Autoverzekering Utrecht Alle top-verzekeraars op een rijtjeDirect de goedkoopste autoverzekering in Utrecht online afsluiten? Momenteel heb je een ruime keuze. Toonaangevende partijen zijn o.a. AutoWeek en uiteraard ook United Insurance. Vergelijk alle verzekeraars handig en zonder moeite online. En dat voel je in je portemonnee. Hoe kan ik goedkoop mijn auto verzekeren in Utrecht? De assurantiepremie wordt berekend door te kijken naar factoren als soort dekking, type auto plus de hoofdgebruiker. Vul alle velden hierboven in en ga verder. Het systeem zoekt binnen een paar minuten een kwalitatief verzekeringskantoor. Houd er rekening mee dat dit geen advies is. Door middel van de vergelijker kun je op eigen houtje – aan de hand van jouw data – een polis afsluiten. Kies je voor hoogste beoordeling of juist laagste prijs? Je kunt hier ook de premie berekenen van de Autoverzekering Toyota Camry.

Erkende autoverzekeraars

Vergelijk alle lokale verzekeraars.

Vlug overstappen

Check de goedkoopste verzekeraar in slechts korte tijd.

Vergelijken = geld besparen

Speur naar een verzekering met laag tarief, en zeg dag tegen jouw hoge premie.

FAQ: wat moet ik weten over auto verzekeren in Utrecht Zoek je aanvullende informatie? Hieronder vind je meest gestelde vragen.

Mijn huidige verzekering opzeggen, hoe werkt dat?

Wil jij op een nieuwe aanbieder overstappen? Dan beëindig je eerst de huidige polis. Kan ik dat doen wanneer ik wil? Grofweg zijn hiervoor 3 situaties:

1. Op het einde van contracttermijn
Dikwijls heeft een polis een looptijd van 1 jaar. Vanaf dat moment kun je opzeggen. Let wel eventjes op de opzegtermijn. Meestal is dit 1 maand. Raadpleeg altijd even het polisblad.

2. Verkoop van de auto
Verkoop jij jouw auto? Dan beëindigt de overeenkomst. Dit gebeurt op moment van kenteken overschrijving. Goed om te weten: bewaar het vrijwaringsbewijs zorgvuldig. Dit dient als bewijsstuk.

3. Als de verzekeraar het contract inhoudelijk wijzigt
Wordt jouw verzekering (en de voorwaarden) aangepast? Is de premie naar een hoger niveau gebracht? Of wordt de polis voor jou negatief gewijzigd? Ook dan mag je jouw polis beëindigen. Na wijziging van de polis kan je dat binnen een paar weken regelen. In de algemene voorwaarden staat dit vaak beschreven.

Welke soort dekking moet ik kiezen?

Wij differentiëren 3 varianten van verzekeringen om uit te kiezen. Volledige All-risk of juist alleen WA of WA plus / beperkt casco. Maar wat zijn nu exact de verschillen?

1. WA verzekering Utrecht
Verzeker je jouw auto met een WA-dekking? Dan staat de verzekeraar alleen garant voor schade aan anderen. Een botsing met een andere auto? Er vindt dan een vergoeding plaats voor schades van anderen die jij hebt veroorzaakt.

2. WA-plus verzekering Utrecht
Bij WA + heb je veel meer claim mogelijkheden. Zo dekt deze vorm ook een sterretje in je voorruit, schade door storm, tweezijdige schade. Schade aan je eigen auto wordt hier dus ook (deels) gedekt.

3. All-risk autoverzekering Utrecht
Wil je nergens over hoeven na te denken? Dan ben je het beste af met een all-risk verzekering. Een andere naam is WA volledig casco. Je bent dan verzekerd tegen alle soorten schade. Aan jouw eigen auto of die van een ander. Auto’s van 0 tot 5 jaar worden doorgaans allrisk verzekerd.

WA+ volledig casco (all-risk) Nieuwe autos van 0 – 5 jaar
WA-plus verzekering (beperkt casco) Waardevolle auto van 6 – 10 jaar
Basis WA Auto ouder dan 10 jaar

Kan ik uitbreiden met aanvullende dekkingen?

Heb jij de voorkeur voor WA of WA plus? Kies dan optioneel voor een aanvullende autoverzekering Utrecht. Onderstaand geven we hier meer uitleg over:

1. Aanvullende Inzittendenverzekering
We onderscheiden twee verschillende opties. Ongevallen-inzittendenverzekering (OIV): Alle inzittenden zijn verzekerd van een vast bedrag bij blijvende invaliditeit of overlijden. Er is ook een schadeverzekering voor inzittenden: dekt o.a. letselschade en zaakschade aan jou en inzittenden.

2. Rechtsbijstandverzekering toevoegen
Met behulp van de aanvullende verzekering voor rechtsbijstand krijg je hulp van juridische specialisten vergoed. Let op: voorkom dubbele dekking. Misschien ben je al verzekerd.

3. Bescherm je No-claim
Sluit je de No-claimbeschermer af? Slim: Ieder kalenderjaar één keer schade verhalen, zonder dat je premie omhoog gaat. Belangrijk: je polis gaat wel in schadevrije jaren naar beneden.

4. Module pechhulp Utrecht
Heb je pech onderweg met de auto? Altijd ondersteuning met de pechhulp module. Binnen 30 minuten hulp op locatie (reparatie), of de verzekeraar zorgt voor alternatief vervoer. Voor veel mensen is dat erg fijn.

Wat houdt de Bonus/Malus-regeling in?

