Autoverzekering Porsche 914 Vind de verzekeraar die bij jou past


De aller-goedkoopste autoverzekering voor de Porsche 914 vergelijken en afsluiten? Vandaag de dag zijn er flink wat verschillende assuradeurs. Bekende voorbeelden zijn Bruns ten Brink en uiteraard ook SNS. Vergelijk de bekende autoverzekeraars vlot en probleemloos online. En dat scheelt je al gauw tientallen euro’s. Hoe sluit ik ‘m af, de goedkoopste verzekering voor mijn 914 ? De assurantiepremie hangt af van bijvoorbeeld dekking, aanvullende modules, de geschatte kilometrageplus jouw woonplaats. Start direct met je gegevens hierboven. Je achterhaalt in een paar seconden de meest goedkope autoverzekeraar voor jouw Porsche 914! Vrijblijvend: wij geven op deze website geen adviezen. Door het gebruik van vergelijkers kun je op eigen houtje – uitgaande van jouw situatie – een verzekeraar selecteren. Je kunt de uitkomst rangschikken op prijs. Je vindt hier ook info over Autoverzekering Ford Scorpio.

Erkende autoverzekeraars

Alle erkende verzekeraars in 1 overzicht.

Nu oversluiten

Check de goedkoopste verzekeraar met weinig inspanning.

Makkelijk geld besparen

Zoek naar een betaalbare verzekering, en zeg dag tegen jouw hoge premie.

Veelgestelde vragen over het verzekeren van de Porsche 914 Zoek je aanvullende informatie? Bekijk hieronder dan naar relevantie informatie.

Vanaf wanneer kan ik opzeggen?

Wil je overstappen? Dan wordt het tijd om de verzekeringspolis te beëindigen. Kan ik dat doen wanneer ik wil? Doorgaans zijn er 3 geschikte momenten:

1. Als het contract ten einde loopt
Normaliter heeft een polis een looptijd van 1 jaar. Hierna is overstappen mogelijk. Je hebt wel te maken met een opzegtermijn. Dikwijls is dit één maand. Check ook de polisvoorwaarden van jouw huidige verzekering.

2. Bij overschrijven van auto
Verkoop jij de Porsche 914? Dan vervalt het contract. Om precies te zijn: dit gebeurt op de dag van overschrijving. Vergeet niet: vergeet niet het vrijwaringsbewijs. Het kan zijn dat je deze moet kunnen laten zien.

3. Als de verzekeraar het contract inhoudelijk wijzigt
Wordt jouw verzekering (en de voorwaarden) aangepast? Wordt de premie verhoogd? Of is jouw polis op een andere manier negatief veranderd? Dan mag je het contract ontbinden. Na de informering over de poliswijziging kun je een maand lang opzeggen. Let op: lees altijd nog even jouw huidige polisblad door.

Welk type dekking past bij mij?

Zoals je misschien weet zijn er 3 soorten verzekeringen voor jouw Porsche 914. All Risk, de basis WA en de WA PLUS (beperkt casco). Elke weer met zijn eigen kenmerken

1. Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
Een gebruikte 914 verzekeren met WA (wettelijke aansprakelijkheid)? Uitsluitend schade aan derden wordt dan vergoed. Maak je schade bij een ander? Jouw assuradeur betaalt dan schade die de andere partij heeft ondervonden.

2. WA + beperkt casco
Deze variant dekt meer dan standaard WA. Je kunt een claim indienen voor een sterretje in je voorruit, schade door storm, diefstal. Vaak gekozen bij auto’s van 6 tot 10 jaar

3. All-risk autoverzekering (WA volledig casco)
Wil je alle risico’s volledig afdekken? In dat geval ga je voor de all risk verzekering voor de Porsche 914. Volledig casco is de benaming van deze optie. Dit is vaak het meest complete pakket. Ook als je die zelf veroorzaakt. Vaak gekozen bij nieuwe autos tot 5 jaar oud.

Auto van 0 – 5 jaar All-risk (WA + volledig casco)
Auto van 6 – 10 jaar Beperkt Casco verzekering (WA+)
Voertuigen ouder dan 10 jaar De instap WA

Aanvullende dekkingen, welke zijn er?

Heb je gekozen voor Wettelijke aansprakelijkheid (WA), WA+ of All Risk? Dan zijn er nog extra dekkingen voor de Porsche 914. Alles over deze extra modules lees je hieronder:

1. Aanvullende Inzittendenverzekering
Daarbij heb je de keuzen tussen 2 aspecten. De ongevallenverzekering voor inzittenden (OI): keert uit bij structurele invaliditeit of overlijden, ongeacht de schuldvraag. Doorgaans kun je ook kiezen voor een schadeverzekering voor inzittenden: dekt o.a. letselschade en zaakschade aan jou en inzittenden.

2. Rechtsbijstandverzekering toevoegen
Met behulp van de dekking voor aanvullende rechtsbijstand heb je recht op juridische bijstand na bijv. een ongeluk. Juridische hulp is doorgaans erg duur, en hiermee voorkom je hoge kosten.

3. Bescherm je No-claim
Sluit je de No-claimbeschermer af? Niet gek: Ieder kalenderjaar één keer schade verhalen, zonder kostenverhoging of veranderende premie-voorwaarden. Let op: er vind in een correctie in schadevrije jaren plaats.

4. Extra pechhulp
De kans op pech is best groot. Met de pechhulp module kun je met een veilig gevoel de weg op. Altijd snel een reparatie service ter plaatse, indien dat niet mogelijk is; vervangend vervoer! Dat kan een hoop onrust wegnemen.

Hoe wordt de Bonus/Malus-regeling toegepast?

