Autoverzekering Renault Rapid Autoverzekeringen vergelijken in 2 minuten

De meest goedkope autoverzekering voor jouw Renault Rapid afsluiten, via internet? Momenteel is het aanbod enorm. Populaire aanbieders zijn HEMA en niet te vergeten VVS. Vergelijk alle aanbieders vliegensvlug en probleemloos via de vergelijkingstool. Dat bespaart je een hoop geld! Hoe achterhaal ik de goedkoopste autoverzekering voor de Rapid ? Het premiebedrag hangt af van variabelen als type dekking, de aanschafwaarde en bijvoorbeeld jouw regio. Vul hierboven de gegevens in. Je vindt dan binnen mum van tijd de best beoordeelde / goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Renault Rapid! Vergeet niet dat deze website geen advies geeft. Via onze vergelijker kun je zelfstandig – op basis van jouw gegevens – een verzekering bekijken. Je kunt de uitkomst rangschikken op prijs. Bekijk ook onze pagina over Autoverzekering Hyundai I10.

Meest vertrouwde verzekeraars

Toonaangevende aanbieders snel & eenvoudig vergelijken.

Vlot oversluiten

Vind een nieuwe autoverzekering in slechts korte tijd.

Bespaar vele euro's

Sluit de voordeligste verzekering af, en bespaar vele euro’s per jaar.

Veelgestelde vragen over het verzekeren van de Renault Rapid Meer weten over overstappen? Hieronder vind je meest gestelde vragen.

Vanaf wanneer kan ik opzeggen?

Wil je overstappen? Dan wordt het tijd om de verzekeringspolis te beëindigen. Ook nieuwsgierig wanneer dit precies kan? Vaak doen mensen dit in 3 situaties:

1. Contractvervaldatum
In de regel sluit je de verzekering af voor 1 jaar. Na het eerste jaar kun je opzeggen. De opzegtermijn moet je niet vergeten. Normaliter is dit één maand. Tijdens het afsluiten ben je daarmee akkoord gegaan.

2. Bij overschrijven van auto
Neem je afstand van jouw Renault Rapid? Het contract wordt dan gestopt. Het exacte moment is de dag van overschrijving. Tip: bewaar het vrijwaringsbewijs zorgvuldig. Dit dient als bewijsstuk.

3. Bij een premieverhoging of wijziging van voorwaarden
Wordt jouw verzekering (en de voorwaarden) aangepast? Moet jij een extra vergoeding betalen?Of wordt de polis voor jou negatief gewijzigd? Ook dan mag je opzeggen. Nadat je schriftelijk op de hoogte bent gebracht, heb je 30 dagen de tijd. Zie hiervoor ook altijd jouw polisvoorwaarden.

WA of All Risk?

Er bestaan 3 ordes van autoverzekeringen voor jouw vertrouwde Renault Rapid. All Risk, de basis WA en de WA PLUS (beperkt casco). Hoe verhouden deze precies?

1. WA
Jullie Rapid verzekeren d.m.v. een wettelijke aansprakelijkheids polis? Dan staat de verzekeraar alleen garant voor schade aan anderen. Maak je schade bij een ander? Er vindt dan een vergoeding plaats voor de eventuele kosten bij de tegenpartij.

2. De WA-plus verzekering (beperkt)
De WA+ verzekering is iets uitgebreider. WA-plus staat bijv. ook garant voor schade door storm, schade door botsing met dieren, schade aan derden. Schade aan je eigen auto wordt hier dus ook (deels) gedekt.

3. All Risk (WA volledige casco)
Zorgeloos de weg op met je auto? Kies van natuurlijk All-risk voor Renault Rapid. Dit wordt ook wel WA + volledig casco genoemd. De beste dekking haal je met deze polissen. Ook als je die zelf veroorzaakt. Dit wordt veel gebruikt voor jonge auto’s (tot 5 jaar).

Nieuwe autos van 0 – 5 jaarWA + volledig casco (Allrisk verzekering)
Goede auto’s van 6 – 10 jaarEen beperkt casco WA polis
Auto’s van 10 jaar of ouderStandaard WA

Kan ik uitbreiden met aanvullende dekkingen?

Heb je de beperkte of volledige casco gekozen? Dan zijn er nog extra dekkingen voor de Renault Rapid. Graag bespreken we de meest populaire:

1. Inzittendenverzekering
Daarbinnen zijn 2 mogelijkheden. De ongevallenverzekering voor inzittenden: De verzekering keert een vast bedrag uit, ongeacht wie schuldig is. De 2e optie is schadeverzekering voor inzittenden: dekt o.a. letselschade en zaakschade aan jou en inzittenden.

2. Extra Rechtsbijstandverzekering
Met een extra aanvulling in rechtsbijstand krijg je hulp van juridische specialisten vergoed. Dit kan uitkomst bieden bij een eventuele rechtszaak.

3. No-claim korting beschermer
Sluit je de No-claimbeschermer af? Het is het overwegen waard: Je mag dan jaarlijks éénmaal schade verhalen, wat geen effect heeft op je maandbedrag. Goed onthouden: je polis gaat wel in schadevrije jaren naar beneden.

4. Extra pechhulp
Pech met je auto? Met de pechhulp module sta je nooit alleen. Je auto wordt ter plekke gerepareerd, je komt koste wat het kost thuis (vervangend vervoer). In veel situatie is dat een uitkomst.

Hoe werkt de Bonus/Malus-regeling?

