Autoverzekering BMW Z2 Kies de verzekering die bij jou past


De meest goedkope autoverzekering voor jouw BMW Z2 afsluiten, via internet? Momenteel zijn er tientallen verzekeraars. Denk aan De Zeeuwse en ook OHRA. Vergelijk de beschikbare assuradeurs vlug en moeiteloos met onze tool. En dat voel je in je portemonnee. Hoe vind je de goedkoopste verzekering voor jouw Z2? De maandelijkse premie wordt berekend door te kijken naar bijvoorbeeld positie op de bonusladder, het aantal km’s dat je rijdt en bijvoorbeeld demografische gegevens. Bovenaan de pagina moet je jouw gegevens invullen. Dan zoek je in afzienbare tijd de aller-goedkoopste autoverzekeraar voor jouw BMW Z2! Houd er rekening mee dat dit geen advies is. D.m.v. de vergelijkers kun je zelfstandig – aan de hand van jouw data – een verzekeraar uitzoeken. Hierbij kun je filteren op de goedkoopste aanbieder. Bekijk ook onze pagina over Autoverzekering Nissan Primera.

Meest vertrouwde aanbieders

Gemakkelijk de erkende verzekeraars vergelijken.

Gelijk oversluiten

Check de goedkoopste verzekeraar met weinig inspanning.

Bespaar vele euro's

Bereken voor jou de voordeligste verzekering, en zeg dag tegen jouw hoge premie.

Handige informatie over het verzekeren van de BMW Z2 Meer weten over overstappen? Hieronder vind je meest gestelde vragen.

Mijn huidige verzekering opzeggen, hoe werkt dat?

Wil je overstappen? Dan ben je genoodzaakt je eigen auto polis op te zeggen. Op welke momenten is dit mogelijk? Grofweg zijn hiervoor 3 situaties:

1. Op het einde van contracttermijn
Veelal heeft een polis een looptijd van 1 jaar. Vanaf dat moment mag je overstappen. De opzegtermijn moet je niet vergeten. Gemiddeld genomen is dit één maand. De voorwaarden van je polis bieden daarover duidelijkheid.

2. Wanneer je jouw auto verkoopt
Vind er kenteken overschrijving plaats m.b.t. jouw BMW Z2? Dan vervalt het contract. Dit wordt in gang gezet op de dag van overschrijven. Handig: vergeet niet het vrijwaringsbewijs. Dit dient als bewijsstuk.

3. Als de verzekeraar het contract inhoudelijk wijzigt
Doen er zich wijzigingen voor in je huidige verzekering? Wordt de premie verhoogd? Of ervaar je schade door nieuwe regels / constructies? Dan ben je vrij om over te stappen naar een nieuwe aanbieder. Na wijziging van de polis heb je daarvoor een aantal weken de tijd. In de algemene voorwaarden staat dit vaak beschreven.

Hoe moet ik mijn auto verzekeren?

Wij differentiëren 3 soorten zekerheden voor de BMW Z2. Volledige All-risk of juist alleen WA of WA plus / beperkt casco. Wat zijn de voorwaarden van deze verschillende dekkingen types?

1. Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
Een Z2 verzekeren met WA (wettelijke aansprakelijkheid)? Uitsluitend schade aan derden wordt dan vergoed. Een ongeluk ontstaan door jouw schuld? Jouw assuradeur betaalt dan beschadigingen aan de auto van de ander.

2. WA + beperkt casco
Dit is een uitgebreidere variant op de WA. WA-plus staat bijv. ook garant voor brandschade, diefstal, schade na blikseminslag. Een aardig compleet pakket dus.

3. WA plus volledig casco (All-risk)
Wil je nergens over hoeven na te denken? Sluit dan een all-risk verzekering af voor jouw BMW Z2. Men noemt dit doorgaans volledig casco. Dit is vaak het meest complete pakket. Dus ook schade ten gevolge van een technisch mankement. Auto’s van 0 tot 5 jaar worden doorgaans allrisk verzekerd.

Auto’s van 0 – 5 jaar WA + volledig casco (Allrisk verzekering)
Goede auto’s van 6 – 10 jaar De WA+ beperkt casco
Verouderde van 10 jaar of ouder De (verplichte) WA

Welke aanvullende dekkingen zijn er?

Heb jij de voorkeur voor WA of WA plus? Dan zijn er nog extra dekkingen voor de BMW Z2. Hieronder vind je de meest belangrijke:

1. Aanvullende inzittendenverzekeringen
Er zijn twee aspecten die daarbij van belang zijn. Ongevallen inzittendenverzekering: Keert alleen vast bedrag uit bij overlijden of invaliditeit. Er is ook een schadeverzekering voor inzittenden: dekt o.a. letselschade en zaakschade aan jou en inzittenden.

2. De Rechtsbijstandverzekering
Via de aanvullende dekking rechtsbijstand ben je zeker van juridische hulp als je schade hebt. Ideaal bij een conflict over je auto.

3. No-claim korting beschermer
Kies je voor de No-claim beschermer?Ideaal: Je kunt dan per jaar een schade claimen, zonder dat het invloed heeft op je maandpremie. Opmerkelijk: je polis gaat wel in schadevrije jaren naar beneden.

4. Pechhulp dekking
1 op de 4 auto’s heeft jaarlijks pech. Altijd ondersteuning met de pechhulp module. Reparatie vindt doorgaans binnen 24 uur plaats, of je krijgt tot 3 dagen vervangend vervoer. Zo heb je maximale zekerheid.

Hoe werkt de Bonus/Malus-regeling?

