Autoverzekering Alfa Romeo 4C Autoverzekeringen vergelijken in 2 minutenDe meest goedkope autoverzekering voor jouw Alfa Romeo 4C afsluiten, via internet? Op dit moment zijn er flink wat verschillende assuradeurs. Erkende verzekeraars zijn bijvoorbeeld Centraal Beheer en uiteraard ook Turien & Co. Vergelijk ze nu vlug en moeiteloos via autoverzekeringregelen.nl. Dat bespaart je een hoop geld! Hoe achterhaal ik de goedkoopste autoverzekering voor de 4C? De assurantiepremie wordt bepaald door bijv. Wa/Wa+/All-risk, type auto en bijvoorbeeld de hoofdgebruiker. Vul alle velden hierboven in en ga verder. Zo vind jij binnen een paar minuten de aller-goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Alfa Romeo 4C! Goed om te weten: wij geven geen advies. Met de vergelijkingsmodule kun je zelfstandig – op basis van jouw gegevens – een aanbieder kiezen. Kies je voor hoogste beoordeling of juist laagste prijs? Bekijk ook onze pagina over Autoverzekering Mini Countryman.

Alle populaire aanbieders

Toonaangevende aanbieders snel & eenvoudig vergelijken.

Snel overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Vergelijken bespaart geld

Kies de meest voordelige verzekeraar, en bespaar vele euro’s per jaar.

Handige informatie over het verzekeren van de Alfa Romeo 4C Meer weten over overstappen? Bekijk dan direct de veelgestelde vragen.

Hoe werkt het opzeggen van mijn verzekering?

Ook van plan om over te stappen? Dan moet je jouw huidige contract opzeggen. Ook nieuwsgierig wanneer dit precies kan? Er zijn een drietal omstandigheden:

1. Einde contracttermijn
Vaak sluit je de verzekering af voor 1 jaar. Daarna mag je overstappen. De opzegtermijn moet je niet vergeten. Gewoonlijk een maand. Check ook de polisvoorwaarden van jouw huidige verzekering.

2. Verkoop van de auto
Verkoop je de Alfa Romeo 4C? Dan wordt de polis stopgezet. Dit gebeurt op moment van kenteken overschrijving. Vergeet niet: bewaar het vrijwaringsbewijs zorgvuldig. Dikwijls vraagt de verzekeraar hier naar.

3. Als de verzekeraar het contract inhoudelijk wijzigt
Gaat je huidige verzekering de voorwaarden aanpassen? Wordt de prijs voor je verhoogt? Of wordt de polis voor jou negatief gewijzigd? In dat geval kun je overstappen. Na de informering over de poliswijziging heb je 4 weken de tijd om over te stappen. In de algemene voorwaarden staat dit vaak beschreven.

Welk type dekking past bij mij?

Er zijn 3 types zekerheden voor jouw eigen Alfa Romeo 4C. WA, WA + beperkt casco en WA + volledig casco (allrisk). Wat zijn de voorwaarden van deze verschillende dekkingen types?

1. Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
Een nieuwe 4C verzekeren met WA (wettelijke aansprakelijkheid)? Je bent dan enkel verzekerd voor schade bij de ander. Ben je schuldig aan een botsing? Jouw assuradeur betaalt dan de eventuele kosten bij de tegenpartij.

2. WA plus beperkt casco
Deze WA+ dekking is stukken uitgebreider. WA-plus staat bijv. ook garant voor schade door storm, diefstal, een sterretje in je voorruit. Schade aan je eigen auto wordt hier dus ook (deels) gedekt.

3. All-risk autoverzekering (WA volledig casco)
Zorgeloos de weg op met je auto? In dat geval ga je voor de all risk verzekering voor de Alfa Romeo 4C. Men noemt dit doorgaans volledig casco. Dit is vaak het meest complete pakket. Dus ook door schade door vandalisme. Vaak gekozen bij nieuwe autos tot 5 jaar oud.

Auto van 0 – 5 jaar volledig casco verzekering
Auto van 6 – 10 jaar De WA+ beperkt casco
Oudere auto’s (10 jaar en ouder) De (verplichte) WA

Kan ik uitbreiden met aanvullende dekkingen?

Heb je een keuze gemaakt uit WA, WA+ of Allrisk? Dan zijn er een aantal aanvullende modules voor de Alfa Romeo 4C. Graag bespreken we de meest populaire:

1. Aanvullende inzittendenverzekeringen
Daarbinnen zijn 2 mogelijkheden. Ongevallen inzittendenverzekering: Keert alleen vast bedrag uit bij overlijden of invaliditeit. Doorgaans kun je ook kiezen voor een schadeverzekering voor inzittenden: vergoedt zowel letselschade als ook materiële schade.

2. Rechtsbijstandverzekeringen
Via de aanvullende verzekering voor rechtsbijstand krijg je hulp van juridische specialisten vergoed. Ideaal bij een conflict over je auto.

3. No-claim korting beschermer
Geef je de voorkeur aan No-claimbeschermers?Praktisch: Je kunt dan per jaar een schade claimen, zonder dat je dit een plek op de bonus/malus ladder kost. Feit: het aantal schadevrije jaren wordt na beneden bijgesteld.

4. Pechhulp module
Heb je pech onderweg met de auto? Via de pechhulp module heb je altijd hulp. Je auto wordt ter plekke gerepareerd, indien dat niet mogelijk is; vervangend vervoer! Met een goed gevoel de weg op!

Wat houdt de Bonus/Malus-regeling in?

