Autoverzekering Alfa Romeo 147 Vind de verzekeraar die bij jou pastEen goedkope autoverzekering voor jouw Alfa Romeo 147 vinden en afsluiten? Momenteel zijn er tientallen verzekeraars. Bekende voorbeelden zijn Promovendum en natuurlijk nowGo. Vergelijk de beschikbare assuradeurs vlug en eenvoudig online. En dat scheelt je al gauw tientallen euro’s. Hoe vind je de goedkoopste verzekering voor jouw 147? De assurantiepremie wordt bepaald door bijvoorbeeld aantal opgebouwde jaren zonder schade, de cataloguswaarde en bijvoorbeeld de hoofdgebruiker. Vul hierboven de gegevens in. Je bekijkt dan in minder dan 1 minuut de goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Alfa Romeo 147! Belangrijk: dit is geen advies. D.m.v. de vergelijkers heb je de mogelijkheid om – op basis van jouw gegevens – een aanbieder kiezen. Je kunt sorteren op bijvoorbeeld prijs of beoordeling.Zie ook onze informatie over Autoverzekering Mercedes-Benz V 220.

De beste autoverzekeraars

Alle populaire verzekeringen onder elkaar.

Nu oversluiten

Vind een nieuwe autoverzekering zonder veel moeite.

Vergelijken bespaart geld

Zoek naar een betaalbare verzekering, en betaal lage prijzen per maand.

Alles wat je wilt weten over het verzekeren van de Alfa Romeo 147 Zoek je aanvullende informatie? Hieronder vind je meest gestelde vragen.

Mijn huidige verzekering opzeggen, hoe werkt dat?

Wil je overstappen? Dan wordt het tijd om de verzekeringspolis te beëindigen. Wanneer kan dat? Er zijn een drietal omstandigheden:

1. Als het contract ten einde loopt
Vaak heeft een polis een looptijd van 1 jaar. Na het eerste jaar kun je opzeggen. Je hebt wel te maken met een opzegtermijn. Meestal is dit 1 maand. Bekijk daarvoor je polisblad / voorwaarden.

2. Wanneer je jouw auto verkoopt
Verkoop jij jouw Alfa Romeo 147? dan beëindigt de overeenkomst. Om precies te zijn: dit gebeurt op de dag van overschrijving. Vergeet niet: je vrijwaringsbewijs is erg belangrijk. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Zodra er iets in jouw polis verandert
Wordt jouw verzekering (en de voorwaarden) aangepast? Schiet het polisbedrag omhoog? Of wordt de polis voor jou negatief gewijzigd? Dan mag jij zelf weten of je wilt opzeggen. Zodra een wijziging wordt gecommuniceerd heb je daarvoor een aantal weken de tijd. Ook hier geldt: check de actuele voorwaarden.

WA of All Risk?

We onderscheiden drie ordes van autoverzekeringen voor de Alfa Romeo 147. Wettelijk aansprakelijkheid, beperkt casco of volledig casco. Ieder met zijn eigen voorwaarden

1. Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
Je 147 verzekeren met een WA polis? Dan is alleen schade aan anderen verzekerd. Dus rijd je tegen een andere auto aan? De verzekering regelt dan schades van anderen die jij hebt veroorzaakt.

2. WA-plus verzekering (beperkt casco)
De WA plus variant biedt veel meer dekking. Je hebt doorgaans recht op een vergoeding bij brandschade, schade aan derden, schade door natuurgeweld. Een stuk completer dan WA dus .

3. All-risk autoverzekering (bekend als WA volledig casco)
Wil je nergens over hoeven na te denken? Sluit dan een all-risk verzekering af voor jouw Alfa Romeo 147. Een andere naam is WA volledig casco. De beste dekking haal je met deze polissen. Aan jouw eigen auto of die van een ander. Dit wordt veel gebruikt voor jonge auto’s (tot 5 jaar).

Jonge auto’s van 0 – 5 jaar WA + volledig casco (Allrisk verzekering)
Betrouwbare auto van 6 – 10 jaar Een beperkt casco WA polis
Auto ouder dan 10 jaar De instap WA

Aanvullende dekkingen, welke zijn er?

Heb jij de voorkeur voor WA of WA plus? Dan zijn er een aantal aanvullende modules voor de Alfa Romeo 147. Lees verder voor meer informatie over deze extra’s:

1. Aanvullende verzekering voor inzittenden
Binnen deze module heb je 2 smaken. Ongevallen inzittendenverzekering: keert uit bij structurele invaliditeit of overlijden, ongeacht de schuldvraag. De andere optie is schadeverzekering inzittenden: dekt o.a. letselschade en zaakschade aan jou en inzittenden.

2. De Rechtsbijstandverzekering
Dankzij de aanvullende verzekering voor rechtsbijstand krijg je hulp van juridische specialisten vergoed. Handig als je schade wil verhalen bij de verzekeraar van de schuldige partij.

3. No-claimbeschermer
Neem je een No-claimbeschermer? Een uitkomst: Je mag dan jaarlijks éénmaal schade verhalen, wat geen effect heeft op je maandbedrag. Opvallend: je opgebouwde schadevrije jaren worden gecorrigeerd.

4. Pechhulp dekking
1 op de 4 auto’s heeft jaarlijks pech. Wees weer onafhankelijk met de pechhulp module. Je auto wordt ter plekke gerepareerd, of er wordt vervangend vervoer geregeld. Dat geeft een prettig gevoel!

Hoe wordt de Bonus/Malus-regeling toegepast?

