Autoverzekering Seat Leon Autoverzekeringen vergelijken in 2 minutenDe meest goedkope autoverzekering voor jouw Seat Leon afsluiten? Vandaag de dag zijn er tientallen verzekeraars. Toonaangevende partijen zijn o.a. ZLM Verzekeringen en Verzekeruzelf.nl. Vergelijk alle aanbieders vliegensvlug en gemakkelijk online. Besparen op je maandpremie is zo gepiept. Hoe sluit ik ‘m af, de goedkoopste verzekering voor mijn Leon ? Het maandbedrag wordt bepaald door bijvoorbeeld positie op de bonusladder, type auto plus de hoofdgebruiker. Bovenaan de pagina moet je jouw gegevens invullen. Zo vind jij in minder dan 1 minuut de best beoordeelde / goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Seat Leon! Let op: wij geven geen advies. Door het gebruik van vergelijkers kun je zelfstandig – op basis van jouw gegevens – een verzekering bekijken. Hierbij kun je filteren op de goedkoopste aanbieder. Zie ook onze informatie over Autoverzekering Jeep Wrangler.

Alle toonaangevende aanbieders

Toonaangevende aanbieders snel & eenvoudig vergelijken.

Gelijk oversluiten

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Vergelijken bespaart geld

Zoek naar een betaalbare verzekering, en stap over van jouw hogere tarief.

Handige informatie over het verzekeren van de Seat Leon Meer weten over overstappen? Bekijk dan direct de veelgestelde vragen.

Hoe werkt het opzeggen van mijn verzekering?

Ga je overstappen? Zeg dan altijd je eigen auto-polis op. Wanneer kan dat? Er zijn een drietal omstandigheden:

1. Wanneer het contract afloopt
Gemiddeld genomen neem je een verzekering voor een jaar. Vanaf dan mag je overstappen. Je hebt wel te maken met een opzegtermijn. In het algemeen is dat een maand. Hiermee ben je tijdens het afsluiten akkoord gegaan.

2. Bij een kenteken overschrijving
Verkoop je de Seat Leon? De overeenkomst wordt ontbonden. Dit wordt in gang gezet op de dag van overschrijven. Vergeet niet: vergeet niet het vrijwaringsbewijs. Dikwijls vraagt de verzekeraar hier naar.

3. Zodra er iets in jouw polis verandert
Is je actuele verzekering onderhevig aan veranderingen? Wordt de maandpremie verhoogd? Of zijn de voorwaarden op negatieve wijze aangepast? Ook dan mag je jouw polis beëindigen. Zodra een wijziging wordt gecommuniceerd heb je 4 weken de tijd om over te stappen. Ook hier geldt: check de actuele voorwaarden.

Welke soort dekking moet ik kiezen?

Zoals je misschien weet zijn er 3 types dekkingen voor jouw vertrouwde Seat Leon. De wettelijke aansprakelijkheid, WA+ of complete all risk.Maar wat zijn nu exact de verschillen?

1. WA-verzekering
Een gebruikte Leon verzekeren met uitsluitende een WA-pakket?Dan is alleen schade aan anderen verzekerd. Ben jij onderdeel van een ongeval? Er vindt dan een vergoeding plaats voor de eventuele kosten bij de tegenpartij.

2. WA-plus verzekering (beperkt casco)
De WA plus variant biedt veel meer dekking. Je hebt doorgaans recht op een vergoeding bij schade na blikseminslag, schade door natuurgeweld, diefstal. Een aardig compleet pakket dus.

3. All-risk autoverzekering (WA volledig casco)
Wil je nergens over hoeven na te denken? Dan ben je het beste af met een all-risk verzekering voor jouw Seat Leon. Een andere naam is WA volledig casco. De beste dekking haal je met deze polissen. Aan jouw eigen auto of die van een ander. Auto’s van 0 tot 5 jaar worden doorgaans allrisk verzekerd.

Auto’s van 0 – 5 jaar WA + volledig casco (Allrisk verzekering)
Auto’s van 6 – 10 jaar Casco beperkt (WA plus polis)
Verouderde van 10 jaar of ouder Basis WA

Kan ik uitbreiden met aanvullende dekkingen?

Een basisdekking gekozen? Dan bieden de polissen vaak nog aanvullende dekkingen voor Seat Leon. Onderstaand geven we hier meer uitleg over:

1. Aanvullende verzekering voor inzittenden
Daarbinnen zijn 2 mogelijkheden. Ongevallen inzittendenverzekering: Keert alleen vast bedrag uit bij overlijden of invaliditeit. Er is ook een schadeverzekering voor inzittenden: vergoedt zowel letselschade als ook materiële schade.

2. Rechtsbijstandverzekeringen
Met behulp van de dekking voor aanvullende rechtsbijstand heb je recht op juridische bijstand na bijv. een ongeluk. Ideaal bij een conflict over je auto.

3. No-claimbeschermer
Neem je een No-claimbeschermer? Het is het overwegen waard: Ieder kalenderjaar één keer schade verhalen, wat geen effect heeft op je maandbedrag. Let op: het aantal schadevrije jaren wordt na beneden bijgesteld.

4. Pechhulp
Pech met je auto? Met de pechhulp module sta je nooit alleen. Binnen 30 minuten hulp op locatie (reparatie), of de verzekeraar zorgt voor alternatief vervoer. In veel situatie is dat een uitkomst.

Kan ik de Bonus/Malus-regeling gebruiken?

