Autoverzekering Audi Q3 Vind de verzekeraar die bij jou past


De meest goedkope autoverzekering voor jouw Audi Q3 afsluiten? Momenteel is het aanbod enorm. Bijvoorbeeld Bruns ten Brink en natuurlijk United Insurance. Vergelijk ze nu vlot en gemakkelijk via internet. En dat voel je in je portemonnee. Hoe kom ik erachter wat de goedkoopste verzekering is mijn Q3? Het maandbedrag wordt bepaald door zaken als aantal opgebouwde jaren zonder schade, de aanschafwaarde maar ook jouw regio. Bovenaan de pagina moet je jouw gegevens invullen. Je achterhaalt in luttele minuten de aller-goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Audi Q3! Opgelet: Dit is geen advies maar een vrijblijvende vergelijking. D.m.v. de vergelijkers kun je op eigen houtje – uitgaande van jouw situatie – een verzekeraar uitzoeken. Kies bijvoorbeeld voor goedkope prijs of kwaliteit. Zie ook onze informatie over Autoverzekering Nissan 100.

Erkende autoverzekeringen

Alle populaire verzekeringen onder elkaar.

Vlug overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder binnen een half uur.

Makkelijk geld besparen

Speur naar een verzekering met laag tarief, en bespaar vele euro’s per jaar.

Alles wat je wilt weten over het verzekeren van de Audi Q3 Wil je precies weten hoe het overstappen werkt? Bekijk dan direct de veelgestelde vragen.

Wanneer kan ik opzeggen?

Wil jij op een nieuwe aanbieder overstappen? Zeg dan altijd je eigen auto-polis op. Kan ik dat doen wanneer ik wil? Grofweg zijn hiervoor 3 situaties:

1. Contractvervaldatum
Gebruikelijk sluit je de verzekering af voor 1 jaar. Na het eerste jaar is overstappen mogelijk. De opzegtermijn moet je niet vergeten. Vaak is dit 1 maand. Raadpleeg altijd even het polisblad.

2. Bij overschrijven van auto
Neem je afstand van jouw Audi Q3? Dan wordt de polis stopgezet. Om precies te zijn: dit gebeurt op de dag van overschrijving. Tip: zorg dat je het vrijwaringsbewijs bewaart. Dit dient als bewijsstuk.

3. Wanneer de voorwaarden wijzigen
Is je actuele verzekering onderhevig aan veranderingen? Wordt de premie verhoogd? Of ervaar je schade door nieuwe regels / constructies? Ook dan mag je opzeggen. Na de informering over de poliswijziging heb je een bedenktijd van 30 dagen. Om hiervan zeker te zijn bekijk je actuele voorwaarden.

Welk type dekking past bij mij?

We onderscheiden drie types basisdekkingen voor de Audi Q3. De standaard WA, de uitgebreide WA+ en de volledig casco All-risk. Ieder met zijn eigen voorwaarden

1. Standaard WA aansprakelijkheidsverzekering
Jouw Q3 verzekeren d.m.v. een wettelijke aansprakelijkheids polis? Dan staat de verzekeraar alleen garant voor schade aan anderen. Ben je schuldig aan een botsing? Je verzekeraar behandelt dan schade veroorzaakt door jouw bij de andere partij.

2. WA-plus verzekering (beperkt casco)
Deze variant dekt meer dan standaard WA. Dit dekt vaak onder andere brandschade, schade door botsing met dieren, schade door natuurgeweld. Gangbaar bij auto’s van 6-10 jaar oud.

3. All-risk autoverzekering (bekend als WA volledig casco)
Zorgeloos de weg op met je auto? Maak dan de keuze voor een All-risk verzekering voor je Audi Q3. In de volksmond ook wel WA volledig casco. Het is de meest uitgebreide dekking. Aan jouw eigen auto of die van een ander. Dit wordt veel gebruikt voor jonge auto’s (tot 5 jaar).

Goede auto van 0 – 5 jaar WA+ volledig casco (all-risk)
Auto van 6 – 10 jaar WA-plus verzekering (beperkt casco)
Auto’s van 10 jaar of ouder De instap WA

Kan ik uitbreiden met aanvullende dekkingen?

Heb je een keuze gemaakt uit WA, WA+ of Allrisk? Dan zijn er nog extra dekkingen voor de Audi Q3. Alles over deze extra modules lees je hieronder:

1. Aanvullende inzittendenverzekeringen
Daarbij heb je de keuzen tussen 2 aspecten. Ongevallen inzittendenverzekering: keert uit bij structurele invaliditeit of overlijden, ongeacht de schuldvraag. De andere optie is schadeverzekering inzittenden: dekt schade aan jou en de passagiers + spullen in de auto.

2. Rechtsbijstandverzekeringen
Met behulp van de rechtsbijstand aanvullende dekking staat er dagelijks een team juridische experts klaar. Ideaal bij een conflict over je auto.

3. Bescherm je No-claim
Kies je voor de No-claim beschermer?Iets voor jou? Elk jaar een keer schade claimen, zonder dat je dit een plek op de bonus/malus ladder kost. Goed onthouden: het kost je wel schadevrije jaren in je account.

4. Extra pechhulp
Sta je met pech langs de weg? Met de pechhulp module sta je nooit alleen. Altijd snel een reparatie service ter plaatse, is dat geen optie? Dan heb je recht op een leenauto. Dat geeft een prettig gevoel!

Wat betekent de bonus/malus regeling?

