Autoverzekering Mini Cabrio Vind de verzekeraar die bij jou pastDe meest goedkope autoverzekering voor jouw Mini Cabrio vergelijken en afsluiten? Op dit moment bestaan er een hoop autoverzekeraars. Hierbij kun je denken aan Promovendum en natuurlijk ING Bank. Vergelijk alle aanbieders vlot en eenvoudig online. Dat bespaart je een hoop geld! Wat is nu de goedkoopste verzekering voor mijn Cabrio ? De maandelijkse premie komt tot stand op basis van factoren als Wa/Wa+/All-risk, de geschatte kilometrageen niet te vergeten jouw geboortedatum. Bovenaan de pagina moet je jouw gegevens invullen. Je achterhaalt binnen een paar minuten de meest goedkope autoverzekeraar voor jouw Mini Cabrio! Belangrijk: dit is geen advies. Door het gebruik van vergelijkers kun je zelf – met de door jouw ingevoerde data – een verzekeraar selecteren. Je kunt sorteren op bijvoorbeeld prijs of beoordeling.Je kunt hier ook de premie berekenen van de Autoverzekering Chrysler Neon.

Alle toonaangevende autoverzekeraars

Alle populaire verzekeringen onder elkaar.

Vlot oversluiten

Zoek de meest voordelige aanbieder zonder veel moeite.

Vergelijken bespaart geld

Zoek naar een betaalbare verzekering, en betaal lage prijzen per maand.

FAQ: wat moet ik weten over het verzekeren van de Mini Cabrio Wil je meer weten over hoe dit werkt? Lees hieronder onze handige FAQ.

Vanaf wanneer kan ik opzeggen?

Jij wilt ook op een nieuwe aanbieder overstappen? Stop dan met het contract met je huidige verzekeraar. Kan ik dat doen wanneer ik wil? Grofweg zijn hiervoor 3 situaties:

1. Wanneer het contract afloopt
Gebruikelijk neem je een verzekering voor een jaar. Vanaf dan is overstappen mogelijk. Je hebt wel te maken met een opzegtermijn. Doorgaans is dit 1 maand. Raadpleeg altijd even het polisblad.

2. Wanneer je jouw auto verkoopt
Verkoop je de Mini Cabrio? Het contract wordt dan gestopt. Dit gebeurt op moment van kenteken overschrijving. Let op: zorg dat je het vrijwaringsbewijs bewaart. Dikwijls vraagt de verzekeraar hier naar.

3. Bij een premieverhoging of wijziging van voorwaarden
Is je actuele verzekering onderhevig aan veranderingen? Wordt de premie verhoogd? Of zijn er andere veranderingen waar jij hinder van hebt? Ook dan mag je opzeggen. Na de informering over de poliswijziging kan je dat binnen een paar weken regelen. Let op: lees altijd nog even jouw huidige polisblad door.

Hoe moet ik mijn auto verzekeren?

Er zijn 3 categorieëngaranties voor jouw vertrouwde Mini Cabrio. Wettelijk aansprakelijkheid, beperkt casco of volledig casco. Elke weer met zijn eigen kenmerken

1. Standaard WA aansprakelijkheidsverzekering
Een Cabrio verzekeren met een WA polis? Dan staat de verzekeraar alleen garant voor schade aan anderen. Een botsing met een andere auto? Dan betaalt jouw verzekeraar kosten die de tegenpartij door jouw toedoen heeft.

2. WA + beperkt casco
De WA plus variant biedt veel meer dekking. WA+ dekt ook o.a. schade door botsing met dieren, tweezijdige schade, schade na blikseminslag. Vaak gekozen bij auto’s van 6 tot 10 jaar

3. All Risk (WA volledige casco)
Goed verzekerd met de auto op pad? Sluit dan een all-risk verzekering af voor jouw Mini Cabrio. Men noemt dit doorgaans volledig casco. Dit is vaak het meest complete pakket. Ook als je die zelf veroorzaakt. Dit wordt veel gebruikt voor jonge auto’s (tot 5 jaar).

Auto van 0 – 5 jaar WA+ volledig casco (all-risk)
Betrouwbare auto van 6 – 10 jaar Een beperkt casco WA polis
Voertuigen ouder dan 10 jaar Basis WA

Aanvullende dekkingen, welke zijn er?

Heb jij de voorkeur voor WA of WA plus? Dan zijn er een aantal aanvullende modules voor de Mini Cabrio. Graag bespreken we de meest populaire:

1. Inzittendenverzekering
Hierbij heb je onderscheid tussen 2 soorten. Ongevallen-inzittendenverzekering (OIV): Alle inzittenden zijn verzekerd van een vast bedrag bij blijvende invaliditeit of overlijden. Er is ook een schadeverzekering voor inzittenden: vergoedt zowel letselschade als ook materiële schade.

2. Rechtsbijstandverzekeringen
Met behulp van de aanvullende verzekering voor rechtsbijstand staat er dagelijks een team juridische experts klaar. Ideaal bij een conflict over je auto.

3. No-claim korting beschermer
Geef je de voorkeur aan No-claimbeschermers?Praktisch: Je mag dan jaarlijks éénmaal schade verhalen, zonder dat je dit een plek op de bonus/malus ladder kost. Neem dit in acht: het aantal geregistreerde schade vrije jaren daalt wel.

4. Pechhulp add-on
Heb je pech onderweg met de auto? Wees weer onafhankelijk met de pechhulp module. Je voertuig wordt waar mogelijk direct gerepareerd, indien dat niet mogelijk is; vervangend vervoer! In veel situatie is dat een uitkomst.

Hoe werkt de Bonus/Malus-regeling?

