Autoverzekering BMW 320 Vergelijk verzekeringen in 1 minuutEen goedkope autoverzekering voor jouw BMW 320 bekijken en afsluiten? Vandaag de dag heb je een ruime keuze. Toonaangevende partijen zijn o.a. Centraal Beheer en uiteraard ook Voogd en Voogd. Vergelijk de bekende autoverzekeraars vlot en moeiteloos online. En dat scheelt je al gauw tientallen euro’s. Hoe vind je de goedkoopste verzekering voor jouw 320? De maandelijkse premie komt tot stand op basis van onder andere Wa/Wa+/All-risk, de waarde van je auto maar ook de hoofdgebruiker. Start direct met je gegevens hierboven. Je vindt dan in afzienbare tijd de meest goedkope autoverzekeraar voor jouw BMW 320! Goed om te weten: wij geven geen advies. D.m.v. de vergelijkers kun je zelf – met de door jouw ingevoerde data – een verzekeraar selecteren. Kies je voor hoogste beoordeling of juist laagste prijs? Bekijk ook onze pagina over Autoverzekering Opel Ascona.

Alle toonaangevende aanbieders

Alle erkende verzekeraars in 1 overzicht.

Nu oversluiten

Sluit een nieuwe verzekering af, zonder veel moeite.

Vergelijken loont

Bereken voor jou de voordeligste verzekering, en betaal lage prijzen per maand.

Praktische informatie over het verzekeren van de BMW 320 Meer weten over overstappen? Hieronder lees je antwoorden op diverse vragen.

Wanneer kan ik mijn autoverzekering opzeggen?

Ga je overstappen? Dan dien je jouw huidige autoverzekering op te zeggen. Ook nieuwsgierig wanneer dit precies kan? Doorgaans zijn er 3 geschikte momenten:

1. Einde contracttermijn
Door de bank genomen is de duur van een polis ongeveer één jaar. Hierna kun je het ontbinden. De opzegtermijn moet je niet vergeten. Gemiddeld genomen is dit één maand. Raadpleeg altijd even het polisblad.

2. Bij een kenteken overschrijving
Vind er kenteken overschrijving plaats m.b.t. jouw BMW 320? Dan vervalt het contract. Om precies te zijn: dit gebeurt op de dag van overschrijving. Vergeet niet: zorg dat je het vrijwaringsbewijs bewaart. Dikwijls vraagt de verzekeraar hier naar.

3. Bij een premieverhoging of wijziging van voorwaarden
Is je actuele verzekering onderhevig aan veranderingen? Schiet het polisbedrag omhoog? Of ervaar je schade door nieuwe regels / constructies? Dan mag je het contract ontbinden. Nadat je schriftelijk op de hoogte bent gebracht, heb je daarvoor een aantal weken de tijd. Let op: lees altijd nog even jouw huidige polisblad door.

Kies ik voor WA, WA+ of All Risk?

Er bestaan 3 categorieëndekkingen voor de BMW 320. De standaard WA, de uitgebreide WA+ en de volledig casco All-risk. Wat zijn de voorwaarden van deze verschillende dekkingen types?

1. WA-verzekering
Een gebruikte 320 verzekeren met alleen WA dekking? Dan is alleen schade aan anderen verzekerd. Ben jij onderdeel van een ongeval? Jouw assuradeur betaalt dan de eventuele kosten bij de tegenpartij.

2. De WA-plus verzekering (beperkt)
Dit is een uitgebreidere variant op de WA. WA+ dekt ook o.a. diefstal, schade aan derden, schade door botsing met dieren. Een aardig compleet pakket dus.

3. All Risk (WA volledige casco)
Wil jij geen enkel risico lopen? In dat geval ga je voor de all risk verzekering voor de BMW 320. Men noemt dit doorgaans volledig casco. Het is de meest uitgebreide dekking. Ook schade veroorzaakt door slippen. Vaak gekozen bij nieuwe autos tot 5 jaar oud.

Auto’s van 0 – 5 jaar WA+ volledig casco (all-risk)
Goede auto’s van 6 – 10 jaar WA-plus verzekering (beperkt casco)
Verouderde van 10 jaar of ouder WA-verzekering

Kan ik uitbreiden met aanvullende dekkingen?

Een basisdekking gekozen? Dan zijn er een aantal aanvullende modules voor de BMW 320. Lees verder voor meer informatie over deze extra’s:

1. Aanvullende verzekering voor inzittenden
Daarbinnen zijn 2 mogelijkheden. Ongevallen-inzittendenverzekering: keert uit bij structurele invaliditeit of overlijden, ongeacht de schuldvraag. De andere optie is schadeverzekering inzittenden: voorkomt dat een ongeluk leidt tot een financiële strop.

2. Rechtsbijstandverzekeringen
Door middel van aanvullende verzekering voor rechtsbijstand krijg je hulp van juridische specialisten vergoed. Let op: voorkom dubbele dekking. Misschien ben je al verzekerd.

3. No-claim korting beschermer
Selecteer jij de no-claimbeschermer? Handig: Je mag dan jaarlijks éénmaal schade verhalen, zonder dat je terugvalt op de bonus/malus ladder. Goed onthouden: dit gaat wel ten koste van je schadevrije jaren.

4. Pechhulp module
1 op de 4 auto’s heeft jaarlijks pech. Altijd ondersteuning met de pechhulp module. Je voertuig wordt waar mogelijk direct gerepareerd, of er wordt vervangend vervoer geregeld. Voor veel mensen is dat erg fijn.

Wat houdt de Bonus/Malus-regeling in?

