Autoverzekering BMW 316 Eenvoudig verzekeringen vergelijken


Online de goedkoopste autoverzekering voor jouw BMW 316 vergelijken en afsluiten? Tegenwoordig zijn er tientallen verzekeraars. Denk aan Aon Direct en niet te vergeten VKG. Vergelijk de beschikbare assuradeurs vlug en gemakkelijk via de vergelijkingstool. En dat voel je in je portemonnee. Hoe vind je de goedkoopste verzekering voor jouw 316? Het maandbedrag heeft te maken met variabelen als aantal opgebouwde jaren zonder schade, het aantal km’s dat je rijdt en niet te vergeten jouw leeftijd. Start direct met je gegevens hierboven. Je bekijkt dan binnen een paar minuten de meest goedkope autoverzekeraar voor jouw BMW 316! Vrijblijvend: wij geven op deze website geen adviezen. Via onze vergelijker kun je zelfstandig – uitgaande van jouw situatie – een verzekeraar uitzoeken. Kies bijvoorbeeld voor goedkope prijs of kwaliteit. Zie ook onze informatie over Autoverzekering Opel Ampera.

De beste autoverzekeraars

Vergelijk eenvoudig de beste verzekeraars van Nederland.

Nu oversluiten

Vind een nieuwe autoverzekering zonder veel moeite.

Makkelijk geld besparen

Zoek naar een betaalbare verzekering, en zeg jouw te hoge premie gedag.

Alles wat je wilt weten over het verzekeren van de BMW 316 Heb jij nog vragen over jouw nieuwe verzekering? Hieronder vind je meest gestelde vragen.

Wanneer kan ik mijn autoverzekering opzeggen?

Ga je overstappen? Dan ben je genoodzaakt je eigen auto polis op te zeggen. Ook nieuwsgierig wanneer dit precies kan? Grofweg zijn hiervoor 3 situaties:

1. Als het contract ten einde loopt
In het algemeen neem je een verzekering voor een jaar. Vanaf dan kun je er vanaf. Je hebt wel te maken met een opzegtermijn. Normaliter is dit één maand. Check ook de polisvoorwaarden van jouw huidige verzekering.

2. Bij de verkoop van je auto
Verkoop jij jouw BMW 316? Het contract wordt dan gestopt. Dit gebeurt op moment van kenteken overschrijving. Vergeet niet: een vrijwaringsbewijs is hierbij onmisbaar. Dit dient als bewijsstuk.

3. Zodra er iets in jouw polis verandert
Gaat je huidige verzekering de voorwaarden aanpassen? Wordt de prijs voor je verhoogt? Of zijn de voorwaarden op negatieve wijze aangepast? Ook dan mag je opzeggen. Nadat je schriftelijk op de hoogte bent gebracht, wordt je geacht dit binnen korte tijd te doen. Ook hier geldt: check de actuele voorwaarden.

WA of All Risk?

Er bestaan 3 verschillende varianten van dekkingen voor de BMW 316. Wettelijk aansprakelijkheid, beperkt casco of volledig casco. Hoe verhouden deze precies?

1. Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
Je 316 verzekeren d.m.v. een wettelijke aansprakelijkheids polis? Uitsluitend schade aan derden wordt dan vergoed. Een ongeluk ontstaan door jouw schuld? Dan betaalt jouw verzekeraar schades van anderen die jij hebt veroorzaakt.

2. WA plus beperkt casco
De WA+ verzekering is iets uitgebreider. WA+ dekt ook o.a. schade door natuurgeweld, schade na blikseminslag, schade door botsing met dieren. Een stuk completer dan WA dus .

3. WA plus volledig casco (All-risk)
Wil jij geen enkel risico lopen? Kies van natuurlijk All-risk voor BMW 316. Volledig casco is de benaming van deze optie. Dit is vaak het meest complete pakket. Dus ook door schade door vandalisme. Een aanrader voor auto’s jonger dan 5 jaar.

Nieuwe autos van 0 – 5 jaar volledig casco verzekering
Auto’s van 6 – 10 jaar Beperkt Casco verzekering (WA+)
Auto ouder dan 10 jaar WA-verzekering

Uit welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

Een basisdekking gekozen? Je kunt jouw verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen voor de BMW 316. Graag bespreken we de meest populaire:

1. Aanvullende Inzittendenverzekering
Binnen deze module heb je 2 smaken. Ongevallen-inzittendenverzekering (OIV): keert een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. De 2e optie is schadeverzekering voor inzittenden: voorkomt dat een ongeluk leidt tot een financiële strop.

2. Een Rechtsbijstandverzekering
Met behulp van de rechtsbijstand aanvullende dekking staat er dagelijks een team juridische experts klaar. Let op: voorkom dubbele dekking. Misschien ben je al verzekerd.

3. No-claimbeschermer
Neem je een No-claimbeschermer? Het overwegen waard: Ieder kalenderjaar één keer schade verhalen, terwijl je premie niet stijgt. Goed onthouden: je opgebouwde schadevrije jaren worden gecorrigeerd.

4. Pechhulp
Sta je met pech langs de weg? Met de pechhulp module kun je met een veilig gevoel de weg op. Reparatie ter plekke, vervoer naar een lokale garage, of de verzekeraar zorgt voor alternatief vervoer. Dat geeft een prettig gevoel!

Wat betekent de bonus/malus regeling?

