Autoverzekering Fiat Brava Kies de verzekering die bij jou pastDe meest goedkope autoverzekering voor jouw Fiat Brava afsluiten, via internet? Momenteel zijn er tientallen verzekeraars. Erkende verzekeraars zijn bijvoorbeeld Bovag en OHRA. Vergelijk ze nu snel en probleemloos via autoverzekeringregelen.nl. Op die manier bezuinig je vele euro’s. Wat is nu de goedkoopste verzekering voor mijn Brava? De maandelijkse premie wordt bepaald door bijvoorbeeld schadehistorie, gebruik van de auto en jouw woonplaats. Vul alle velden hierboven in en ga verder. Je vindt dan in een paar seconden de aller-goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Fiat Brava! Vrijblijvend: wij geven op deze website geen adviezen. Met de vergelijkingsmodule kun je – met de door jouw ingevoerde data – een verzekeraar uitzoeken. Je kunt de uitkomst rangschikken op prijs. Zie ook onze informatie over Autoverzekering SsangYong Korando.

De beste autoverzekeraars

Alle populaire verzekeringen onder elkaar.

Direct overstappen

Vind een nieuwe autoverzekering met een paar klikken.

Vergelijken loont

Kies de meest voordelige verzekeraar, en stap over van jouw hogere tarief.

Praktische informatie over het verzekeren van de Fiat Brava Zoek je aanvullende informatie? Neem dan de FAQ door die hieronder te vinden is.

Mijn huidige verzekering opzeggen, hoe werkt dat?

Overstappen naar een nieuwe aanbieder? Dan beëindig je eerst de huidige polis. Ook nieuwsgierig wanneer dit precies kan? Doorgaans zijn er 3 geschikte momenten:

1. Einde contracttermijn
Normaliter sluit je de verzekering af voor 1 jaar. Vanaf dat moment is overstappen mogelijk. Je hebt wel te maken met een opzegtermijn. Gemiddeld genomen is dit één maand. Tijdens het afsluiten ben je daarmee akkoord gegaan.

2. Verkoop van de auto
Verkoop jij jouw Fiat Brava? Dan wordt de polis stopgezet. Dit gebeurt op moment van kenteken overschrijving. Tip: het vrijwaringsbewijs moet je niet kwijtraken. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Wanneer de premie omhoog gaat
Is je actuele verzekering onderhevig aan veranderingen? Is de premie naar een hoger niveau gebracht? Of zijn de voorwaarden op negatieve wijze aangepast? Ook dan mag je opzeggen. Zodra een wijziging wordt gecommuniceerd wordt je geacht dit binnen korte tijd te doen. Zie hiervoor ook altijd jouw polisvoorwaarden.

Kies ik voor WA, WA+ of All Risk?

We onderscheiden drie categorieënwaarborg types voor jouw vertrouwde Fiat Brava. All Risk, de basis WA en de WA PLUS (beperkt casco). Elke weer met zijn eigen kenmerken

1. WA-dekking
Jouw Brava verzekeren d.m.v. een wettelijke aansprakelijkheids polis? De schade aan andere voertuigen is dan verzekerd. Een ongeluk ontstaan door jouw schuld? De verzekering regelt dan schade verwijtbaar aan jouw bij de tegenpartij.

2. WA + beperkt casco
Bij WA + heb je veel meer claim mogelijkheden. Je kunt een claim indienen voor brandschade, schade na blikseminslag, schade door botsing met dieren. Een aardig compleet pakket dus.

3. WA + volledig casco (all risk)
Wil jij geen enkel risico lopen? Kies van natuurlijk All-risk voor Fiat Brava. Een andere naam is WA volledig casco. Het is de meest uitgebreide dekking. Dus ook schade ten gevolge van een technisch mankement. Dit wordt veel gebruikt voor jonge auto’s (tot 5 jaar).

Auto van 0 – 5 jaar WA + volledig casco (Allrisk verzekering)
Goede auto’s van 6 – 10 jaar Beperkt Casco verzekering (WA+)
Auto ouder dan 10 jaar De (verplichte) WA

Uit welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

Heb je een van de basisdekkingen gekozen? Je kunt jouw verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen voor de Fiat Brava. Alles over deze extra modules lees je hieronder:

1. Aanvullende inzittendenverzekeringen
We onderscheiden twee verschillende opties. Ongevallen-inzittendenverzekering: Alle inzittenden zijn verzekerd van een vast bedrag bij blijvende invaliditeit of overlijden. Er is ook een schadeverzekering voor inzittenden: dekt de schade aan en van inzittenden.

2. Extra Rechtsbijstandverzekering
Door middel van rechtsbijstand aanvullende dekking ben je zeker van juridische hulp als je schade hebt. Dit kan uitkomst bieden bij een eventuele rechtszaak.

3. Bescherm je No-claim
Sluit je de No-claimbeschermer af? Handig: Ieder kalenderjaar één keer schade verhalen, zonder dat het invloed heeft op je maandpremie. Neem dit in acht: het kost je wel schadevrije jaren in je account.

4. Pechhulp
De kans op pech is best groot. Met de pechhulp module sta je nooit alleen. Reparatie vindt doorgaans binnen 24 uur plaats, je komt koste wat het kost thuis (vervangend vervoer). Dat geeft een prettig gevoel!

Hoe wordt de Bonus/Malus-regeling toegepast?

Hoe minder schade je hebt, des te meer korting op je autoverzekering. Zo werkt de bonus-malus ladder: Geen claims voor schade ingediend het laatste jaar? Dan wordt je beloond met een korting op de premie. Vaak bedoelen we hiermee de no-claimkorting. Claim je schade? Je positie op de ladder daalt dan, wat resulteert in een hogere premie.