Hoe lager je schadeclaims, des te minder premie moet je betalen. Zo werkt de bonus-malus ladder: Een jaar zonder schade gereden? Dan gaan de maandelijkse lasten omlaag. We spreken dan over de no-claimkorting. Heb jij echter schade gereden? Dan ga je naar beneden, wat betekent dat de premie kan stijgen.

 • Opmerkelijk: De regels van de bonus/malus-trede wisselen nogal eens per aanbieder.
 • 365 dagen zonder claim betekent een tree naar beneden. Maar bij een claim stijg je ook gauw (gemiddeld 5 treden).
 • Ben je echter niet zelf verantwoordelijk voor het ongeluk? Dan heeft dit geen invloed op de ladder.
 • Claim jij regelmatig een schade bij je verzekeraar? Dan kom je in de malus terecht, wat kan resulteren in een stijgende premie.
 • Opmerkelijk: Ook bij een hele kleine schade zul jij plekken op de ladder zakken.

Welke bedrag betaal ik aan premie voor de 320?

De hoogte van de premies voor een BMW 320 kan enorm verschillen per aanbieder. Uit welke aspecten is het maandbedrag opgebouwd? Hierna benoemen wij de voornaamste variabelen.

 • Regio waarin bestuurder woonachtig is (7615AK)
 • Het gewicht van de auto
 • De verwachte kilometrage
 • Leeftijd (vanaf 26 jaar wordt de premie lager)
 • De basisdekking van de auto
 • Jouw bonus/malus-positie
 • De auto dagwaarde (of catalogus prijs)
 • Aard van het gebruik: Privé vs. zakelijk gebruik

Verzekeringen vergelijken: doen alle bedrijven mee?

Via autoverzekeringregelen.nl vergelijk je bekende verzekeringen. Zoals Bovag, HEMA of bijvoorbeeld United Insurance. Wij raadplegen alleen autoverzekeraars die de premies recentelijk nog hebben bijgewerkt. Neem dit in acht: de uitkomst is onafhankelijk en geen advies. Wij helpen enkel met het maken van een vergelijking.

Alle benodigde velden ingevuld? De weergegeven verzekeringen kan je voor BMW sorteren op laagste prijs en best beoordeeld. Hierna kun je (vrijblijvend) doorklikken naar een verzekeraar. Verifieer altijd zelf de geldende voorwaarden van de verzekeraar. Die informatie is altijd leidend. Via deze site kun je wel meer te weten komen over bijvoorbeeld Autoverzekering Autoweek.

autoverzekering BMW 320


Goedkoopste autoverzekering voor BMW 320 afsluiten

Je wil nooit meer betalen dan nodig voor de verzekering van je BMW 320. Hoe sluit ik de beste verzekering af? Volg ons handige 7-stappenplan.

1. Vul je nummerbord in (n.b. 9-TXG-80).
2. Wie gebruikt de auto het meest?
3. Voer jouw leeftijd in, postcode, straatnaam en huisnummer (5-10-1964).
4. Selecteer het aantal schadevrije jaren.
5. Het geschatte aantal km’s per jaar.
6. Selecteer een (basis) dekking + aanvullende dekking voor BMW.
7. Sorteer de aanbieders op prijs en jij bent klaar om het contract te starten.

anwb verzekering

ANWB

Je rijstijl wordt gemeten
Haal-en brengservice
Aanvullende modules

ditzo verzekering

Ditzo

Zeer klantgericht
Pechhulpdekking
Helder polisblad

interpolis verzekering

Interpolis

Tot 12% pakketkorting
Verrekening met garage
Online schade melden

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Zelf eigenrisico kiezen
Gemiddeld cijfer van 8+
Gebruiksvriendelijke website

inshared verzekering

Inshared

Transparante verzekeraar
Eerlijke verzekering
Duidelijke voorwaarden

klaverblad verzekering

Klaverblad

Geen verrassingen
Extra korting op pakketten
Simpele website / account

allsecur verzekering

Allsecur

Dagelijks opzeggen
Unieke extra dekkingen
Handige overstaphulp

fbto verzekering

FBTO

Voordelig 2e auto verzekeren
Simpele verzekeringskaarten
Schade snel afgehandeld

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Uitstekende dekking
Schade door diefstal
Aanvullende modules

reaal verzekering

Reaal

Onafhankelijk adviseur
WA , WA+ & Volledig Casco
Hulp bij overstappen

unive verzekering

Univé

Korting op pakketten
Coöperatieve verzekeraar
Online klantenservice

ohra verzekering

OHRA

Collectieve verzekeringen
Superhandige App
Aanvullende modules


Voordeligste premie van de BMW 320 berekenen

Hoe hoog is de premie bij een verzekering voor de 320? Dat hangt van een aantal zaken af. Een welbekende variabele is; hoe oud je bent. Jongeren van 21 jaar hebben te maken met een hogere premie dan mensen van 27 of ouder, die laag staan op de bonus / malus ladder. Ook is de premie duurder bij een sjieke BMW 320. Verzekeringen overdenken ook bijvoorbeeld woonplaats (6236GH). De premie in Westervoort is anders dan een Autoverzekering Berkel En Rodenrijs. Ook het aantal kilometers (meer dan 30.001) en zelfs de kleur van je auto tellen mee. Het bedrag per maand is dus een vrij ingewikkelde som. Bereken nu jouw maandlasten. Vul onder andere eventuele accessoires, geboortedatum, gewenste dekking in, en je vindt razendsnel de goedkoopste verzekering.

Vergelijk alle BMW 320 verzekeringen en vind de goedkoopste Binnen mum van tijd een goedkope autoverzekering voor jouw 320 afsluiten!