Autoverzekering Alfa Romeo Brera Vind de verzekeraar die bij jou pastDe aller-goedkoopste autoverzekering voor de Alfa Romeo Brera vergelijken en afsluiten? Momenteel bestaan er een hoop autoverzekeraars. Denk aan De Zeeuwse en niet te vergeten Voogd en Voogd. Vergelijk alle aanbieders snel en zonder moeite online. En dat scheelt je al gauw tientallen euro’s. Hoe vind je de goedkoopste verzekering voor jouw Brera? Jouw premie wordt berekend door te kijken naar o.a. positie op de bonusladder, het aantal km’s dat je rijdt en niet te vergeten jouw regio. Vul hierboven de gegevens in. Je achterhaalt binnen een paar minuten de meest goedkope autoverzekeraar voor jouw Alfa Romeo Brera! Vergeet niet dat deze website geen advies geeft. Door middel van de vergelijker kun je zelf – met de door jouw ingevoerde data – een polis afsluiten. Je kunt sorteren op bijvoorbeeld prijs of beoordeling.Je vindt hier ook info over Autoverzekering Mini One.

Erkende aanbieders

Vergelijk eenvoudig de beste verzekeraars van Nederland.

Vlug overstappen

Regel jouw nieuwe verzekering binnen een half uur.

Vergelijken loont

Kies de meest voordelige verzekeraar, en zeg dag tegen jouw hoge premie.

Alles wat je wilt weten over het verzekeren van de Alfa Romeo Brera Wil je meer weten over hoe dit werkt? Bekijk dan direct de veelgestelde vragen.

Wanneer kan ik mijn autoverzekering opzeggen?

Jij wilt ook op een nieuwe aanbieder overstappen? Dan dien je jouw huidige autoverzekering op te zeggen. Wanneer kan dat? Vaak doen mensen dit in 3 situaties:

1. Wanneer het contract afloopt
Gebruikelijk heeft een polis een looptijd van 1 jaar. Daarna kun je opzeggen. De opzegtermijn moet je niet vergeten. Veelal is dat een maand. Check ook de polisvoorwaarden van jouw huidige verzekering.

2. Wanneer je jouw auto verkoopt
Verkoop je de Alfa Romeo Brera? Dan vervalt het contract. Dit proces wordt gestart na de kenteken overschrijving. Goed om te weten: zorg dat je het vrijwaringsbewijs bewaart. Dikwijls vraagt de verzekeraar hier naar.

3. Wanneer de premie omhoog gaat
Wordt jouw verzekering (en de voorwaarden) aangepast? Moet je meer betalen? Of wordt de polis voor jou negatief gewijzigd? Dan ben je vrij om over te stappen naar een nieuwe aanbieder. Na wijziging van de polis heb je 30 dagen de tijd. Let op: lees altijd nog even jouw huidige polisblad door.

Welk type dekking past bij mij?

Wij differentiëren 3 varianten van dekkingen voor de Alfa Romeo Brera. Wettelijk aansprakelijkheid, beperkt casco of volledig casco. Wat zijn de voorwaarden van deze verschillende dekkingen types?

1. WA-verzekering
Jouw Brera verzekeren met WA (wettelijke aansprakelijkheid)? Dan staat de verzekeraar alleen garant voor schade aan anderen. Ben jij onderdeel van een ongeval? Jouw assuradeur betaalt dan schades van anderen die jij hebt veroorzaakt.

2. De WA-plus verzekering (beperkt)
Deze variant dekt meer dan standaard WA. WA+ dekt ook o.a. een sterretje in je voorruit, schade na blikseminslag, schade door botsing met dieren. Vaak gekozen bij auto’s van 6 tot 10 jaar

3. All Risk (WA volledige casco)
Wil je nergens over hoeven na te denken? Sluit dan een all-risk verzekering af voor jouw Alfa Romeo Brera. Volledig casco is de benaming van deze optie. De beste dekking haal je met deze polissen. Dus ook door schade door vandalisme. Een gebruikelijke dekking bij de nieuwere auto’s.

Goede auto van 0 – 5 jaar WA + volledig casco (Allrisk verzekering)
Auto’s van 6 – 10 jaar De WA+ beperkt casco
Verouderde van 10 jaar of ouder De (verplichte) WA

Welke aanvullende dekkingen zijn er?

Heb je de beperkte of volledige casco gekozen? Dan zijn er een aantal aanvullende modules voor de Alfa Romeo Brera. Alles over deze extra modules lees je hieronder:

1. Aanvullende verzekering voor inzittenden
Hierbij heb je onderscheid tussen 2 soorten. Ongevallen-inzittendenverzekering: keert een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. Je kunt ook kiezen voor de schadeverzekering voor inzittenden: voorkomt dat een ongeluk leidt tot een financiële strop.

2. Rechtsbijstandverzekering toevoegen
Met een extra aanvulling in rechtsbijstand sta je sterk in (juridische) geschillen n.a.v. een aanrijding / botsing. Handig als je schade wil verhalen bij de verzekeraar van de schuldige partij.

3. Bescherm je No-claim
Neem je een No-claimbeschermer? Niet gek: Je kunt dan per jaar een schade claimen, terwijl je premie niet stijgt. Interessant: het aantal schadevrije jaren wordt na beneden bijgesteld.

4. Pechhulp dekking
1 op de 4 auto’s heeft jaarlijks pech. Altijd ondersteuning met de pechhulp module. Altijd snel een reparatie service ter plaatse, of je krijgt tot 3 dagen vervangend vervoer. Voor veel mensen is dat erg fijn.

Wat is de bonus/malus-regeling?

