Autoverzekering Mazda 121 Vergelijk verzekeringen in 1 minuutDe goedkoopste autoverzekering voor de Mazda 121 afsluiten, via internet? Vandaag de dag bestaan er een hoop autoverzekeraars. Erkende verzekeraars zijn bijvoorbeeld AutoWeek en Interpolis. Vergelijk ze nu vliegensvlug en zonder moeite via de vergelijkingstool. Besparen op je maandpremie is zo gepiept. Hoe vind je de goedkoopste verzekering voor jouw 121 ? De maandelijkse premie wordt berekend door te kijken naar bijvoorbeeld soort dekking, het aantal km’s dat je rijdt en niet te vergeten de hoofdgebruiker. Voer jouw details hierboven in. Je checkt dan binnen mum van tijd de goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Mazda 121! Houd er rekening mee dat dit geen advies is. Door het gebruik van vergelijkers kun je op eigen houtje – gebaseerd op jouw gegevens- een aanbieder kiezen. Je kunt de uitkomst rangschikken op prijs. Je leest hier ook alles over Autoverzekering Audi A5.

De beste verzekeraars

Gemakkelijk de erkende verzekeraars vergelijken.

Vlot oversluiten

Check de goedkoopste verzekeraar met weinig inspanning.

Makkelijk geld besparen

Speur naar een verzekering met laag tarief, en betaal lage prijzen per maand.

Praktische informatie over het verzekeren van de Mazda 121 Meer weten over overstappen? Neem dan de FAQ door die hieronder te vinden is.

Vanaf wanneer kan ik opzeggen?

Overstappen naar een nieuwe aanbieder? Dan wordt het tijd om de verzekeringspolis te beëindigen. Benieuwd wanneer dat een optie is? Vaak doen mensen dit in 3 situaties:

1. Einde contracttermijn
Dikwijls neem je een verzekering voor een jaar. Vanaf dat moment kun je opzeggen. Neem de opzegtermijn in acht. Gebruikelijk is dat een maand. Hiermee ben je tijdens het afsluiten akkoord gegaan.

2. Verkoop van de auto
Verkoop jij jouw Mazda 121? dan beëindigt de overeenkomst. Dit proces wordt gestart na de kenteken overschrijving. Vergeet niet: een vrijwaringsbewijs is hierbij onmisbaar. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Wanneer de premie omhoog gaat
Zijn de voorwaarden van jouw verzekering veranderd? Moet je meer betalen? Of wordt de polis voor jou negatief gewijzigd? Ook dan mag je opzeggen. Nadat je op de hoogte bent van een wijziging heb je 4 weken de tijd om over te stappen. Om hiervan zeker te zijn bekijk je actuele voorwaarden.

WA of All Risk?

Er bestaan 3 verschillende soorten zekerheden voor jouw Mazda 121. Wettelijk aansprakelijkheid, beperkt casco of volledig casco. Hoe verhouden deze precies?

1. WA-verzekering
Een gebruikte 121 verzekeren d.m.v. een wettelijke aansprakelijkheids polis? Uitsluitend schade aan derden wordt dan vergoed. Dus rijd je tegen een andere auto aan? Jouw assuradeur betaalt dan schade veroorzaakt door jouw bij de andere partij.

2. WA plus beperkt casco
Deze variant dekt meer dan standaard WA. Je hebt doorgaans recht op een vergoeding bij brandschade, schade na blikseminslag, schade aan derden. Een stuk completer dan WA dus .

3. All-risk autoverzekering (bekend als WA volledig casco)
Wil je nergens over hoeven na te denken? Dan ben je het beste af met een all-risk verzekering voor jouw Mazda 121. Dit wordt ook wel WA + volledig casco genoemd. Je bent dan verzekerd tegen alle soorten schade. Dus ook door schade door vandalisme. Vaak gekozen bij nieuwe autos tot 5 jaar oud.

Jonge auto’s van 0 – 5 jaar All-risk (WA + volledig casco)
Goede auto’s van 6 – 10 jaar Casco beperkt (WA plus polis)
Verouderde van 10 jaar of ouder Standaard WA

Aanvullende dekkingen, welke zijn er?

Heb je een van de basisdekkingen gekozen? Je kunt jouw verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen voor de Mazda 121. Onderstaand geven we hier meer uitleg over:

1. Aanvullende Inzittendenverzekering
Daarbinnen zijn 2 mogelijkheden. Ongevallen inzittendenverzekering: keert uit bij structurele invaliditeit of overlijden, ongeacht de schuldvraag. Er is ook een schadeverzekering voor inzittenden: voorkomt dat een ongeluk leidt tot een financiële strop.

2. Een Rechtsbijstandverzekering
Wees slim: met rechtsbijstand aanvullende dekking ben je zeker van juridische hulp als je schade hebt. Juridische hulp is doorgaans erg duur, en hiermee voorkom je hoge kosten.

3. Korting op No-claim
Neem je een No-claimbeschermer? Het overwegen waard: Per jaar max. 1 keer schade claimen, zonder dat je dit een plek op de bonus/malus ladder kost. Neem dit in acht: het aantal geregistreerde schade vrije jaren daalt wel.

4. Pechhulp module
1 op de 4 auto’s heeft jaarlijks pech. Met de pechhulp module sta je nooit alleen. Je voertuig wordt waar mogelijk direct gerepareerd, of je krijgt tot 3 dagen vervangend vervoer. Voor veel mensen is dat erg fijn.

Hoe wordt de Bonus/Malus-regeling toegepast?