Hoe geringer het aantal schades, des te meer korting op je autoverzekering. Het bonus-malus ladder fenomeen betekent: 12 maanden zonder schade doorgekomen? Dan kan de premie gunstig worden aangepast. No-claimkorting is de term die daarbij hoort. Heb je wel schade? Je plek op de ladder wordt dan negatief aangepast, waardoor je een hogere premie moet betalen.

 • Goed om te weten: De voorwaarden van de bonus/malus-regeling variëren erg per autoverzekeraar.
 • 365 dagen zonder claim betekent een tree naar beneden. Schade rijden betekent vaak 5 treden omhoog
 • Ben je echter niet zelf verantwoordelijk voor het ongeluk? Dan heeft dit vaak geen effect op deze ladder.
 • Maak je vaak aanspraak bij de verzekeraar na schade? Dat betekent een malus-situatie, en gaat de maandelijkse premie wat omhoog.
 • Noemenswaardig: Het maakt niet uit hoe groot de schade is, normaal val je terug op de bonus/malus ladder.

Welke kosten spelen een rol bij een verzekering voor een 147?

De premie voor de Alfa Romeo 147 loopt uiteen per verzekeraar. Uit welke aspecten is het maandbedrag opgebouwd? Je vindt hieronder de meest betekenisvolle elementen.

 • Woongebied (stedelijk of platteland) (4850ND)
 • Natuurlijk de auto waar het om gaat
 • Het geschatte aantal km’s per jaar
 • Leeftijd (tot 25 jaar betaal je vaak meer)
 • De gewenste dekking
 • Het aantal schadegevallen in het verleden
 • De dagwaarde van de auto
 • Aard van het gebruik: Voor bedrijven of personen

Verzekeraars vergelijken; welke spelers doen mee?

Via de vergelijker vergelijk je bekende organisaties. O.a. Avéro Achmea, Nationale Nederlanden of VKG. We bekijken alleen autoverzekeraars die werken met actuele premies en geldige prijzen. Belangrijk: de vergelijking is geen advies. Wij zetten enkel de verzekeraars op een rijtje.

Heb je het formulier voltooid? Je kunt jouw resultaten voor Alfa Romeo ordenen op prijs en klant beoordeling. Hierna kun je (vrijblijvend) doorklikken naar een verzekeraar. Verifieer altijd zelf de geldende voorwaarden van de aangaande autoverzekeraar. Deze voorwaarden zijn het belangrijkste. Via deze site kun je wel meer te weten komen over bijvoorbeeld Autoverzekering Autoweek.

autoverzekering Alfa Romeo 147


Goedkoopste autoverzekering voor Alfa Romeo 147 afsluiten

Iedereen zoekt natuurlijk een voordelige verzekering voor de Alfa Romeo 147. Hoe sluit ik de beste verzekering af? Bekijk het handige stappenplan.

1. Kenteken invoeren (n.b. 2-KFZ-92).
2. Wie zit er doorgaans achter het stuur?
3. Geef je adresgegevens (postcode) en leeftijd in (10-03-1962).
4. Hoeveel schadevrije jaren heb je?
5. Geschatte kilometrage.
6. Kies het type dekking voor Alfa Romeo.
7. Sorteer de verzekeringen op prijs en ga direct verder met bestellen.

anwb verzekering

ANWB

Eerste jaar extra ledenkorting
Unieke schadehulp
Aanvullende dekking

ditzo verzekering

Ditzo

Scherpe premies
Goede rechtsbijstand
Snelle schade afhandeling

interpolis verzekering

Interpolis

Volledig aankoopbedrag terug
Unieke Automodus
Voor jong en oud geschikt

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Duidelijke website
4 jaar FOCWA-garantie
Eenvoudige procedures

inshared verzekering

Inshared

Razendsnel afgehandeld
Ook totaalpakketten
Duidelijke voorwaarden

klaverblad verzekering

Klaverblad

Een royale verzekeringGeen poliskosten
Snel schade melden

allsecur verzekering

Allsecur

Onderdeel van Allianz
Unieke extra dekkingen
Gebruiksvriendelijke website

fbto verzekering

FBTO

Onderdeel van Achmea
Ook ruitschade gedekt
Diverse modules kiezen

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Uitstekende dekking
Inzittenden meeverzekeren
Diverse modules kiezen

reaal verzekering

Reaal

Heldere producten
Wegslepen na ongeluk
Diverse modules kiezen

unive verzekering

Univé

Uitstekend bereikbaar
Snel schadeherstel
Gebruiksvriendelijke website

ohra verzekering

OHRA

Ruime keuze uit garages
Schade Melden met de App
Verschillende opties


Voordeligste premie van de Alfa Romeo 147 berekenen

Hoe zit het met de kosten voor de verzekering van mijn 147? Dat hangt van een aantal zaken af. Een belangrijk aspect is leeftijd. Jonge bestuurders betalen doorgaans meer dan mensen van 28 of ouder, die over een gunstige bonus trede beschikken. Ook liggen de kosten doorgaans hoger bij een jonge Alfa Romeo 147. Verzekeringen kijken ook naar jouw postcodegebied (5905HG). Het maandbedrag in Dinteloord is niet exact hetzelfde als voor een Autoverzekering Almelo. Ook het aantal km’s (12.001 – 15.000) en wie de hoofdbestuurder is tellen mee. De hoogte van jouw premie is dus voor iedereen verschillend. Ontdek wat jij kunt besparen. Voer o.a. postcode, kenteken, huisnummer in, en je weet het in 2 minuten.

Doorzoek Alfa Romeo 147 verzekeringen en sluit online af In 2 minuten een nieuwe autoverzekering voor jouw 147 afsluiten!