Autoverzekering Mini Countryman Kies de verzekering die bij jou pastDe aller-goedkoopste autoverzekering voor de Mini Countryman vinden en afsluiten? Tegenwoordig bestaan er een hoop autoverzekeraars. O.a. Allianz en uiteraard ook nowGo. Vergelijk ze nu handig en eenvoudig online. Op die manier bezuinig je vele euro’s. Wat is nu de goedkoopste verzekering voor mijn Countryman ? Het premiebedrag komt tot stand op basis van zaken als schadevrije jaren, de waarde van je auto maar ook jouw leeftijd. Vul hierboven de gegevens in. De vergelijker vindt in minder dan 1 minuut de goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Mini Countryman! Houd er rekening mee dat dit geen advies is. Via onze vergelijker kun je zelfstandig – uitgaande van jouw situatie – een polis afsluiten. Je kunt de uitkomst rangschikken op prijs. Zie ook onze informatie over Autoverzekering Chrysler Sebring.

Alle toonaangevende autoverzekeringen

Gemakkelijk de erkende verzekeraars vergelijken.

Nu oversluiten

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Bespaar vele euro's

Bereken voor jou de voordeligste verzekering, en zeg dag tegen jouw hoge premie.

Veelgestelde vragen over het verzekeren van de Mini Countryman Meer weten over overstappen? Hieronder vind je meest gestelde vragen.

Vanaf wanneer kan ik opzeggen?

Ook van plan om over te stappen? Zeg dan altijd je eigen auto-polis op. Ook nieuwsgierig wanneer dit precies kan? Grofweg zijn hiervoor 3 situaties:

1. Op het einde van contracttermijn
Dikwijls sluit je de verzekering af voor 1 jaar. Daarna kun je het ontbinden. Let wel eventjes op de opzegtermijn. Dikwijls is dit één maand. Tijdens het afsluiten ben je daarmee akkoord gegaan.

2. Bij de verkoop van je auto
Verkoop jij jouw Mini Countryman? dan beëindigt de overeenkomst. Het exacte moment is de dag van overschrijving. Let op: een vrijwaringsbewijs is hierbij onmisbaar. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Bij een premieverhoging of wijziging van voorwaarden
Gaat je huidige verzekering de voorwaarden aanpassen? Wordt de premie verhoogd? Of zijn er andere veranderingen waar jij hinder van hebt? Dan mag je het contract ontbinden. Zodra een wijziging wordt gecommuniceerd heb je 4 weken de tijd om over te stappen. In de algemene voorwaarden staat dit vaak beschreven.

Kies ik voor WA, WA+ of All Risk?

Er bestaan 3 verschillende ordes van garanties voor de Mini Countryman. De standaard WA, de uitgebreide WA+ en de volledig casco All-risk. Wat zijn de voorwaarden van deze verschillende dekkingen types?

1. WA-dekking
Jouw Countryman verzekeren met een WA polis? Dan staat de verzekeraar alleen garant voor schade aan anderen. Ben jij onderdeel van een ongeval? Dan betaalt jouw verzekeraar schade verwijtbaar aan jouw bij de tegenpartij.

2. De WA-plus verzekering (beperkt)
De WA plus variant biedt veel meer dekking. Je hebt doorgaans recht op een vergoeding bij een sterretje in je voorruit, brandschade, diefstal. Schade aan je eigen auto wordt hier dus ook (deels) gedekt.

3. All-risk autoverzekering (WA volledig casco)
Wil je nergens over hoeven na te denken? Maak dan de keuze voor een All-risk verzekering voor je Mini Countryman. Een andere naam is WA volledig casco. Een completer pakket is niet te vinden. Dus ook door schade door vandalisme. Een aanrader voor auto’s jonger dan 5 jaar.

Nieuwe autos van 0 – 5 jaar WA+ volledig casco (all-risk)
Auto’s van 6 – 10 jaar De WA+ beperkt casco
Oudere auto’s (10 jaar en ouder) Normale WA-polis

Kan ik uitbreiden met aanvullende dekkingen?

Heb je gekozen voor Wettelijke aansprakelijkheid (WA), WA+ of All Risk? Dan bieden de polissen vaak nog aanvullende dekkingen voor Mini Countryman. Alles over deze extra modules lees je hieronder:

1. Aanvullende inzittendenverzekeringen
Er zijn twee aspecten die daarbij van belang zijn. De ongevallenverzekering voor inzittenden: keert een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. De andere optie is schadeverzekering inzittenden: dekt schade aan jou en de passagiers + spullen in de auto.

2. Extra Rechtsbijstandverzekering
Via de rechtsbijstand aanvullende dekking sta je sterk in (juridische) geschillen n.a.v. een aanrijding / botsing. Dit kan uitkomst bieden bij een eventuele rechtszaak.

3. Bescherm je No-claim
Sluit je de No-claimbeschermer af? Slim: Per jaar max. 1 keer schade claimen, zonder dat je dit een plek op de bonus/malus ladder kost. Opvallend: je opgebouwde schadevrije jaren worden gecorrigeerd.

4. Pechhulp
Pech met je auto? Via de pechhulp module heb je altijd hulp. Reparatie vindt doorgaans binnen 24 uur plaats, of er wordt vervangend vervoer geregeld. Dat kan een hoop onrust wegnemen.

Hoe wordt de Bonus/Malus-regeling toegepast?