Hoe langer zonder schade, hoe minder je maandelijks aan premie betaalt. Het bonus-malus ladder fenomeen betekent: 12 maanden zonder schade doorgekomen? Dan kan de premie gunstig worden aangepast. Dit principe noemen we ook wel no-claimkorting. Heb je wel schade? Dan zul je een trede dalen op de ladder, en de maandlasten stijgen.

 • Opmerkelijk: De spelregels van de bonus/malus-trede verschillen nogal per verzekering.
 • 365 dagen zonder claim betekent een tree naar beneden. Echter, bij schade ga je vaak 5 treetjes omhoog.
 • Is het niet jouw schuld? Dan blijft je positie op de ladder hetzelfde.
 • Maak je vaak aanspraak bij de verzekeraar na schade? In dat geval heb je een negatief malus kortingspercentage, en betaal je extra toeslag.
 • Noemenswaardig: Ook als je een relatief kleine schade claimt, zak je op de ladder.

Hoe hoog zijn de premie-kosten van een 121 ?

Het maandbedrag voor de Mazda 121 loopt uiteen per autoverzekeraar. Weten hoe het maandbedrag tot stand komt? Graag noemen we de meest invloedrijke factoren.

 • Je woonplaats (6617FI)
 • Het gewicht van de auto
 • Het aantal km’s dat met de auto gereden wordt
 • De geboortedatum van de bestuurder
 • De mate van (uitgebreide) dekking
 • Aantal positieve/negatieve schadevrije jaren
 • Oorspronkelijke cataloguswaarde
 • Type gebruik: Privé vs. zakelijk gebruik

Hoe werkt dat verzekeringen vergelijken precies?

Via autoverzekeringregelen.nl vergelijk je een aantal erkende organisaties. Voorbeelden zijn ANWB, OHRA en Verzekeruzelf.nl. We bekijken alleen maar organisaties waarvan de actuele voorwaarden openbaar zijn. Goed om te weten: de vergelijking is geen advies. Wij helpen enkel met het maken van een vergelijking.

Alle gegevens ingevoerd? Dan kun je de aanbieders voor Mazda ordenen op reviews of bijvoorbeeld goedkoopste prijs. Hierna kun je (vrijblijvend) doorklikken naar een verzekeraar. Check altijd de voorwaarden van de betreffende autoverzekeraar. Die informatie is altijd leidend. Via deze site kun je wel meer te weten komen over bijvoorbeeld Autoverzekering berekenen Allsecur.

autoverzekering Mazda 121


Goedkoopste autoverzekering voor Mazda 121 afsluiten

Over het algemeen wil men altijd een goedkope verzekering voor de Mazda 121. Hoe vind je nu de laagste premie? Gebruik deze handige stappen.

1. Nummerbord invullen (bijvoorbeeld 2-TTZ-63).
2. Klik aan wie er het meest gebruik maakt van het voertuig.
3. Voer jouw leeftijd in, postcode, straatnaam en huisnummer (25-02-1996).
4. Heb je schadevrije jaren, zo ja hoeveel?
5. De geschatte kilometrage per jaar.
6. Kies de juiste dekking voor Mazda.
7. Filter de verzekeraars op prijs en je kunt snel de polis afsluiten.

anwb verzekering

ANWB

24 uur, 7 dagen per week
Dag en nacht hulp van centrale
Jaarlijks opzegbaar

ditzo verzekering

Ditzo

Scherpe premies
Korting voor een 2e auto
Goede telefonische service

interpolis verzekering

Interpolis

Alles in één Polis
Verrekening met garage
Hoge klantbeoordeling

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

2e auto dezelfde korting
Snel online premie berekenen
Handige App

inshared verzekering

Inshared

Hoge klantbeoordeling
Dekking binnen & buitenland
Gebruiksvriendelijke website

klaverblad verzekering

Klaverblad

Een royale verzekeringGoede verkeersrechtsbijstand
Snelle schade afhandeling

allsecur verzekering

Allsecur

Dagelijks te wijzigen
Score: beoordeeld met 8+
Binnen 10 minuten claimen

fbto verzekering

FBTO

Ook in het buitenland
Ook ruitschade gedekt
Eenvoudig uitbreiden

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Prettige bonusladder
Hoge kwaliteit focus
Eenvoudige procedures

reaal verzekering

Reaal

Telefonische hulplijn
Onderdeel van Vivat
Geld snel op je rekening

unive verzekering

Univé

24/7 hulp via de Alarmcentrale
Optie rechtshulp-verkeer
Gebruiksvriendelijke website

ohra verzekering

OHRA

Korting via je werkgever
Bereikbaar via WhatsApp
24/7 schade melden


Goedkoopste premie van de Mazda 121 berekenen

Hoe zit het met de kosten m.b.t. de verzekering van mijn 121 ? Hiervoor worden veel variabelen gebruikt. Een invloedrijk aspect is geboortejaar. Jongeren van 18 jaar moeten rekening houden met hogere lasten dan oudere mensen, met een mooi plekje op de bonus/malus ladder. Ook zijn de maandtarieven duurder bij een nieuwe Mazda 121. Verzekeraars analyseren verder ook jouw postcodegebied (8433IM). Het maandbedrag in Beuningen kan heel anders zijn dan voor een Autoverzekering Maassluis. Ook het geschatte aantal km’s (10.001 tot 12.000) en het type voertuig zijn bepalend. De hoogte van jouw premie is voor iedereen weer uniek. Verzekeringen vergelijken is zo gepiept. Voer onder andere aantal kilometers per jaar, gewenste dekking, schadevrije jaren in, en je vergelijkt direct alle grote verzekeraars.

Zoek alle Mazda 121 verzekeringen en vind de goedkoopste In luttele minuten een voordelige autoverzekering voor jouw 121 afsluiten!