Autoverzekering Daihatsu Terios Kies de verzekering die bij jou past


De aller-goedkoopste autoverzekering voor de Daihatsu Terios vergelijken en afsluiten? Momenteel heb je een ruime keuze. Hierbij kun je denken aan Promovendum en ook ZEKUR. Vergelijk alle aanbieders handig en zonder moeite via autoverzekeringregelen.nl. Op die manier bezuinig je vele euro’s. Hoe sluit ik ‘m af, de goedkoopste verzekering voor mijn Terios? De assurantiepremie wordt berekend door te kijken naar o.a. schadehistorie, gebruik van de auto en jouw leeftijd. Vul hierboven de gegevens in. Het systeem zoekt in minder dan 1 minuut de meest goedkope autoverzekeraar voor jouw Daihatsu Terios! Houd er rekening mee dat dit geen advies is. Gebruik je onze vergelijker dan kun je zelfstandig – op basis van jouw gegevens – een verzekeraar uitzoeken. Kies je voor hoogste beoordeling of juist laagste prijs? Je vindt hier ook info over Autoverzekering Seat Exeo.

Alle populaire autoverzekeraars

Gemakkelijk de erkende verzekeraars vergelijken.

Gelijk oversluiten

Regel jouw nieuwe verzekering zonder veel moeite.

Vergelijken bespaart geld

Speur naar een verzekering met laag tarief, en stap over van jouw hogere tarief.

Handige informatie over het verzekeren van de Daihatsu Terios Heb jij nog vragen over jouw nieuwe verzekering? Lees hieronder onze handige FAQ.

Hoe werkt het opzeggen van mijn verzekering?

Ga je overstappen? Dan dien je jouw huidige autoverzekering op te zeggen. Wanneer kan dat? Vaak doen mensen dit in 3 situaties:

1. Wanneer het contract afloopt
In het algemeen is de duur van een polis ongeveer één jaar. Na het eerste jaar mag je overstappen. Houd rekening met een opzegtermijn. Deze is vaak 1 maand. In de overeenkomst vind je alle voorwaarden.

2. Wanneer je jouw auto verkoopt
Verkoop jij de Daihatsu Terios? De overeenkomst wordt ontbonden. Dit proces wordt gestart na de kenteken overschrijving. Vergeet niet: je vrijwaringsbewijs is erg belangrijk. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Zodra er iets in jouw polis verandert
Doen er zich wijzigingen voor in je huidige verzekering? Wordt de premie verhoogd? Of zijn er andere veranderingen waar jij hinder van hebt? Ook dan mag je jouw polis beëindigen. Na de informering over de poliswijziging wordt je geacht dit binnen korte tijd te doen. Let op: lees altijd nog even jouw huidige polisblad door.

Welke soort dekking moet ik kiezen?

Er bestaan 3 ordes van zekerheden voor jouw eigen Daihatsu Terios. Wettelijk aansprakelijkheid, beperkt casco of volledig casco. Hoe verhouden deze precies?

1. Standaard WA aansprakelijkheidsverzekering
Een nieuwe Terios verzekeren met een WA polis? Dan is alleen schade aan anderen verzekerd. Een ongeluk ontstaan door jouw schuld? De verzekering regelt dan schade verwijtbaar aan jouw bij de tegenpartij.

2. WA plus beperkt casco
Bij WA + heb je veel meer claim mogelijkheden. Je hebt doorgaans recht op een vergoeding bij een sterretje in je voorruit, schade na blikseminslag, schade door botsing met dieren. Vaak gekozen bij auto’s van 6 tot 10 jaar

3. All-risk autoverzekering (WA volledig casco)
Goed verzekerd met de auto op pad? Maak dan de keuze voor een All-risk verzekering voor je Daihatsu Terios. Men noemt dit doorgaans volledig casco. Dit is vaak het meest complete pakket. Dus ook door schade door vandalisme. Dit wordt veel gebruikt voor jonge auto’s (tot 5 jaar).

Nieuwe autos van 0 – 5 jaar All-risk (WA + volledig casco)
Auto’s van 6 – 10 jaar Een beperkt casco WA polis
Voertuigen ouder dan 10 jaar Normale WA-polis

Welke aanvullende dekkingen zijn er?

Een basisdekking gekozen? Dan ben je nog niet klaar, er zijn extra dekkingen voor Daihatsu Terios. Hieronder vind je de meest belangrijke:

1. Inzittendenverzekering
Er zijn twee aspecten die daarbij van belang zijn. De ongevallenverzekering voor inzittenden: De verzekering keert een vast bedrag uit, ongeacht wie schuldig is. Er is ook een schadeverzekering voor inzittenden: voorkomt dat een ongeluk leidt tot een financiële strop.

2. Rechtsbijstandverzekeringen
Via de rechtsbijstand aanvullende dekking heb je recht op juridische bijstand na bijv. een ongeluk. Handig als je schade wil verhalen bij de verzekeraar van de schuldige partij.

3. Korting op No-claim
Selecteer jij de no-claimbeschermer? Een uitkomst: Per jaar max. 1 keer schade claimen, terwijl je premie niet stijgt. Let op: dit gaat wel ten koste van je schadevrije jaren.

4. Pechhulp module
Heb je pech onderweg met de auto? Met de pechhulp module kun je met een veilig gevoel de weg op. Je auto wordt ter plekke gerepareerd, indien dat niet mogelijk is; vervangend vervoer! In veel situatie is dat een uitkomst.

Hoe werkt de Bonus/Malus-regeling?