Hoe langer zonder schade, hoe gunstiger de premie kan uitvallen. Dat is de insteek van de bonus-malus ladder: Geen schade ingediend de afgelopen 12 maand? De premie kan dan positief worden gecorrigeerd. Dit principe noemen we ook wel no-claimkorting. Heb je wel schade? Je positie op de ladder daalt dan, waarna je per maand weer wat meer betaalt.

 • Neem dit in acht: De voorwaarden van de bonus/malus-ladder wisselen nogal eens per autoverzekering.
 • Claim je 12 maanden geen schade? Dan daal je. Maar bij een claim stijg je ook gauw (gemiddeld 5 treden).
 • Heb jij de schade niet veroorzaakt? Dan blijft je positie op de ladder hetzelfde.
 • Claim je vaak schade? Dan begeef je je in een zogeheten malus-rang, en betaal je meer premie.
 • Interessant: De hoogte van de claim speelt geen rol, altijd daal je een treetje.

Welke kosten spelen een rol bij een verzekering voor een Cabrio ?

De maandpremie voor de Mini Cabrio varieert erg per assuradeur. Wil je weten waar het maandtarief vanaf hangt? Hieronder vind je de meest betekenisvolle factoren.

 • Jouw postcodegebied (7785HG)
 • De auto die je wilt verzekeren
 • Het verwachte aantal kilometers per jaar
 • Leeftijd (vanaf 26 jaar wordt de premie lager)
 • Gekozen WA-variant en modules
 • Hoeveel jaren je zonder schade gereden hebt
 • Cataloguswaarde van het voertuig
 • Aard van het gebruik: B2B of juist B2C voorwaarden

Hoe werkt dat verzekeringen vergelijken precies?

Via onze tool vergelijk je enkele toonaangevende aanbieders. Voorbeelden zijn Aegon, Nationale Nederlanden of bijvoorbeeld Fairzekering. Wij raadplegen alleen maar verzekeraars die de premies recentelijk nog hebben bijgewerkt. Belangrijk: de uitkomst is geen advies. Wij helpen met het vergelijken van de beschikbare verzekeraars.

Alle benodigde velden ingevuld? De weergegeven verzekeringen kan je voor Mini indelen op reviews of bijvoorbeeld goedkoopste prijs. Je kunt vervolgens doorklikken naar 1 van de aanbieders. Verifieer altijd zelf de geldende voorwaarden van de gekozen autoverzekeraar. Dit is de basis van elke verzekering. Wij proberen wel actuele info te verzamelen omtrent bijv. Overstappen naar Promovendum.

autoverzekering Mini Cabrio


Goedkoopste autoverzekering voor Mini Cabrio afsluiten

Je wil nooit meer betalen dan nodig voor de verzekering van je Mini Cabrio. Hoe vind je nu de laagste premie? Volg ons handige 7-stappenplan.

1. Vul je nummerbord in (bijvoorbeeld 9-TXL-60).
2. Selecteer wie de hoofdbestuurder is.
3. Geef je adresgegevens (postcode) en leeftijd in (17-10-1964).
4. Heb je schadevrije jaren, zo ja hoeveel?
5. Hoeveel kilometer leg je op jaarbasis af?
6. Maak een keuze uit de beschikbare dekking types voor Mini.
7. Sorteer de aanbieders op prijs en je kunt snel de polis afsluiten.

anwb verzekering

ANWB

Gratis vervangende auto
Unieke schadehulp
Eenvoudige procedures

ditzo verzekering

Ditzo

Pakketkorting mogelijk
Eigen herstelnetwerk
Schade melden via internet

interpolis verzekering

Interpolis

Via Rabo Bankieren App
Niet voorschieten
Diverse modules kiezen

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Gratis vervangend vervoer
Praktische tips veilig rijden
Simpel over te sluiten

inshared verzekering

Inshared

Supersnelle schademelding
Collectieve insteek
Met aanvullende modules

klaverblad verzekering

Klaverblad

Een royale verzekeringActief sinds 1850
24/7 schade melden

allsecur verzekering

Allsecur

Handige auto-tips
WhatsApp service
Eenvoudig contract / polis

fbto verzekering

FBTO

Eigen Keuze Herstelbedrijf
Ook ruitschade gedekt
Duidelijke voorwaarden

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Interessante pakketkorting
Beoordelingsscore van 7,5+
Duidelijke voorwaarden

reaal verzekering

Reaal

Telefonische hulplijn
Maximaal 80% korting
Simpele website / account

unive verzekering

Univé

Unieke Univé Pechhulp
Optie rechtshulp-verkeer
Hulp bij het afsluiten

ohra verzekering

OHRA

Korting via je werkgever
Hoge no-claim kortingen
Eenvoudig contract / polis


Goedkoopste premie van de Mini Cabrio berekenen

Wat betaal ik per maand bij verzekeringen voor een Cabrio ? Dat is natuurlijk niet heel eenvoudig te zeggen. Een belangrijke variabele is geboortejaar. Jongeren van 18 jaar betalen doorgaans meer dan mensen van 26 jaar of ouder, met eventueel een aantal jaren zonder schade. Ook betaal je meer bij een recent gekochte Mini Cabrio. Verzekeraars bekijken daarnaast factoren als postcodegebied (2061FM). Het maandbedrag in Son kan heel anders zijn dan voor een Autoverzekering Opende. Ook het verwachte aantal kilometers (12.001 tot 15.000) en het gebruik van de auto tellen mee. De berekening van jouw premie is dus voor iedereen verschillend. Bereken nu jouw maandlasten. Geef snel postcode, schadevrije jaren, eventuele accessoires in, en je ontdekt het in een paar minuten.

Bekijk alle Mini Cabrio verzekeringen en sluit online af In 2 minuten een nieuwe autoverzekering voor jouw Cabrio afsluiten!