Autoverzekering Alfa Romeo Mito Eenvoudig verzekeringen vergelijkenDe goedkoopste autoverzekering voor de Alfa Romeo Mito afsluiten, via internet? Momenteel heb je een ruime keuze. Denk aan Centraal Beheer en ook Klaverblad. Vergelijk de bekende autoverzekeraars vlot en moeiteloos via autoverzekeringregelen.nl. Op die manier bezuinig je vele euro’s. Hoe achterhaal ik de goedkoopste autoverzekering voor de Mito? De assurantiepremie hangt af van factoren als positie op de bonusladder, de geschatte kilometrageen bijvoorbeeld de hoofdgebruiker. Bovenaan de pagina moet je jouw gegevens invullen. Dan zoek je in korte tijd de goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Alfa Romeo Mito! Goed om te weten: wij geven geen advies. D.m.v. de vergelijkers kun je op eigen houtje – gebaseerd op jouw gegevens- een verzekeraar selecteren. Hierbij kun je filteren op de goedkoopste aanbieder. Zie ook onze informatie over Autoverzekering Mitsubishi Carisma.

Meest vertrouwde autoverzekeraars

Vergelijk eenvoudig de beste verzekeraars van Nederland.

Gelijk oversluiten

Check de goedkoopste verzekeraar in een paar minuten.

Bespaar vele euro's

Bereken voor jou de voordeligste verzekering, en stap over van jouw hogere tarief.

Alles wat je wilt weten over het verzekeren van de Alfa Romeo Mito Wil je meer weten over hoe dit werkt? Bekijk hieronder dan naar relevantie informatie.

Wanneer kan ik opzeggen?

Wil jij op een nieuwe aanbieder overstappen? Dan ben je genoodzaakt je eigen auto polis op te zeggen. Wanneer kan dat? Grofweg zijn hiervoor 3 situaties:

1. Wanneer het contract afloopt
In het algemeen heeft een polis een looptijd van 1 jaar. Hierna is overstappen mogelijk. De opzegtermijn moet je niet vergeten. Gemiddeld genomen is dit één maand. Bekijk daarvoor je polisblad / voorwaarden.

2. Verkoop van de auto
Verkoop jij de Alfa Romeo Mito? dan beëindigt de overeenkomst. Dit proces wordt gestart na de kenteken overschrijving. Goed om te weten: het vrijwaringsbewijs moet je niet kwijtraken. Dit dient als bewijsstuk.

3. Als de verzekeraar het contract inhoudelijk wijzigt
Is je actuele verzekering onderhevig aan veranderingen? Moet jij een extra vergoeding betalen?Of zijn de voorwaarden op negatieve wijze aangepast? Dan mag je het contract ontbinden. Na de informering over de poliswijziging kun je een maand lang opzeggen. Ook hier geldt: check de actuele voorwaarden.

Welke soort dekking moet ik kiezen?

Wij differentiëren 3 categorieënzekerheden voor de Alfa Romeo Mito. Volledige All-risk of juist alleen WA of WA plus / beperkt casco. Ieder met zijn eigen voorwaarden

1. WA-dekking
Jouw Mito verzekeren met WA (wettelijke aansprakelijkheid)? Dan staat de verzekeraar alleen garant voor schade aan anderen. Betrokken bij een ongeval? De verzekering regelt dan schade verwijtbaar aan jouw bij de tegenpartij.

2. WA+ Autoverzekering (beperkt)
De WA+ verzekering is iets uitgebreider. WA+ dekt ook o.a. schade aan derden, schade door botsing met dieren, brandschade. Schade aan je eigen auto wordt hier dus ook (deels) gedekt.

3. All-risk autoverzekering (WA volledig casco)
Wil je alle risico’s volledig afdekken? Maak dan de keuze voor een All-risk verzekering voor je Alfa Romeo Mito. In de volksmond ook wel WA volledig casco. Je bent dan verzekerd tegen alle soorten schade. Ook schade veroorzaakt door slippen. Vaak gekozen bij nieuwe autos tot 5 jaar oud.

Jonge auto’s van 0 – 5 jaar volledig casco verzekering
Betrouwbare auto van 6 – 10 jaar Beperkt Casco verzekering (WA+)
Oudere auto’s (10 jaar en ouder) Basis WA

Uit welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

Een basisdekking gekozen? Dan ben je nog niet klaar, er zijn extra dekkingen voor Alfa Romeo Mito. Onderstaand geven we hier meer uitleg over:

1. Aanvullende inzittendenverzekeringen
Daarbinnen zijn 2 mogelijkheden. De ongevallenverzekering voor inzittenden (OI): Keert alleen vast bedrag uit bij overlijden of invaliditeit. Er is ook een schadeverzekering voor inzittenden: dekt de schade aan en van inzittenden.

2. De Rechtsbijstandverzekering
Met een aanvullende verzekering voor rechtsbijstand sta je sterk in (juridische) geschillen n.a.v. een aanrijding / botsing. Let op: voorkom dubbele dekking. Misschien ben je al verzekerd.

3. Bescherm je No-claim
Sluit je de No-claimbeschermer af? Ideaal: Je kunt dan per jaar een schade claimen, zonder dat je dit een plek op de bonus/malus ladder kost. Noemenswaardig: er vind in een correctie in schadevrije jaren plaats.

4. Extra pechhulp
De kans op pech is best groot. Met de pechhulp module sta je nooit alleen. Binnen 30 minuten hulp op locatie (reparatie), je komt koste wat het kost thuis (vervangend vervoer). Voor veel mensen is dat erg fijn.

Hoe wordt de Bonus/Malus-regeling toegepast?

