Autoverzekering Suzuki Alto Vind de verzekeraar die bij jou pastOnline de goedkoopste autoverzekering voor jouw Suzuki Alto vergelijken en afsluiten? Tegenwoordig zijn er tientallen verzekeraars. Gerespecteerde organisaties zijn bijv. InShared en uiteraard ook ING Bank. Vergelijk alle verzekeraars snel en probleemloos via internet. Op die manier bezuinig je vele euro’s. Hoe sluit ik ‘m af, de goedkoopste verzekering voor mijn Alto ? Het premiebedrag hangt af van bijvoorbeeld de gewenste dekking, de aanschafwaarde maar ook jouw woonplaats. Bovenaan de pagina moet je jouw gegevens invullen. Je vindt dan binnen een paar minuten de meest goedkope autoverzekeraar voor jouw Suzuki Alto! Goed om te weten: wij geven geen advies. Door middel van de vergelijker kun je zelfstandig – uitgaande van jouw situatie – een verzekeraar uitzoeken. Je kunt sorteren op bijvoorbeeld prijs of beoordeling.Je leest hier ook alles over Autoverzekering Lancia Voyager.

Alle toonaangevende aanbieders

Toonaangevende aanbieders snel & eenvoudig vergelijken.

Snel overstappen

Vind een nieuwe autoverzekering in slechts korte tijd.

Vergelijken = geld besparen

Bereken voor jou de voordeligste verzekering, en bespaar vele euro’s per jaar.

Veelgestelde vragen over het verzekeren van de Suzuki Alto Meer weten over overstappen? Bekijk dan direct de veelgestelde vragen.

Hoe werkt het opzeggen van mijn verzekering?

Ga je overstappen? Zeg dan altijd je eigen auto-polis op. Ook nieuwsgierig wanneer dit precies kan? Er zijn een drietal omstandigheden:

1. Einde contracttermijn
Veelal sluit je de verzekering af voor 1 jaar. Daarna kun je het ontbinden. Let wel eventjes op de opzegtermijn. Gewoonlijk een maand. Raadpleeg altijd even het polisblad.

2. Bij de verkoop van je auto
Verkoop jij de Suzuki Alto? dan beëindigt de overeenkomst. Dit wordt in gang gezet op de dag van overschrijven. Vergeet niet: je vrijwaringsbewijs is erg belangrijk. Dikwijls vraagt de verzekeraar hier naar.

3. Als de verzekeraar het contract inhoudelijk wijzigt
Is je actuele verzekering onderhevig aan veranderingen? Wordt de maandpremie verhoogd? Of zijn de voorwaarden op negatieve wijze aangepast? Ook dan mag je opzeggen. Zodra een wijziging wordt gecommuniceerd kun je een maand lang opzeggen. In de algemene voorwaarden staat dit vaak beschreven.

Kies ik voor WA, WA+ of All Risk?

Er bestaan 3 verschillende categorieënwaarborg types voor de Suzuki Alto. Wettelijk aansprakelijkheid, beperkt casco of volledig casco. Ieder met zijn eigen voorwaarden

1. WA-dekking
Een gebruikte Alto verzekeren met een WA polis? Dan is alleen schade aan anderen verzekerd. Betrokken bij een ongeval? Dan betaalt jouw verzekeraar kosten die de tegenpartij door jouw toedoen heeft.

2. De WA-plus verzekering (beperkt)
Bij WA + heb je veel meer claim mogelijkheden. Hier kun je ook terecht bij schade na blikseminslag, schade door botsing met dieren, een sterretje in je voorruit. Gangbaar bij auto’s van 6-10 jaar oud.

3. WA + volledig casco (all risk)
Wil je alle risico’s volledig afdekken? Sluit dan een all-risk verzekering af voor jouw Suzuki Alto. Dit wordt ook wel WA + volledig casco genoemd. Het is de meest uitgebreide dekking. Ook wanneer je een aanrijding zelf veroorzaakt hebt. Een gebruikelijke dekking bij de nieuwere auto’s.

Auto’s van 0 – 5 jaar WA+ volledig casco (all-risk)
Auto van 6 – 10 jaar Een beperkt casco WA polis
Auto’s van 10 jaar of ouder De instap WA

Uit welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

Heb je de beperkte of volledige casco gekozen? Dan zijn er een aantal aanvullende modules voor de Suzuki Alto. Lees verder voor meer informatie over deze extra’s:

1. Aanvullende inzittendenverzekeringen
Binnen deze module heb je 2 smaken. Ongevallen-inzittendenverzekering (OIV): De verzekering keert een vast bedrag uit, ongeacht wie schuldig is. De 2e optie is schadeverzekering voor inzittenden: dekt schade aan jou en de passagiers + spullen in de auto.

2. Rechtsbijstandverzekeringen
Dankzij de rechtsbijstand aanvullende dekking sta je sterk in (juridische) geschillen n.a.v. een aanrijding / botsing. Juridische hulp is doorgaans erg duur, en hiermee voorkom je hoge kosten.

3. No-claim korting
Selecteer jij de no-claimbeschermer? Het is het overwegen waard: Je kunt dan per jaar een schade claimen, zonder dat je premie omhoog gaat. Belangrijk: er vind in een correctie in schadevrije jaren plaats.

4. Pechhulp module
Sta je met pech langs de weg? Met de pechhulp module sta je nooit alleen. Je auto wordt ter plekke gerepareerd, of je krijgt tot 3 dagen vervangend vervoer. Voor veel mensen is dat erg fijn.

Hoe wordt de Bonus/Malus-regeling toegepast?