 • Goed onthouden: De voorwaarden van de bonus/malus-regeling variëren erg per aanbieder.
 • Claim je 12 maanden geen schade? Dan daal je. Bij een claim kan je helaas zo 5 stappen naar boven gaan.
 • Is het ongeluk niet door jouw toedoen ontstaan? Dan blijft je positie op de ladder hetzelfde.
 • Claim jij regelmatig een schade bij je verzekeraar? Dat betekent een malus-situatie, en betaal je extra toeslag.
 • Belangrijk: Bij elke schade, groot of klein, zul jij plekken op de ladder zakken.

Wat is de maandelijkse premie van de verzekering van mijn Brava?

De actuele premie voor de Fiat Brava wijkt erg af per autoverzekering. Uit welke aspecten is het maandbedrag opgebouwd? Hierna benoemen wij de meest invloedrijke variabelen.

 • Je postcode / regio (2933LF)
 • Het merk en type van de auto
 • Het verwachte aantal kilometers per jaar
 • Jouw leeftijd als verzekeringnemer
 • De mate van (uitgebreide) dekking
 • Hoeveel jaren je zonder schade gereden hebt
 • De dagwaarde van de auto
 • Aard van het gebruik: Bijv. zakelijk of particulier

Hoe werkt dat verzekeringen vergelijken precies?

Door het gebruik van onze tool vergelijk je de meest populaire organisaties. O.a. Bovag, InShared maar ook Turien & Co. We bekijken slechts aanbieders waarvan de actuele voorwaarden openbaar zijn. Belangrijk: dit is geen advies. We publiceren echter alleen de premie prijzen in een overzicht.

Alle benodigde velden ingevuld? Jij kan alle verzekeraars voor Fiat filteren op maandpremie of prijs/kwaliteitverhouding. Hierna kun je (vrijblijvend) doorklikken naar een verzekeraar. Verifieer altijd zelf de geldende voorwaarden van de organisatie. Dit is de basis van elke verzekering. Op autoverzekeringregelen.nl vind je wel info over o.a. Auto verzekeren bij Inshared.

autoverzekering Fiat Brava


Goedkoopste autoverzekering voor Fiat Brava afsluiten

Jij wil natuurlijk niet teveel betalen voor de verzekering van jouw Fiat Brava. Hoe ben ik verzekerd van de laagste prijs? Volg ons handige 7-stappenplan.

1. Kenteken invoeren (n.b. PK-191-K).
2. Wie rijdt er de meeste kilometers met het object?
3. Ook geboortedatum en adres + postcode wordt gevraagd (28-10-1988).
4. Heb je schadevrije jaren, zo ja hoeveel?
5. Kies het geschatte aantal km’s per jaar.
6. Kies je (aanvullende) dekking voor Fiat.
7. Rangschik de uitkomst op prijs en regel alles direct online.

anwb verzekering

ANWB

Eerste jaar extra ledenkorting
Unieke schadehulp
Jaarlijks opzegbaar

ditzo verzekering

Ditzo

Tot 75% korting
Binnen 2 minuten afsluiten
Hulp bij overstappen

interpolis verzekering

Interpolis

Voertuighulp mogelijk
Veilige AutoModus
Met aanvullende modules

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Gratis vervangend vervoer
4 jaar FOCWA-garantie
Goede telefonische service

inshared verzekering

Inshared

Snel groeiende verzekeraar
Voor het hele gezin
Simpel over te sluiten

klaverblad verzekering

Klaverblad

Altijd 14-dagen bedenktijd
Dag en nacht contact
Hulp bij het afsluiten

allsecur verzekering

Allsecur

Dagelijks te wijzigen
Score: beoordeeld met 8+
Binnen 10 minuten claimen

fbto verzekering

FBTO

Samenstellen zoals jij dat wil
Pechhulp buitenland
Goede telefonische service

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

2 jaar nieuwwaarde bij allrisk
Interessante pakketkorting
Goede telefonische service

reaal verzekering

Reaal

Telefonische hulplijn
Verhaalsbijstand
Online account

unive verzekering

Univé

Handige Univé App
Veel lokale adviseurs
Aanpassen & upgraden

ohra verzekering

OHRA

Een Delta Lloyd product
Superhandige App
Online account


Online premie van mijn Fiat Brava berekenen

Wat betaal ik per maand voor de verzekering van mijn Brava? Dat is natuurlijk niet heel eenvoudig te zeggen. Een betekenisvolle factor is hoe oud je bent. Jongeren t/m 23 hebben te maken met een hogere premie dan mensen van 28 of ouder, die veel no-claim korting hebben opgebouwd. Ook liggen de kosten doorgaans hoger bij een zware Fiat Brava. Aanbieders kijken ook naar zaken als postcodegebied (7982DH). De maandpremie in Garderen is niet exact hetzelfde als voor een Autoverzekering Goirle. Ook het verwachte aantal kilometers (15.001 – 20.000) en uiteraard de cataloguswaarde van het voertuig tellen mee. De berekening van jouw premie is dus niet zomaar te noemen. Ontdek wat jij kunt besparen. Voer nu je geboortedatum, eventuele accessoires, hoofdbestuurder in, en je vergelijkt direct alle grote verzekeraars.

Vergelijk alle Fiat Brava verzekeringen en start met geld besparen Binnen no-time een goedkope autoverzekering voor jouw Brava afsluiten!