Autoverzekering Audi A2 Kies de verzekering die bij jou past


De meest goedkope autoverzekering voor jouw Audi A2 vinden en afsluiten? Tegenwoordig zijn er flink wat verschillende assuradeurs. Hierbij kun je denken aan Zelf en OHRA. Vergelijk alle verzekeraars handig en zonder moeite via de vergelijkingstool. Op die manier bezuinig je vele euro’s. Hoe sluit ik ‘m af, de goedkoopste verzekering voor mijn A2? Het maandbedrag heeft te maken met bijvoorbeeld de gewenste dekking, privé of zakelijk gebruik en bijvoorbeeld de hoofdgebruiker. Start direct met je gegevens hierboven. De vergelijker vindt binnen een paar minuten de goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Audi A2! Vrijblijvend: wij geven op deze website geen adviezen. D.m.v. de vergelijkers kun je – aan de hand van jouw data – een polis afsluiten. Hierbij kun je filteren op de goedkoopste aanbieder. Je kunt hier ook de premie berekenen van de Autoverzekering Mitsubishi L200.

De beste aanbieders

Vergelijk eenvoudig de beste verzekeraars van Nederland.

Direct overstappen

Check de goedkoopste verzekeraar zonder veel moeite.

Makkelijk geld besparen

Sluit de voordeligste verzekering af, en zeg dag tegen jouw hoge premie.

FAQ: wat moet ik weten over het verzekeren van de Audi A2 Zoek je aanvullende informatie? Bekijk hieronder dan naar relevantie informatie.

Wanneer kan ik mijn autoverzekering opzeggen?

Ga je overstappen? Zeg dan altijd je eigen auto-polis op. Ook nieuwsgierig wanneer dit precies kan? Er zijn een drietal omstandigheden:

1. Einde contracttermijn
Veelal is de duur van een polis ongeveer één jaar. Vanaf dat moment mag je overstappen. Houd rekening met een opzegtermijn. Gebruikelijk is dat een maand. In de overeenkomst vind je alle voorwaarden.

2. Verkoop van de auto
Verkoop je de Audi A2? De overeenkomst wordt ontbonden. Het exacte moment is de dag van overschrijving. Handig: je vrijwaringsbewijs is erg belangrijk. Het kan zijn dat je deze moet kunnen laten zien.

3. Zodra er iets in jouw polis verandert
Is je actuele verzekering onderhevig aan veranderingen? Schiet het polisbedrag omhoog? Of zijn er andere veranderingen waar jij hinder van hebt? Dan mag je het contract ontbinden. Nadat je op de hoogte bent van een wijziging heb je een bedenktijd van 30 dagen. In de algemene voorwaarden staat dit vaak beschreven.

Welk type dekking past bij mij?

We onderscheiden drie soorten waarborg types voor de Audi A2. Wettelijk aansprakelijkheid, beperkt casco of volledig casco. Hoe verhouden deze precies?

1. Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
Een A2 verzekeren met WA (wettelijke aansprakelijkheid)? Dan is alleen schade aan anderen verzekerd. Heb jij een ongeval veroorzaakt? Dan betaalt jouw verzekeraar kosten die de tegenpartij door jouw toedoen heeft.

2. WA + beperkt casco
De WA plus variant biedt veel meer dekking. WA+ dekt ook o.a. een sterretje in je voorruit, schade na blikseminslag, tweezijdige schade. Gangbaar bij auto’s van 6-10 jaar oud.

3. All Risk (WA volledige casco)
Zorgeloos de weg op met je auto? Sluit dan een all-risk verzekering af voor jouw Audi A2. In de volksmond ook wel WA volledig casco. Dit is vaak het meest complete pakket. Dus ook schade ten gevolge van een technisch mankement. Een gebruikelijke dekking bij de nieuwere auto’s.

Auto’s van 0 – 5 jaar WA+ volledig casco (all-risk)
Betrouwbare auto van 6 – 10 jaar Casco beperkt (WA plus polis)
Auto’s van 10 jaar of ouder Basis WA

Aanvullende dekkingen, welke zijn er?

Heb je gekozen voor Wettelijke aansprakelijkheid (WA), WA+ of All Risk? Dan bieden de polissen vaak nog aanvullende dekkingen voor Audi A2. Alles over deze extra modules lees je hieronder:

1. Extra Inzittendenverzekering
Daarbij heb je de keuzen tussen 2 aspecten. Ongevallen-inzittendenverzekering: keert een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. De andere optie is schadeverzekering inzittenden: dekt de schade aan en van inzittenden.

2. Een Rechtsbijstandverzekering
Wees slim: met dekking voor aanvullende rechtsbijstand heb je recht op juridische bijstand na bijv. een ongeluk. Dit kan uitkomst bieden bij een eventuele rechtszaak.

3. No-claimbeschermer
Geef je de voorkeur aan No-claimbeschermers?Het is het overwegen waard: Ieder kalenderjaar één keer schade verhalen, zonder kostenverhoging of veranderende premie-voorwaarden. Opvallend: het aantal geregistreerde schade vrije jaren daalt wel.

4. Pechhulp
1 op de 4 auto’s heeft jaarlijks pech. Met de pechhulp module sta je nooit alleen. Reparatie ter plekke, vervoer naar een lokale garage, je komt koste wat het kost thuis (vervangend vervoer). Voor veel mensen is dat erg fijn.

Wat houdt de Bonus/Malus-regeling in?

