Autoverzekering Saab 9-4X Kies de verzekering die bij jou pastOnline de goedkoopste autoverzekering voor jouw Saab 9-4X afsluiten, via internet? Op dit moment zijn er flink wat verschillende assuradeurs. Erkende verzekeraars zijn bijvoorbeeld Promovendum en natuurlijk ZEKUR. Vergelijk alle aanbieders handig en gemakkelijk online. Dat bespaart je een hoop geld! Hoe achterhaal ik de goedkoopste autoverzekering voor de 9-4X ? De assurantiepremie wordt berekend door te kijken naar onder andere de gewenste dekking, type auto en jouw leeftijd. Vul hierboven de gegevens in. Je vindt dan binnen mum van tijd de aller-goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Saab 9-4X! Houd er rekening mee dat dit geen advies is. D.m.v. de vergelijkers kun je zelfstandig – aan de hand van jouw data – een polis afsluiten. Kies bijvoorbeeld voor goedkope prijs of kwaliteit. Zie ook onze informatie over Autoverzekering Infiniti Q30.

Meest vertrouwde aanbieders

Alle populaire verzekeringen onder elkaar.

Snel overstappen

Regel jouw nieuwe verzekering zonder veel moeite.

Vergelijken loont

Kies de meest voordelige verzekeraar, en stap over van jouw hogere tarief.

Handige informatie over het verzekeren van de Saab 9-4X Wil je precies weten hoe het overstappen werkt? Neem dan de FAQ door die hieronder te vinden is.

Wanneer kan ik mijn autoverzekering opzeggen?

Ook van plan om over te stappen? Dan dien je jouw huidige autoverzekering op te zeggen. Ook nieuwsgierig wanneer dit precies kan? Grofweg zijn hiervoor 3 situaties:

1. Op het einde van contracttermijn
Dikwijls heeft een polis een looptijd van 1 jaar. Na het eerste jaar mag je overstappen. Houd rekening met een opzegtermijn. Gebruikelijk is dat een maand. De voorwaarden van je polis bieden daarover duidelijkheid.

2. Bij een kenteken overschrijving
Verkoop jij jouw Saab 9-4X? Dan wordt de polis stopgezet. Het exacte moment is de dag van overschrijving. Handig: een vrijwaringsbewijs is hierbij onmisbaar. Dikwijls vraagt de verzekeraar hier naar.

3. Wanneer de premie omhoog gaat
Zijn de voorwaarden van jouw verzekering veranderd? Wordt de maandpremie verhoogd? Of ervaar je schade door nieuwe regels / constructies? Dan ben je vrij om over te stappen naar een nieuwe aanbieder. Na de informering over de poliswijziging heb je daarvoor een aantal weken de tijd. Let op: lees altijd nog even jouw huidige polisblad door.

Kies ik voor WA, WA+ of All Risk?

Wij distantiëren drie types basisdekkingen voor de Saab 9-4X. De standaard WA, de uitgebreide WA+ en de volledig casco All-risk. Elke weer met zijn eigen kenmerken

1. Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
Jullie 9-4X verzekeren d.m.v. een wettelijke aansprakelijkheids polis? Vaak heb je dan alleen recht op uitkering van schade aan derden. Maak je onverhoopt een ongelukje? Dan betaalt jouw verzekeraar schades van anderen die jij hebt veroorzaakt.

2. WA+ Autoverzekering (beperkt)
Bij WA + heb je veel meer claim mogelijkheden. Je hebt doorgaans recht op een vergoeding bij diefstal, brandschade, tweezijdige schade. Een stuk completer dan WA dus .

3. WA + volledig casco (all risk)
Wil je alle risico’s volledig afdekken? Maak dan de keuze voor een All-risk verzekering voor je Saab 9-4X. Volledig casco is de benaming van deze optie. Het is de meest uitgebreide dekking. Ook als het je eigen schuld is. Dit wordt veel gebruikt voor jonge auto’s (tot 5 jaar).

Auto van 0 – 5 jaar volledig casco verzekering
Betrouwbare auto van 6 – 10 jaar Casco beperkt (WA plus polis)
Auto ouder dan 10 jaar Normale WA-polis

Uit welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

Heb je een van de basisdekkingen gekozen? Dan bieden de polissen vaak nog aanvullende dekkingen voor Saab 9-4X. Graag bespreken we de meest populaire:

1. Extra Inzittendenverzekering
Hierbij heb je onderscheid tussen 2 soorten. De ongevallenverzekering voor inzittenden (OI): keert een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. De andere optie is schadeverzekering inzittenden: dekt schade aan jou en de passagiers + spullen in de auto.

2. Extra Rechtsbijstandverzekering
Via de extra aanvulling in rechtsbijstand ben je zeker van juridische hulp als je schade hebt. Handig als je schade wil verhalen bij de verzekeraar van de schuldige partij.

3. No-claimbeschermer
Sluit je de No-claimbeschermer af? Iets voor jou? Je mag dan jaarlijks éénmaal schade verhalen, terwijl je premie niet stijgt. Interessant: dit gaat wel ten koste van je schadevrije jaren.

4. Pechhulp dekking
Pech met je auto? De pechhulp module geeft je een gerust gevoel. Binnen 30 minuten hulp op locatie (reparatie), je komt koste wat het kost thuis (vervangend vervoer). Voor veel mensen is dat erg fijn.

Bonus/Malus-regeling, wat is dat?

