Autoverzekering Alfa Romeo 159 Vergelijk verzekeringen in 1 minuutEen goedkope autoverzekering voor jouw Alfa Romeo 159 afsluiten? Vandaag de dag bestaan er een hoop autoverzekeraars. Erkende verzekeraars zijn bijvoorbeeld Fairzekering en natuurlijk Klaverblad. Vergelijk alle aanbieders vliegensvlug en gemakkelijk online. En dat scheelt je al gauw tientallen euro’s. Hoe achterhaal ik de goedkoopste autoverzekering voor de 159? Het maandbedrag wordt berekend door te kijken naar bijvoorbeeld schadevrije jaren, de waarde van je auto en bijvoorbeeld jouw geboortedatum. Start direct met je gegevens hierboven. De vergelijker vindt binnen een paar minuten de aller-goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Alfa Romeo 159! Belangrijk: dit is geen advies. Met de vergelijkingsmodule kun je – met de door jouw ingevoerde data – een verzekeraar selecteren. Je kunt sorteren op bijvoorbeeld prijs of beoordeling.Bekijk ook onze pagina over Autoverzekering Mini Cabrio.

Erkende autoverzekeraars

Alle populaire verzekeringen onder elkaar.

Rap overstappen

Regel jouw nieuwe verzekering met een paar klikken.

Vergelijken loont

Speur naar een verzekering met laag tarief, en zeg jouw te hoge premie gedag.

Veelgestelde vragen over het verzekeren van de Alfa Romeo 159 Wil je meer weten over hoe dit werkt? Hieronder vind je meest gestelde vragen.

Hoe werkt het opzeggen van mijn verzekering?

Ook van plan om over te stappen? Dan ben je genoodzaakt je eigen auto polis op te zeggen. Benieuwd wanneer dat een optie is? Grofweg zijn hiervoor 3 situaties:

1. Wanneer het contract afloopt
In het algemeen duurt een autoverzekering 1 jaar. Vanaf dan kun je er vanaf. Je hebt wel te maken met een opzegtermijn. Vaak is dit 1 maand. Zie ook het polisblad.

2. Verkoop van de auto
Vind er kenteken overschrijving plaats m.b.t. jouw Alfa Romeo 159? De overeenkomst wordt ontbonden. Dit proces wordt gestart na de kenteken overschrijving. Handig: een vrijwaringsbewijs is hierbij onmisbaar. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Als de verzekeraar het contract inhoudelijk wijzigt
Is je actuele verzekering onderhevig aan veranderingen? Wordt de prijs voor je verhoogt? Of wordt de polis voor jou negatief gewijzigd? Dan mag je het contract ontbinden. Nadat je schriftelijk op de hoogte bent gebracht, heb je 30 dagen de tijd. Om hiervan zeker te zijn bekijk je actuele voorwaarden.

Hoe moet ik mijn auto verzekeren?

Er bestaan 3 categorieënautoverzekeringen voor jouw eigen Alfa Romeo 159. WA, WA + beperkt casco en WA + volledig casco (allrisk). Elke weer met zijn eigen kenmerken

1. WA
Jouw 159 verzekeren met uitsluitende een WA-pakket?Je bent dan enkel verzekerd voor schade bij de ander. Maak je onverhoopt een ongelukje? Dan betaalt jouw verzekeraar schade veroorzaakt door jouw bij de andere partij.

2. De WA-plus verzekering (beperkt)
De WA+ verzekering is iets uitgebreider. WA+ dekt ook o.a. brandschade, diefstal, schade na blikseminslag. Een aardig compleet pakket dus.

3. All-risk autoverzekering (WA volledig casco)
Goed verzekerd met de auto op pad? Sluit dan een all-risk verzekering af voor jouw Alfa Romeo 159. Dit wordt ook wel WA + volledig casco genoemd. Dit is vaak het meest complete pakket. Ook wanneer je een aanrijding zelf veroorzaakt hebt. Een aanrader voor auto’s jonger dan 5 jaar.

Nieuwe autos van 0 – 5 jaar All-risk (WA + volledig casco)
Auto’s van 6 – 10 jaar Beperkt Casco verzekering (WA+)
Verouderde van 10 jaar of ouder Normale WA-polis

Aanvullende dekkingen, welke zijn er?

Heb je een van de basisdekkingen gekozen? Dan zijn er nog extra dekkingen voor de Alfa Romeo 159. Hieronder vind je de meest belangrijke:

1. Aanvullende inzittendenverzekeringen
Daarbij heb je de keuzen tussen 2 aspecten. Ongevallen inzittendenverzekering: keert een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. De 2e optie is schadeverzekering voor inzittenden: voorkomt dat een ongeluk leidt tot een financiële strop.

2. De Rechtsbijstandverzekering
Dankzij de rechtsbijstand aanvullende dekking heb je recht op juridische bijstand na bijv. een ongeluk. Handig als je schade wil verhalen bij de verzekeraar van de schuldige partij.

3. No-claim korting beschermer
Selecteer jij de no-claimbeschermer? Slim: Per jaar max. 1 keer schade claimen, zonder kostenverhoging of veranderende premie-voorwaarden. Feit: je polis gaat wel in schadevrije jaren naar beneden.

4. Pechhulp
Pech met je auto? De pechhulp module geeft je een gerust gevoel. Reparatie ter plekke, vervoer naar een lokale garage, of je krijgt tot 3 dagen vervangend vervoer. Zo heb je maximale zekerheid.

Wat betekent de bonus/malus regeling?

