Autoverzekering Citroen DS Eenvoudig verzekeringen vergelijken


De aller-goedkoopste autoverzekering voor de Citroen DS vergelijken en afsluiten? Op dit moment is het aanbod enorm. Denk aan Generali en natuurlijk National Academic. Vergelijk alle verzekeraars snel en eenvoudig via de vergelijkingstool. Besparen op je maandpremie is zo gepiept. Wat is nu de goedkoopste verzekering voor mijn DS? Het maandbedrag wordt bepaald door zaken als type dekking, de waarde van je auto en demografische gegevens. Start direct met je gegevens hierboven. Zo vind jij binnen 10 seconden tijd de meest goedkope autoverzekeraar voor jouw Citroen DS! Houd er rekening mee dat dit geen advies is. D.m.v. de vergelijkers kun je op eigen houtje – aan de hand van jouw data – een verzekeraar selecteren. Kies bijvoorbeeld voor goedkope prijs of kwaliteit. Je leest hier ook alles over Autoverzekering Renault Master.

De beste verzekeraars

Vergelijk eenvoudig de beste verzekeraars van Nederland.

Direct overstappen

Vind een nieuwe autoverzekering met weinig inspanning.

Bespaar vele euro's

Kies de meest voordelige verzekeraar, en zeg jouw te hoge premie gedag.

Veelgestelde vragen over het verzekeren van de Citroen DS Wil je meer weten over hoe dit werkt? Bekijk dan direct de veelgestelde vragen.

Vanaf wanneer kan ik opzeggen?

Ga je overstappen? Dan ben je genoodzaakt je eigen auto polis op te zeggen. Wanneer kan dat? Grofweg zijn hiervoor 3 situaties:

1. Als het contract ten einde loopt
Vaak heeft een polis een looptijd van 1 jaar. Hierna kun je opzeggen. Neem de opzegtermijn in acht. Dikwijls is dit één maand. Tijdens het afsluiten ben je daarmee akkoord gegaan.

2. Bij een kenteken overschrijving
Vind er kenteken overschrijving plaats m.b.t. jouw Citroen DS? Het contract wordt dan gestopt. Dit gebeurt op moment van kenteken overschrijving. Let op: een vrijwaringsbewijs is hierbij onmisbaar. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Zodra er iets in jouw polis verandert
Doen er zich wijzigingen voor in je huidige verzekering? Moet jij een extra vergoeding betalen?Of zijn er andere veranderingen waar jij hinder van hebt? Opzeggen is dan een rechtsgeldige actie. Zodra een wijziging wordt gecommuniceerd kun je een maand lang opzeggen. Om hiervan zeker te zijn bekijk je actuele voorwaarden.

Kies ik voor WA, WA+ of All Risk?

We onderscheiden drie varianten van dekkingen voor de Citroen DS. All Risk, de basis WA en de WA PLUS (beperkt casco). Maar wat zijn nu exact de verschillen?

1. WA
Een DS verzekeren met uitsluitende een WA-pakket?Vaak heb je dan alleen recht op uitkering van schade aan derden. Maak je onverhoopt een ongelukje? Er vindt dan een vergoeding plaats voor schades van anderen die jij hebt veroorzaakt.

2. De WA-plus verzekering (beperkt)
De WA+ verzekering is iets uitgebreider. Je hebt doorgaans recht op een vergoeding bij schade na blikseminslag, schade door storm, brandschade. Een stuk completer dan WA dus .

3. All-risk autoverzekering (WA volledig casco)
Wil je nergens over hoeven na te denken? Sluit dan een all-risk verzekering af voor jouw Citroen DS. In de volksmond ook wel WA volledig casco. Dit is vaak het meest complete pakket. Dus ook schade ten gevolge van een technisch mankement. Dit wordt veel gebruikt voor jonge auto’s (tot 5 jaar).

Auto van 0 – 5 jaar WA + volledig casco (Allrisk verzekering)
Betrouwbare auto van 6 – 10 jaar Casco beperkt (WA plus polis)
Verouderde van 10 jaar of ouder De instap WA

Uit welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

Heb je een van de basisdekkingen gekozen? Dan bieden de polissen vaak nog aanvullende dekkingen voor Citroen DS. Onderstaand geven we hier meer uitleg over:

1. Aanvullende verzekering voor inzittenden
Hierbij heb je onderscheid tussen 2 soorten. De ongevallenverzekering voor inzittenden (OI): Keert alleen vast bedrag uit bij overlijden of invaliditeit. De andere optie is schadeverzekering inzittenden: dekt de schade aan en van inzittenden.

2. Rechtsbijstandverzekeringen
Via de aanvullende verzekering voor rechtsbijstand krijg je hulp van juridische specialisten vergoed. Let op: voorkom dubbele dekking. Misschien ben je al verzekerd.

3. No-claim korting
Geef je de voorkeur aan No-claimbeschermers?Praktisch: Elk jaar een keer schade claimen, zonder dat je dit een plek op de bonus/malus ladder kost. Belangrijk: het aantal geregistreerde schade vrije jaren daalt wel.

4. Extra pechhulp
Heb je pech onderweg met de auto? Met de pechhulp module sta je nooit alleen. Binnen 30 minuten hulp op locatie (reparatie), of de verzekeraar zorgt voor alternatief vervoer. Dat kan een hoop onrust wegnemen.

Hoe wordt de Bonus/Malus-regeling toegepast?

