Autoverzekering Saab 93 Vind de verzekeraar die bij jou past


Een goedkope autoverzekering voor jouw Saab 93 bekijken en afsluiten? Vandaag de dag heb je een ruime keuze. Toonaangevende partijen zijn o.a. Kilometerverzekering en uiteraard ook ING Bank. Vergelijk ze nu handig en zonder moeite via autoverzekeringregelen.nl. En dat scheelt je al gauw tientallen euro’s. Hoe kom ik erachter wat de goedkoopste verzekering is mijn 93 ? Het premiebedrag komt tot stand op basis van o.a. Wa/Wa+/All-risk, gebruik van de auto plus jouw leeftijd. Bovenaan de pagina moet je jouw gegevens invullen. Je bekijkt dan in korte tijd de aller-goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Saab 93! Houd er rekening mee dat dit geen advies is. Met de vergelijkingsmodule kun je zelf – aan de hand van jouw data – een polis afsluiten. Hierbij kun je filteren op de goedkoopste aanbieder. Bekijk ook onze pagina over Autoverzekering Jaguar S-Type.

Alle populaire autoverzekeraars

Vergelijk eenvoudig de beste verzekeraars van Nederland.

Nu oversluiten

Check de goedkoopste verzekeraar met een paar klikken.

Vergelijken loont

Speur naar een verzekering met laag tarief, en zeg jouw te hoge premie gedag.

Praktische informatie over het verzekeren van de Saab 93 Meer weten over overstappen? Bekijk hieronder dan naar relevantie informatie.

Hoe werkt het opzeggen van mijn verzekering?

Ga je overstappen? Dan beëindig je eerst de huidige polis. Kan dit zomaar? Grofweg zijn hiervoor 3 situaties:

1. Contractvervaldatum
Gebruikelijk neem je een verzekering voor een jaar. Vanaf dat moment mag je overstappen. De opzegtermijn moet je niet vergeten. Doorgaans is dit 1 maand. In de polisvoorwaarden staat dat duidelijk beschreven.

2. Bij een kenteken overschrijving
Vind er kenteken overschrijving plaats m.b.t. jouw Saab 93? Dan vervalt het contract. Dit gebeurt op moment van kenteken overschrijving. Tip: een vrijwaringsbewijs is hierbij onmisbaar. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Bij een premieverhoging of wijziging van voorwaarden
Doen er zich wijzigingen voor in je huidige verzekering? Wordt de premie verhoogd? Of zijn de voorwaarden op negatieve wijze aangepast? Opzeggen is dan een rechtsgeldige actie. Na de informering over de poliswijziging wordt je geacht dit binnen korte tijd te doen. Let op: lees altijd nog even jouw huidige polisblad door.

WA of All Risk?

Wij maken onderscheid tussen drie varianten van zekerheden voor jouw vertrouwde Saab 93. WA, WA + beperkt casco en WA + volledig casco (allrisk). Wat zijn de voorwaarden van deze verschillende dekkingen types?

1. Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
Zo’n 93 verzekeren met uitsluitende een WA-pakket?Uitsluitend schade aan derden wordt dan vergoed. Heb jij een ongeval veroorzaakt? Jouw assuradeur betaalt dan de eventuele kosten bij de tegenpartij.

2. WA plus beperkt casco
De WA+ verzekering is iets uitgebreider. Dit dekt vaak onder andere schade door natuurgeweld, een sterretje in je voorruit, diefstal. Schade aan je eigen auto wordt hier dus ook (deels) gedekt.

3. WA + volledig casco (all risk)
Wil je nergens over hoeven na te denken? Kies van natuurlijk All-risk voor Saab 93. Volledig casco is de benaming van deze optie. Een completer pakket is niet te vinden. Dus ook schade ten gevolge van een technisch mankement. Dit wordt veel gebruikt voor jonge auto’s (tot 5 jaar).

Goede auto van 0 – 5 jaar WA+ volledig casco (all-risk)
Waardevolle auto van 6 – 10 jaar Beperkt Casco verzekering (WA+)
Auto’s van 10 jaar of ouder Basis WA

Uit welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

Heb jij de voorkeur voor WA of WA plus? Je kunt jouw verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen voor de Saab 93. Lees verder voor meer informatie over deze extra’s:

1. Aanvullende Inzittendenverzekering
Binnen deze module heb je 2 smaken. De ongevallenverzekering voor inzittenden: keert uit bij structurele invaliditeit of overlijden, ongeacht de schuldvraag. De 2e optie is schadeverzekering voor inzittenden: vergoedt zowel letselschade als ook materiële schade.

2. De Rechtsbijstandverzekering
Wees slim: met extra aanvulling in rechtsbijstand sta je sterk in (juridische) geschillen n.a.v. een aanrijding / botsing. Let op: voorkom dubbele dekking. Misschien ben je al verzekerd.

3. Korting op No-claim
Sluit je de No-claimbeschermer af? Niet gek: Per jaar max. 1 keer schade claimen, zonder dat je premie omhoog gaat. Interessant: je opgebouwde schadevrije jaren worden gecorrigeerd.

4. Extra pechhulp
1 op de 4 auto’s heeft jaarlijks pech. Via de pechhulp module heb je altijd hulp. Je auto wordt ter plekke gerepareerd, of je krijgt tot 3 dagen vervangend vervoer. Met een goed gevoel de weg op!

Kan ik de Bonus/Malus-regeling gebruiken?