Hoe minder schade je hebt, hoe lager je premie. Het principe van de bonus-malus ladder werkt als volgt: Een jaar zonder schade gereden? Dan is de verzekeraar blij en betaal je minder premie. Dit principe noemen we ook wel no-claimkorting. Heb jij echter schade gereden? Je plek op de ladder wordt dan negatief aangepast, wat resulteert in een hogere premie.

 • Interessant: De voorwaarden van de bonus/malus ladder verschillen nogal per autoverzekering.
 • Claim je 12 maanden geen schade? Dan daal je. Echter, bij schade ga je vaak 5 treetjes omhoog.
 • Heb jij de schade niet veroorzaakt? Dan daal je niet op de ladder.
 • Claim je vaak schade? Dan begeef je je in een zogeheten malus-rang, en gaat de maandelijkse premie wat omhoog.
 • Goed onthouden: Het maakt niet uit hoe groot de schade is, normaal val je terug op de bonus/malus ladder.

Welke kosten spelen een rol bij een verzekering voor een Countryman ?

Het maandbedrag voor de Mini Countryman kan enorm verschillen per verzekering. Hoe bepaalt een verzekeraar jouw maandbedrag? Op deze pagina vind jij de voornaamste factoren.

 • Regio waarin bestuurder woonachtig is (4793KJ)
 • Het voertuig waarin je rijdt
 • De verwachte kilometrage
 • Het geboortejaar van de verzekerde
 • De gewenste dekking
 • Aantal positieve/negatieve schadevrije jaren
 • De dagwaarde van de auto
 • Het gebruik van de auto: Zakelijke en/of privé

Hoeveel aanbieders van verzekeringen vergelijken we?

Via de vergelijker vergelijk je enkele toonaangevende organisaties. Neem nou Allsecur, Ditzo en Univé. Wij raadplegen slechts verzekeraars die werken met actuele premies en geldige prijzen. Goed onthouden: beschouw dit niet als een advies. We publiceren echter alleen de premie prijzen in een overzicht.

Heb je alle details ingevuld? Dan kun je de aanbieders voor Mini rangeren op reviews of bijvoorbeeld goedkoopste prijs. Klik op een van de organisaties om online af te sluiten. Bekijk altijd de actuele premie van de betrokken autoverzekeraar. Deze zijn altijd leidend.Wij proberen wel actuele info te verzamelen omtrent bijv. Overstappen naar Reaal.

autoverzekering Mini Countryman


Goedkoopste autoverzekering voor Mini Countryman afsluiten

Jij wil natuurlijk niet teveel betalen voor de verzekering van jouw Mini Countryman. Hoe ben ik verzekerd van de laagste prijs? Bekijk de onderstaande 7 stappen.

1. Vul het kenteken in (bijvoorbeeld 3-KBK-07).
2. Wie gebruikt de auto het meest?
3. Voer je geboortedatum, postcode + huisnummer in (20-04-1961).
4. Selecteer het aantal schadevrije jaren.
5. Hoeveel KM verwacht je te rijden per jaar?
6. Kies een dekkings type voor Mini.
7. Rangschik de uitkomst op prijs en stap direct online over.

anwb verzekering

ANWB

Geen eigen risico
Tot 30% veilige rijderskorting
Gebruiksvriendelijke website

ditzo verzekering

Ditzo

Zeer klantgericht
Binnen 2 minuten afsluiten
Aanpassen & upgraden

interpolis verzekering

Interpolis

Voertuighulp mogelijk
Veilige AutoModus
Hoge klantbeoordeling

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

2e auto dezelfde korting
Binnen 1 minuut geregeld
Handige overstaphulp

inshared verzekering

Inshared

Tot 80% no-claim korting
Extra dekking auto 6-13 jaar
Schade melden via internet

klaverblad verzekering

Klaverblad

Zelf je garage kiezen
Duurzame verzekeraar
Goede telefonische service

allsecur verzekering

Allsecur

Dagelijks te wijzigen
Winnaar Web Service Scan
Online account

fbto verzekering

FBTO

Kies je vertrouwde garage
Pechhulp binnenland
Aanvullende dekking

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Uitstekende dekking
Hoge kwaliteit focus
Duidelijke voorwaarden

reaal verzekering

Reaal

Met handige filmpjes
WA , WA+ & Volledig Casco
Met aanvullende modules

unive verzekering

Univé

Tot 80% no-claimkorting
Klantbeoordeling 8+
Handige App

ohra verzekering

OHRA

Een Delta Lloyd product
No-claimkorting tot wel 82%
Met aanvullende modules


Goedkoopste premie van de Mini Countryman berekenen

Wat is de hoogte van de premie bij verzekeringen voor een Countryman ? Dat hangt van een aantal zaken af. Een vrij cruciale factor is leeftijd. De “jonkies” betalen normaal vaak meer dan de oudere mensen, die laag staan op de bonus / malus ladder. Ook betaal je meer bij een jonge Mini Countryman. Verzekeraars onderzoeken ook variabelen zoals woonplaats (8128IK). Het tarief in Haelen kan compleet anders zijn dan voor een Autoverzekering Opperdoes. Ook het jaarlijkse aantal kilometers (10.001 – 12.000) en de dagwaarde van de auto hebben invloed. Het bedrag per maand is dus erg persoonlijk. Kijk wat jij per maand kwijt bent. Voer o.a. hoofdbestuurder, postcode, huisnummer in, en je vindt razendsnel de goedkoopste verzekering.

Zoek alle Mini Countryman verzekeringen en bespaar vandaag nog In 2 minuten een nieuwe autoverzekering voor jouw Countryman afsluiten!