Autoverzekering Opel Astra Vind de verzekeraar die bij jou pastOnline de goedkoopste autoverzekering voor jouw Opel Astra afsluiten? Vandaag de dag is het aanbod enorm. Denk aan InShared en natuurlijk United Insurance. Vergelijk alle verzekeraars handig en zonder moeite met onze tool. Op die manier bezuinig je vele euro’s. Wat is nu de goedkoopste verzekering voor mijn Astra ? Het premiebedrag komt tot stand op basis van zaken als de gewenste dekking, de cataloguswaarde plus jouw woonplaats. Voer jouw details hierboven in. Het systeem zoekt binnen een paar minuten de goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Opel Astra! Belangrijk: dit is geen advies. Door middel van de vergelijker heb je de mogelijkheid om – aan de hand van jouw data – een verzekeraar uitzoeken. Je kunt sorteren op bijvoorbeeld prijs of beoordeling.Je vindt hier ook info over Autoverzekering Dodge Viper.

De beste autoverzekeraars

Alle populaire verzekeringen onder elkaar.

Vlug overstappen

Sluit een nieuwe verzekering af, met een paar klikken.

Vergelijken = geld besparen

Zoek naar een betaalbare verzekering, en zeg jouw te hoge premie gedag.

Alles wat je wilt weten over het verzekeren van de Opel Astra Wil je precies weten hoe het overstappen werkt? Hieronder vind je meest gestelde vragen.

Hoe werkt het opzeggen van mijn verzekering?

Ook van plan om over te stappen? Dan wordt het tijd om de verzekeringspolis te beëindigen. Kan dit zomaar? Doorgaans zijn er 3 geschikte momenten:

1. Contractvervaldatum
Vaak neem je een verzekering voor een jaar. Vanaf dat moment kun je opzeggen. Houd rekening met een opzegtermijn. Normaliter is dit één maand. Check ook de polisvoorwaarden van jouw huidige verzekering.

2. Wanneer je jouw auto verkoopt
Vind er kenteken overschrijving plaats m.b.t. jouw Opel Astra? Het contract wordt dan gestopt. Dit proces wordt gestart na de kenteken overschrijving. Vergeet niet: het vrijwaringsbewijs moet je niet kwijtraken. Dit dient als bewijsstuk.

3. Wanneer de voorwaarden wijzigen
Is je actuele verzekering onderhevig aan veranderingen? Moet jij een extra vergoeding betalen?Of is jouw polis op een andere manier negatief veranderd? Opzeggen is dan een rechtsgeldige actie. Nadat je op de hoogte bent van een wijziging heb je daarvoor een aantal weken de tijd. Ook hier geldt: check de actuele voorwaarden.

WA of All Risk?

Wij distantiëren drie soorten garanties voor de Opel Astra. WA, WA + beperkt casco en WA + volledig casco (allrisk). Hoe verhouden deze precies?

1. WA-dekking
Een gebruikte Astra verzekeren met een WA polis? Je bent dan enkel verzekerd voor schade bij de ander. Een ongeluk ontstaan door jouw schuld? Dan betaalt jouw verzekeraar de eventuele kosten bij de tegenpartij.

2. WA+ Autoverzekering (beperkt)
Deze variant dekt meer dan standaard WA. Je hebt doorgaans recht op een vergoeding bij tweezijdige schade, schade door natuurgeweld, diefstal. Vaak gekozen bij auto’s van 6 tot 10 jaar

3. WA plus volledig casco (All-risk)
Zorgeloos de weg op met je auto? Sluit dan een all-risk verzekering af voor jouw Opel Astra. Een andere naam is WA volledig casco. Het is de meest uitgebreide dekking. Aan jouw eigen auto of die van een ander. Dit wordt veel gebruikt voor jonge auto’s (tot 5 jaar).

Goede auto van 0 – 5 jaar volledig casco verzekering
Auto’s van 6 – 10 jaar WA-plus verzekering (beperkt casco)
Verouderde van 10 jaar of ouder Normale WA-polis

Uit welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

Heb je gekozen voor Wettelijke aansprakelijkheid (WA), WA+ of All Risk? Dan zijn er nog extra dekkingen voor de Opel Astra. Alles over deze extra modules lees je hieronder:

1. Inzittendenverzekering
Daarbij heb je de keuzen tussen 2 aspecten. De ongevallenverzekering voor inzittenden (OI): keert een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. Je kunt ook kiezen voor de schadeverzekering voor inzittenden: dekt schade aan jou en de passagiers + spullen in de auto.

2. De Rechtsbijstandverzekering
Door middel van extra aanvulling in rechtsbijstand krijg je hulp van juridische specialisten vergoed. Let op: voorkom dubbele dekking. Misschien ben je al verzekerd.

3. No-claim korting
Selecteer jij de no-claimbeschermer? Niet gek: Je kunt dan per jaar een schade claimen, zonder dat je terugvalt op de bonus/malus ladder. Neem dit in acht: er vind in een correctie in schadevrije jaren plaats.

4. Pechhulp
Pech met je auto? Met de pechhulp module kun je met een veilig gevoel de weg op. Altijd snel een reparatie service ter plaatse, is dat geen optie? Dan heb je recht op een leenauto. Met een goed gevoel de weg op!

Wat betekent de bonus/malus regeling?