Hoe meer schadevrije jaren, hoe minder je maandelijks aan premie betaalt. Het bonus-malus ladder fenomeen betekent: 12 maanden zonder schade doorgekomen? Dan wordt je beloond met een korting op de premie. Dit heet ook wel no-claimkorting. Claim je schade? Dan daal je op de ladder, wat betekent dat de premie kan stijgen.

 • Opmerkelijk: De voorwaarden van de bonus/malus ladder lopen uiteen per assuradeur.
 • Claim je 12 maanden geen schade? Dan daal je. Bij een claim kan je helaas zo 5 stappen naar boven gaan.
 • Is het niet jouw schuld? Dan wordt de ladder vaak buiten beschouwing gelaten.
 • Claim jij regelmatig een schade bij je verzekeraar? Dan bevind je je in de malus-situatie, wat de premie zal doen toenemen.
 • Feit: Het maakt niet uit hoe groot de schade is, normaal daal je een treetje.

Wat betaal ik voor de verzekering van mijn Mito?

De geldende premie voor een Alfa Romeo Mito wijkt erg af per aanbieder. Uit welke aspecten is het maandbedrag opgebouwd? De opsomming hierna bevat de meest betekenisvolle onderdelen.

 • de postcode van de regelmatige bestuurder (8775EE)
 • Kenmerken van je voertuig (merk, gewicht etc)
 • Geschatte kilometrage
 • Leeftijd (vanaf 26 jaar wordt de premie lager)
 • De gewenste dekking
 • Eventuele schadevrije jaren
 • De waarde van een voertuig
 • Aard van het gebruik: Bijv. zakelijk of particulier

Verzekeringen vergelijken: doen alle bedrijven mee?

Via de vergelijker vergelijk je enkele toonaangevende autoverzekeraars. Denk aan ABN AMRO, Ditzo of Fairzekering. Wij checken alleen maar assuradeurs waarvan de actuele voorwaarden openbaar zijn. Goed om te weten: dit is geen advies. We maken uitsluitend een lijst van de verzekeraars inclusief prijs.

De gevraagde gegevens ingevuld? Jij kan alle verzekeraars voor Alfa Romeo rangschikken op goedkoopste en/of prijs-kwaliteit. Op basis van eigen inzicht kun je een keuze maken. Bekijk altijd de actuele premie van de betreffende autoverzekeraar. Dat is de meest actuele bron van informatie. Op autoverzekeringregelen.nl vind je wel info over o.a. Autoverzekering Verzekeruzelf.nl.

autoverzekering Alfa Romeo Mito


Goedkoopste autoverzekering voor Alfa Romeo Mito afsluiten

Iedereen zoekt natuurlijk een voordelige verzekering voor de Alfa Romeo Mito. Ik wil de goedkoopste verzekeraar, hoe vind ik die? Doorloop dan het volgende stappenplan.

1. Kenteken invoeren (bijv. 6-THX-75).
2. Wie rijdt er de meeste kilometers met het object?
3. Geef je postcodegegevens in + geboortedatum (8-07-1960).
4. Selecteer het aantal schadevrije jaren.
5. Het verwachte aantal kilometers per jaar.
6. Selecteer een (basis) dekking + aanvullende dekking voor Alfa Romeo.
7. Kies de goedkoopste verzekeraar en regel alles direct online.

anwb verzekering

ANWB

Met handige reistips
Haal-en brengservice
Schade snel afgehandeld

ditzo verzekering

Ditzo

Erg klantvriendelijk
Binnen 2 minuten afsluiten
Helder polisblad

interpolis verzekering

Interpolis

No-Claim Garantie
Veilige AutoModus
Online schade melden

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Onderdeel van Achmea
Schade in 3 stappen regelen
Handige overstaphulp

inshared verzekering

Inshared

Hoge klantbeoordeling
Initiatief van achmea
Binnen 10 minuten claimen

klaverblad verzekering

Klaverblad

Een royale verzekeringExtra korting op pakketten
24/7 schade melden

allsecur verzekering

Allsecur

Altijd telefonisch bereikbaar
Korting bij 2e, 3e, 4e auto
Handige App

fbto verzekering

FBTO

Eigen Keuze Herstelbedrijf
Snel online afsluiten
Aanvullende modules

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Prettige bonusladder
24 uur per dag hulp
Schade melden via internet

reaal verzekering

Reaal

Telefonisch afsluiten
WA , WA+ & Volledig Casco
Aanvullende dekking

unive verzekering

Univé

Tot 80% no-claimkorting
WA, WA+ of All Risk
Gebruiksvriendelijke website

ohra verzekering

OHRA

Onderdeel van Delta Lloyd
Afsluiten in 5 snelle stappen
Voor jong en oud geschikt


Goedkoopste premie van de Alfa Romeo Mito berekenen

Welke kosten komen er kijken bij een verzekering voor de Mito? Dat is natuurlijk niet heel eenvoudig te zeggen. Een vrij cruciale factor is geboortedatum. 21-jarigen betalen normaal vaak meer dan de consumenten met veel ervaring, die soms ook al schadevrije jaren opgebouwd hebben. Ook liggen de kosten doorgaans hoger bij een nieuwe Alfa Romeo Mito. Assuradeurs kijken ook naar zaken als postcodegebied (2363MC). De maandpremie in Bussum kan compleet anders zijn dan voor een Autoverzekering Angeren. Ook het geschatte aantal km’s (20.001 tot 25.000) en het gebruik van de auto zijn bepalend. De hoogte van jouw premie kan dus enorm wisselen. Check wat voor jou de voordeligste is. Geef snel schadevrije jaren, huisnummer, eventuele accessoires in, en je ontdekt het in een paar minuten.

Doorzoek Alfa Romeo Mito verzekeringen en bespaar vandaag nog Binnen mum van tijd een goedkope autoverzekering voor jouw Mito afsluiten!