Hoe minder schade je hebt, des te meer korting op je autoverzekering. Het bonus-malus ladder fenomeen betekent: 365 dagen volgehouden zonder schade? De premie kan dan positief worden gecorrigeerd. Dit heet ook wel no-claimkorting. Heb jij echter schade gereden? Dan ga je naar beneden, en betaal je weer meer premie.

 • Interessant: De regels van de bonus/malus-ladder verschillen nogal per verzekeraar.
 • Een schadevrij jaar is een trede omlaag. Bij een claim kan je helaas zo 5 stappen naar boven gaan.
 • Lag het schade probleem niet aan jouw verantwoordelijkheid? Er vindt dan vaak geen ladder correctie plaats.
 • Maak je vaak aanspraak bij de verzekeraar na schade? Die malus situatie geeft geen recht op korting, en betaal je extra toeslag.
 • Neem dit in acht: Ook bij een hele kleine schade daal je een treetje.

Welke bedrag betaal ik aan premie voor de Terios?

De hoogte van de premies voor een Daihatsu Terios wisselt erg per autoverzekering. Uit welke aspecten is het maandbedrag opgebouwd? Hieronder vind je de bekendste onderdelen.

 • Jouw postcodegebied (5174BA)
 • De gegevens van jouw voertuig
 • Het aantal km’s dat met de auto gereden wordt
 • De leeftijd van de regelmatige bestuurder
 • De gekozen (aanvullende) dekking
 • Eventuele schadevrije jaren
 • De dagwaarde van de auto
 • Type gebruik: Bijv. zakelijk of particulier

Hoeveel aanbieders van verzekeringen vergelijken we?

Via onze tool vergelijk je enkele toonaangevende autoverzekeringen. O.a. Centraal Beheer, Klaverblad en onder andere ZEKUR. Wij controleren enkel autoverzekeraars die recentelijk nog een premie update hebben gegeven. Belangrijk: de uitkomst is geen advies. We maken uitsluitend een lijst van de verzekeraars inclusief prijs.

Alle gevraagde info ingevoerd? Je kunt de uitkomst zelf voor Daihatsu rangeren op laagste prijs en best beoordeeld. U kunt op basis hiervan zelfstandig een keuze maken. Bekijk altijd de actuele premie van de aangaande verzekeraar. Die gegevens zijn eigenlijk altijd 100% correct. Met deze site kun je wel meer te weten komen over o.a. Auto verzekeren bij De Goudse.

autoverzekering Daihatsu Terios


Goedkoopste autoverzekering voor Daihatsu Terios afsluiten

Iedereen zoekt natuurlijk een voordelige verzekering voor de Daihatsu Terios. Ik wil de goedkoopste verzekeraar, hoe vind ik die? Let op het stappenplan hieronder.

1. Vul het kenteken in (zoals 75-ZPB-3).
2. Wie zit er doorgaans achter het stuur?
3. Voer je geboortedatum, postcode + huisnummer in (9-12-1987).
4. Hoeveel schadevrije jaren heb je?
5. Hoeveel km rijd je per jaar?
6. Kies een dekkings type voor Daihatsu.
7. Rangschik de uitkomst op prijs en sluit alles direct online af.

anwb verzekering

ANWB

24/7 hulp Alarmcentrale
Tot 30% veilige rijderskorting
Aanvullende modules

ditzo verzekering

Ditzo

Scherpe premies
Korting voor een 2e auto
Gemakkelijk opzeggen

interpolis verzekering

Interpolis

Volledig aankoopbedrag terug
Unieke Automodus
Supersnel geregeld

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Zelf eigenrisico kiezen
Uitgebreid netwerk garages
Handige overstaphulp

inshared verzekering

Inshared

Transparante verzekeraar
Extra dekking auto 6-13 jaar
Online schade melden

klaverblad verzekering

Klaverblad

Persoonlijke adviseur
Actief sinds 1850
Aanvullende dekking

allsecur verzekering

Allsecur

Dagelijks te wijzigen
WhatsApp service
Duidelijke voorwaarden

fbto verzekering

FBTO

Kies je vertrouwde garage
Optie verkeersrechtsbijstand
Aanpassen & upgraden

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Eigen vast aanspreekpunt
Schade door diefstal
Simpele website / account

reaal verzekering

Reaal

Heldere producten
Pakketkorting mogelijk
Aanvullende dekking

unive verzekering

Univé

Tot 80% no-claimkorting
Snel schadeherstel
Geld snel op je rekening

ohra verzekering

OHRA

Extra voertuigen toevoegen
Eigen risico kiezen
Aanpassen & upgraden


Goedkoopste premie van de Daihatsu Terios berekenen

Wat zijn de maandelijkse kosten voor de verzekering van mijn Terios? Dat is natuurlijk niet heel eenvoudig te zeggen. Een invloedrijke variabele is leeftijd. 22-jarigen betalen doorgaans meer dan mensen van 26 jaar of ouder, met eventueel een aantal jaren zonder schade. Ook schiet de premie omhoog bij een recent gekochte Daihatsu Terios. Verzekeringen onderzoeken ook o.a. woongebied (2388AC). Het tarief in Hoek wijkt vermoedelijk af van een Autoverzekering Epen. Ook het aantal kilometers (20.001 tot 25.000) en het type voertuig worden meegenomen. De maandpremie is voor elke bestuurder weer anders. Bereken nu zelf jouw premie. Voer o.a. schadevrije jaren, huisnummer, aantal kilometers per jaar in, en vergelijk de meest populaire verzekeraars.

Check de Daihatsu Terios verzekeringen en bespaar vandaag nog Binnen een paar minuten een autoverzekering voor jouw Terios afsluiten!