Autoverzekering Ford Mondeo Vind de verzekeraar die bij jou past


De meest goedkope autoverzekering voor jouw Ford Mondeo afsluiten, via internet? Momenteel zijn er tientallen verzekeraars. O.a. Allsecur en ook Unigarant. Vergelijk alle verzekeraars vlot en eenvoudig met onze tool. Op die manier bezuinig je vele euro’s. Hoe achterhaal ik de goedkoopste autoverzekering voor de Mondeo ? Het maandbedrag komt tot stand op basis van o.a. positie op de bonusladder, gebruik van de auto en niet te vergeten jouw woonplaats. Bovenaan de pagina moet je jouw gegevens invullen. Je bekijkt dan binnen een paar minuten de goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Ford Mondeo! Opgelet: Dit is geen advies maar een vrijblijvende vergelijking. Via onze vergelijker kun je op eigen houtje – uitgaande van jouw situatie – een verzekering bekijken. Kies je voor hoogste beoordeling of juist laagste prijs? Je vindt hier ook info over Autoverzekering Toyota MR 2.

Meest vertrouwde aanbieders

Alle erkende verzekeraars in 1 overzicht.

Nu oversluiten

Check de goedkoopste verzekeraar binnen een half uur.

Vergelijken bespaart geld

Speur naar een verzekering met laag tarief, en zeg dag tegen jouw hoge premie.

Handige informatie over het verzekeren van de Ford Mondeo Meer weten over overstappen? Hieronder lees je antwoorden op diverse vragen.

Vanaf wanneer kan ik opzeggen?

Ga je overstappen? Stop dan met het contract met je huidige verzekeraar. Kan ik dat doen wanneer ik wil? Grofweg zijn hiervoor 3 situaties:

1. Op het einde van contracttermijn
Normaliter heeft een polis een looptijd van 1 jaar. Vanaf dat moment mag je overstappen. De opzegtermijn moet je niet vergeten. Deze is vaak 1 maand. Raadpleeg altijd even het polisblad.

2. Bij een kenteken overschrijving
Neem je afstand van jouw Ford Mondeo? De overeenkomst wordt ontbonden. Het exacte moment is de dag van overschrijving. Vergeet niet: je vrijwaringsbewijs is erg belangrijk. Het kan zijn dat je deze moet kunnen laten zien.

3. Zodra er iets in jouw polis verandert
Is je actuele verzekering onderhevig aan veranderingen? Wordt de prijs voor je verhoogt? Of zijn er andere veranderingen waar jij hinder van hebt? Ook dan mag je jouw polis beëindigen. Nadat je schriftelijk op de hoogte bent gebracht, kan je dat binnen een paar weken regelen. Zie hiervoor ook altijd jouw polisvoorwaarden.

WA of All Risk?

Er bestaan 3 varianten van garanties voor de Ford Mondeo. WA, WA + beperkt casco en WA + volledig casco (allrisk). Maar wat zijn nu exact de verschillen?

1. Standaard WA aansprakelijkheidsverzekering
Jullie Mondeo verzekeren met een WA polis? De schade aan andere voertuigen is dan verzekerd. Betrokken bij een ongeval? De verzekering regelt dan de schade aan de andere auto of personen.

2. WA plus beperkt casco
Deze WA+ dekking is stukken uitgebreider. Je hebt doorgaans recht op een vergoeding bij een sterretje in je voorruit, schade door storm, schade aan derden. Schade aan je eigen auto wordt hier dus ook (deels) gedekt.

3. All Risk (WA volledige casco)
Wil je alle risico’s volledig afdekken? Dan ben je het beste af met een all-risk verzekering voor jouw Ford Mondeo. Dit wordt ook wel WA + volledig casco genoemd. Dit is vaak het meest complete pakket. Ook wanneer je een aanrijding zelf veroorzaakt hebt. Een gebruikelijke dekking bij de nieuwere auto’s.

Nieuwe autos van 0 – 5 jaar volledig casco verzekering
Auto’s van 6 – 10 jaar Casco beperkt (WA plus polis)
Voertuigen ouder dan 10 jaar WA-verzekering

Uit welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

Heb je een van de basisdekkingen gekozen? Dan ben je nog niet klaar, er zijn extra dekkingen voor Ford Mondeo. Lees verder voor meer informatie over deze extra’s:

1. Inzittendenverzekering
Binnen deze module heb je 2 smaken. Ongevallen-inzittendenverzekering: Keert alleen vast bedrag uit bij overlijden of invaliditeit. Doorgaans kun je ook kiezen voor een schadeverzekering voor inzittenden: dekt o.a. letselschade en zaakschade aan jou en inzittenden.

2. Rechtsbijstandverzekeringen
Via de dekking voor aanvullende rechtsbijstand staat er dagelijks een team juridische experts klaar. Handig als je schade wil verhalen bij de verzekeraar van de schuldige partij.

3. No-claim korting
Neem je een No-claimbeschermer? Niet gek: Elk jaar een keer schade claimen, zonder kostenverhoging of veranderende premie-voorwaarden. Opvallend: er vind in een correctie in schadevrije jaren plaats.

4. Pechhulp add-on
De kans op pech is best groot. Via de pechhulp module heb je altijd hulp. Je auto wordt ter plekke gerepareerd, of de verzekeraar zorgt voor alternatief vervoer. Dat geeft een prettig gevoel!

Wat betekent de bonus/malus regeling?

Hoe langer zonder schade, des te meer korting op je autoverzekering. Zo werkt de bonus-malus ladder: 12 maanden zonder schade doorgekomen? Dan heb je wellicht recht op een klein voordeeltje. Vaak bedoelen we hiermee de no-claimkorting. Wel schade aan de auto? Dan gaat jouw positie op de ladder naar beneden, wat betekent dat de premie kan stijgen.