Hoe langer zonder schade, des te voordeliger kan de premie worden berekend. Dat is de insteek van de bonus-malus ladder: Een heel jaar schadevrij gereden? Dan is de verzekeraar blij en betaal je minder premie. Dit principe noemen we ook wel no-claimkorting. Heb je wel schade? Dan ga je een treetje naar beneden, wat betekent dat de premie kan stijgen.

 • Feit: De protocollen van de bonus/malus ladder verschillen nogal per assuradeur.
 • 12 maanden zonder schade gereden? Dan ga je omlaag. 5 treden omhoog is doorgaans normaal bij schade.
 • Lag de oorzaak van de schade bij een ander? Dan blijft je positie op de ladder hetzelfde.
 • Moet je aanhouden schade claimen? Dan begeef je je in een zogeheten malus-rang, wat de premie zal doen toenemen.
 • Neem dit in acht: Bij elke schade, groot of klein, wordt jouw plek negatief aangepast.

Hoe hoog zijn de premie-kosten van een Q3?

De hoogte van de premies voor een Audi Q3 wisselt erg per verzekeraar. Maar hoe komt deze premie nu tot stand? Je vindt hieronder de meest invloedrijke variabelen.

 • Regio waarin bestuurder woonachtig is (2772NI)
 • Eigenschappen van het te verzekeren object
 • Het verwachte aantal kilometers per jaar
 • Leeftijd (tot 25 jaar betaal je vaak meer)
 • De gekozen (aanvullende) dekking
 • Jouw schadeverleden
 • De waarde van een voertuig
 • Type gebruik: Zakelijke en/of privé

Welke verzekeringen vergelijken wij?

Aan de hand van de tool vergelijk je een aantal erkende autoverzekeraars. Onder andere Bruns ten Brink, FBTO of bijvoorbeeld De Zeeuwse. Wij checken alleen autoverzekeraars waarvan de meest recente premies bekend zijn.Van belang: de uitkomst is onafhankelijk en geen advies. We maken uitsluitend een lijst van de verzekeraars inclusief prijs.

De velden ingevuld? De weergegeven verzekeringen kan je voor Audi classificeren op hoogste score of laagste prijzen. Hierna kun je (vrijblijvend) doorklikken naar een verzekeraar. Zie altijd de actuele voorwaarden van de gekozen autoverzekering. Deze voorwaarden zijn het belangrijkste. Via deze site kun je wel meer te weten komen over bijvoorbeeld Autoverzekering ING.

autoverzekering Audi Q3


Goedkoopste autoverzekering voor Audi Q3 afsluiten

Over het algemeen wil men altijd een goedkope verzekering voor de Audi Q3. Hoe vergelijk ik de beschikbare verzekeringen? Let op het stappenplan hieronder.

1. Vul je nummerbord in (bijv. NR-017-P).
2. Wie zit er doorgaans achter het stuur?
3. Geef je adresgegevens (postcode) en leeftijd in (5-01-1966).
4. Heb je schadevrije jaren, zo ja hoeveel?
5. Hoeveel KM verwacht je te rijden per jaar?
6. Kies de juiste dekking voor Audi.
7. Sorteer de aanbieders op prijs en regel alles direct online.

anwb verzekering

ANWB

24 uur, 7 dagen per week
Hoge korting bij veilige rijstijl
Handige overstaphulp

ditzo verzekering

Ditzo

Erg klantvriendelijk
Pechhulpdekking
Hoge klantbeoordeling

interpolis verzekering

Interpolis

Alles in één Polis
Veilige AutoModus
Verschillende opties

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

2e auto dezelfde korting
Hoge klantenbeoordeling
Hoge klantbeoordeling

inshared verzekering

Inshared

Staat 24/7 voor je klaar
Collectieve insteek
Hoge klantbeoordeling

klaverblad verzekering

Klaverblad

De no-nonsense verzekeraar
Ouderwets binnenlopen
14 dagen bedenktijd

allsecur verzekering

Allsecur

Dagelijks opzeggen
Unieke extra dekkingen
Met aanvullende modules

fbto verzekering

FBTO

Samenstellen zoals jij dat wil
Online 10% korting
Binnen 10 minuten claimen

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

2 jaar nieuwwaarde terug
Inzittenden meeverzekeren
Hulp bij overstappen

reaal verzekering

Reaal

Persoonlijk aanspreekpunt
Schadegarant bedrijven
Schade melden via internet

unive verzekering

Univé

Schadeherstelbedrijf kiezen
Klantbeoordeling 8+
Contact via social media

ohra verzekering

OHRA

Met 5 extra dekkingen
Bereikbaar via WhatsApp
Schade snel afgehandeld


Goedkoopste premie van de Audi Q3 berekenen

Wat betaal ik per maand bij een verzekering voor de Q3? Hieraan liggen verschillende factoren ten grondslag. Een voorname factor is jouw leeftijd. Jongeren t/m 23 hebben te dealen met een hoger tarief dan oudere mensen, met eventueel een aantal jaren zonder schade. Ook liggen de kosten doorgaans hoger bij een zware Audi Q3. Autoverzekeringen onderzoeken ook zaken als adresgegevens (2877FI). Het tarief in Waalre is anders dan een Autoverzekering Avenhorn. Ook het geschatte aantal km’s (7501 – 10.000) en uiteraard de cataloguswaarde van het voertuig hebben invloed. De maandelijkse afschrijving kan dus enorm wisselen. Bereken nu zelf jouw premie. Voer o.a. eventuele accessoires, aantal kilometers per jaar, kenteken in, en je weet het in 2 minuten.

Check de Audi Q3 verzekeringen en sluit online af In luttele minuten een voordelige autoverzekering voor jouw Q3 afsluiten!