft te maken met bijv. Wa/Wa+/All-risk, type auto plus jouw leeftijd. Vul alle velden hierboven in en ga verder. Je bekijkt dan binnen een paar minuten de best beoordeelde / goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Opel Adam! Vergeet niet dat deze website geen advies geeft. Met de vergelijkingsmodule kun je zelf – met de door jouw ingevoerde data – een verzekeraar selecteren. Hierbij kun je filteren op de goedkoopste aanbieder. Je kunt hier ook de premie berekenen van de Autoverzekering Dodge Durango.

Erkende autoverzekeraars

Gemakkelijk de erkende verzekeraars vergelijken.

Snel overstappen

Sluit een nieuwe verzekering af, zonder veel moeite.

Vergelijken loont

Bereken voor jou de voordeligste verzekering, en stap over van jouw hogere tarief.

Veelgestelde vragen over het verzekeren van de Opel Adam Wil je meer weten over hoe dit werkt? Bekijk hieronder dan naar relevantie informatie.

Vanaf wanneer kan ik opzeggen?

Ga je overstappen? Dan moet je jouw huidige contract opzeggen. Op welke momenten is dit mogelijk? Er zijn een drietal omstandigheden:

1. Wanneer het contract afloopt
Gebruikelijk sluit je de verzekering af voor 1 jaar. Vanaf dat moment kun je er vanaf. De opzegtermijn moet je niet vergeten. Deze is vaak 1 maand. In de overeenkomst vind je alle voorwaarden.

2. Bij een kenteken overschrijving
Neem je afstand van jouw Opel Adam? Het contract wordt dan gestopt. Het exacte moment is de dag van overschrijving. Goed om te weten: vergeet niet het vrijwaringsbewijs. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Zodra er iets in jouw polis verandert
Gaat je huidige verzekering de voorwaarden aanpassen? Moet je meer betalen? Of zijn de voorwaarden op negatieve wijze aangepast? Dan ben je vrij om over te stappen naar een nieuwe aanbieder. Zodra een wijziging wordt gecommuniceerd heb je daarvoor een aantal weken de tijd. Zie hiervoor ook altijd jouw polisvoorwaarden.

Kies ik voor WA, WA+ of All Risk?

Er bestaan 3 categorieënverzekeringen voor jouw Opel Adam. De wettelijke aansprakelijkheid, WA+ of complete all risk.Ieder met zijn eigen voorwaarden

1. WA
Een nieuwe Adam verzekeren met WA (wettelijke aansprakelijkheid)? De schade aan andere voertuigen is dan verzekerd. Maak je schade bij een ander? Je verzekeraar behandelt dan beschadigingen aan de auto van de ander.

2. WA-plus verzekering (beperkt casco)
De WA plus variant biedt veel meer dekking. WA+ dekt ook o.a. diefstal, schade na blikseminslag, schade door natuurgeweld. Een aardig compleet pakket dus.

3. WA + volledig casco (all risk)
Wil jij geen enkel risico lopen? Maak dan de keuze voor een All-risk verzekering voor je Opel Adam. Volledig casco is de benaming van deze optie. Het is de meest uitgebreide dekking. Dus ook door schade door vandalisme. Vaak gekozen bij nieuwe autos tot 5 jaar oud.

Nieuwe autos van 0 – 5 jaarAll-risk (WA + volledig casco)
Goede auto’s van 6 – 10 jaarBeperkt Casco verzekering (WA+)
Oudere auto’s (10 jaar en ouder)Normale WA-polis

Aanvullende dekkingen, welke zijn er?

Heb je een van de basisdekkingen gekozen? Je kunt jouw verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen voor de Opel Adam. Alles over deze extra modules lees je hieronder:

1. Aanvullende verzekering voor inzittenden
Binnen deze module heb je 2 smaken. Ongevallen-inzittendenverzekering: De verzekering keert een vast bedrag uit, ongeacht wie schuldig is. Er is ook een schadeverzekering voor inzittenden: dekt o.a. letselschade en zaakschade aan jou en inzittenden.

2. De Rechtsbijstandverzekering
Dankzij de dekking voor aanvullende rechtsbijstand krijg je hulp van juridische specialisten vergoed. Handig als je schade wil verhalen bij de verzekeraar van de schuldige partij.

3. Korting op No-claim
Kies je voor de No-claim beschermer?Misschien iets voor jou: Je kunt dan per jaar een schade claimen, wat geen effect heeft op je maandbedrag. Opmerkelijk: het aantal geregistreerde schade vrije jaren daalt wel.

4. Pechhulp
Heb je pech onderweg met de auto? Met de pechhulp module sta je nooit alleen. Je voertuig wordt waar mogelijk direct gerepareerd, of er wordt vervangend vervoer geregeld. Dat kan een hoop onrust wegnemen.

Wat betekent de bonus/malus regeling?

Hoe meer schadevrije jaren, hoe minder je maandelijks aan premie betaalt. Deze bonus-malus ladder constructie werkt op deze manier: Een heel jaar schadevrij gereden? Dan schiet je maandpremie omlaag. Dit heet ook wel no-claimkorting. Heb je een ongelukje gehad? Dan ga je naar beneden, waardoor je een hogere premie moet betalen.