Hoe lager je schadeclaims, des te meer korting op je autoverzekering. Zo werkt de bonus-malus ladder: Geen schade ingediend de afgelopen 12 maand? Dan gaan de maandelijkse lasten omlaag. Dit principe noemen we ook wel no-claimkorting. Heb je een ongelukje gehad? Dan ga je een treetje naar beneden, en je maandpremie gaat omhoog.

 • Feit: De richtlijnen m.b.t. de bonus/malus-regeling lopen uiteen per assuradeur.
 • 1 jaar geen schade = een treetje omlaag. Echter, bij schade ga je vaak 5 treetjes omhoog.
 • Ben je echter niet zelf verantwoordelijk voor het ongeluk? Dan ga je niet naar beneden.
 • Moet je aanhouden schade claimen? Dat betekent een malus-situatie, wat de premie zal doen toenemen.
 • Goed onthouden: De hoogte van de claim speelt geen rol, altijd zak je op de ladder.

Welke kosten spelen een rol bij een verzekering voor een 316?

De geldende premie voor een BMW 316 kan enorm verschillen per autoverzekering. Hoe bepaalt een verzekeraar jouw maandbedrag? In het lijstje hieronder staan de meest cruciale variabelen.

 • Jouw woongebied (1826BA)
 • Natuurlijk de auto waar het om gaat
 • Hoeveel km’s je ongeveer per jaar rijdt
 • Jouw leeftijd (geboortejaar)
 • Dekking + aanvullende modules
 • Aantal positieve/negatieve schadevrije jaren
 • De cataloguswaarde van de auto
 • Aard van het gebruik: Voor bedrijven of personen

Welke verzekeraars vergelijken jullie?

Via deze website vergelijk je een aantal erkende organisaties. Denk aan Promovendum, Interpolis en onder andere Verzekeruzelf.nl. Wij vergelijken enkel aanbieders waarvan de meest recente premies bekend zijn.Neem dit in acht: dit is geen advies. Wij helpen enkel met het maken van een vergelijking.

De gevraagde gegevens ingevuld? Dan kun je de aanbieders voor BMW indelen op de goedkoopste prijs of beste rating. Je kunt vervolgens doorklikken naar 1 van de aanbieders. Verifieer altijd zelf de geldende voorwaarden van de aangaande organisatie. Die informatie is altijd leidend. Met deze site kun je wel meer te weten komen over o.a. Autoverzekering Allsecur.

autoverzekering BMW 316


Goedkoopste autoverzekering voor BMW 316 afsluiten

Iedereen zoekt natuurlijk een voordelige verzekering voor de BMW 316. Hoe vergelijk ik de beschikbare verzekeringen? Gebruik deze handige stappen.

1. Kenteken invoeren (bijv. HX-633-T).
2. Wie rijdt er de meeste kilometers met het object?
3. Voer jouw leeftijd in, postcode, straatnaam en huisnummer (17-09-1962).
4. Hoeveel jaar rijd je al zonder schade?
5. Hoeveel km’s je ongeveer per jaar rijdt.
6. Kies voor WA, WA+ of Allrisk voor BMW.
7. Sorteer de aanbieders op prijs en stap direct online over.

anwb verzekering

ANWB

Eerste jaar extra ledenkorting
Haal-en brengservice
Simpele website / account

ditzo verzekering

Ditzo

Tot 75% korting
Korting voor een 2e auto
Aanvullende dekking

interpolis verzekering

Interpolis

24/7 schade melden
Veilige AutoModus
Hulp bij overstappen

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Uitstekend bereikbaar
Praktische tips veilig rijden
Schade melden via internet

inshared verzekering

Inshared

We all benefit
Extra dekking auto 6-13 jaar
Snel schade melden

klaverblad verzekering

Klaverblad

Gewoon goede verzekering
Veel vrijheid en keuzes
Schade melden via internet

allsecur verzekering

Allsecur

Vervangend vervoer
Winnaar van vele prijzen
Hoge klantbeoordeling

fbto verzekering

FBTO

Eigen Keuze Herstelbedrijf
Optie verkeersrechtsbijstand
Goede hulp & adviezen

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Persoonlijke schademanager
Hoge kwaliteit focus
Aanpassen & upgraden

reaal verzekering

Reaal

Met handige filmpjes
Maximaal 80% korting
Helder polisblad

unive verzekering

Univé

Schadeherstelbedrijf kiezen
Ook zakelijke klanten
Snel claims indienen

ohra verzekering

OHRA

Extra voertuigen toevoegen
Voordelig 2e auto verzekeren
Met aanvullende modules


Voordeligste premie van de BMW 316 berekenen

Hoe zit het met de kosten m.b.t. de verzekering van mijn 316? Dat hangt van een aantal zaken af. Een vrij cruciale factor is het jaartal van geboorte. 19-jarigen betalen doorgaans meer dan ouderen / senioren, die veel no-claim korting hebben opgebouwd. Ook zijn de kosten wat meer bij een kostbare BMW 316. Assuradeurs overdenken ook bijv. woonplaats (2369DI). Het maandbedrag in Elspeet wijkt vermoedelijk af van een Autoverzekering Berghem. Ook het jaarlijkse aantal kilometers (30.001 en meer) en het type voertuig tellen mee. Het bedrag per maand is dus erg persoonlijk. Verzekeringen vergelijken is zo gepiept. Vul o.a. schadevrije jaren, postcode, kenteken in, en je ontdekt het in een paar minuten.

Vergelijk alle BMW 316 verzekeringen en start met geld besparen Binnen no-time een goedkope autoverzekering voor jouw 316 afsluiten!