Hoe minder schade je hebt, hoe lager je premie. Zo werkt de bonus-malus ladder: Geen claims voor schade ingediend het laatste jaar? Dan gaan de maandelijkse lasten omlaag. In de volksmond heet dit ook wel no-claimkorting. Wel een schade geclaimd bij je verzekeraar? Dan ga je een treetje naar beneden, en betaal je weer meer premie.

 • Goed om te weten: De voorwaarden van de bonus/malus-ladder verschillen nogal per assuradeur.
 • 12 maanden zonder schade gereden? Dan ga je omlaag. Maar bij een claim stijg je ook gauw (gemiddeld 5 treden).
 • Ben je echter niet zelf verantwoordelijk voor het ongeluk? Dan heeft dit vaak geen effect op deze ladder.
 • Heb je vaak schade? Die malus situatie geeft geen recht op korting, en betaal je extra toeslag.
 • Neem dit in acht: Ook bij een hele kleine schade zul jij plekken op de ladder zakken.

Welke bedrag betaal ik aan premie voor de A2?

De premie voor de Audi A2 wijkt erg af per autoverzekeraar. Weten hoe het maandbedrag tot stand komt? Je vindt hieronder de bekendste elementen.

 • Je postcode / regio (4924MB)
 • soort beveiliging op je auto
 • De geschatte kilometrage per jaar
 • Jouw leeftijd als verzekeringnemer
 • De gewenste dekking
 • Jouw schadeverleden
 • De dagwaarde van de auto
 • Gebruikstype: Voor bedrijven of personen

Hoeveel aanbieders van verzekeringen vergelijken we?

Via deze website vergelijk je enkele toonaangevende verzekeringen. O.a. De Goudse, Kilometerverzekering maar ook De Zeeuwse. Wij raadplegen alleen maar verzekeraars die de premies recentelijk nog hebben bijgewerkt. Feit: de vergelijking is geen advies. We plaatsen alleen alle verzekeraars in een opsomming.

Alle benodigde velden ingevuld? Je kunt jouw resultaten voor Audi filteren op prijs en klant beoordeling. Hierna kun je (vrijblijvend) doorklikken naar een verzekeraar. Check altijd de voorwaarden van de gekozen autoverzekering. Die gegevens zijn eigenlijk altijd 100% correct. Wij proberen wel actuele info te verzamelen omtrent bijv. Autoverzekering Bovag.

autoverzekering Audi A2


Goedkoopste autoverzekering voor Audi A2 afsluiten

Over het algemeen wil men altijd een goedkope verzekering voor de Audi A2. Ik wil de goedkoopste verzekeraar, hoe vind ik die? Volg dan de volgende instructies.

1. Nummerbord invullen (n.b. 3-KGN-47).
2. Selecteer wie de hoofdbestuurder is.
3. Ook geboortedatum en adres + postcode wordt gevraagd (21-09-1962).
4. Hoeveel jaar rijd je al zonder schade?
5. Hoeveel km’s je ongeveer per jaar rijdt.
6. Kies de juiste dekking voor Audi.
7. Orden de uitkomst op prijs en sluit alles direct online af.

anwb verzekering

ANWB

24/7 hulp Alarmcentrale
Interessante ledenkorting
Online schade melden

ditzo verzekering

Ditzo

Werkt met WhatsApp
Schade inzittenden
Contact via social media

interpolis verzekering

Interpolis

Focus op preventie
Veilige AutoModus
Online klantenservice

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Tot 3 jaar aanschafprijs
Interessante bonusladder
24/7 schade melden

inshared verzekering

Inshared

Transparante verzekeraar
Initiatief van achmea
Duidelijke voorwaarden

klaverblad verzekering

Klaverblad

Een royale verzekeringGeen poliskosten
Met aanvullende modules

allsecur verzekering

Allsecur

Thuisbrengservice
Wettelijke Aansprakelijkheid
24/7 schade melden

fbto verzekering

FBTO

Handige extra modules
Optie verkeersrechtsbijstand
Met aanvullende modules

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Prettige bonusladder
Beoordelingsscore van 7,5+
Schade snel afgehandeld

reaal verzekering

Reaal

Verzekering op maat
Pakketkorting mogelijk
Aanvullende dekking

unive verzekering

Univé

Korting op pakketten
Service in de winkel
Hulp en ondersteuning

ohra verzekering

OHRA

Samenstellen zoals jij dat wil
Afsluiten in 5 snelle stappen
Gebruiksvriendelijke website


Eenvoudig premie van de Audi A2 berekenen

Welke kosten komen er kijken bij een verzekering voor de A2? Dat is natuurlijk niet heel eenvoudig te zeggen. Een voorname variabele is jouw leeftijd. 20-jarigen hebben te maken met een hogere premie dan mensen van 27 of ouder, die veel no-claim korting hebben opgebouwd. Ook ligt de premie wat hoger bij een prijzige Audi A2. Autoverzekeringen onderzoeken ook o.a. regio (9417DH). De maandpremie in Helvoirt kan heel anders zijn dan voor een Autoverzekering Arcen. Ook het geschatte aantal km’s (15.001 – 20.000) en natuurlijk de dekking worden meegenomen. De berekening van jouw premie hangt dus van veel zaken af. Kijk wat jij per maand kwijt bent. Vul o.a. postcode, schadevrije jaren, aantal kilometers per jaar in, en vergelijk de meest populaire verzekeraars.

Vergelijk alle Audi A2 verzekeringen en sluit online af In 2 minuten een nieuwe autoverzekering voor jouw A2 afsluiten!