Hoe meer schadevrije jaren, des te minder premie moet je betalen. Deze bonus-malus ladder constructie werkt op deze manier: Geen claims voor schade ingediend het laatste jaar? Dan kan de premie gunstig worden aangepast. In de volksmond heet dit ook wel no-claimkorting. Wel een schade geclaimd bij je verzekeraar? Dan ga je een treetje naar beneden, en de maandlasten stijgen.

 • Opmerkelijk: De protocollen van de bonus/malus-regeling wijken erg af per aanbieder.
 • 1 jaar geen schade = een treetje omlaag. Maar bij een claim stijg je ook gauw (gemiddeld 5 treden).
 • Was jij niet verantwoordelijk voor de schade? Dan daal je niet op de ladder.
 • Heb je vaak schade? Die malus situatie geeft geen recht op korting, en gaat de maandelijkse premie wat omhoog.
 • Let op: Bij elke schade, groot of klein, zul jij plekken op de ladder zakken.

Welke kosten spelen een rol bij een verzekering voor een Rapid ?

De hoogte van de premies voor een Renault Rapid loopt uiteen per autoverzekeraar. Maar hoe komt deze premie nu tot stand? De opsomming hierna bevat de meest cruciale factoren.

 • De plaats waar jij woont (1701BA)
 • soort beveiliging op je auto
 • De geschatte kilometrage per jaar
 • De geboortedatum van de bestuurder
 • De gekozen dekkingsvoorwaarden (WA v.s. All-risk)
 • Jouw schadeverleden
 • De dagwaarde van de auto
 • Hoe je de auto gebruikt: Voor bedrijven of personen

Verzekeringen vergelijken: doen alle bedrijven mee?

Via deze website vergelijk je een aantal erkende assuradeurs. Zoals EAG Assuradeuren, Interpolis of bijvoorbeeld VKG. We doorzoeken enkel autoverzekeringen die de premies recentelijk nog hebben bijgewerkt. Belangrijk: de uitkomst is geen advies. De tool maakt enkel een vergelijking van de verzekeraars.

Heb je alle details ingevuld? De weergegeven verzekeringen kan je voor Renault ordenen op reviews of bijvoorbeeld goedkoopste prijs. Je kunt vervolgens doorklikken naar 1 van de aanbieders. Bekijk altijd de actuele premie van de betreffende verzekering. Dit is de basis van elke verzekering. Via deze site kun je wel meer te weten komen over bijvoorbeeld WA-verzekering Autoweek.

autoverzekering Renault Rapid


Goedkoopste autoverzekering voor Renault Rapid afsluiten

Iedereen zoekt natuurlijk een voordelige verzekering voor de Renault Rapid. Ik wil de goedkoopste verzekeraar, hoe vind ik die? Doorloop dan het volgende stappenplan.

1. Vul het kenteken in (bijvoorbeeld 1-TRD-45).
2. Wie gebruikt de auto het meest?
3. Geef je adresgegevens (postcode) en leeftijd in (23-10-1985).
4. Heb je schadevrije jaren, zo ja hoeveel?
5. Wat is het aantal km’s dat je gaat rijden?
6. Selecteer de gewenste dekking voor Renault.
7. Kies de goedkoopste verzekeraar en sluit alles direct online af.

anwb verzekering

ANWB

24/7 hulp Alarmcentrale
Interessante ledenkorting
Supersnel geregeld

ditzo verzekering

Ditzo

Meer verzekeringen
Korting voor een 2e auto
Wa, WA+ of Allrisk

interpolis verzekering

Interpolis

Volledig aankoopbedrag terug
Niet voorschieten
Hulp bij het afsluiten

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Uitstekend bereikbaar
Snel online premie berekenen
Snel online afsluiten

inshared verzekering

Inshared

Razendsnel afgehandeld
Snelle reactietermijnen
Supersnel geregeld

klaverblad verzekering

Klaverblad

Gewoon goede verzekering
Goede verkeersrechtsbijstand
24/7 schade melden

allsecur verzekering

Allsecur

Snelle hulp bij schade
Ook complete pakketten
Hulp bij overstappen

fbto verzekering

FBTO

Onderdeel van Achmea
Pechhulp buitenland
Online account

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Prettige bonusladder
Schade door rook en brand
Schade snel afgehandeld

reaal verzekering

Reaal

Met handige filmpjes
Maximaal 80% korting
Helder polisblad

unive verzekering

Univé

Handige Univé App
Ook accessoires
Aanvullende dekking

ohra verzekering

OHRA

Met 5 extra dekkingen
Schade Melden met de App
Simpele website / account


Online premie van mijn Renault Rapid berekenen

Wat betaal ik per maand bij een verzekering voor de Rapid ? Hieraan liggen verschillende factoren ten grondslag. Een invloedrijke factor is geboortejaar. Beginnende bestuurders hebben te dealen met een hoger tarief dan ervaren bestuurders, die over een gunstige bonus trede beschikken. Ook ligt de premie wat hoger bij een prijzige Renault Rapid. Autoverzekeringen analyseren verder ook aspecten als woonplaats (5563CE). Het maandbedrag in Bergen op Zoom is anders dan een Autoverzekering Stompetoren. Ook het aantal km’s (20.001 – 25.000) en de waarde van je auto tellen mee. De hoogte van jouw premie hangt dus van veel zaken af. Ontdek wat jij kunt besparen. Vul onder andere huisnummer, kenteken, aantal kilometers per jaar in, en vergelijk de meest populaire verzekeraars.

Doorzoek Renault Rapid verzekeringen en stap over In luttele minuten een voordelige autoverzekering voor jouw Rapid afsluiten!