Autoverzekering Opel Ampera Kies de verzekering die bij jou pastDe aller-goedkoopste autoverzekering voor de Opel Ampera bekijken en afsluiten? Vandaag de dag heb je een ruime keuze. Toonaangevende partijen zijn o.a. Aegon en Nationale Nederlanden. Vergelijk alle aanbieders handig en eenvoudig online. En dat voel je in je portemonnee. Hoe vind je de goedkoopste verzekering voor jouw Ampera ? Het maandbedrag wordt bepaald door bijv. dekking, aanvullende modules, het aantal km’s dat je rijdt en jouw leeftijd. Bovenaan de pagina moet je jouw gegevens invullen. Zo vind jij in luttele minuten de meest goedkope autoverzekeraar voor jouw Opel Ampera! Opgelet: Dit is geen advies maar een vrijblijvende vergelijking. D.m.v. de vergelijkers heb je de mogelijkheid om – op basis van jouw gegevens – een polis afsluiten. Kies je voor hoogste beoordeling of juist laagste prijs? Zie ook onze informatie over Autoverzekering Dodge Nitro.

Meest vertrouwde verzekeraars

Alle erkende verzekeraars in 1 overzicht.

Snel overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder met een paar klikken.

Vergelijken bespaart geld

Zoek naar een betaalbare verzekering, en bespaar vele euro’s per jaar.

Handige informatie over het verzekeren van de Opel Ampera Zoek je aanvullende informatie? Neem dan de FAQ door die hieronder te vinden is.

Hoe werkt het opzeggen van mijn verzekering?

Ga je overstappen? Dan moet je jouw huidige contract opzeggen. Ook nieuwsgierig wanneer dit precies kan? Grofweg zijn hiervoor 3 situaties:

1. Wanneer het contract afloopt
In de regel is de duur van een polis ongeveer één jaar. Hierna kun je er vanaf. De opzegtermijn moet je niet vergeten. Gebruikelijk is dat een maand. Bekijk daarvoor je polisblad / voorwaarden.

2. Bij overschrijven van auto
Verkoop je de Opel Ampera? De overeenkomst wordt ontbonden. Dit proces wordt gestart na de kenteken overschrijving. Tip: bewaar het vrijwaringsbewijs zorgvuldig. Het kan zijn dat je deze moet kunnen laten zien.

3. Bij een premieverhoging of wijziging van voorwaarden
Zijn de voorwaarden van jouw verzekering veranderd? Is de premie naar een hoger niveau gebracht? Of wordt de polis voor jou negatief gewijzigd? Ook dan mag je opzeggen. Na wijziging van de polis kan je dat binnen een paar weken regelen. Zie hiervoor ook altijd jouw polisvoorwaarden.

WA of All Risk?

Zoals je misschien weet zijn er 3 categorieëndekkingen voor de Opel Ampera. De wettelijke aansprakelijkheid, WA+ of complete all risk.Ieder met zijn eigen voorwaarden

1. WA-dekking
Een Ampera verzekeren met WA (wettelijke aansprakelijkheid)? Dan is alleen schade aan anderen verzekerd. Maak je onverhoopt een ongelukje? De verzekering regelt dan de eventuele kosten bij de tegenpartij.

2. WA+ Autoverzekering (beperkt)
Dit is een uitgebreidere variant op de WA. Hier kun je ook terecht bij schade na blikseminslag, tweezijdige schade, schade door botsing met dieren. Een stuk completer dan WA dus .

3. All-risk autoverzekering (bekend als WA volledig casco)
Wil je alle risico’s volledig afdekken? Kies van natuurlijk All-risk voor Opel Ampera. Volledig casco is de benaming van deze optie. Een completer pakket is niet te vinden. Dus ook schade ten gevolge van een technisch mankement. Dit wordt veel gebruikt voor jonge auto’s (tot 5 jaar).

Nieuwe autos van 0 – 5 jaar volledig casco verzekering
Betrouwbare auto van 6 – 10 jaar Beperkt Casco verzekering (WA+)
Oudere auto’s (10 jaar en ouder) De (verplichte) WA

Aanvullende dekkingen, welke zijn er?

Heb je gekozen voor Wettelijke aansprakelijkheid (WA), WA+ of All Risk? Dan ben je nog niet klaar, er zijn extra dekkingen voor Opel Ampera. Graag bespreken we de meest populaire:

1. Inzittendenverzekering
Daarbinnen zijn 2 mogelijkheden. Ongevallen-inzittendenverzekering (OIV): keert uit bij structurele invaliditeit of overlijden, ongeacht de schuldvraag. De 2e optie is schadeverzekering voor inzittenden: vergoedt zowel letselschade als ook materiële schade.

2. Rechtsbijstandverzekering toevoegen
Via de aanvullende verzekering voor rechtsbijstand sta je sterk in (juridische) geschillen n.a.v. een aanrijding / botsing. Juridische hulp is doorgaans erg duur, en hiermee voorkom je hoge kosten.

3. No-claim korting
Sluit je de No-claimbeschermer af? Praktisch: Elk jaar een keer schade claimen, zonder dat je terugvalt op de bonus/malus ladder. Opvallend: het aantal schadevrije jaren wordt na beneden bijgesteld.

4. Pechhulp module
Sta je met pech langs de weg? Met de pechhulp module kun je met een veilig gevoel de weg op. Je voertuig wordt waar mogelijk direct gerepareerd, indien dat niet mogelijk is; vervangend vervoer! Met een goed gevoel de weg op!

Hoe wordt de Bonus/Malus-regeling toegepast?