Hoe meer schadevrije jaren, des te voordeliger kan de premie worden berekend. Deze bonus-malus ladder constructie werkt op deze manier: 12 maanden zonder schade doorgekomen? Dan heb je wellicht recht op een klein voordeeltje. Dit principe noemen we ook wel no-claimkorting. Heb jij echter schade gereden? Dan ga je naar beneden, wat betekent dat de premie kan stijgen.

 • Interessant: De richtlijnen m.b.t. de bonus/malus-trede wisselen nogal eens per autoverzekeraar.
 • 365 dagen zonder claim betekent een tree naar beneden. 5 treden omhoog is doorgaans normaal bij schade.
 • Ben je echter niet zelf verantwoordelijk voor het ongeluk? Dan blijft je positie op de ladder hetzelfde.
 • Claim je vaak schade? In dat geval heb je een negatief malus kortingspercentage, en betaal je extra toeslag.
 • Interessant: Ook als je een relatief kleine schade claimt, daal je een treetje.

Wat betaal ik voor de verzekering van mijn Z2?

De maandpremie voor de BMW Z2 loopt uiteen per verzekeraar. Weten hoe het maandbedrag tot stand komt? Hieronder vind je de meest cruciale onderdelen.

 • Jouw woongebied (8078AC)
 • Kenmerken van je voertuig (merk, gewicht etc)
 • Het geschatte aantal km’s per jaar
 • Leeftijd (tot 25 jaar betaal je vaak meer)
 • Het soort dekking (WA, WA+, All-risk)
 • Jouw schadeverleden
 • De verzekeringswaarde van de objecten
 • Het gebruik van de auto: Zakelijke en/of privé

Hoe werkt dat verzekeringen vergelijken precies?

Via autoverzekeringregelen.nl vergelijk je een aantal erkende autoverzekeringen. Voorbeelden zijn Bruns ten Brink, nowGo maar ook United Insurance. Wij vergelijken puur verzekeringen die de premies recentelijk nog hebben bijgewerkt. Noemenswaardig: dit is geen advies. Wij helpen enkel met het maken van een vergelijking.

Heb je alle details ingevuld? Je kunt jouw resultaten voor BMW filteren op laagste prijs en best beoordeeld. Op basis van eigen inzicht kun je een keuze maken. Zie altijd de actuele voorwaarden van de betrokken organisatie. Dat zijn de geldende voorwaarden. Via deze site kun je wel meer te weten komen over bijvoorbeeld Autoverzekering De Goudse.

autoverzekering BMW Z2


Goedkoopste autoverzekering voor BMW Z2 afsluiten

Niemand wil teveel betalen voor het verzekeren van de BMW Z2. Hoe zoek ik de meest voordelige verzekering? Volg dan de volgende instructies.

1. Nummerbord invullen (bijv. 1-TRD-45).
2. Klik aan wie er het meest gebruik maakt van het voertuig.
3. Geef je postcodegegevens in + geboortedatum (1-09-1962).
4. Kies het aantal jaren zonder schade.
5. Het geschatte aantal km’s per jaar.
6. Kies de juiste dekking voor BMW.
7. Rangschik de uitkomst op prijs en regel alles direct online.

anwb verzekering

ANWB

Met handige reistips
Haal-en brengservice
Hoge klantbeoordeling

ditzo verzekering

Ditzo

Onderdeel van ASR
4 extra zekerheden
Gebruiksvriendelijke website

interpolis verzekering

Interpolis

Via Rabo Bankieren App
Niet voorschieten
Helder polisblad

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Korting met pakketten
Gemiddeld cijfer van 8+
Eenvoudig contract / polis

inshared verzekering

Inshared

Supersnelle schademelding
Ook totaalpakketten
Online account

klaverblad verzekering

Klaverblad

De no-nonsense verzekeraar
Veel vrijheid en keuzes
Wa, WA+ of Allrisk

allsecur verzekering

Allsecur

Onderdeel van Allianz
Winnaar Web Service Scan
Handige overstaphulp

fbto verzekering

FBTO

Kies je vertrouwde garage
Simpele verzekeringskaarten
Verschillende opties

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Prettige bonusladder
Tot 85% korting
14 dagen bedenktijd

reaal verzekering

Reaal

Onafhankelijk adviseur
Pechhulp Route Mobiel
Hulp bij overstappen

unive verzekering

Univé

Schadeherstelbedrijf kiezen
Veel lokale adviseurs
Eenvoudige procedures

ohra verzekering

OHRA

Extra voertuigen toevoegen
Bereikbaar via WhatsApp
Handige overstaphulp


Goedkoopste premie van de BMW Z2 berekenen

Hoe zit het met de kosten bij een verzekering voor de Z2? Hieraan liggen verschillende factoren ten grondslag. Een vrij cruciale factor is hoe oud je bent. Bestuurders van 25 jaar of jonger betalen normaal vaak meer dan de mensen van 28 of ouder, die over een gunstige bonus trede beschikken. Ook zijn de kosten wat meer bij een sjieke BMW Z2. Autoverzekeraars overdenken ook onder andere woongebied (5244JF). De hoogte van de polis in Rolde wijkt vermoedelijk af van een Autoverzekering Belfeld. Ook het verwachte aantal kilometers (meer dan 30.001) en de waarde van je auto zijn bepalend. Het maandelijkse bedrag hangt dus van veel zaken af. Check wat voor jou de voordeligste is. Voer hierboven huisnummer, postcode, aantal kilometers per jaar in, en vergelijk de meest populaire verzekeraars.

Zoek alle BMW Z2 verzekeringen en sluit online af Binnen no-time een goedkope autoverzekering voor jouw Z2 afsluiten!