Autoverzekering Dodge Nitro Autoverzekeringen vergelijken in 2 minutenDe aller-goedkoopste autoverzekering voor de Dodge Nitro vinden en afsluiten? Tegenwoordig heb je een ruime keuze. Hierbij kun je denken aan EAG Assuradeuren en uiteraard ook Univé. Vergelijk alle verzekeraars vlot en probleemloos via de vergelijkingstool. En dat scheelt je al gauw tientallen euro’s. Hoe achterhaal ik de goedkoopste autoverzekering voor de Nitro? Jouw premie wordt bepaald door zaken als schadehistorie, de aanschafwaarde en bijvoorbeeld jouw geboortedatum. Bovenaan de pagina moet je jouw gegevens invullen. Je treft dan in afzienbare tijd de meest goedkope autoverzekeraar voor jouw Dodge Nitro! Vergeet niet dat deze website geen advies geeft. Door middel van de vergelijker kun je zelf – uitgaande van jouw situatie – een polis afsluiten. Kies je voor hoogste beoordeling of juist laagste prijs? Je kunt hier ook de premie berekenen van de Autoverzekering Skoda Rapid.

Alle toonaangevende autoverzekeringen

Toonaangevende aanbieders snel & eenvoudig vergelijken.

Rap overstappen

Check de goedkoopste verzekeraar in een paar minuten.

Bespaar vele euro's

Kies de meest voordelige verzekeraar, en betaal lage prijzen per maand.

FAQ: wat moet ik weten over het verzekeren van de Dodge Nitro Zoek je aanvullende informatie? Bekijk dan direct de veelgestelde vragen.

Wanneer kan ik mijn autoverzekering opzeggen?

Jij wilt ook op een nieuwe aanbieder overstappen? Zeg dan altijd je eigen auto-polis op. Benieuwd wanneer dat een optie is? Vaak doen mensen dit in 3 situaties:

1. Op het einde van contracttermijn
Doorgaans heeft een polis een looptijd van 1 jaar. Vanaf dat moment kun je opzeggen. Houd rekening met een opzegtermijn. Dikwijls is dit één maand. Check ook de polisvoorwaarden van jouw huidige verzekering.

2. Bij de verkoop van je auto
Neem je afstand van jouw Dodge Nitro? dan beëindigt de overeenkomst. Dit gebeurt op moment van kenteken overschrijving. Let op: een vrijwaringsbewijs is hierbij onmisbaar. Dikwijls vraagt de verzekeraar hier naar.

3. Zodra er iets in jouw polis verandert
Is je actuele verzekering onderhevig aan veranderingen? Is de premie naar een hoger niveau gebracht? Of zijn er andere veranderingen waar jij hinder van hebt? Ook dan mag je opzeggen. Nadat je schriftelijk op de hoogte bent gebracht, heb je 4 weken de tijd om over te stappen. Zie hiervoor ook altijd jouw polisvoorwaarden.

WA of All Risk?

Zoals je misschien weet zijn er 3 types autoverzekeringen voor jouw eigen Dodge Nitro. WA, WA + beperkt casco en WA + volledig casco (allrisk). Wat zijn de voorwaarden van deze verschillende dekkingen types?

1. WA-dekking
Zo’n Nitro verzekeren met uitsluitende een WA-pakket?De schade aan andere voertuigen is dan verzekerd. Een botsing met een andere auto? Je verzekeraar behandelt dan schade die de andere partij heeft ondervonden.

2. WA + beperkt casco
De WA+ verzekering is iets uitgebreider. Zo dekt deze vorm ook schade door natuurgeweld, schade door storm, schade aan derden. Een aardig compleet pakket dus.

3. All Risk (WA volledige casco)
Wil jij geen enkel risico lopen? Dan ben je het beste af met een all-risk verzekering voor jouw Dodge Nitro. Volledig casco is de benaming van deze optie. Je bent dan verzekerd tegen alle soorten schade. Ook wanneer je een aanrijding zelf veroorzaakt hebt. Dit wordt veel gebruikt voor jonge auto’s (tot 5 jaar).

Jonge auto’s van 0 – 5 jaar All-risk autoverzekering (WA volledig casco)
Betrouwbare auto van 6 – 10 jaar Beperkt Casco verzekering (WA+)
Voertuigen ouder dan 10 jaar Standaard WA

Aanvullende dekkingen, welke zijn er?

Heb je een van de basisdekkingen gekozen? Dan zijn er nog extra dekkingen voor de Dodge Nitro. Lees verder voor meer informatie over deze extra’s:

1. Aanvullende inzittendenverzekeringen
Daarbinnen zijn 2 mogelijkheden. De ongevallenverzekering voor inzittenden (OI): Keert alleen vast bedrag uit bij overlijden of invaliditeit. Doorgaans kun je ook kiezen voor een schadeverzekering voor inzittenden: dekt schade aan jou en de passagiers + spullen in de auto.

2. Extra Rechtsbijstandverzekering
Met een aanvullende dekking rechtsbijstand heb je recht op juridische bijstand na bijv. een ongeluk. Let op: voorkom dubbele dekking. Misschien ben je al verzekerd.

3. No-claim korting
Geef je de voorkeur aan No-claimbeschermers?Iets voor jou? Elk jaar een keer schade claimen, zonder dat het invloed heeft op je maandpremie. Interessant: je polis gaat wel in schadevrije jaren naar beneden.

4. Pechhulp module
De kans op pech is best groot. Via de pechhulp module heb je altijd hulp. Reparatie vindt doorgaans binnen 24 uur plaats, is dat geen optie? Dan heb je recht op een leenauto. Zo heb je maximale zekerheid.

Hoe werkt de Bonus/Malus-regeling?

