Autoverzekering Opel Meriva Vind de verzekeraar die bij jou past


Een goedkope autoverzekering voor jouw Opel Meriva bekijken en afsluiten? Vandaag de dag heb je een ruime keuze. Bekende voorbeelden zijn Aon Direct en natuurlijk Interpolis. Vergelijk alle verzekeraars vlot en moeiteloos via autoverzekeringregelen.nl. En dat scheelt je al gauw tientallen euro’s. Hoe kom ik erachter wat de goedkoopste verzekering is mijn Meriva ? Het maandbedrag heeft te maken met bijv. aantal opgebouwde jaren zonder schade, privé of zakelijk gebruik en niet te vergeten demografische gegevens. Vul alle velden hierboven in en ga verder. Dan zoek je binnen 10 seconden tijd de aller-goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Opel Meriva! Vergeet niet dat deze website geen advies geeft. Met de vergelijkingsmodule kun je op eigen houtje – met de door jouw ingevoerde data – een verzekeraar uitzoeken. Kies je voor hoogste beoordeling of juist laagste prijs? Je leest hier ook alles over Autoverzekering Fiat Fiorino.

Alle toonaangevende aanbieders

Gemakkelijk de erkende verzekeraars vergelijken.

Gelijk oversluiten

Sluit een nieuwe verzekering af, in slechts korte tijd.

Makkelijk geld besparen

Sluit de voordeligste verzekering af, en zeg dag tegen jouw hoge premie.

Praktische informatie over het verzekeren van de Opel Meriva Wil je meer weten over hoe dit werkt? Hieronder vind je meest gestelde vragen.

Wanneer kan ik opzeggen?

Van plan om over te stappen? Dan dien je jouw huidige autoverzekering op te zeggen. Wanneer kan dat? Dit kan op de volgende 3 momenten:

1. Wanneer het contract afloopt
Veelal sluit je de verzekering af voor 1 jaar. Na het eerste jaar mag je overstappen. Neem de opzegtermijn in acht. Normaliter is dit één maand. Bekijk daarvoor je polisblad / voorwaarden.

2. Bij de verkoop van je auto
Verkoop jij de Opel Meriva? Het contract wordt dan gestopt. Om precies te zijn: dit gebeurt op de dag van overschrijving. Tip: bewaar het vrijwaringsbewijs zorgvuldig. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Bij een premieverhoging of wijziging van voorwaarden
Is je actuele verzekering onderhevig aan veranderingen? Is de premie naar een hoger niveau gebracht? Of wordt de polis voor jou negatief gewijzigd? Dan mag jij zelf weten of je wilt opzeggen. Zodra een wijziging wordt gecommuniceerd heb je 30 dagen de tijd. Om hiervan zeker te zijn bekijk je actuele voorwaarden.

Kies ik voor WA, WA+ of All Risk?

Wij maken onderscheid tussen drie categorieënautoverzekeringen voor de Opel Meriva. WA, WA + beperkt casco en WA + volledig casco (allrisk). Wat zijn de voorwaarden van deze verschillende dekkingen types?

1. WA-dekking
Een Meriva verzekeren met uitsluitende een WA-pakket?Je bent dan enkel verzekerd voor schade bij de ander. Ben je schuldig aan een botsing? Dan betaalt jouw verzekeraar de schade aan de andere auto of personen.

2. De WA-plus verzekering (beperkt)
Deze WA+ dekking is stukken uitgebreider. Je hebt doorgaans recht op een vergoeding bij diefstal, een sterretje in je voorruit, schade door natuurgeweld. Schade aan je eigen auto wordt hier dus ook (deels) gedekt.

3. WA + volledig casco (all risk)
Goed verzekerd met de auto op pad? Maak dan de keuze voor een All-risk verzekering voor je Opel Meriva. Dit wordt ook wel WA + volledig casco genoemd. Een completer pakket is niet te vinden. Ook wanneer je een aanrijding zelf veroorzaakt hebt. Vaak gekozen bij nieuwe autos tot 5 jaar oud.

Goede auto van 0 – 5 jaar volledig casco verzekering
Auto’s van 6 – 10 jaar De WA+ beperkt casco
Verouderde van 10 jaar of ouder De (verplichte) WA

Welke aanvullende dekkingen zijn er?

Heb je een keuze gemaakt uit WA, WA+ of Allrisk? Je kunt jouw verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen voor de Opel Meriva. Alles over deze extra modules lees je hieronder:

1. Inzittendenverzekering
We onderscheiden twee verschillende opties. Ongevallen-inzittendenverzekering (OIV): keert een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. Er is ook een schadeverzekering voor inzittenden: voorkomt dat een ongeluk leidt tot een financiële strop.

2. De Rechtsbijstandverzekering
Via de rechtsbijstand aanvullende dekking sta je sterk in (juridische) geschillen n.a.v. een aanrijding / botsing. Ideaal bij een conflict over je auto.

3. Korting op No-claim
Neem je een No-claimbeschermer? Praktisch: Elk jaar een keer schade claimen, zonder dat je premie omhoog gaat. Opmerkelijk: je polis gaat wel in schadevrije jaren naar beneden.

4. Pechhulp add-on
Pech met je auto? Altijd ondersteuning met de pechhulp module. Binnen 30 minuten hulp op locatie (reparatie), je komt koste wat het kost thuis (vervangend vervoer). Voor veel mensen is dat erg fijn.

Wat is de bonus/malus-regeling?

