Autoverzekering Audi A3 Autoverzekeringen vergelijken in 2 minuten


Een goedkope autoverzekering voor jouw Audi A3 vergelijken en afsluiten? Vandaag de dag bestaan er een hoop autoverzekeraars. O.a. Allianz en ook ING Bank. Vergelijk alle aanbieders vlug en moeiteloos via autoverzekeringregelen.nl. Dat bespaart je een hoop geld! Hoe achterhaal ik de goedkoopste autoverzekering voor de A3? Het maandbedrag wordt bepaald door zaken als type dekking, privé of zakelijk gebruik en demografische gegevens. Bovenaan de pagina moet je jouw gegevens invullen. Dan zoek je in luttele minuten de aller-goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Audi A3! Let op: wij geven geen advies. Door het gebruik van vergelijkers heb je de mogelijkheid om – aan de hand van jouw data – een verzekering bekijken. Kies je voor hoogste beoordeling of juist laagste prijs? Je leest hier ook alles over Autoverzekering Mitsubishi L400.

Meest vertrouwde verzekeraars

Toonaangevende aanbieders snel & eenvoudig vergelijken.

Gelijk oversluiten

Zoek de meest voordelige aanbieder met weinig inspanning.

Vergelijken = geld besparen

Kies de meest voordelige verzekeraar, en stap over van jouw hogere tarief.

Praktische informatie over het verzekeren van de Audi A3 Wil je precies weten hoe het overstappen werkt? Hieronder vind je meest gestelde vragen.

Wanneer kan ik opzeggen?

Wil je overstappen? Stop dan met het contract met je huidige verzekeraar. Wanneer kan dat? Doorgaans zijn er 3 geschikte momenten:

1. Wanneer het contract afloopt
In het algemeen duurt een autoverzekering 1 jaar. Vanaf dan kun je er vanaf. Neem de opzegtermijn in acht. Gewoonlijk een maand. Check ook de polisvoorwaarden van jouw huidige verzekering.

2. Wanneer je jouw auto verkoopt
Verkoop jij de Audi A3? dan beëindigt de overeenkomst. Om precies te zijn: dit gebeurt op de dag van overschrijving. Handig: zorg dat je het vrijwaringsbewijs bewaart. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Zodra er iets in jouw polis verandert
Wordt jouw verzekering (en de voorwaarden) aangepast? Schiet het polisbedrag omhoog? Of zijn de voorwaarden op negatieve wijze aangepast? Opzeggen is dan een rechtsgeldige actie. Nadat je op de hoogte bent van een wijziging heb je een bedenktijd van 30 dagen. In de algemene voorwaarden staat dit vaak beschreven.

Welke soort dekking moet ik kiezen?

Er bestaan 3 ordes van waarborg types voor jouw vertrouwde Audi A3. Volledige All-risk of juist alleen WA of WA plus / beperkt casco. Ieder met zijn eigen voorwaarden

1. WA-verzekering
Een A3 verzekeren met WA (wettelijke aansprakelijkheid)? De schade aan andere voertuigen is dan verzekerd. Ben jij onderdeel van een ongeval? De verzekering regelt dan beschadigingen aan de auto van de ander.

2. De WA-plus verzekering (beperkt)
Deze WA+ dekking is stukken uitgebreider. Je hebt doorgaans recht op een vergoeding bij schade aan derden, een sterretje in je voorruit, brandschade. Schade aan je eigen auto wordt hier dus ook (deels) gedekt.

3. All-risk autoverzekering (bekend als WA volledig casco)
Wil je nergens over hoeven na te denken? In dat geval ga je voor de all risk verzekering voor de Audi A3. In de volksmond ook wel WA volledig casco. Het is de meest uitgebreide dekking. Dus ook schade ten gevolge van een technisch mankement. Een gebruikelijke dekking bij de nieuwere auto’s.

Nieuwe autos van 0 – 5 jaar All-risk (WA + volledig casco)
Auto van 6 – 10 jaar Een beperkt casco WA polis
Oudere auto’s (10 jaar en ouder) Standaard WA

Uit welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

Heb je de beperkte of volledige casco gekozen? Dan ben je nog niet klaar, er zijn extra dekkingen voor Audi A3. Graag bespreken we de meest populaire:

1. Extra Inzittendenverzekering
Daarbinnen zijn 2 mogelijkheden. De ongevallenverzekering voor inzittenden (OI): De verzekering keert een vast bedrag uit, ongeacht wie schuldig is. De 2e optie is schadeverzekering voor inzittenden: voorkomt dat een ongeluk leidt tot een financiële strop.

2. Extra Rechtsbijstandverzekering
Via de extra aanvulling in rechtsbijstand heb je recht op juridische bijstand na bijv. een ongeluk. Handig als je schade wil verhalen bij de verzekeraar van de schuldige partij.

3. Korting op No-claim
Sluit je de No-claimbeschermer af? Slim: Je mag dan jaarlijks éénmaal schade verhalen, zonder dat je terugvalt op de bonus/malus ladder. Goed onthouden: er vind in een correctie in schadevrije jaren plaats.

4. Pechhulp add-on
Sta je met pech langs de weg? Met de pechhulp module sta je nooit alleen. Binnen 30 minuten hulp op locatie (reparatie), of er wordt vervangend vervoer geregeld. Dat kan een hoop onrust wegnemen.

Wat is de bonus/malus-regeling?