 • Goed om te weten: De voorwaarden van de bonus/malus-regeling lopen uiteen per assuradeur.
 • Een schadevrij jaar is een trede omlaag. Echter, bij schade ga je vaak 5 treetjes omhoog.
 • Ben je echter niet zelf verantwoordelijk voor het ongeluk? Dan blijft je positie op de ladder hetzelfde.
 • Claim je vaak schade? Dan heb je een negatief kortingspercentage, en betaal je extra toeslag.
 • Let op: Ook bij een hele kleine schade zak je op de ladder.

Wat kost de verzekering van mijn Adam ?

Het maandbedrag voor de Opel Adam varieert erg per autoverzekeraar. Welke factoren spelen een rol in het maandbedrag? Hieronder vind je de meest cruciale variabelen.

 • De plaats waar jij woont (3783CJ)
 • Eigenschappen van het te verzekeren object
 • Het verwachte aantal kilometers per jaar
 • Jouw leeftijd als verzekeringnemer
 • De gewenste dekking
 • Aantal positieve/negatieve schadevrije jaren
 • De waarde van een voertuig
 • Type gebruik: Business of privé

Verzekeraars vergelijken; welke spelers doen mee?

Via onze tool vergelijk je bekende verzekeraars. Voorbeelden zijn ANWB, Kilometerverzekering of VVS. We doorzoeken slechts autoverzekeringen die de premies recentelijk nog hebben bijgewerkt. Noemenswaardig: beschouw dit niet als een advies. Wij zetten enkel de verzekeraars op een rijtje.

Heb je het formulier voltooid? De weergegeven verzekeringen kan je voor Opel rangschikken op de goedkoopste prijs of beste rating. Je kunt vervolgens doorklikken naar 1 van de aanbieders. Belangrijk: controleer altijd de polisvoorwaarden van de verzekering. Dat zijn de geldende voorwaarden. Op autoverzekeringregelen.nl vind je wel info over o.a. Goedkoopste verzekering Inshared.

autoverzekering Opel Adam


Goedkoopste autoverzekering voor Opel Adam afsluiten

Niemand wil teveel betalen voor het verzekeren van de Opel Adam. Hoe sluit ik de beste verzekering af? Gebruik deze handige stappen.

1. Nummerbord invullen (e.g. 77-ZPB-5).
2. Wie gebruikt de auto het meest?
3. Geef je postcodegegevens in + geboortedatum (4-04-1967).
4. Selecteer het aantal schadevrije jaren.
5. De geschatte kilometrage per jaar.
6. Kies voor WA, WA+ of Allrisk voor Opel.
7. Sorteer de aanbieders op prijs en stap direct online over.

anwb verzekering

ANWB

Met handige reistips
Haal-en brengservice
Goede hulp & adviezen

ditzo verzekering

Ditzo

Scherpe premies
Binnen 2 minuten afsluiten
Goede hulp & adviezen

interpolis verzekering

Interpolis

Glashelder beleid
Samenwerking met Rabobank
Goede telefonische service

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

WA, WA+ & All Risk
Uitgebreid netwerk garages
Online account

inshared verzekering

Inshared

Snel groeiende verzekeraar
Extra dekking auto 6-13 jaar
Hulp bij het afsluiten

klaverblad verzekering

Klaverblad

Gewoon goede verzekering
Ouderwets binnenlopen
Duidelijke voorwaarden

allsecur verzekering

Allsecur

Onderdeel van Allianz
Winnaar van vele prijzen
Binnen 10 minuten claimen

fbto verzekering

FBTO

Schade melden via WhatsApp
Ook ruitschade gedekt
Geld snel op je rekening

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

2e gezinsautoregeling
Inzittenden meeverzekeren
Aanvullende dekking

reaal verzekering

Reaal

Klantgericht Verzekeren
Pechhulp Route Mobiel
Eenvoudig uitbreiden

unive verzekering

Univé

Korting op pakketten
WA, WA+ of All Risk
Hulp bij het afsluiten

ohra verzekering

OHRA

Korting via je werkgever
Voordelig 2e auto verzekeren
Supersnel geregeld


Snel premie van de Opel Adam berekenen

Welke kosten komen er kijken voor de verzekering van mijn Adam ? Dat hangt van een aantal zaken af. Een betekenisvolle variabele is; hoe oud je bent. Beginnende bestuurders betalen doorgaans meer dan mensen van 26 jaar of ouder, met eventueel een aantal jaren zonder schade. Ook is de premie duurder bij een dure Opel Adam. Assuradeurs kijken ook naar variabelen zoals woongebied (3789IH). De hoogte van de polis in Soest wijkt vermoedelijk af van een Autoverzekering Rijssen. Ook het jaarlijkse aantal kilometers (10.001 tot 12.000) en uiteraard de cataloguswaarde van het voertuig tellen mee. De maandpremie kan dus enorm wisselen. Check wat voor jou de voordeligste is. Voer o.a. hoofdbestuurder, huisnummer, gewenste dekking in, en je vergelijkt direct alle grote verzekeraars.

Doorzoek Opel Adam verzekeringen en stap over Binnen mum van tijd een goedkope autoverzekering voor jouw Adam afsluiten!