Hoe lager je schadeclaims, hoe gunstiger de premie kan uitvallen. Dat is de insteek van de bonus-malus ladder: Heb jij een jaar lang geen schade geclaimd? Dan gaan de maandelijkse lasten omlaag. No-claimkorting is de term die daarbij hoort. Heb jij echter schade gereden? Dan gaat jouw positie op de ladder naar beneden, en je maandpremie gaat omhoog.

 • Neem dit in acht: De spelregels van de bonus/malus-trede lopen uiteen per aanbieder.
 • 365 dagen zonder claim betekent een tree naar beneden. Maar bij een claim stijg je ook gauw (gemiddeld 5 treden).
 • Ben je echter niet zelf verantwoordelijk voor het ongeluk? Dan heeft dit vaak geen effect op deze ladder.
 • Claim jij onophoudelijk schade op jouw polis? Dan heb je een negatief kortingspercentage, en gaat de maandelijkse premie wat omhoog.
 • Let op: De hoogte van de claim speelt geen rol, altijd zak je op de ladder.

Hoe hoog is de premie van de verzekering van mijn 914 ?

De geldende premie voor een Porsche 914 verschilt nogal per autoverzekeraar. Hoe bepaalt een verzekeraar jouw maandbedrag? In het lijstje hieronder staan de meest betekenisvolle variabelen.

 • Regio waarin bestuurder woonachtig is (5411BJ)
 • Het merk en type van de auto
 • Het geschatte aantal km’s per jaar
 • Het geboortejaar van de verzekerde
 • De basisdekking van de auto
 • Hoeveel jaren je zonder schade gereden hebt
 • Cataloguswaarde van het voertuig
 • Hoe je de auto gebruikt: B2B of juist B2C voorwaarden

Hoeveel aanbieders van verzekeringen vergelijken we?

Via autoverzekeringregelen.nl vergelijk je bekende organisaties. Bijvoorbeeld De Goudse, Lancyr of bijvoorbeeld Fairzekering. Wij raadplegen enkel verzekeringen waarvan de meest recente premies bekend zijn.Noemenswaardig: de uitkomst is geen advies. Wij zetten enkel de verzekeraars op een rijtje.

Heb je alle details ingevuld? Je kunt jouw resultaten voor Porsche rangschikken op goedkoopste en/of prijs-kwaliteit. Je kunt vervolgens doorklikken naar 1 van de aanbieders. Bekijk altijd de actuele premie van de aangaande verzekeraar. Deze voorwaarden zijn het belangrijkste. Via deze site kun je wel meer te weten komen over bijvoorbeeld Autoverzekering vergelijken Autoweek.

autoverzekering Porsche 914


Goedkoopste autoverzekering voor Porsche 914 afsluiten

Iedereen zoekt natuurlijk een voordelige verzekering voor de Porsche 914. Hoe vergelijk ik de beschikbare verzekeringen? Doorloop dan het volgende stappenplan.

1. Kenteken invoeren (bijv. 3-TDX-51).
2. Klik aan wie er het meest gebruik maakt van het voertuig.
3. Ook geboortedatum en adres + postcode wordt gevraagd (12-07-1990).
4. Heb je schadevrije jaren, zo ja hoeveel?
5. Het verwachte aantal kilometers per jaar.
6. Maak een keuze uit de beschikbare dekking types voor Porsche.
7. Filter de verzekeraars op prijs en stap direct online over.

anwb verzekering

ANWB

24 uur, 7 dagen per week
Lagere premie bij veilig rijden
Goede hulp & adviezen

ditzo verzekering

Ditzo

Een A.S.R product
Pechhulpdekking
Voor jong en oud geschikt

interpolis verzekering

Interpolis

Via Rabo Bankieren App
Samenwerking met Rabobank
Snel online afsluiten

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Korting met pakketten
Binnen 1 minuut geregeld
Contact via social media

inshared verzekering

Inshared

We all benefit
Gemiddeld een 8 op service
Jaarlijks opzegbaar

klaverblad verzekering

Klaverblad

Snelle uitbetaling
Ook voor inzittenden
Goede telefonische service

allsecur verzekering

Allsecur

Thuisbrengservice
Ook complete pakketten
Snel schade melden

fbto verzekering

FBTO

Onderdeel van Achmea
Simpele verzekeringskaarten
Aanvullende modules

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

2e gezinsautoregeling
Tot 85% korting
Hulp bij het afsluiten

reaal verzekering

Reaal

Telefonische hulplijn
Schadegarant bedrijven
Aanpassen & upgraden

unive verzekering

Univé

Eigen Univé Alarmcentrale
Coöperatieve verzekeraar
Binnen 10 minuten claimen

ohra verzekering

OHRA

Korting via je werkgever
No-claimkorting tot wel 82%
Online klantenservice


Online premie van mijn Porsche 914 berekenen

Welke kosten komen er kijken bij een verzekering voor de 914 ? Hieraan liggen verschillende factoren ten grondslag. Een bekende variabele is; hoe oud je bent. Jongeren van 18 jaar betalen normaal vaak meer dan de mensen van 27 of ouder, met een mooi plekje op de bonus/malus ladder. Ook zijn de maandtarieven duurder bij een sjieke Porsche 914. Assuradeurs overdenken ook jouw woongebied (7064BA). De premie in Loenen aan de Vecht is anders dan een Autoverzekering Sint-Michielsgestel. Ook het aantal kilometers (t/m 7.500) en het gebruik van de auto worden meegenomen. De berekening van jouw premie hangt dus van veel zaken af. Kijk wat jij per maand kwijt bent. Vul onder andere postcode, gewenste dekking, huisnummer in, en je vindt razendsnel de goedkoopste verzekering.

Bekijk alle Porsche 914 verzekeringen en sluit online af Binnen mum van tijd een goedkope autoverzekering voor jouw 914 afsluiten!