Hoe meer schadevrije jaren, hoe lager je premie. Zo werkt de bonus-malus ladder: 12 maanden zonder schade doorgekomen? Dan heb je wellicht recht op een klein voordeeltje. In de volksmond heet dit ook wel no-claimkorting. Heb jij echter schade gereden? Je plek op de ladder wordt dan negatief aangepast, wat betekent dat de premie kan stijgen.

 • Opmerkelijk: De spelregels van de bonus/malus-trede lopen uiteen per verzekeraar.
 • 1 jaar geen schade = een treetje omlaag. 5 treden omhoog is doorgaans normaal bij schade.
 • Ben je echter niet zelf verantwoordelijk voor het ongeluk? Er vindt dan vaak geen ladder correctie plaats.
 • Heb je vaak schade? Dan begeef je je in een zogeheten malus-rang, wat de premie zal doen toenemen.
 • Goed onthouden: Ook bij een hele kleine schade val je terug op de bonus/malus ladder.

Welke bedrag betaal ik aan premie voor de A3?

De geldende premie voor een Audi A3 loopt uiteen per autoverzekeraar. Hoe bepaalt een verzekeraar jouw maandbedrag? Graag noemen we de meest cruciale elementen.

 • De omgeving waarin je woont (1662AD)
 • De auto die je wilt verzekeren
 • Hoeveel kilometer je per jaar gaat afleggen
 • De leeftijd van de regelmatige bestuurder
 • Gekozen WA-variant en modules
 • Aantal schadevrije jaren
 • De cataloguswaarde van de auto
 • Aard van het gebruik: Zakelijke en/of privé

Welke verzekeraars vergelijken jullie?

Door het gebruik van onze tool vergelijk je vertrouwde organisaties. Denk aan ANWB, Reaal plus Voogd en Voogd. We doorzoeken puur assuradeurs die de premies recentelijk nog hebben bijgewerkt. Let wel: onze vergelijkingen zijn geen adviezen. Wij helpen met het vergelijken van de beschikbare verzekeraars.

Heb je het formulier voltooid? Dan kun je de aanbieders voor Audi indelen op reviews of bijvoorbeeld goedkoopste prijs. Je kunt vervolgens doorklikken naar 1 van de aanbieders. Bekijk altijd de actuele premie van de assuradeur. Dat zijn de geldende voorwaarden. Op deze website vind je ook info over Autoverzekering Delta Lloyd.

autoverzekering Audi A3


Goedkoopste autoverzekering voor Audi A3 afsluiten

Je wil nooit meer betalen dan nodig voor de verzekering van je Audi A3. Hoe sluit ik de voordeligste polis af? Doorloop dan het volgende stappenplan.

1. Voer jouw kenteken in (bijvoorbeeld 2-KBT-37).
2. Geef aan wie er voornamelijk in de auto rijdt.
3. Voer je geboortedatum, postcode + huisnummer in (8-05-1990).
4. Selecteer het aantal schadevrije jaren.
5. Het geschatte aantal km’s per jaar.
6. Selecteer een (basis) dekking + aanvullende dekking voor Audi.
7. Kies de goedkoopste verzekeraar en je kunt snel de polis afsluiten.

anwb verzekering

ANWB

Met handige reistips
Lage premie + ledenkorting
Simpele website / account

ditzo verzekering

Ditzo

Pakketkorting mogelijk
Schade inzittenden
Hulp bij het afsluiten

interpolis verzekering

Interpolis

Via Rabo Bankieren App
Verrekening met garage
Voor jong en oud geschikt

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Tot 3 jaar aanschafprijs
Schade in 3 stappen regelen
Voor jong en oud geschikt

inshared verzekering

Inshared

Staat 24/7 voor je klaar
Ook totaalpakketten
Eenvoudig uitbreiden

klaverblad verzekering

Klaverblad

Zelf je garage kiezen
Eigen risico van slechts €100
Aanvullende dekking

allsecur verzekering

Allsecur

Vervangend vervoer
Unieke extra dekkingen
Geld snel op je rekening

fbto verzekering

FBTO

Samenstellen zoals jij dat wil
Maandelijks aanpassen
Aanvullende dekking

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

2e gezinsautoregeling
24 uur per dag hulp
Duidelijke voorwaarden

reaal verzekering

Reaal

Persoonlijk aanspreekpunt
Schadegarant bedrijven
Simpele website / account

unive verzekering

Univé

Unieke Univé Pechhulp
Ook zakelijke klanten
Contact via social media

ohra verzekering

OHRA

Collectieve verzekeringen
Gebruiksvriendelijke App
Goede hulp & adviezen


Goedkoopste premie van de Audi A3 berekenen

Welke kosten komen er kijken bij een verzekering voor de A3? Dat is natuurlijk niet heel eenvoudig te zeggen. Een vrij cruciaal aspect is; hoe oud je bent. Studenten en jongeren moeten rekening houden met hogere lasten dan oudere mensen, die soms ook al schadevrije jaren opgebouwd hebben. Ook schiet de premie omhoog bij een dure Audi A3. Aanbieders houden ook rekening met bijvoorbeeld woonplaats (9028IM). Het maandbedrag in Neer kan compleet anders zijn dan voor een Autoverzekering Arkel. Ook het jaarlijkse aantal kilometers (tot en met 7500) en natuurlijk de dekking worden meegenomen. De berekening van jouw premie hangt dus van veel zaken af. Je kunt nu online razendsnel zelf vergelijken. Voer onder andere schadevrije jaren, hoofdbestuurder, kenteken in, en vergelijk de meest populaire verzekeraars.

Vergelijk alle Audi A3 verzekeringen en vind de goedkoopste Binnen een paar minuten een autoverzekering voor jouw A3 afsluiten!