Hoe langer zonder schade, des te minder premie moet je betalen. Zo werkt de bonus-malus ladder: Een jaar zonder schade gereden? De premie kan dan positief worden gecorrigeerd. No-claimkorting is de term die daarbij hoort. Wel schade aan de auto? Dan zul je een trede dalen op de ladder, wat resulteert in een hogere premie.

 • Goed onthouden: De voorwaarden van de bonus/malus-regeling verschillen nogal per autoverzekering.
 • Een schadevrij jaar is een trede omlaag. Je kan bij een ongeluk echter zo 5 treden omhoog gaan.
 • Ben je echter niet zelf verantwoordelijk voor het ongeluk? Dan daal je niet op de ladder.
 • Claim je vaak schade? Dan begeef je je in een zogeheten malus-rang, en betaal je meer premie.
 • Neem dit in acht: Het maakt niet uit hoe groot de schade is, normaal daal je een treetje.

Wat kost de verzekering van mijn Alto ?

Het maandbedrag voor de Suzuki Alto wijkt erg af per assuradeur. Weten hoe het maandbedrag tot stand komt? Hierna benoemen wij de meest invloedrijke onderdelen.

 • De plaats waar jij woont (8903IC)
 • soort beveiliging op je auto
 • Hoeveel km’s je ongeveer per jaar rijdt
 • De geboortedatum van de bestuurder
 • De gewenste dekking
 • Hoeveel jaren je zonder schade gereden hebt
 • Cataloguswaarde van het voertuig
 • Type gebruik: Business of privé

Verzekeraars vergelijken; welke spelers doen mee?

Door het gebruik van onze tool vergelijk je enkele toonaangevende autoverzekeringen. Denk aan Bruns ten Brink, Ditzo en VVS. We bekijken slechts autoverzekeringen die recentelijk nog een premie update hebben gegeven. Let op: de vergelijking is geen advies. We plaatsen alleen alle verzekeraars in een opsomming.

Alle benodigde velden ingevuld? Dan kun je de aanbieders voor Suzuki filteren op maandpremie of prijs/kwaliteitverhouding. Op basis van eigen inzicht kun je een keuze maken. Belangrijk: controleer altijd de polisvoorwaarden van de aangaande autoverzekeraar. Die gegevens zijn eigenlijk altijd 100% correct. Op autoverzekeringregelen.nl vind je wel info over o.a. WA-verzekering SNS.

autoverzekering Suzuki Alto


Goedkoopste autoverzekering voor Suzuki Alto afsluiten

Over het algemeen wil men altijd een goedkope verzekering voor de Suzuki Alto. Hoe sluit ik de beste verzekering af? Dat doe je aan de hand van de volgende stappen.

1. Nummerbord invullen (n.b. 04-ZPB-4).
2. Wie rijdt er de meeste kilometers met het object?
3. Geef je adresgegevens (postcode) en leeftijd in (22-11-1975).
4. Selecteer het aantal schadevrije jaren.
5. Hoeveel km’s je ongeveer per jaar rijdt.
6. Kies het type dekking voor Suzuki.
7. Filter de verzekeraars op prijs en jij bent klaar om het contract te starten.

anwb verzekering

ANWB

Persoonlijke feedback op rijstijl
Unieke schadehulp
Binnen 10 minuten claimen

ditzo verzekering

Ditzo

Werkt met WhatsApp
4 extra zekerheden
Simpele website / account

interpolis verzekering

Interpolis

24/7 schade melden
Speciale AutoModus App
Snel online afsluiten

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Uitstekend bereikbaar
Snel online premie berekenen
Eenvoudig contract / polis

inshared verzekering

Inshared

Transparante verzekeraar
Initiatief van achmea
Wa, WA+ of Allrisk

klaverblad verzekering

Klaverblad

Een royale verzekeringVeel vrijheid en keuzes
Simpele website / account

allsecur verzekering

Allsecur

Dagelijks opzeggen
Unieke extra dekkingen
Voor jong en oud geschikt

fbto verzekering

FBTO

Schade melden via WhatsApp
Elke maand aanpasbaar
Simpel over te sluiten

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

2 jaar nieuwwaarde terug
Verkeersschadeverzekering
Hulp bij overstappen

reaal verzekering

Reaal

Hulp bij schade afhandelen
Pechhulp Route Mobiel
Hulp en ondersteuning

unive verzekering

Univé

Unieke Univé Pechhulp
WA, WA+ of All Risk
Hulp bij het afsluiten

ohra verzekering

OHRA

Korting via je werkgever
Hoge no-claim kortingen
Verschillende opties


Goedkoopste premie van de Suzuki Alto berekenen

Welke kosten komen er kijken voor de verzekering van mijn Alto ? Hiervoor worden veel variabelen gebruikt. Een vrij cruciale variabele is het jaartal van geboorte. Jongeren van 21 jaar hebben te dealen met een hoger tarief dan oudere mensen, die veel no-claim korting hebben opgebouwd. Ook ligt de premie wat hoger bij een sjieke Suzuki Alto. Verzekeraars houden ook rekening met bijv. woonplaats (5125BC). De premie in Haarlem wijkt vermoedelijk af van een Autoverzekering Venray. Ook het aantal kilometers (tot en met 7500) en zelfs de kleur van je auto hebben invloed. De maandpremie is dus een vrij ingewikkelde som. Je kunt nu online razendsnel zelf vergelijken. Geef direct postcode, eventuele accessoires, aantal kilometers per jaar in, en je weet het in 2 minuten.

Check de Suzuki Alto verzekeringen en sluit online af Binnen no-time een goedkope autoverzekering voor jouw Alto afsluiten!