Hoe meer schadevrije jaren, hoe minder je maandelijks aan premie betaalt. Dat is de insteek van de bonus-malus ladder: Een jaar zonder schade gereden? Dan gaan de maandelijkse lasten omlaag. Deze actie heet ook wel ‘no-claimkorting’. Heb jij helaas wel een ongeluk gehad? Je plek op de ladder wordt dan negatief aangepast, en betaal je weer meer premie.

 • Goed onthouden: De spelregels van de bonus/malus-trede lopen uiteen per assuradeur.
 • 1 jaar geen schade = een treetje omlaag. Maar bij een claim stijg je ook gauw (gemiddeld 5 treden).
 • Was je niet de veroorzaker van deze schade? De ladder speelt dan vaak geen rol.
 • Moet je aanhouden schade claimen? Dan begeef je je in een zogeheten malus-rang, en gaat de maandelijkse premie wat omhoog.
 • Interessant: Bij elke schade, groot of klein, zul jij plekken op de ladder zakken.

Wat kost de verzekering van mijn Brera?

De geldende premie voor een Alfa Romeo Brera varieert erg per verzekeraar. Wil je weten waar het maandtarief vanaf hangt? Hieronder vind je de meest betekenisvolle onderdelen.

 • Je woonplaats (3830LD)
 • soort beveiliging op je auto
 • Het aantal km’s dat met de auto gereden wordt
 • Leeftijd (vanaf 26 jaar wordt de premie lager)
 • Het soort dekking (WA, WA+, All-risk)
 • Eventuele schadevrije jaren
 • De cataloguswaarde van het object
 • Type gebruik: Bijv. zakelijk of particulier

Verzekeraars vergelijken; welke spelers doen mee?

Via deze website vergelijk je bekende verzekeraars. Onder andere Avéro Achmea, Lancyr maar ook Unigarant. Wij vergelijken alleen verzekeraars die werken met actuele premies en geldige prijzen. Goed onthouden: wij geven geen advies. Wij zetten enkel de verzekeraars op een rijtje.

Heb je het formulier voltooid? Je kunt de uitkomst zelf voor Alfa Romeo filteren op hoogste score of laagste prijzen. Je kunt vervolgens doorklikken naar 1 van de aanbieders. Zie altijd de actuele voorwaarden van de aangaande verzekeraar. Deze voorwaarden zijn het belangrijkste. Op autoverzekeringregelen.nl vind je wel info over o.a. Autoverzekering Zelf.nl.

autoverzekering Alfa Romeo Brera


Goedkoopste autoverzekering voor Alfa Romeo Brera afsluiten

Over het algemeen wil men altijd een goedkope verzekering voor de Alfa Romeo Brera. Hoe sluit ik de voordeligste polis af? Bekijk de onderstaande 7 stappen.

1. Voer jouw kenteken in (n.b. 50-ZPB-4).
2. Geef aan wie er voornamelijk in de auto rijdt.
3. Voer jouw leeftijd in, postcode, straatnaam en huisnummer (22-10-1964).
4. Hoeveel jaar rijd je al zonder schade?
5. Wat is het aantal km’s dat je gaat rijden?
6. Selecteer een (basis) dekking + aanvullende dekking voor Alfa Romeo.
7. Orden de uitkomst op prijs en sluit alles direct online af.

anwb verzekering

ANWB

24 uur, 7 dagen per week
Dag en nacht hulp van centrale
Snel online afsluiten

ditzo verzekering

Ditzo

Meer verzekeringen
4 extra zekerheden
Handige overstaphulp

interpolis verzekering

Interpolis

Aankoopbedrag terug
Speciale AutoModus App
Duidelijke voorwaarden

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Duidelijke website
Snel online premie berekenen
Duidelijke voorwaarden

inshared verzekering

Inshared

Hoge klantbeoordeling
Ook totaalpakketten
Hulp bij het afsluiten

klaverblad verzekering

Klaverblad

Een royale verzekeringDuurzame verzekeraar
Online schade melden

allsecur verzekering

Allsecur

Pechhulp on demand
Winnaar van vele prijzen
Supersnel geregeld

fbto verzekering

FBTO

Samenstellen zoals jij dat wil
Pakketkorting mogelijk
Online account

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

2 jaar nieuwwaarde bij allrisk
Schade door rook en brand
Binnen 10 minuten claimen

reaal verzekering

Reaal

Maatwerk
Schadegarant bedrijven
Goede hulp & adviezen

unive verzekering

Univé

Dag en nacht hulp bij schade
Ook accessoires
Duidelijke voorwaarden

ohra verzekering

OHRA

Een Delta Lloyd product
Afsluiten in 5 snelle stappen
Hulp bij het afsluiten


Voordeligste premie van de Alfa Romeo Brera berekenen

Welke kosten komen er kijken voor de autoverzekering van de Brera? Dat is natuurlijk niet heel eenvoudig te zeggen. Een voorname variabele is geboortedatum. Jongeren van 20 jaar hebben te maken met een hogere premie dan ouderen / senioren, die veel no-claim korting hebben opgebouwd. Ook is de premie duurder bij een prijzige Alfa Romeo Brera. Assuradeurs houden ook rekening met o.a. woonplaats (2890FJ). De premie in Moerkapelle is niet exact hetzelfde als voor een Autoverzekering Amstelveen. Ook het geschatte aantal km’s (meer dan 30.001) en de dagwaarde van de auto zijn bepalend. De maandelijkse afschrijving is voor elke bestuurder weer anders. Je kunt nu online razendsnel zelf vergelijken. Voer hierboven schadevrije jaren, hoofdbestuurder, huisnummer in, en je vindt razendsnel de goedkoopste verzekering.

Doorzoek Alfa Romeo Brera verzekeringen en stap over Binnen mum van tijd een goedkope autoverzekering voor jouw Brera afsluiten!