Hoe meer schadevrije jaren, des te meer korting op je autoverzekering. Het bonus-malus ladder fenomeen betekent: Geen claims voor schade ingediend het laatste jaar? Dan is de verzekeraar blij en betaal je minder premie. Deze actie heet ook wel ‘no-claimkorting’. Claim je schade? Dan ga je naar beneden, wat betekent dat de premie kan stijgen.

 • Neem dit in acht: De regels van de bonus/malus-regeling variëren erg per assuradeur.
 • Claim je 12 maanden geen schade? Dan daal je. Je kan bij een ongeluk echter zo 5 treden omhoog gaan.
 • Lag de oorzaak van de schade bij een ander? Dan heeft dit vaak geen effect op deze ladder.
 • Moet je aanhouden schade claimen? Dat betekent een malus-situatie, en betaal je meer premie.
 • Goed om te weten: Ook bij een hele kleine schade wordt jouw plek negatief aangepast.

Hoe hoog is de premie van de verzekering van mijn Astra ?

De geldende premie voor een Opel Astra wisselt nogal eens per aanbieder. Uit welke aspecten is het maandbedrag opgebouwd? In het lijstje hieronder staan de meest cruciale elementen.

 • Regio waarin bestuurder woonachtig is (2339MM)
 • Gegevens van de auto
 • Hoeveel kilometer je per jaar gaat afleggen
 • Jouw leeftijd (geboortejaar)
 • De basisdekking van de auto
 • Het aantal schadegevallen in het verleden
 • De waarde van een voertuig
 • Type gebruik: Voor bedrijven of personen

Welke verzekeringen vergelijken wij?

Via onze tool vergelijk je een aantal erkende autoverzekeraars. Bijvoorbeeld Bovag, FBTO of bijvoorbeeld Turien & Co. Wij checken uitsluitend autoverzekeraars waarvan de meest recente premies bekend zijn.Let wel: dit is geen advies. We publiceren echter alleen de premie prijzen in een overzicht.

Heb je het formulier voltooid? Dan kun je de aanbieders voor Opel sorteren op hoogste score of laagste prijzen. Klik op een van de organisaties om online af te sluiten. Zie altijd de actuele voorwaarden van de gekozen verzekering. Deze zijn altijd leidend.Wij proberen wel actuele info te verzamelen omtrent bijv. Goedkoopste verzekering Allianz.

autoverzekering Opel Astra


Goedkoopste autoverzekering voor Opel Astra afsluiten

Jij wil natuurlijk niet teveel betalen voor de verzekering van jouw Opel Astra. Hoe vind je nu de laagste premie? Doorloop dan het volgende stappenplan.

1. Nummerbord invullen (e.g. 2-TZZ-44).
2. Selecteer wie de hoofdbestuurder is.
3. Geef je postcodegegevens in + geboortedatum (5-12-1963).
4. Hoeveel jaar rijd je al zonder schade?
5. Hoeveel kilometer je per jaar gaat afleggen.
6. Maak een keuze uit WA, beperkt casco of volledig casco voor Opel.
7. Sorteer de verzekeringen op prijs en regel alles direct online.

anwb verzekering

ANWB

24/7 hulp Alarmcentrale
Lagere premie bij veilig rijden
Geld snel op je rekening

ditzo verzekering

Ditzo

Pakketkorting mogelijk
Faire schadeafhandeling
Duidelijke voorwaarden

interpolis verzekering

Interpolis

Tot 12% pakketkorting
Speciale AutoModus App
Handige overstaphulp

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Handige WhatsApp-service
Snel online premie berekenen
Geld snel op je rekening

inshared verzekering

Inshared

Al meer dan 150.000 klanten
Gemiddeld een 8 op service
Aanvullende modules

klaverblad verzekering

Klaverblad

Zelf je garage kiezen
Veel vrijheid en keuzes
Goede hulp & adviezen

allsecur verzekering

Allsecur

Onderdeel van Allianz
Service award winnaar
Online schade melden

fbto verzekering

FBTO

Handige extra modules
Ook ruitschade gedekt
Duidelijke voorwaarden

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Eigen vast aanspreekpunt
Schade door rook en brand
Aanvullende modules

reaal verzekering

Reaal

Telefonisch afsluiten
Pechhulp Route Mobiel
Online klantenservice

unive verzekering

Univé

Uitstekend bereikbaar
Veel lokale adviseurs
24/7 schade melden

ohra verzekering

OHRA

Een Delta Lloyd product
Hoge no-claim kortingen
Simpel over te sluiten


Voordeligste premie van de Opel Astra berekenen

Wat is de hoogte van de premie bij een verzekering voor de Astra ? Hieraan liggen verschillende factoren ten grondslag. Een bekend aspect is leeftijd. Jongeren van 24 jaar moeten rekening houden met hogere lasten dan mensen van 27 of ouder, met een mooi plekje op de bonus/malus ladder. Ook betaal je meer bij een sjieke Opel Astra. Aanbieders overwegen daarnaast factoren als woongebied (8280CH). De maandpremie in Kesteren kan heel anders zijn dan voor een Autoverzekering Roelofarendsveen. Ook het aantal km’s (12.001 – 15.000) en natuurlijk de dekking hebben invloed. Het tarief is dus niet zomaar te noemen. Zoek voor jou de voordeligste verzekeraar. Vul onder andere hoofdbestuurder, kenteken, geboortedatum in, en je vindt razendsnel de goedkoopste verzekering.

Bekijk alle Opel Astra verzekeringen en vind de goedkoopste Binnen een paar minuten een autoverzekering voor jouw Astra afsluiten!