Autoverzekering Volvo 240 Autoverzekeringen vergelijken in 2 minutenOnline de goedkoopste autoverzekering voor jouw Volvo 240 afsluiten? Op dit moment zijn er tientallen verzekeraars. Populaire aanbieders zijn Avéro Achmea en niet te vergeten Turien & Co. Vergelijk de bekende autoverzekeraars vlot en zonder moeite via internet. En dat voel je in je portemonnee. Hoe sluit ik ‘m af, de goedkoopste verzekering voor mijn 240 ? De maandelijkse premie wordt bepaald door bijvoorbeeld aantal opgebouwde jaren zonder schade, de aanschafwaarde plus de hoofdgebruiker. Bovenaan de pagina moet je jouw gegevens invullen. Je bekijkt dan in een paar seconden de goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Volvo 240! Let op: wij geven geen advies. Door middel van de vergelijker kun je zelfstandig – op basis van jouw gegevens – een verzekeraar uitzoeken. Je kunt sorteren op bijvoorbeeld prijs of beoordeling.Je vindt hier ook info over Autoverzekering Mercedes-Benz E 220.

De beste autoverzekeraars

Toonaangevende aanbieders snel & eenvoudig vergelijken.

Rap overstappen

Check de goedkoopste verzekeraar met een paar klikken.

Vergelijken bespaart geld

Zoek naar een betaalbare verzekering, en stap over van jouw hogere tarief.

Praktische informatie over het verzekeren van de Volvo 240 Heb jij nog vragen over jouw nieuwe verzekering? Hieronder lees je antwoorden op diverse vragen.

Mijn huidige verzekering opzeggen, hoe werkt dat?

Ga je overstappen? Dan wordt het tijd om de verzekeringspolis te beëindigen. Benieuwd wanneer dat een optie is? Er zijn een drietal omstandigheden:

1. Op het einde van contracttermijn
In het algemeen sluit je de verzekering af voor 1 jaar. Hierna kun je er vanaf. De opzegtermijn moet je niet vergeten. Veelal is dat een maand. Bekijk daarvoor je polisblad / voorwaarden.

2. Verkoop van de auto
Neem je afstand van jouw Volvo 240? De overeenkomst wordt ontbonden. Dit proces wordt gestart na de kenteken overschrijving. Let op: het vrijwaringsbewijs moet je niet kwijtraken. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Wanneer de premie omhoog gaat
Wordt jouw verzekering (en de voorwaarden) aangepast? Wordt de premie verhoogd? Of is jouw polis op een andere manier negatief veranderd? Dan mag je het contract ontbinden. Zodra een wijziging wordt gecommuniceerd wordt je geacht dit binnen korte tijd te doen. Ook hier geldt: check de actuele voorwaarden.

WA of All Risk?

Wij distantiëren drie ordes van autoverzekeringen voor jouw eigen Volvo 240. Volledige All-risk of juist alleen WA of WA plus / beperkt casco. Hoe verhouden deze precies?

1. WA
Een nieuwe 240 verzekeren met alleen WA dekking? Je bent dan enkel verzekerd voor schade bij de ander. Maak je onverhoopt een ongelukje? De verzekering regelt dan schade die de andere partij heeft ondervonden.

2. WA-plus verzekering (beperkt casco)
Deze variant dekt meer dan standaard WA. Je hebt doorgaans recht op een vergoeding bij schade door storm, schade aan derden, explosie-schade. Gangbaar bij auto’s van 6-10 jaar oud.

3. All Risk (WA volledige casco)
Wil je nergens over hoeven na te denken? In dat geval ga je voor de all risk verzekering voor de Volvo 240. Dit wordt ook wel WA + volledig casco genoemd. Dit is vaak het meest complete pakket. Dus ook door schade door vandalisme. Een gebruikelijke dekking bij de nieuwere auto’s.

Goede auto van 0 – 5 jaar All-risk autoverzekering (WA volledig casco)
Goede auto’s van 6 – 10 jaar Beperkt Casco verzekering (WA+)
Verouderde van 10 jaar of ouder De (verplichte) WA

Kan ik uitbreiden met aanvullende dekkingen?

Heb jij de voorkeur voor WA of WA plus? Dan bieden de polissen vaak nog aanvullende dekkingen voor Volvo 240. Alles over deze extra modules lees je hieronder:

1. Extra Inzittendenverzekering
Er zijn twee aspecten die daarbij van belang zijn. De ongevallenverzekering voor inzittenden (OI): keert een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. De 2e optie is schadeverzekering voor inzittenden: dekt o.a. letselschade en zaakschade aan jou en inzittenden.

2. De Rechtsbijstandverzekering
Met behulp van de aanvullende verzekering voor rechtsbijstand staat er dagelijks een team juridische experts klaar. Juridische hulp is doorgaans erg duur, en hiermee voorkom je hoge kosten.

3. Korting op No-claim
Selecteer jij de no-claimbeschermer? Niet gek: Per jaar max. 1 keer schade claimen, zonder dat je premie omhoog gaat. Feit: dit gaat wel ten koste van je schadevrije jaren.

4. Pechhulp
Sta je met pech langs de weg? Via de pechhulp module heb je altijd hulp. Binnen 30 minuten hulp op locatie (reparatie), of je krijgt tot 3 dagen vervangend vervoer. In veel situatie is dat een uitkomst.

Hoe wordt de Bonus/Malus-regeling toegepast?

