Autoverzekering Mazda 3 Vind de verzekeraar die bij jou past


De aller-goedkoopste autoverzekering voor de Mazda 3 vergelijken en afsluiten? Momenteel zijn er flink wat verschillende assuradeurs. Gerespecteerde organisaties zijn bijv. Generali en Turien & Co. Vergelijk ze nu vlot en moeiteloos online. En dat scheelt je al gauw tientallen euro’s. Wat is nu de goedkoopste verzekering voor mijn 3 ? Jouw premie wordt bepaald door bijvoorbeeld Wa/Wa+/All-risk, het aantal km’s dat je rijdt en bijvoorbeeld jouw regio. Voer jouw details hierboven in. Zo vind jij in luttele minuten de meest goedkope autoverzekeraar voor jouw Mazda 3! Goed om te weten: wij geven geen advies. Door het gebruik van vergelijkers kun je op eigen houtje – uitgaande van jouw situatie – een aanbieder kiezen. Je kunt sorteren op bijvoorbeeld prijs of beoordeling.Zie ook onze informatie over Autoverzekering Audi A7.

De beste autoverzekeringen

Alle populaire verzekeringen onder elkaar.

Rap overstappen

Sluit een nieuwe verzekering af, in een paar minuten.

Bespaar vele euro's

Zoek naar een betaalbare verzekering, en zeg jouw te hoge premie gedag.

Alles wat je wilt weten over het verzekeren van de Mazda 3 Zoek je aanvullende informatie? Bekijk hieronder dan naar relevantie informatie.

Mijn huidige verzekering opzeggen, hoe werkt dat?

Ga je overstappen? Dan dien je jouw huidige autoverzekering op te zeggen. Wanneer kan dat? Doorgaans zijn er 3 geschikte momenten:

1. Op het einde van contracttermijn
Veelal duurt een autoverzekering 1 jaar. Vanaf dan is overstappen mogelijk. Neem de opzegtermijn in acht. Normaliter is dit één maand. Check ook de polisvoorwaarden van jouw huidige verzekering.

2. Bij een kenteken overschrijving
Verkoop je de Mazda 3? Het contract wordt dan gestopt. Dit proces wordt gestart na de kenteken overschrijving. Handig: vergeet niet het vrijwaringsbewijs. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Zodra er iets in jouw polis verandert
Doen er zich wijzigingen voor in je huidige verzekering? Wordt de prijs voor je verhoogt? Of zijn de voorwaarden op negatieve wijze aangepast? Dan ben je vrij om over te stappen naar een nieuwe aanbieder. Zodra een wijziging wordt gecommuniceerd wordt je geacht dit binnen korte tijd te doen. Zie hiervoor ook altijd jouw polisvoorwaarden.

WA of All Risk?

Wij distantiëren drie ordes van basisdekkingen voor jouw Mazda 3. De wettelijke aansprakelijkheid, WA+ of complete all risk.Wat zijn de voorwaarden van deze verschillende dekkingen types?

1. Standaard WA aansprakelijkheidsverzekering
Een 3 verzekeren met een WA polis? Dan staat de verzekeraar alleen garant voor schade aan anderen. Een ongeluk ontstaan door jouw schuld? Je verzekeraar behandelt dan de eventuele kosten bij de tegenpartij.

2. WA-plus verzekering (beperkt casco)
Deze WA+ dekking is stukken uitgebreider. WA+ dekt ook o.a. schade na blikseminslag, tweezijdige schade, explosie-schade. Een aardig compleet pakket dus.

3. WA plus volledig casco (All-risk)
Zorgeloos de weg op met je auto? Kies van natuurlijk All-risk voor Mazda 3. Dit wordt ook wel WA + volledig casco genoemd. Je bent dan verzekerd tegen alle soorten schade. Aan jouw eigen auto of die van een ander. Vaak gekozen bij nieuwe autos tot 5 jaar oud.

Jonge auto’s van 0 – 5 jaar WA+ volledig casco (all-risk)
Auto van 6 – 10 jaar Casco beperkt (WA plus polis)
Voertuigen ouder dan 10 jaar Standaard WA

Welke aanvullende dekkingen zijn er?

Heb jij de voorkeur voor WA of WA plus? Dan bieden de polissen vaak nog aanvullende dekkingen voor Mazda 3. Lees verder voor meer informatie over deze extra’s:

1. Aanvullende Inzittendenverzekering
Daarbinnen zijn 2 mogelijkheden. De ongevallenverzekering voor inzittenden: keert uit bij structurele invaliditeit of overlijden, ongeacht de schuldvraag. De andere optie is schadeverzekering inzittenden: dekt de schade aan en van inzittenden.

2. Extra Rechtsbijstandverzekering
Met behulp van de extra aanvulling in rechtsbijstand heb je recht op juridische bijstand na bijv. een ongeluk. Ideaal bij een conflict over je auto.

3. Bescherm je No-claim
Geef je de voorkeur aan No-claimbeschermers?Slim: Je kunt dan per jaar een schade claimen, terwijl je premie niet stijgt. Feit: je polis gaat wel in schadevrije jaren naar beneden.

4. Pechhulp
Sta je met pech langs de weg? Altijd ondersteuning met de pechhulp module. Reparatie vindt doorgaans binnen 24 uur plaats, of er wordt vervangend vervoer geregeld. Dat kan een hoop onrust wegnemen.

Wat is de bonus/malus-regeling?

