Autoverzekering Dodge Avenger Kies de verzekering die bij jou past


De meest goedkope autoverzekering voor jouw Dodge Avenger vinden en afsluiten? Op dit moment zijn er flink wat verschillende assuradeurs. Toonaangevende partijen zijn o.a. Generali en ook Nationale Nederlanden. Vergelijk de bekende autoverzekeraars vliegensvlug en zonder moeite via de vergelijkingstool. Besparen op je maandpremie is zo gepiept. Hoe kom ik erachter wat de goedkoopste verzekering is mijn Avenger? De assurantiepremie heeft te maken met factoren als type dekking, de aanschafwaarde en jouw leeftijd. Bovenaan de pagina moet je jouw gegevens invullen. Zo vind jij in luttele minuten de best beoordeelde / goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Dodge Avenger! Belangrijk: dit is geen advies. Via onze vergelijker kun je zelf – uitgaande van jouw situatie – een verzekeraar selecteren. Je kunt de uitkomst rangschikken op prijs. Je vindt hier ook info over Autoverzekering Seat Mii.

Alle toonaangevende autoverzekeraars

Alle erkende verzekeraars in 1 overzicht.

Nu oversluiten

Check de goedkoopste verzekeraar met weinig inspanning.

Bespaar vele euro's

Zoek naar een betaalbare verzekering, en betaal lage prijzen per maand.

Handige informatie over het verzekeren van de Dodge Avenger Zoek je aanvullende informatie? Lees hieronder onze handige FAQ.

Hoe werkt het opzeggen van mijn verzekering?

Ga je overstappen? Dan beëindig je eerst de huidige polis. Op welke momenten is dit mogelijk? Dit kan op de volgende 3 momenten:

1. Einde contracttermijn
Normaliter is de duur van een polis ongeveer één jaar. Vanaf dat moment kun je het ontbinden. Houd rekening met een opzegtermijn. Doorgaans is dit 1 maand. Zie ook het polisblad.

2. Bij de verkoop van je auto
Verkoop jij jouw Dodge Avenger? Dan vervalt het contract. Dit proces wordt gestart na de kenteken overschrijving. Handig: zorg dat je het vrijwaringsbewijs bewaart. Dit dient als bewijsstuk.

3. Bij een premieverhoging of wijziging van voorwaarden
Zijn de voorwaarden van jouw verzekering veranderd? Wordt de prijs voor je verhoogt? Of wordt de polis voor jou negatief gewijzigd? Opzeggen is dan een rechtsgeldige actie. Na wijziging van de polis heb je 30 dagen de tijd. Ook hier geldt: check de actuele voorwaarden.

Hoe moet ik mijn auto verzekeren?

Er bestaan 3 types basisdekkingen voor jouw vertrouwde Dodge Avenger. Volledige All-risk of juist alleen WA of WA plus / beperkt casco. Hoe verhouden deze precies?

1. WA-dekking
Jullie Avenger verzekeren d.m.v. een wettelijke aansprakelijkheids polis? Dan is alleen schade aan anderen verzekerd. Een botsing met een andere auto? Jouw assuradeur betaalt dan kosten die de tegenpartij door jouw toedoen heeft.

2. WA plus beperkt casco
De WA+ verzekering is iets uitgebreider. Dit dekt vaak onder andere schade aan derden, een sterretje in je voorruit, schade door storm. Gangbaar bij auto’s van 6-10 jaar oud.

3. WA plus volledig casco (All-risk)
Zorgeloos de weg op met je auto? Kies van natuurlijk All-risk voor Dodge Avenger. Men noemt dit doorgaans volledig casco. Het is de meest uitgebreide dekking. Ook schade veroorzaakt door slippen. Vaak gekozen bij nieuwe autos tot 5 jaar oud.

Auto’s van 0 – 5 jaar volledig casco verzekering
Waardevolle auto van 6 – 10 jaar Een beperkt casco WA polis
Auto ouder dan 10 jaar De (verplichte) WA

Kan ik uitbreiden met aanvullende dekkingen?

Een basisdekking gekozen? Dan zijn er een aantal aanvullende modules voor de Dodge Avenger. Lees verder voor meer informatie over deze extra’s:

1. Extra Inzittendenverzekering
Daarbij heb je de keuzen tussen 2 aspecten. De ongevallenverzekering voor inzittenden: keert een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. Doorgaans kun je ook kiezen voor een schadeverzekering voor inzittenden: voorkomt dat een ongeluk leidt tot een financiële strop.

2. Rechtsbijstandverzekeringen
Met behulp van de rechtsbijstand aanvullende dekking krijg je hulp van juridische specialisten vergoed. Handig als je schade wil verhalen bij de verzekeraar van de schuldige partij.

3. No-claimbeschermer
Neem je een No-claimbeschermer? Het overwegen waard: Ieder kalenderjaar één keer schade verhalen, zonder kostenverhoging of veranderende premie-voorwaarden. Opvallend: het aantal schadevrije jaren wordt na beneden bijgesteld.

4. Pechhulp
Pech met je auto? De pechhulp module geeft je een gerust gevoel. Altijd snel een reparatie service ter plaatse, is dat geen optie? Dan heb je recht op een leenauto. Dat geeft een prettig gevoel!

Kan ik de Bonus/Malus-regeling gebruiken?

Hoe geringer het aantal schades, des te meer korting op je autoverzekering. Het principe van de bonus-malus ladder werkt als volgt: Geen claims voor schade ingediend het laatste jaar? De premie kan dan positief worden gecorrigeerd. We spreken dan over de no-claimkorting. Heb je een ongelukje gehad? Je positie op de ladder daalt dan, en de maandlasten stijgen.