Hoe langer zonder schade, hoe gunstiger de premie kan uitvallen. Het bonus-malus ladder fenomeen betekent: Geen schade ingediend de afgelopen 12 maand? Dan heb je wellicht recht op een klein voordeeltje. In de volksmond heet dit ook wel no-claimkorting. Wel schade aan de auto? Dan daal je op de ladder, en de maandlasten stijgen.

 • Goed onthouden: De spelregels van de bonus/malus ladder variëren erg per autoverzekeraar.
 • 12 maanden zonder schade gereden? Dan ga je omlaag. Schade rijden betekent vaak 5 treden omhoog
 • Lag het schade probleem niet aan jouw verantwoordelijkheid? De ladder speelt dan vaak geen rol.
 • Claim jij onophoudelijk schade op jouw polis? Die malus situatie geeft geen recht op korting, en gaat de maandelijkse premie wat omhoog.
 • Goed om te weten: Ook bij een hele kleine schade zak je op de ladder.

Welke kosten spelen een rol bij een verzekering voor een Nitro?

Het maandbedrag voor de Dodge Nitro varieert erg per assuradeur. Weten hoe het maandbedrag tot stand komt? Hieronder vind je de bekendste componenten.

 • Jouw woongebied (3326ID)
 • Het merk en type van de auto
 • De verwachte kilometrage
 • De leeftijd van de automobilist
 • De basisdekking van de auto
 • Jouw bonus/malus-positie
 • De waarde van een voertuig
 • Hoe je de auto gebruikt: Zakelijke en/of privé

Welke verzekeringen vergelijken wij?

Via onze tool vergelijk je de meest populaire assuradeurs. Onder andere AutoWeek, Roxo en Turien & Co. Wij vergelijken puur verzekeringen die de premies recentelijk nog hebben bijgewerkt. Belangrijk: onze vergelijkingen zijn geen adviezen. De tool maakt enkel een vergelijking van de verzekeraars.

Alle benodigde velden ingevuld? Je kunt de uitkomst zelf voor Dodge klasseren op goedkoopste en/of prijs-kwaliteit. U kunt op basis hiervan zelfstandig een keuze maken. Verifieer altijd zelf de geldende voorwaarden van de aangaande aanbieder. Dat zijn de geldende voorwaarden. Via deze site kun je wel meer te weten komen over bijvoorbeeld Auto verzekeren bij United Insurance.

autoverzekering Dodge Nitro


Goedkoopste autoverzekering voor Dodge Nitro afsluiten

Iedereen zoekt natuurlijk een voordelige verzekering voor de Dodge Nitro. Hoe ben ik verzekerd van de laagste prijs? Vergelijk snel & eenvoudig met deze 7 stappen.

1. Kenteken invoeren (zoals JZ-199-L).
2. Wie zit er doorgaans achter het stuur?
3. Geef je adresgegevens (postcode) en leeftijd in (10-01-1965).
4. Hoeveel schadevrije jaren heb je?
5. Het verwachte aantal kilometers per jaar.
6. Maak een keuze uit WA, beperkt casco of volledig casco voor Dodge.
7. Rangschik de uitkomst op prijs en je kunt snel de polis afsluiten.

anwb verzekering

ANWB

Gratis vervangende auto
Tot 30% veilige rijderskorting
Aanvullende modules

ditzo verzekering

Ditzo

Scherpe premies
Schade inzittenden
Duidelijke voorwaarden

interpolis verzekering

Interpolis

Glashelder beleid
Speciale AutoModus App
Wa, WA+ of Allrisk

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Handige WhatsApp-service
Interessante bonusladder
Snel online afsluiten

inshared verzekering

Inshared

Snel groeiende verzekeraar
Collectieve insteek
Simpel over te sluiten

klaverblad verzekering

Klaverblad

De no-nonsense verzekeraar
Dag en nacht contact
Snel online afsluiten

allsecur verzekering

Allsecur

Onderdeel van Allianz
Wettelijke Aansprakelijkheid
Snelle schade afhandeling

fbto verzekering

FBTO

Eigen Keuze Herstelbedrijf
Online 10% korting
Hoge klantbeoordeling

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

2 jaar nieuwwaarde terug
Tot 85% korting
Wa, WA+ of Allrisk

reaal verzekering

Reaal

Heldere producten
Goed Geregeld Pakket
Binnen 10 minuten claimen

unive verzekering

Univé

Schadeherstelbedrijf kiezen
Optie rechtshulp-verkeer
Handige overstaphulp

ohra verzekering

OHRA

Extra voertuigen toevoegen
Gebruiksvriendelijke App
Eenvoudig contract / polis


Voordeligste premie van de Dodge Nitro berekenen

Wat zijn de maandelijkse kosten bij een verzekering voor de Nitro? Hieraan liggen verschillende factoren ten grondslag. Een betekenisvolle variabele is leeftijd. 19-jarigen hebben te dealen met een hoger tarief dan oudere mensen, met een mooi plekje op de bonus/malus ladder. Ook betaal je meer bij een zware Dodge Nitro. Autoverzekeraars analyseren verder ook onder andere adresgegevens (4005DF). De maandpremie in Grootebroek kan heel anders zijn dan voor een Autoverzekering Genemuiden. Ook het verwachte aantal kilometers (15.001 tot 20.000) en de waarde van je auto zijn bepalend. De hoogte van jouw premie is dus voor iedereen verschillend. Je kunt nu online razendsnel zelf vergelijken. Vul onder andere huisnummer, postcode, eventuele accessoires in, en je ontdekt het in een paar minuten.

Zoek alle Dodge Nitro verzekeringen en vind de goedkoopste Binnen no-time een goedkope autoverzekering voor jouw Nitro afsluiten!