Hoe lager je schadeclaims, hoe gunstiger de premie kan uitvallen. Dat is het principe van de bonus-malus ladder: 365 dagen volgehouden zonder schade? De premie kan dan positief worden gecorrigeerd. Dit principe noemen we ook wel no-claimkorting. Claim je schade? Dan zul je een trede dalen op de ladder, en je maandpremie gaat omhoog.

 • Feit: De regels van de bonus/malus-ladder wisselen nogal eens per assuradeur.
 • Een schadevrij jaar is een trede omlaag. Maar bij een claim stijg je ook gauw (gemiddeld 5 treden).
 • Was jij niet verantwoordelijk voor de schade? Er vindt dan vaak geen ladder correctie plaats.
 • Claim jij onophoudelijk schade op jouw polis? Dan bevind je je in de malus-situatie, en gaat de maandelijkse premie wat omhoog.
 • Interessant: Het maakt niet uit hoe groot de schade is, normaal daal je een treetje.

Wat is de maandelijkse premie van de verzekering van mijn 3 ?

De maandpremie voor de Mazda 3 kan enorm verschillen per autoverzekeraar. Uit welke aspecten is het maandbedrag opgebouwd? De opsomming hierna bevat de voornaamste componenten.

 • De plaats waar jij woont (7985FM)
 • De gegevens van jouw voertuig
 • De geschatte kilometrage per jaar
 • Het geboortejaar van de verzekerde
 • Het soort dekking (WA, WA+, All-risk)
 • Het aantal opgebouwde schadevrije jaren
 • De auto dagwaarde (of catalogus prijs)
 • Gebruikstype: Privé vs. zakelijk gebruik

Hoeveel aanbieders van verzekeringen vergelijken we?

Via onze tool vergelijk je vertrouwde autoverzekeringen. Voorbeelden zijn EAG Assuradeuren, Roxo en VOOROP. We onderzoeken uitsluitend assuradeurs die recentelijk nog een premie update hebben gegeven. Goed om te weten: beschouw dit niet als een advies. Wij helpen met het vergelijken van de beschikbare verzekeraars.

Heb je alle details ingevuld? Jij kan alle verzekeraars voor Mazda ordenen op de goedkoopste prijs of beste rating. U kunt op basis hiervan zelfstandig een keuze maken. Check altijd de voorwaarden van de betreffende autoverzekering. Dit is de basis van elke verzekering. Met deze site kun je wel meer te weten komen over o.a. Autoverzekering berekenen Autoweek.

autoverzekering Mazda 3


Goedkoopste autoverzekering voor Mazda 3 afsluiten

Over het algemeen wil men altijd een goedkope verzekering voor de Mazda 3. Hoe ben ik verzekerd van de laagste prijs? Neem dan deze volgorde in acht.

1. Kenteken invoeren (e.g. 3-KPB-02).
2. Selecteer wie de hoofdbestuurder is.
3. Ook geboortedatum en adres + postcode wordt gevraagd (1-02-1989).
4. Kies het aantal jaren zonder schade.
5. Geschatte kilometrage.
6. Kies een dekkings type voor Mazda.
7. Orden de uitkomst op prijs en sluit alles direct online af.

anwb verzekering

ANWB

Eerste jaar extra ledenkorting
Interessante ledenkorting
Hoge klantbeoordeling

ditzo verzekering

Ditzo

Werkt met WhatsApp
Goede rechtsbijstand
Schade melden via internet

interpolis verzekering

Interpolis

Voertuighulp mogelijk
Verrekening met garage
Supersnel geregeld

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Gratis vervangend vervoer
Dag & nacht schadehulp
Diverse modules kiezen

inshared verzekering

Inshared

We all benefit
Initiatief van achmea
14 dagen bedenktijd

klaverblad verzekering

Klaverblad

Zelf je garage kiezen
Ook voor inzittenden
Handige overstaphulp

allsecur verzekering

Allsecur

Altijd telefonisch bereikbaar
Unieke extra dekkingen
Eenvoudig contract / polis

fbto verzekering

FBTO

Schade melden via WhatsApp
Pakketkorting mogelijk
Diverse modules kiezen

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

2 jaar nieuwwaarde bij allrisk
Tot 85% korting
Eenvoudig contract / polis

reaal verzekering

Reaal

Telefonische hulplijn
Pechhulp Route Mobiel
Aanpassen & upgraden

unive verzekering

Univé

24/7 hulp via de Alarmcentrale
Ook bedrijfsauto’s
Snel claims indienen

ohra verzekering

OHRA

Klantgerichte verzekeraar
Schade Melden met de App
Eenvoudige procedures


Online premie van mijn Mazda 3 berekenen

Hoe hoog is de premie voor het verzekeren van de 3 ? Hiervoor worden veel variabelen gebruikt. Een betekenisvol aspect is geboortedatum. 22-jarigen betalen doorgaans meer dan consumenten met veel ervaring, met eventueel een aantal jaren zonder schade. Ook betaal je meer bij een nieuwe Mazda 3. Autoverzekeraars houden ook rekening met factoren als regio (8809LK). Het maandbedrag in Groot-Ammers kan compleet anders zijn dan voor een Autoverzekering Made. Ook het jaarlijkse aantal kilometers (10.001 – 12.000) en het gebruik van de auto worden meegenomen. Het maandelijkse bedrag is dus voor iedereen verschillend. Zoek voor jou de voordeligste verzekeraar. Vul vandaag schadevrije jaren, eventuele accessoires, kenteken in, en je vindt razendsnel de goedkoopste verzekering.

Zoek alle Mazda 3 verzekeringen en sluit online af Binnen no-time een goedkope autoverzekering voor jouw 3 afsluiten!