 • Goed om te weten: De spelregels van de bonus/malus regeling lopen uiteen per autoverzekering.
 • Claim je 12 maanden geen schade? Dan daal je. Je kan bij een ongeluk echter zo 5 treden omhoog gaan.
 • Was je niet de veroorzaker van deze schade? Dan heeft dit geen invloed op de ladder.
 • Claim je vaak schade? Dan heb je een negatief kortingspercentage, en gaat de maandelijkse premie wat omhoog.
 • Feit: Ook als je een relatief kleine schade claimt, val je terug op de bonus/malus ladder.

Hoe hoog is de premie van de verzekering van mijn Avenger?

De premie voor de Dodge Avenger verschilt nogal per assuradeur. Uit welke aspecten is het maandbedrag opgebouwd? Hieronder vind je de voornaamste elementen.

 • de postcode van de regelmatige bestuurder (7645KA)
 • Het gewicht van de auto
 • Geschatte kilometrage
 • Leeftijd (tot 25 jaar betaal je vaak meer)
 • Gekozen WA-variant en modules
 • het aantal aantoonbare schadevrije jaren
 • De verzekeringswaarde van de objecten
 • Het gebruik van de auto: Bijv. zakelijk of particulier

Verzekeraars vergelijken; welke spelers doen mee?

Via de vergelijker vergelijk je enkele toonaangevende autoverzekeraars. Neem nou ABN AMRO, nowGo en VOOROP. Wij controleren slechts aanbieders die werken met actuele premies en geldige prijzen. Let wel: de vergelijking is geen advies. We plaatsen alleen alle verzekeraars in een opsomming.

Heb je alle details ingevuld? Je kunt de uitkomst zelf voor Dodge klasseren op hoogste score of laagste prijzen. Hierna kun je (vrijblijvend) doorklikken naar een verzekeraar. Bekijk altijd de actuele premie van de betreffende assuradeur. Die gegevens zijn eigenlijk altijd 100% correct. Met deze site kun je wel meer te weten komen over o.a. Auto verzekeren bij Lancyr.

autoverzekering Dodge Avenger


Goedkoopste autoverzekering voor Dodge Avenger afsluiten

Niemand wil teveel betalen voor het verzekeren van de Dodge Avenger. Ik wil de goedkoopste verzekeraar, hoe vind ik die? Neem dan deze volgorde in acht.

1. Voer jouw kenteken in (zoals 77-ZPP-3).
2. Geef aan wie er voornamelijk in de auto rijdt.
3. Ook geboortedatum en adres + postcode wordt gevraagd (14-02-1966).
4. Hoeveel jaar rijd je al zonder schade?
5. Het verwachte aantal kilometers per jaar.
6. Selecteer een (basis) dekking + aanvullende dekking voor Dodge.
7. Filter de verzekeraars op prijs en stap direct online over.

anwb verzekering

ANWB

24/7 hulp Alarmcentrale
Hoge korting bij veilige rijstijl
Handige App

ditzo verzekering

Ditzo

Meer verzekeringen
Goede pechhulpdekking
Simpele website / account

interpolis verzekering

Interpolis

Via Rabo Bankieren App
Samenwerking met Rabobank
Aanpassen & upgraden

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Duidelijke website
Schade in 3 stappen regelen
Eenvoudig contract / polis

inshared verzekering

Inshared

Al meer dan 150.000 klanten
Eerlijke verzekering
Handige overstaphulp

klaverblad verzekering

Klaverblad

Snelle uitbetaling
Ook voor inzittenden
Handige App

allsecur verzekering

Allsecur

Pechhulp on demand
Score: beoordeeld met 8+
Goede telefonische service

fbto verzekering

FBTO

Snel modules aan-uitzetten
Optie verkeersrechtsbijstand
Schade melden via internet

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Uitstekende dekking
Schade door diefstal
Eenvoudig uitbreiden

reaal verzekering

Reaal

Heldere producten
Maximaal 80% korting
Gemakkelijk opzeggen

unive verzekering

Univé

24/7 hulp via de Alarmcentrale
Veel lokale adviseurs
Aanpassen & upgraden

ohra verzekering

OHRA

Klantgerichte verzekeraar
Afsluiten in 5 snelle stappen
Hulp bij het afsluiten


Eenvoudig premie van de Dodge Avenger berekenen

Welke kosten komen er kijken voor de autoverzekering van de Avenger? Dat is natuurlijk niet heel eenvoudig te zeggen. Een vrij cruciale variabele is het jaartal van geboorte. 23-jarigen hebben te dealen met een hoger tarief dan ervaren bestuurders, die over een gunstige bonus trede beschikken. Ook ligt de premie wat hoger bij een recent gekochte Dodge Avenger. Assuradeurs houden ook rekening met je regio (7118BJ). De premie in Hardenberg kan compleet anders zijn dan voor een Autoverzekering Erp. Ook de kilometrage (7501 tot 10.000) en de dagwaarde van de auto worden meegenomen. Het tarief is dus erg persoonlijk. Bereken nu jouw maandlasten. Voer hierboven kenteken, aantal kilometers per jaar, postcode in, en je vindt razendsnel de goedkoopste verzekering.

Doorzoek Dodge Avenger verzekeringen en sluit online af Binnen een paar minuten een autoverzekering voor jouw Avenger afsluiten!