Hoe langer zonder schade, des te minder premie moet je betalen. Deze bonus-malus ladder constructie werkt op deze manier: Een heel jaar schadevrij gereden? Dan wordt je beloond met een korting op de premie. Dit principe noemen we ook wel no-claimkorting. Wel een schade geclaimd bij je verzekeraar? Je plek op de ladder wordt dan negatief aangepast, wat betekent dat de premie kan stijgen.

 • Neem dit in acht: De regels van de bonus/malus ladder variëren erg per aanbieder.
 • Eén jaar zonder schade betekent een lagere trede. Schade rijden betekent vaak 5 treden omhoog
 • Lag de oorzaak van de schade bij een ander? De ladder speelt dan vaak geen rol.
 • Claim jij onophoudelijk schade op jouw polis? Dan bevind je je in de malus-situatie, en betaal je meer premie.
 • Belangrijk: Het maakt niet uit hoe groot de schade is, normaal daal je een treetje.

Welke kosten spelen een rol bij een verzekering voor een DS?

Het maandbedrag voor de Citroen DS kan enorm verschillen per autoverzekering. Uit welke aspecten is het maandbedrag opgebouwd? Hieronder vind je de voornaamste elementen.

 • De omgeving waarin je woont (2814CC)
 • De gegevens van jouw voertuig
 • Het geschatte aantal km’s per jaar
 • De leeftijd van de automobilist
 • De basisdekking van de auto
 • het aantal aantoonbare schadevrije jaren
 • Cataloguswaarde van het voertuig
 • Type gebruik: Bijv. zakelijk of particulier

Verzekeraars vergelijken; welke spelers doen mee?

Aan de hand van de tool vergelijk je de meest populaire autoverzekeringen. Zoals AutoWeek, Kilometerverzekering of bijvoorbeeld ZEKUR. Wij vergelijken alleen maar aanbieders waarvan de meest recente premies bekend zijn.Let wel: beschouw dit niet als een advies. De tool maakt enkel een vergelijking van de verzekeraars.

De gevraagde gegevens ingevuld? De weergegeven verzekeringen kan je voor Citroen rangschikken op reviews of bijvoorbeeld goedkoopste prijs. U kunt op basis hiervan zelfstandig een keuze maken. Belangrijk: controleer altijd de polisvoorwaarden van de assuradeur. Dit is de basis van elke verzekering. Op autoverzekeringregelen.nl vind je wel info over o.a. Autoverzekering afsluiten bij De Goudse.

autoverzekering Citroen DS


Goedkoopste autoverzekering voor Citroen DS afsluiten

Over het algemeen wil men altijd een goedkope verzekering voor de Citroen DS. Hoe sluit ik de voordeligste polis af? Let op het stappenplan hieronder.

1. Vul je nummerbord in (e.g. HZ-382-X).
2. Wie zit er doorgaans achter het stuur?
3. Ook geboortedatum en adres + postcode wordt gevraagd (9-09-1962).
4. Heb je schadevrije jaren, zo ja hoeveel?
5. Hoeveel km’s je ongeveer per jaar rijdt.
6. Kies een dekkings type voor Citroen.
7. Rangschik de uitkomst op prijs en jij bent klaar om het contract te starten.

anwb verzekering

ANWB

24/7 hulp Alarmcentrale
Hoge korting bij veilige rijstijl
Contact via social media

ditzo verzekering

Ditzo

Werkt met WhatsApp
4 extra zekerheden
Goede telefonische service

interpolis verzekering

Interpolis

Tot 12% pakketkorting
Verrekening met garage
Diverse modules kiezen

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Handige WhatsApp-service
Snel online premie berekenen
Eenvoudig uitbreiden

inshared verzekering

Inshared

Supersnelle schademelding
Gemiddeld een 8 op service
Aanvullende modules

klaverblad verzekering

Klaverblad

De no-nonsense verzekeraar
Duurzame verzekeraar
Wa, WA+ of Allrisk

allsecur verzekering

Allsecur

Dagelijks opzeggen
Ook complete pakketten
Helder polisblad

fbto verzekering

FBTO

Handige extra modules
Simpele verzekeringskaarten
Online account

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

2 jaar nieuwwaarde terug
24 uur per dag hulp
Aanvullende modules

reaal verzekering

Reaal

Persoonlijk aanspreekpunt
Pakketkorting mogelijk
Duidelijke voorwaarden

unive verzekering

Univé

Dag en nacht hulp bij schade
Ook bedrijfsauto’s
Simpel over te sluiten

ohra verzekering

OHRA

Met 5 extra dekkingen
No-claimkorting tot wel 82%
Aanpassen & upgraden


Snel premie van de Citroen DS berekenen

Wat is de hoogte van de premie bij een verzekering voor de DS? Hieraan liggen verschillende factoren ten grondslag. Een betekenisvol aspect is geboortedatum. Jongeren t/m 23 betalen doorgaans meer dan consumenten met veel ervaring, met veel schadevrije jaren. Ook liggen de kosten doorgaans hoger bij een sjieke Citroen DS. Autoverzekeraars houden ook rekening met bijvoorbeeld regio (1326KK). De hoogte van de polis in Blijham kan heel anders zijn dan voor een Autoverzekering Driel. Ook de kilometrage (t/m 7.500) en natuurlijk de dekking zijn bepalend. De maandpremie hangt dus van veel zaken af. Kijk wat jij per maand kwijt bent. Geef snel gewenste dekking, postcode, kenteken in, en je weet het in 2 minuten.

Check de Citroen DS verzekeringen en bespaar vandaag nog Binnen mum van tijd een goedkope autoverzekering voor jouw DS afsluiten!