 • Goed om te weten: De protocollen van de bonus/malus-trede variëren erg per verzekering.
 • 12 maanden zonder schade gereden? Dan ga je omlaag. Echter, bij schade ga je vaak 5 treetjes omhoog.
 • Lag het schade probleem niet aan jouw verantwoordelijkheid? Dan heeft dit vaak geen effect op deze ladder.
 • Claim jij onophoudelijk schade op jouw polis? Dan heb je een negatief kortingspercentage, en gaat de maandelijkse premie wat omhoog.
 • Let op: Het maakt niet uit hoe groot de schade is, normaal zul jij plekken op de ladder zakken.

Wat kost de verzekering van mijn Mondeo ?

De hoogte van de premies voor een Ford Mondeo wisselt erg per verzekeraar. Uit welke aspecten is het maandbedrag opgebouwd? Graag noemen we de meest betekenisvolle variabelen.

 • De plaats waar jij woont (8875DN)
 • Eigenschappen van het te verzekeren object
 • Hoeveel km’s je ongeveer per jaar rijdt
 • De geboortedatum van de bestuurder
 • Het soort dekking (WA, WA+, All-risk)
 • Hoeveel jaren je zonder schade gereden hebt
 • Cataloguswaarde van het voertuig
 • Aard van het gebruik: B2B of juist B2C voorwaarden

Hoeveel aanbieders van verzekeringen vergelijken we?

Via de vergelijker vergelijk je enkele toonaangevende verzekeraars. O.a. Delta Lloyd, Klaverblad of bijvoorbeeld United Insurance. We bekijken puur autoverzekeraars waarvan de actuele voorwaarden openbaar zijn. Goed onthouden: de uitkomst is onafhankelijk en geen advies. Wij helpen met het vergelijken van de beschikbare verzekeraars.

Alle benodigde velden ingevuld? Je kunt jouw resultaten voor Ford rangschikken op maandpremie of prijs/kwaliteitverhouding. U kunt op basis hiervan zelfstandig een keuze maken. Verifieer altijd zelf de geldende voorwaarden van de betreffende organisatie. Deze voorwaarden zijn het belangrijkste. Via deze site kun je wel meer te weten komen over bijvoorbeeld Premie berekenen Klaverblad.

autoverzekering Ford Mondeo


Goedkoopste autoverzekering voor Ford Mondeo afsluiten

Je wil nooit meer betalen dan nodig voor de verzekering van je Ford Mondeo. Hoe vind je nu de laagste premie? Let op het stappenplan hieronder.

1. Vul je nummerbord in (zoals 2-KBT-36).
2. Wie zit er doorgaans achter het stuur?
3. Ook geboortedatum en adres + postcode wordt gevraagd (13-11-1981).
4. Heb je schadevrije jaren, zo ja hoeveel?
5. Het geschatte aantal km’s per jaar.
6. Selecteer een (basis) dekking + aanvullende dekking voor Ford.
7. Sorteer de verzekeringen op prijs en ga direct verder met bestellen.

anwb verzekering

ANWB

Met tips voor veilig rijden
Via WhatsApp bereikbaar
Helder polisblad

ditzo verzekering

Ditzo

Zeer klantgericht
Eigen herstelnetwerk
Hulp en ondersteuning

interpolis verzekering

Interpolis

Via Rabo Bankieren App
Verrekening met garage
Goede telefonische service

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

WA, WA+ & All Risk
Interessante bonusladder
Handige overstaphulp

inshared verzekering

Inshared

Tot 80% no-claim korting
Ook totaalpakketten
Aanvullende dekking

klaverblad verzekering

Klaverblad

Altijd 14-dagen bedenktijd
Actief sinds 1850
Schade snel afgehandeld

allsecur verzekering

Allsecur

Onderdeel van Allianz
Service award winnaar
Supersnel geregeld

fbto verzekering

FBTO

Snel modules aan-uitzetten
Maandelijks aanpassen
Met aanvullende modules

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Prettige bonusladder
Tot 85% korting
Online account

reaal verzekering

Reaal

Klantgericht Verzekeren
Pechhulp Route Mobiel
Eenvoudig uitbreiden

unive verzekering

Univé

Schadeherstelbedrijf kiezen
Veel lokale adviseurs
Eenvoudige procedures

ohra verzekering

OHRA

Passende dekking elke auto
Bereikbaar via WhatsApp
Snel schade melden


Goedkoopste premie van de Ford Mondeo berekenen

Wat betaal ik per maand m.b.t. de verzekering van mijn Mondeo ? Daarbij komen een heleboel aspecten kijken. Een voornaam aspect is geboortedatum. Jongeren van 24 jaar hebben te dealen met een hoger tarief dan oudere mensen, die soms ook al schadevrije jaren opgebouwd hebben. Ook is de premie duurder bij een recent gekochte Ford Mondeo. Aanbieders bekijken daarnaast feiten zoals postcode (8816ME). Het tarief in Mijdrecht is niet exact hetzelfde als voor een Autoverzekering Heesch. Ook het geschatte aantal km’s (25.001 tot 30.000) en aard van het gebruik (privé of zakelijk) hebben invloed. De maandelijkse afschrijving is voor elke bestuurder weer anders. Verzekeringen vergelijken is zo gepiept. Geef snel huisnummer, geboortedatum, schadevrije jaren in, en je weet het in 2 minuten.

Bekijk alle Ford Mondeo verzekeringen en stap over Binnen mum van tijd een goedkope autoverzekering voor jouw Mondeo afsluiten!