Hoe lager je schadeclaims, hoe minder je maandelijks aan premie betaalt. Zo werkt de bonus-malus ladder: Heb jij een jaar lang geen schade geclaimd? Dan gaan de maandelijkse lasten omlaag. We spreken dan over de no-claimkorting. Heb jij echter schade gereden? Dan gaat jouw positie op de ladder naar beneden, wat betekent dat de premie kan stijgen.

 • Belangrijk: De regels van de bonus/malus-trede variëren erg per aanbieder.
 • 365 dagen zonder claim betekent een tree naar beneden. Maar bij een claim stijg je ook gauw (gemiddeld 5 treden).
 • Heb jij de schade niet veroorzaakt? Dan wordt de ladder vaak buiten beschouwing gelaten.
 • Claim jij onophoudelijk schade op jouw polis? Dan begeef je je in een zogeheten malus-rang, en gaat de maandelijkse premie wat omhoog.
 • Opmerkelijk: De hoogte van de claim speelt geen rol, altijd zul jij plekken op de ladder zakken.

Wat betaal ik voor de verzekering van mijn Leon ?

De maandpremie voor de Seat Leon verschilt nogal per assuradeur. Hoe bepaalt een verzekeraar jouw maandbedrag? Graag noemen we de meest betekenisvolle factoren.

 • De omgeving waarin je woont (3820IK)
 • Kenmerken van je voertuig (merk, gewicht etc)
 • De verwachte kilometrage
 • Leeftijd (tot 25 jaar betaal je vaak meer)
 • De gekozen dekkingsvoorwaarden (WA v.s. All-risk)
 • het aantal aantoonbare schadevrije jaren
 • De cataloguswaarde van het object
 • Aard van het gebruik: B2B of juist B2C voorwaarden

Welke verzekeraars vergelijken jullie?

Via deze website vergelijk je enkele toonaangevende verzekeraars. Neem nou Delta Lloyd, InShared of bijvoorbeeld SNS. Wij raadplegen alleen maar organisaties waarvan de actuele voorwaarden openbaar zijn. Let wel: de uitkomst is onafhankelijk en geen advies. We maken uitsluitend een lijst van de verzekeraars inclusief prijs.

Heb je het formulier voltooid? Je kunt jouw resultaten voor Seat rangeren op reviews of bijvoorbeeld goedkoopste prijs. Op basis van eigen inzicht kun je een keuze maken. Verifieer altijd zelf de geldende voorwaarden van de betreffende assuradeur. Deze zijn altijd leidend.Op deze website vind je ook info over WA-verzekering ANWB.

autoverzekering Seat Leon


Goedkoopste autoverzekering voor Seat Leon afsluiten

Over het algemeen wil men altijd een goedkope verzekering voor de Seat Leon. Hoe ben ik verzekerd van de laagste prijs? Let op het stappenplan hieronder.

1. Kenteken invoeren (bijv. 1-TVT-74).
2. Selecteer wie de hoofdbestuurder is.
3. Ook geboortedatum en adres + postcode wordt gevraagd (8-10-1971).
4. Heb je schadevrije jaren, zo ja hoeveel?
5. De verwachte kilometrage?
6. Selecteer een (basis) dekking + aanvullende dekking voor Seat.
7. Sorteer de aanbieders op prijs en je kunt snel de polis afsluiten.

anwb verzekering

ANWB

Geen eigen risico
Haal-en brengservice
Gemakkelijk opzeggen

ditzo verzekering

Ditzo

Pakketkorting mogelijk
Goede rechtsbijstand
Hulp bij overstappen

interpolis verzekering

Interpolis

Focus op preventie
Handige tips & tricks
24/7 schade melden

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Gratis vervangend vervoer
Hoge klantenbeoordeling
Hoge klantbeoordeling

inshared verzekering

Inshared

Unieke Inshared Jaarbeloning
Eerlijke verzekering
Schade snel afgehandeld

klaverblad verzekering

Klaverblad

Gewoon goede verzekering
Actief sinds 1850
Simpele website / account

allsecur verzekering

Allsecur

Vervangend vervoer
Korting bij 2e, 3e, 4e auto
Handige App

fbto verzekering

FBTO

Onderdeel van Achmea
Simpele verzekeringskaarten
Helder polisblad

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

2e gezinsautoregeling
Verkeersschadeverzekering
Voor jong en oud geschikt

reaal verzekering

Reaal

Onafhankelijk adviseur
SOS International
Supersnel geregeld

unive verzekering

Univé

Unieke Univé Pechhulp
Veel lokale adviseurs
Gebruiksvriendelijke website

ohra verzekering

OHRA

Een Delta Lloyd product
Gebruiksvriendelijke App
Eenvoudig uitbreiden


Goedkoopste premie van de Seat Leon berekenen

Hoe hoog is de premie m.b.t. de verzekering van mijn Leon ? Dat wordt bepaald door verschillende variabelen. Een welbekend aspect is leeftijd. Bestuurders van 25 jaar of jonger hebben te maken met een hogere premie dan meer ervaren automobilisten, met veel schadevrije jaren. Ook schiet de premie omhoog bij een zware Seat Leon. Assuradeurs doorzoeken ook aspecten als postcode (3108DA). De premie in Zoetermeer kan heel anders zijn dan voor een Autoverzekering Ugchelen. Ook het aantal km’s (15.001 tot 20.000) en het merk/type auto worden meegenomen. De maandpremie is dus een vrij ingewikkelde som. Ontdek wat jij kunt besparen. Voer hierboven geboortedatum, eventuele accessoires, postcode in, en je weet het in 2 minuten.

Check de Seat Leon verzekeringen en start met geld besparen Binnen no-time een goedkope autoverzekering voor jouw Leon afsluiten!