Hoe geringer het aantal schades, hoe lager je premie. Het bonus-malus ladder fenomeen betekent: Geen claims voor schade ingediend het laatste jaar? Dan wordt je beloond met een korting op de premie. In de volksmond heet dit ook wel no-claimkorting. Wel schade aan de auto? Dan gaat jouw positie op de ladder naar beneden, wat betekent dat de premie kan stijgen.

 • Belangrijk: De regels van de bonus/malus-regeling wisselen nogal eens per verzekering.
 • 12 maanden zonder schade gereden? Dan ga je omlaag. Schade rijden betekent vaak 5 treden omhoog
 • Lag het schade probleem niet aan jouw verantwoordelijkheid? Dan blijft je positie op de ladder hetzelfde.
 • Claim je vaak schade? Dan bevind je je in de malus-situatie, en gaat de maandelijkse premie wat omhoog.
 • Let op: Ook als je een relatief kleine schade claimt, zul jij plekken op de ladder zakken.

Welke kosten spelen een rol bij een verzekering voor een 240 ?

De premie voor de Volvo 240 wisselt nogal eens per verzekeraar. Maar hoe komt deze premie nu tot stand? Hieronder vind je de belangrijkste elementen.

 • de postcode van de regelmatige bestuurder (4201IG)
 • Eigenschappen van het te verzekeren object
 • Hoeveel km’s je ongeveer per jaar rijdt
 • Leeftijd (tot 25 jaar betaal je vaak meer)
 • De basisdekking van de auto
 • Eventuele schadevrije jaren
 • Cataloguswaarde van het voertuig
 • Hoe je de auto gebruikt: Bijv. zakelijk of particulier

Hoe werkt dat verzekeringen vergelijken precies?

Via deze website vergelijk je een aantal erkende autoverzekeraars. Denk aan Allianz, Reaal of Voogd en Voogd. We onderzoeken uitsluitend organisaties waarvan de meest recente premies bekend zijn.Van belang: wij geven geen advies. Wij zetten enkel de verzekeraars op een rijtje.

De gevraagde gegevens ingevuld? Jij kan alle verzekeraars voor Volvo rangschikken op goedkoopste en/of prijs-kwaliteit. Hierna kun je (vrijblijvend) doorklikken naar een verzekeraar. Check altijd de voorwaarden van de betrokken autoverzekering. Die gegevens zijn eigenlijk altijd 100% correct. Via deze site kun je wel meer te weten komen over bijvoorbeeld Online premie berekenen nowGo.

autoverzekering Volvo 240


Goedkoopste autoverzekering voor Volvo 240 afsluiten

Niemand wil teveel betalen voor het verzekeren van de Volvo 240. Hoe ben ik verzekerd van de laagste prijs? Doorloop dan het volgende stappenplan.

1. Voer jouw kenteken in (n.b. 6-TVK-65).
2. Wie zit er doorgaans achter het stuur?
3. Geef je adresgegevens (postcode) en leeftijd in (16-08-1983).
4. Heb je schadevrije jaren, zo ja hoeveel?
5. De geschatte kilometrage per jaar.
6. Selecteer een (basis) dekking + aanvullende dekking voor Volvo.
7. Rangschik de uitkomst op prijs en jij bent klaar om het contract te starten.

anwb verzekering

ANWB

Geen eigen risico
Interessante ledenkorting
Hulp en ondersteuning

ditzo verzekering

Ditzo

Scherpe premies
Goede rechtsbijstand
Online schade melden

interpolis verzekering

Interpolis

Via Rabo Bankieren App
Handige tips & tricks
14 dagen bedenktijd

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Handige WhatsApp-service
Snel online premie berekenen
Gemakkelijk opzeggen

inshared verzekering

Inshared

Unieke Inshared Jaarbeloning
Initiatief van achmea
Snel online afsluiten

klaverblad verzekering

Klaverblad

Geen administratiekosten
Geen poliskosten
Hoge klantbeoordeling

allsecur verzekering

Allsecur

Thuisbrengservice
Winnaar van vele prijzen
Geld snel op je rekening

fbto verzekering

FBTO

Samenstellen zoals jij dat wil
Simpele verzekeringskaarten
Aanpassen & upgraden

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

2 jaar nieuwwaarde bij allrisk
Hulp bij mechanisch defect
14 dagen bedenktijd

reaal verzekering

Reaal

Heldere producten
WA , WA+ & Volledig Casco
14 dagen bedenktijd

unive verzekering

Univé

Schadeherstelbedrijf kiezen
WA, WA+ of All Risk
Schade melden via internet

ohra verzekering

OHRA

Met 5 extra dekkingen
Gebruiksvriendelijke App
Aanvullende modules


Online premie van mijn Volvo 240 berekenen

Welke kosten komen er kijken voor de verzekering van mijn 240 ? Dat is natuurlijk niet heel eenvoudig te zeggen. Een welbekende variabele is geboortedatum. 20-jarigen betalen normaal vaak meer dan de mensen van 27 of ouder, die laag staan op de bonus / malus ladder. Ook zijn de kosten wat meer bij een sjieke Volvo 240. Verzekeraars bekijken daarnaast bijvoorbeeld woongebied (1752IE). Het tarief in Echt kan compleet anders zijn dan voor een Autoverzekering Zeewolde. Ook het aantal kilometers (20.001 tot 25.000) en aard van het gebruik (privé of zakelijk) zijn bekende factoren. Het bedrag per maand is dus erg persoonlijk. Bereken nu zelf jouw premie. Voer hierboven aantal kilometers per jaar, huisnummer, geboortedatum in, en vergelijk de meest populaire verzekeraars.

Bekijk alle Volvo 240 verzekeringen en stap over Binnen een paar minuten een autoverzekering voor jouw 240 afsluiten!