Hoe langer zonder schade, hoe lager je premie. Zo werkt de bonus-malus ladder: Een jaar zonder schade gereden? Dan is de verzekeraar blij en betaal je minder premie. In de volksmond heet dit ook wel no-claimkorting. Wel een schade geclaimd bij je verzekeraar? Dan zul je een trede dalen op de ladder, wat betekent dat de premie kan stijgen.

 • Goed om te weten: De regels van de bonus/malus-regeling lopen uiteen per verzekeraar.
 • Een schadevrij jaar is een trede omlaag. Maar bij een claim stijg je ook gauw (gemiddeld 5 treden).
 • Was jij niet verantwoordelijk voor de schade? Dan heeft dit vaak geen effect op deze ladder.
 • Maak je vaak aanspraak bij de verzekeraar na schade? In dat geval heb je een negatief malus kortingspercentage, en gaat de maandelijkse premie wat omhoog.
 • Goed onthouden: De hoogte van de claim speelt geen rol, altijd zak je op de ladder.

Wat is de maandelijkse premie van de verzekering van mijn 159?

De maandpremie voor de Alfa Romeo 159 wisselt erg per assuradeur. Weten hoe het maandbedrag tot stand komt? Hieronder vind je de voornaamste factoren.

 • Je postcode / regio (9855AE)
 • De auto die je wilt verzekeren
 • Het verwachte aantal kilometers per jaar
 • De leeftijd van de regelmatige bestuurder
 • De gewenste dekking
 • Hoeveel jaren je zonder schade gereden hebt
 • Cataloguswaarde van het voertuig
 • Hoe je de auto gebruikt: Business of privé

Welke verzekeraars vergelijken jullie?

Via onze tool vergelijk je vertrouwde verzekeringen. Neem nou Centraal Beheer, Generali en bijv. VOOROP. Wij controleren alleen maar verzekeringen waarvan de actuele voorwaarden openbaar zijn. Noemenswaardig: onze vergelijkingen zijn geen adviezen. Wij helpen met het vergelijken van de beschikbare verzekeraars.

De velden ingevuld? Dan kun je de aanbieders voor Alfa Romeo sorteren op maandpremie of prijs/kwaliteitverhouding. U kunt op basis hiervan zelfstandig een keuze maken. Verifieer altijd zelf de geldende voorwaarden van de gekozen autoverzekeraar. Die informatie is altijd leidend. Wij proberen wel actuele info te verzamelen omtrent bijv. Autoverzekering Ditzo.

autoverzekering Alfa Romeo 159


Goedkoopste autoverzekering voor Alfa Romeo 159 afsluiten

Over het algemeen wil men altijd een goedkope verzekering voor de Alfa Romeo 159. Hoe zoek ik de meest voordelige verzekering? Neem dan deze volgorde in acht.

1. Kenteken invoeren (e.g. 64-ZPB-6).
2. Selecteer wie de hoofdbestuurder is.
3. Geef je adresgegevens (postcode) en leeftijd in (11-09-1981).
4. Heb je schadevrije jaren, zo ja hoeveel?
5. Geschatte kilometrage.
6. Kies een dekkings type voor Alfa Romeo.
7. Kies de goedkoopste verzekeraar en regel alles direct online.

anwb verzekering

ANWB

Geen eigen risico
Tot 30% veilige rijderskorting
Gemakkelijk opzeggen

ditzo verzekering

Ditzo

Onderdeel van ASR
Pechhulpdekking
Verschillende opties

interpolis verzekering

Interpolis

No-Claim Garantie
Niet voorschieten
Hulp bij overstappen

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

WA, WA+ & All Risk
Uitgebreid netwerk garages
Diverse modules kiezen

inshared verzekering

Inshared

Unieke Inshared Jaarbeloning
Collectieve insteek
24/7 schade melden

klaverblad verzekering

Klaverblad

Persoonlijke adviseur
Eigen risico van slechts €100
Eenvoudige procedures

allsecur verzekering

Allsecur

€ 0,- Eigen risico
Score: beoordeeld met 8+
Snelle schade afhandeling

fbto verzekering

FBTO

24/7 FBTO Alarmcentrale
Simpele verzekeringskaarten
Online schade melden

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Persoonlijke schademanager
Inzittenden meeverzekeren
Online klantenservice

reaal verzekering

Reaal

Telefonische hulplijn
Schadegarant bedrijven
Online klantenservice

unive verzekering

Univé

24/7 hulp via de Alarmcentrale
Snel schadeherstel
Online klantenservice

ohra verzekering

OHRA

Met 5 extra dekkingen
No-claimkorting tot wel 82%
Online schade melden


Online premie van mijn Alfa Romeo 159 berekenen

Welke kosten komen er kijken voor de verzekering van mijn 159? Dat wordt bepaald door verschillende variabelen. Een belangrijk aspect is jouw leeftijd. 20-jarigen hebben te maken met een hogere premie dan ouderen / senioren, die laag staan op de bonus / malus ladder. Ook zijn de maandtarieven duurder bij een kostbare Alfa Romeo 159. Autoverzekeraars houden ook rekening met aspecten als regio (7426NG). Het tarief in Hansweert kan compleet anders zijn dan voor een Autoverzekering Alphen aan den Rijn. Ook het verwachte aantal kilometers (20.001 tot 25.000) en het gebruik van de auto zijn bepalend. Het tarief is dus voor iedereen verschillend. Ontdek wat jij kunt besparen. Vul o.a. aantal kilometers per jaar, gewenste dekking, kenteken in, en je vindt razendsnel de goedkoopste verzekering.

Check de Alfa Romeo 159 verzekeringen en stap over Binnen een paar minuten een autoverzekering voor jouw 159 afsluiten!