Hoe meer schadevrije jaren, hoe lager je premie. Deze bonus-malus ladder constructie werkt op deze manier: Heb jij een jaar lang geen schade geclaimd? Dan kan de premie gunstig worden aangepast. In de volksmond heet dit ook wel no-claimkorting. Heb jij helaas wel een ongeluk gehad? Dan zul je een trede dalen op de ladder, wat resulteert in een hogere premie.

 • Interessant: De protocollen van de bonus/malus ladder wisselen nogal eens per aanbieder.
 • 12 maanden zonder schade gereden? Dan ga je omlaag. 5 treden omhoog is doorgaans normaal bij schade.
 • Is het niet jouw schuld? Dan heeft dit vaak geen effect op deze ladder.
 • Claim jij regelmatig een schade bij je verzekeraar? Dan kom je in de malus terecht, wat kan resulteren in een stijgende premie.
 • Belangrijk: Ook bij een hele kleine schade zul jij plekken op de ladder zakken.

Hoe hoog is de premie van de verzekering van mijn 93 ?

De premie voor de Saab 93 loopt uiteen per aanbieder. Welke factoren spelen een rol in het maandbedrag? Op deze pagina vind jij de bekendste variabelen.

 • de postcode van de regelmatige bestuurder (4919FG)
 • Eigenschappen van het te verzekeren object
 • Het aantal km’s dat met de auto gereden wordt
 • Jouw leeftijd als verzekeringnemer
 • Gekozen WA-variant en modules
 • Hoeveel jaren je zonder schade gereden hebt
 • Oorspronkelijke cataloguswaarde
 • Hoe je de auto gebruikt: Privé vs. zakelijk gebruik

Verzekeringen vergelijken: doen alle bedrijven mee?

Via autoverzekeringregelen.nl vergelijk je de meest populaire assuradeurs. Bijvoorbeeld De Goudse, Klaverblad maar ook VKG. We onderzoeken alleen assuradeurs die recentelijk nog een premie update hebben gegeven. Goed om te weten: de uitkomst is geen advies. De tool maakt enkel een vergelijking van de verzekeraars.

Alle gegevens ingevoerd? De weergegeven verzekeringen kan je voor Saab sorteren op hoogste score of laagste prijzen. Klik op een van de organisaties om online af te sluiten. Zie altijd de actuele voorwaarden van de betrokken verzekeraar. Deze zijn altijd leidend.Op autoverzekeringregelen.nl vind je wel info over o.a. WA-verzekering Avéro Achmea.

autoverzekering Saab 93


Goedkoopste autoverzekering voor Saab 93 afsluiten

Iedereen zoekt natuurlijk een voordelige verzekering voor de Saab 93. Hoe vergelijk ik de beschikbare verzekeringen? Volg ons handige 7-stappenplan.

1. Nummerbord invullen (bijv. 3-KGN-47).
2. Wie rijdt er de meeste kilometers met het object?
3. Ook geboortedatum en adres + postcode wordt gevraagd (13-11-1974).
4. Hoeveel jaar rijd je al zonder schade?
5. Het geschatte aantal km’s per jaar.
6. Selecteer een (basis) dekking + aanvullende dekking voor Saab.
7. Sorteer de verzekeringen op prijs en regel alles direct online.

anwb verzekering

ANWB

Met tips voor veilig rijden
Lage premie + ledenkorting
Met aanvullende modules

ditzo verzekering

Ditzo

Een A.S.R product
Korting voor een 2e auto
Wa, WA+ of Allrisk

interpolis verzekering

Interpolis

Volledig aankoopbedrag terug
Speciale AutoModus App
Verschillende opties

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Onderdeel van Achmea
Schade in 3 stappen regelen
Helder polisblad

inshared verzekering

Inshared

We all benefit
Sociale verzekeraar
Schade melden via internet

klaverblad verzekering

Klaverblad

Gewoon goede verzekering
Veel vrijheid en keuzes
Goede telefonische service

allsecur verzekering

Allsecur

Dagelijks opzeggen
Service award winnaar
Duidelijke voorwaarden

fbto verzekering

FBTO

24/7 FBTO Alarmcentrale
Online 10% korting
Simpel over te sluiten

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Volledige ontzorging
Hulp bij mechanisch defect
Snelle schade afhandeling

reaal verzekering

Reaal

Telefonische hulplijn
WA , WA+ & Volledig Casco
Hoge klantbeoordeling

unive verzekering

Univé

Schadeherstelbedrijf kiezen
Klantbeoordeling 8+
Online klantenservice

ohra verzekering

OHRA

Korting via je werkgever
Superhandige App
Met aanvullende modules


Eenvoudig premie van de Saab 93 berekenen

Welke kosten komen er kijken bij een verzekering voor de 93 ? Dat wordt bepaald door verschillende variabelen. Een vrij cruciale factor is; hoe oud je bent. Jongeren van 24 jaar betalen doorgaans meer dan oudere mensen, die soms ook al schadevrije jaren opgebouwd hebben. Ook ligt de premie wat hoger bij een zware Saab 93. Verzekeraars overwegen daarnaast aspecten als regio (7870HC). Het tarief in Ospel is niet exact hetzelfde als voor een Autoverzekering Thorn. Ook het geschatte aantal km’s (20.001 – 25.000) en natuurlijk de dekking zijn bekende factoren. De maandpremie hangt dus van veel zaken af. Bereken nu jouw maandlasten. Voer onder andere aantal kilometers per jaar, kenteken, hoofdbestuurder in, en je vindt razendsnel de goedkoopste verzekering.

Check de Saab 93 verzekeringen en sluit online af In 2 minuten een nieuwe autoverzekering voor jouw 93 afsluiten!