Hoe lager je schadeclaims, des te voordeliger kan de premie worden berekend. Dat is de insteek van de bonus-malus ladder: 365 dagen volgehouden zonder schade? Dan heb je wellicht recht op een klein voordeeltje. In de volksmond heet dit ook wel no-claimkorting. Wel schade aan de auto? Je plek op de ladder wordt dan negatief aangepast, wat betekent dat de premie kan stijgen.

 • Interessant: De regels van de bonus/malus ladder wisselen nogal eens per autoverzekeraar.
 • Een schadevrij jaar is een trede omlaag. Schade rijden betekent vaak 5 treden omhoog
 • Ben je echter niet zelf verantwoordelijk voor het ongeluk? De ladder speelt dan vaak geen rol.
 • Claim jij onophoudelijk schade op jouw polis? Dan bevind je je in de malus-situatie, en betaal je meer premie.
 • Interessant: De hoogte van de claim speelt geen rol, altijd daal je een treetje.

Welke kosten spelen een rol bij een verzekering voor een Ampera ?

De maandpremie voor de Opel Ampera kan enorm verschillen per aanbieder. Maar hoe komt deze premie nu tot stand? Graag noemen we de meest invloedrijke componenten.

 • Jouw postcodegebied (7894AB)
 • De gegevens van jouw voertuig
 • De geschatte kilometrage per jaar
 • Jouw leeftijd (geboortejaar)
 • De mate van (uitgebreide) dekking
 • Jouw schadeverleden
 • De cataloguswaarde van het object
 • Gebruikstype: B2B of juist B2C voorwaarden

Welke verzekeraars vergelijken jullie?

Via onze tool vergelijk je een aantal erkende verzekeringen. Neem nou Bovag, Interpolis plus Fairzekering. Wij vergelijken uitsluitend verzekeraars die recentelijk nog een premie update hebben gegeven. Belangrijk: dit is geen advies. Wij helpen enkel met het maken van een vergelijking.

De velden ingevuld? De weergegeven verzekeringen kan je voor Opel ordenen op de goedkoopste prijs of beste rating. Hierna kun je (vrijblijvend) doorklikken naar een verzekeraar. Belangrijk: controleer altijd de polisvoorwaarden van de gekozen aanbieder. Dat zijn de geldende voorwaarden. Op autoverzekeringregelen.nl vind je wel info over o.a. Goedkoopste verzekering Univé.

autoverzekering Opel Ampera


Goedkoopste autoverzekering voor Opel Ampera afsluiten

Niemand wil teveel betalen voor het verzekeren van de Opel Ampera. Hoe sluit ik de voordeligste polis af? Neem dan deze volgorde in acht.

1. Vul het kenteken in (n.b. 9-TXG-23).
2. Wie rijdt er de meeste kilometers met het object?
3. Ook geboortedatum en adres + postcode wordt gevraagd (28-06-1968).
4. Selecteer het aantal schadevrije jaren.
5. Hoeveel kilometer leg je op jaarbasis af?
6. Kies je (aanvullende) dekking voor Opel.
7. Orden de uitkomst op prijs en jij bent klaar om het contract te starten.

anwb verzekering

ANWB

Eerste jaar extra ledenkorting
Haal-en brengservice
Snel schade melden

ditzo verzekering

Ditzo

Scherpe premies
Pechhulpdekking
Binnen 10 minuten claimen

interpolis verzekering

Interpolis

Aankoopbedrag terug
Altijd verzekerd de weg op
Verschillende opties

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Uitstekend bereikbaar
Gemiddeld cijfer van 8+
Aanvullende modules

inshared verzekering

Inshared

Transparante verzekeraar
Gemiddeld een 8 op service
Eenvoudige procedures

klaverblad verzekering

Klaverblad

Snelle uitbetaling
Veel vrijheid en keuzes
Voor jong en oud geschikt

allsecur verzekering

Allsecur

Altijd telefonisch bereikbaar
Winnaar Web Service Scan
Gebruiksvriendelijke website

fbto verzekering

FBTO

Kies je vertrouwde garage
Optie verkeersrechtsbijstand
Snel schade melden

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Ook zakelijk mogelijk
Verkeersschadeverzekering
Voor jong en oud geschikt

reaal verzekering

Reaal

Persoonlijk aanspreekpunt
Verhaalsbijstand
Hulp bij het afsluiten

unive verzekering

Univé

Schadeherstelbedrijf kiezen
Coöperatieve verzekeraar
14 dagen bedenktijd

ohra verzekering

OHRA

Onderdeel van Delta Lloyd
Afsluiten in 5 snelle stappen
Diverse modules kiezen


Goedkoopste premie van de Opel Ampera berekenen

Hoe zit het met de kosten bij verzekeringen voor een Ampera ? Hieraan liggen verschillende factoren ten grondslag. Een welbekende variabele is jouw leeftijd. Jongeren t/m 23 hebben te maken met een hogere premie dan mensen van 26 jaar of ouder, die over een gunstige bonus trede beschikken. Ook liggen de kosten doorgaans hoger bij een kostbare Opel Ampera. Autoverzekeringen analyseren verder ook bijvoorbeeld regio (5123IK). Het maandbedrag in Oost-souburg wijkt vermoedelijk af van een Autoverzekering Rilland. Ook het aantal km’s (10.001 tot 12.000) en aard van het gebruik (privé of zakelijk) zijn bekende factoren. De maandpremie is dus niet zomaar te noemen. Check wat voor jou de voordeligste is. Vul o.a. hoofdbestuurder, huisnummer, eventuele accessoires in, en vergelijk de meest populaire verzekeraars.

Check de Opel Ampera verzekeringen en sluit online af In 2 minuten een nieuwe autoverzekering voor jouw Ampera afsluiten!