Hoe langer zonder schade, hoe lager je premie. Het principe van de bonus-malus ladder werkt als volgt: Geen claims voor schade ingediend het laatste jaar? Dan schiet je maandpremie omlaag. Vaak bedoelen we hiermee de no-claimkorting. Wel een schade geclaimd bij je verzekeraar? Dan gaat jouw positie op de ladder naar beneden, en de maandlasten stijgen.

 • Opmerkelijk: De richtlijnen m.b.t. de bonus/malus-ladder wisselen nogal eens per aanbieder.
 • 365 dagen zonder claim betekent een tree naar beneden. Je kan bij een ongeluk echter zo 5 treden omhoog gaan.
 • Was je niet de veroorzaker van deze schade? Dan ga je niet naar beneden.
 • Heb je vaak schade? Dan heb je een negatief kortingspercentage, wat de premie zal doen toenemen.
 • Feit: Ook als je een relatief kleine schade claimt, zak je op de ladder.

Hoe hoog zijn de premie-kosten van een 4C?

De hoogte van de premies voor een Alfa Romeo 4C kan enorm verschillen per assuradeur. Wil je weten waar het maandtarief vanaf hangt? Hieronder vind je de belangrijkste componenten.

 • Regio waarin bestuurder woonachtig is (4963BA)
 • Kenmerken van je voertuig (merk, gewicht etc)
 • Hoeveel kilometer je per jaar gaat afleggen
 • Jouw leeftijd als verzekeringnemer
 • De gekozen dekkingsvoorwaarden (WA v.s. All-risk)
 • Aantal positieve/negatieve schadevrije jaren
 • Cataloguswaarde van het voertuig
 • Type gebruik: Privé vs. zakelijk gebruik

Welke verzekeraars vergelijken jullie?

Door het gebruik van onze tool vergelijk je bekende assuradeurs. O.a. Bovag, Reaal en bijv. ZLM Verzekeringen. We onderzoeken puur autoverzekeringen die recentelijk nog een premie update hebben gegeven. Belangrijk: de uitkomst is geen advies. De tool maakt enkel een vergelijking van de verzekeraars.

De velden ingevuld? Dan kun je de aanbieders voor Alfa Romeo filteren op laagste prijs en best beoordeeld. Op basis van eigen inzicht kun je een keuze maken. Zie altijd de actuele voorwaarden van de betreffende verzekeraar. Die gegevens zijn eigenlijk altijd 100% correct. Via deze site kun je wel meer te weten komen over bijvoorbeeld Autoverzekering OHRA.

autoverzekering Alfa Romeo 4C


Goedkoopste autoverzekering voor Alfa Romeo 4C afsluiten

Jij wil natuurlijk niet teveel betalen voor de verzekering van jouw Alfa Romeo 4C. Hoe zorg ik dat ik een zo laag mogelijke premie betaal? Volg ons handige 7-stappenplan.

1. Nummerbord invullen (zoals 88-ZPB-4).
2. Wie zit er doorgaans achter het stuur?
3. Ook geboortedatum en adres + postcode wordt gevraagd (24-04-1960).
4. Heb je schadevrije jaren, zo ja hoeveel?
5. Hoeveel km rijd je per jaar?
6. Maak een keuze uit WA, beperkt casco of volledig casco voor Alfa Romeo.
7. Rangschik de uitkomst op prijs en ga direct verder met bestellen.

anwb verzekering

ANWB

Geen eigen risico
Unieke schadehulp
Gemakkelijk opzeggen

ditzo verzekering

Ditzo

Scherpe premies
Schade inzittenden
Goede hulp & adviezen

interpolis verzekering

Interpolis

Alles in één Polis
Handige tips & tricks
Hoge klantbeoordeling

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Korting met pakketten
Binnen 1 minuut geregeld
Contact via social media

inshared verzekering

Inshared

Hoge klantbeoordeling
Collectieve insteek
Snel claims indienen

klaverblad verzekering

Klaverblad

Snelle uitbetaling
Duurzame verzekeraar
Snel online afsluiten

allsecur verzekering

Allsecur

Vervangend vervoer
Score: beoordeeld met 8+
Gebruiksvriendelijke website

fbto verzekering

FBTO

Handige extra modules
Simpele verzekeringskaarten
Hulp bij het afsluiten

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Volledige ontzorging
Interessante pakketkorting
Aanvullende dekking

reaal verzekering

Reaal

Telefonisch afsluiten
Verhaalsbijstand
Voor jong en oud geschikt

unive verzekering

Univé

Tot 80% no-claimkorting
Ook bedrijfsauto’s
Online klantenservice

ohra verzekering

OHRA

Ruime keuze uit garages
Schade Melden met de App
Goede hulp & adviezen


Snel premie van de Alfa Romeo 4C berekenen

Hoe hoog is de premie voor de verzekering van mijn 4C? Hieraan liggen verschillende factoren ten grondslag. Een welbekende variabele is; hoe oud je bent. Jongeren van 23 jaar hebben te dealen met een hoger tarief dan ervaren bestuurders, die soms ook al schadevrije jaren opgebouwd hebben. Ook liggen de kosten doorgaans hoger bij een zware Alfa Romeo 4C. Autoverzekeringen bekijken daarnaast zaken als woongebied (7280CD). De premie in Leens is anders dan een Autoverzekering Amerongen. Ook de kilometrage (15.001 tot 20.000) en uiteraard de cataloguswaarde van het voertuig hebben invloed. Het tarief is dus erg persoonlijk. Verzekeringen vergelijken is zo gepiept. Geef direct kenteken, postcode, schadevrije jaren in, en je weet het in 2 minuten.

Zoek alle Alfa Romeo 4C verzekeringen en vind de goedkoopste Binnen no-time een goedkope autoverzekering voor jouw 4C afsluiten!