Hoe langer zonder schade, des te meer korting op je autoverzekering. Het bonus-malus ladder fenomeen betekent: Geen claims voor schade ingediend het laatste jaar? Dan schiet je maandpremie omlaag. Dit principe noemen we ook wel no-claimkorting Utrecht. Wel een schade geclaimd bij je verzekeraar? Je positie op de ladder daalt dan, wat resulteert in een hogere premie.

 • Let op: De spelregels van de bonus/malus ladder variëren erg per autoverzekering.
 • 365 dagen zonder claim betekent een tree naar beneden. 5 treden omhoog is doorgaans normaal bij schade.
 • Is het ongeluk niet door jouw toedoen ontstaan? Dan ga je niet naar beneden.
 • Maak je vaak aanspraak bij de verzekeraar na schade? Dat betekent een malus-situatie, wat kan resulteren in een stijgende premie.
 • Interessant: Het maakt niet uit hoe groot de schade is, normaal val je terug op de bonus/malus ladder.

Een overzicht van de kosten autoverzekering Utrecht?

De premie in Utrecht verschilt nogal per assuradeur. Welke factoren spelen een rol in het maandbedrag? De opsomming hierna bevat de meest invloedrijke onderdelen.

 • Jouw woongebied (7892GJ)
 • De gegevens van jouw voertuig
 • De verwachte kilometrage
 • Jouw leeftijd als verzekeringnemer
 • Het soort dekking (WA, WA+, All-risk)
 • Jouw schadeverleden
 • De auto dagwaarde (of catalogus prijs)
 • Hoe je de auto gebruikt: Bijv. zakelijk of particulier

Hoe werkt dat verzekeringen vergelijken precies?

Via de vergelijker vergelijk je de meest populaire verzekeraars. Onder andere Delta Lloyd, Roxo en Univé. We onderzoeken uitsluitend assuradeurs die recentelijk nog een premie update hebben gegeven. Belangrijk: wij geven geen advies. Wij helpen met het vergelijken van de beschikbare verzekeraars.

Heb je alle details ingevuld? Jij kan alle verzekeraars voor Utrecht verzekeringen rangeren op maandpremie of prijs/kwaliteitverhouding. Hierna kun je (vrijblijvend) doorklikken naar een verzekeraar. Verifieer altijd zelf de geldende voorwaarden van de aangaande verzekering. Die gegevens zijn eigenlijk altijd 100% correct. Wij proberen wel actuele info te verzamelen omtrent bijv. Autoverzekering De Nationale.

autoverzekering Utrecht


Goedkoopste autoverzekering in Utrecht afsluiten

Je wil nooit meer betalen dan nodig voor de ‘voordeligste autoverzekering Utrecht. Ik wil de goedkoopste verzekeraar, hoe vind ik die? Bekijk de onderstaande 7 stappen.

1. Vul het kenteken in (bijv. 5-STX-98).
2. Selecteer wie de hoofdbestuurder is.
3. Geef je adresgegevens (postcode) en leeftijd in (14-06-1986).
4. Hoeveel schadevrije jaren heb je?
5. Geschatte kilometrage.
6. Maak een keuze uit de beschikbare dekking types voor .
7. Orden de goedkoopste autoverzekeraar uit Utrecht op laagste prijs en ga direct verder met bestellen.

anwb verzekering

ANWB

Gratis vervangende auto
Dag en nacht hulp van centrale
Verschillende opties

ditzo verzekering

Ditzo

Tot 75% korting
Pechhulpdekking
Wa, WA+ of Allrisk

interpolis verzekering

Interpolis

24/7 schade melden
Ruime keuze uit garages
Schade melden via internet

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

WA, WA+ & All Risk
Snel online premie berekenen
Eenvoudige procedures

inshared verzekering

Inshared

Tot 80% no-claim korting
Gemiddeld een 8 op service
Helder polisblad

klaverblad verzekering

Klaverblad

Geen administratiekosten
Dag en nacht contact
Goede telefonische service

allsecur verzekering

Allsecur

Altijd telefonisch bereikbaar
Winnaar Web Service Scan
Schade melden via internet

fbto verzekering

FBTO

24/7 FBTO Alarmcentrale
Ook ruitschade gedekt
Snel claims indienen

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

2 jaar nieuwwaarde terug
Hulp bij mechanisch defect
Eenvoudig contract / polis

reaal verzekering

Reaal

Persoonlijk aanspreekpunt
Pechhulp Route Mobiel
Online schade melden

unive verzekering

Univé

Tot 80% no-claimkorting
Ook accessoires
Eenvoudig uitbreiden

ohra verzekering

OHRA

Samenstellen zoals jij dat wil
Eigen risico kiezen
Simpele website / account


Eenvoudig verzekeringspremie in Utrecht vergelijken voor alle auto’s

Hoe hoog is de premie bij een autoverzekeringsmaatschappij Utrecht? Daarbij komen een heleboel aspecten kijken. Een invloedrijk aspect is leeftijd. Jongeren van 21 jaar betalen normaal vaak meer dan de mensen van 28 of ouder, die laag staan op de bonus / malus ladder. Ook ligt de premie wat hoger bij een recent gekochte auto uit Utrecht. Verzekeringen bekijken daarnaast jouw woonplaats (5937FK). De hoogte van de polis in Ossendrecht is anders dan een Autoverzekering Aalten. Ook het geschatte aantal km’s (15.001 tot 20.000) en het type voertuig zijn bekende factoren. Het tarief is voor elke bestuurder weer anders. Bereken nu zelf jouw premie. Vul onder andere kenteken, geboortedatum, aantal kilometers per jaar in, en je vindt razendsnel de goedkoopste verzekering.

Bekijk alle verzekeraars in Utrecht en stap over In 2 minuten een nieuwe voordelige autoverzekering afsluiten!