Hoe langer zonder schade, des te minder premie moet je betalen. Dat is het principe van de bonus-malus ladder: Heb jij een jaar lang geen schade geclaimd? Dan heb je wellicht recht op een klein voordeeltje. Dit principe noemen we ook wel no-claimkorting. Heb je wel schade? Dan zul je een trede dalen op de ladder, en je maandpremie gaat omhoog.

 • Noemenswaardig: De spelregels van de bonus/malus-regeling verschillen nogal per autoverzekering.
 • Eén jaar zonder schade betekent een lagere trede. Schade rijden betekent vaak 5 treden omhoog
 • Is het ongeluk niet door jouw toedoen ontstaan? Er vindt dan vaak geen ladder correctie plaats.
 • Claim je vaak schade? Dan heb je een negatief kortingspercentage, en gaat de maandelijkse premie wat omhoog.
 • Neem dit in acht: Ook als je een relatief kleine schade claimt, zak je op de ladder.

Wat is de maandelijkse premie van de verzekering van mijn Meriva ?

De maandpremie voor de Opel Meriva verschilt nogal per autoverzekeraar. Welke factoren spelen een rol in het maandbedrag? Hieronder vind je de belangrijkste onderdelen.

 • De plaats waar jij woont (9739HL)
 • Kenmerken van je voertuig (merk, gewicht etc)
 • Het aantal km’s dat met de auto gereden wordt
 • De leeftijd van de regelmatige bestuurder
 • Het soort dekking (WA, WA+, All-risk)
 • Het aantal opgebouwde schadevrije jaren
 • De cataloguswaarde van het object
 • Het gebruik van de auto: Privé vs. zakelijk gebruik

Welke verzekeringen vergelijken wij?

Via de vergelijker vergelijk je bekende autoverzekeringen. Onder andere Aegon, InShared maar ook ZLM Verzekeringen. We doorzoeken alleen maar verzekeringen waarvan de meest recente premies bekend zijn.Goed om te weten: beschouw dit niet als een advies. We maken uitsluitend een lijst van de verzekeraars inclusief prijs.

Heb je alle details ingevuld? Jij kan alle verzekeraars voor Opel klasseren op de goedkoopste prijs of beste rating. Hierna kun je (vrijblijvend) doorklikken naar een verzekeraar. Verifieer altijd zelf de geldende voorwaarden van de autoverzekeraar. Dat zijn de geldende voorwaarden. Op autoverzekeringregelen.nl vind je wel info over o.a. Goedkoopste verzekering Delta Lloyd.

autoverzekering Opel Meriva


Goedkoopste autoverzekering voor Opel Meriva afsluiten

Iedereen zoekt natuurlijk een voordelige verzekering voor de Opel Meriva. Ik wil de goedkoopste verzekeraar, hoe vind ik die? Neem dan deze volgorde in acht.

1. Kenteken invoeren (e.g. 9-ZTH-98).
2. Wie zit er doorgaans achter het stuur?
3. Geef je adresgegevens (postcode) en leeftijd in (5-12-1976).
4. Selecteer het aantal schadevrije jaren.
5. Het aantal km’s dat met de auto gereden wordt.
6. Kies een dekkings type voor Opel.
7. Sorteer de aanbieders op prijs en stap direct online over.

anwb verzekering

ANWB

24 uur, 7 dagen per week
Aanschafwaardegarantie
Wa, WA+ of Allrisk

ditzo verzekering

Ditzo

Tot 75% korting
Snel premie berekenen
Hulp en ondersteuning

interpolis verzekering

Interpolis

Via Rabo Bankieren App
Veilige AutoModus
Snel online afsluiten

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Korting met pakketten
4 jaar FOCWA-garantie
Aanvullende modules

inshared verzekering

Inshared

Razendsnel afgehandeld
Collectieve insteek
Snel schade melden

klaverblad verzekering

Klaverblad

Geen verrassingen
Dag en nacht contact
24/7 schade melden

allsecur verzekering

Allsecur

Onderdeel van Allianz
Service award winnaar
Diverse modules kiezen

fbto verzekering

FBTO

Onderdeel van Achmea
Pechhulp binnenland
Hulp en ondersteuning

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Uitstekende dekking
24 uur per dag hulp
Met aanvullende modules

reaal verzekering

Reaal

Maatwerk
Maximaal 80% korting
Binnen 10 minuten claimen

unive verzekering

Univé

Eigen Univé Alarmcentrale
Ook zakelijke klanten
Hulp bij het afsluiten

ohra verzekering

OHRA

Ruime keuze uit garages
No-claimkorting tot wel 82%
Goede hulp & adviezen


Goedkoopste premie van de Opel Meriva berekenen

Welke kosten komen er kijken voor de verzekering van mijn Meriva ? Hiervoor worden veel variabelen gebruikt. Een vrij cruciale variabele is geboortejaar. 19-jarigen hebben te maken met een hogere premie dan mensen van 27 of ouder, met eventueel een aantal jaren zonder schade. Ook zijn de kosten wat meer bij een jonge Opel Meriva. Autoverzekeraars bekijken daarnaast bijvoorbeeld woonplaats (7613IK). Het tarief in Ell is niet exact hetzelfde als voor een Autoverzekering Ruurlo. Ook het geschatte aantal km’s (20.001 tot 25.000) en zelfs de kleur van je auto zijn bekende factoren. De maandpremie is voor iedereen weer uniek. Bereken nu zelf jouw premie. Geef direct eventuele accessoires, postcode, huisnummer in, en je vindt razendsnel de goedkoopste verzekering.

Bekijk alle Opel Meriva verzekeringen en stap over In luttele minuten een voordelige autoverzekering voor jouw Meriva afsluiten!