Hoe meer schadevrije jaren, des te voordeliger kan de premie worden berekend. Zo werkt de bonus-malus ladder: Geen schade ingediend de afgelopen 12 maand? Dan is de verzekeraar blij en betaal je minder premie. Dit principe noemen we ook wel no-claimkorting. Heb je een ongelukje gehad? Dan ga je naar beneden, wat resulteert in een hogere premie.

 • Belangrijk: De richtlijnen m.b.t. de bonus/malus ladder verschillen nogal per assuradeur.
 • Een schadevrij jaar is een trede omlaag. Je kan bij een ongeluk echter zo 5 treden omhoog gaan.
 • Ben je echter niet zelf verantwoordelijk voor het ongeluk? Dan daal je niet op de ladder.
 • Claim jij regelmatig een schade bij je verzekeraar? Dat betekent een malus-situatie, en betaal je meer premie.
 • Opmerkelijk: Bij elke schade, groot of klein, daal je een treetje.

Hoe hoog zijn de premie-kosten van een 9-4X ?

De hoogte van de premies voor een Saab 9-4X kan enorm verschillen per autoverzekeraar. Maar hoe komt deze premie nu tot stand? Hierna benoemen wij de belangrijkste factoren.

 • Woongebied (stedelijk of platteland) (6713AF)
 • De auto die je wilt verzekeren
 • Hoeveel kilometer je per jaar gaat afleggen
 • De leeftijd van de automobilist
 • De gekozen (aanvullende) dekking
 • De positie op de bonus/malus ladder
 • De auto dagwaarde (of catalogus prijs)
 • Gebruikstype: Zakelijke en/of privé

Hoeveel aanbieders van verzekeringen vergelijken we?

Via onze tool vergelijk je bekende aanbieders. Voorbeelden zijn Aon Direct, FBTO plus Fairzekering. We doorzoeken uitsluitend aanbieders die werken met actuele premies en geldige prijzen. Goed om te weten: dit is geen advies. We publiceren echter alleen de premie prijzen in een overzicht.

Heb je alle details ingevuld? De weergegeven verzekeringen kan je voor Saab klasseren op goedkoopste en/of prijs-kwaliteit. Hierna kun je (vrijblijvend) doorklikken naar een verzekeraar. Verifieer altijd zelf de geldende voorwaarden van de gekozen organisatie. Deze voorwaarden zijn het belangrijkste. Op deze website vind je ook info over WA-verzekering HEMA.

autoverzekering Saab 9-4X


Goedkoopste autoverzekering voor Saab 9-4X afsluiten

Jij wil natuurlijk niet teveel betalen voor de verzekering van jouw Saab 9-4X. Hoe sluit ik de voordeligste polis af? Let op het stappenplan hieronder.

1. Vul het kenteken in (bijvoorbeeld 1-KZZ-73).
2. Wie zit er doorgaans achter het stuur?
3. Voer je geboortedatum, postcode + huisnummer in (16-08-1984).
4. Heb je schadevrije jaren, zo ja hoeveel?
5. Kies het geschatte aantal km’s per jaar.
6. Maak een keuze uit de beschikbare dekking types voor Saab.
7. Sorteer de aanbieders op prijs en sluit alles direct online af.

anwb verzekering

ANWB

24/7 hulp Alarmcentrale
Interessante ledenkorting
Aanpassen & upgraden

ditzo verzekering

Ditzo

Een A.S.R product
Pechhulpdekking
Simpele website / account

interpolis verzekering

Interpolis

Via Rabo Bankieren App
Veilige AutoModus
Schade melden via internet

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Gratis vervangend vervoer
Binnen 1 minuut geregeld
Supersnel geregeld

inshared verzekering

Inshared

Staat 24/7 voor je klaar
Snelle reactietermijnen
Goede telefonische service

klaverblad verzekering

Klaverblad

Geen verrassingen
Ouderwets binnenlopen
Schade melden via internet

allsecur verzekering

Allsecur

Altijd telefonisch bereikbaar
Service award winnaar
Supersnel geregeld

fbto verzekering

FBTO

Schade melden via WhatsApp
Pechhulp binnenland
Duidelijke voorwaarden

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Eigen vast aanspreekpunt
Tot 85% korting
Hoge klantbeoordeling

reaal verzekering

Reaal

Telefonisch afsluiten
Pechhulp Route Mobiel
Aanvullende modules

unive verzekering

Univé

Korting op pakketten
Snel schadeherstel
Eenvoudige procedures

ohra verzekering

OHRA

Korting via je werkgever
Bereikbaar via WhatsApp
Goede hulp & adviezen


Snel premie van de Saab 9-4X berekenen

Hoe zit het met de kosten m.b.t. de verzekering van mijn 9-4X ? Hieraan liggen verschillende factoren ten grondslag. Een bekende variabele is; hoe oud je bent. Jongeren van 19 jaar hebben te dealen met een hoger tarief dan ervaren bestuurders, met veel schadevrije jaren. Ook zijn de kosten wat meer bij een dure Saab 9-4X. Assuradeurs houden ook rekening met bijvoorbeeld postcode (4904HC). De maandpremie in Leiden kan heel anders zijn dan voor een Autoverzekering Terneuzen. Ook het aantal km’s (30.001 en meer) en aard van het gebruik (privé of zakelijk) worden meegenomen. De berekening van jouw premie is dus voor iedereen verschillend. Check wat voor jou de voordeligste is. Geef snel gewenste dekking, schadevrije jaren, postcode in, en vergelijk de meest populaire verzekeraars.

Doorzoek Saab 9-4X verzekeringen en sluit online af Binnen mum van tijd een goedkope autoverzekering voor jouw 9-4X afsluiten!